Vékony fűzőtűk finom csalikhoz

Vékony fűzőtűk finom csalikhoz

A pelletes horgászat rohamos fejlődésével, a kiegészítőknek is követniük kellett a pelletek irányába mutató trendet. Számos gyártó igazán kisméretű csalizó pelleteket is forgalomba hozott, aminek a használata hagyományos eszközökkel nagyon körülményes, de van, hogy szinte lehetetlen. A mai írásban bemutatjuk azokat a profi fűzőtűket, amik segítségével a legapróbb pelletek is gond nélkül felfűzhetők.

Ha csak a saját termékpalettánknál maradunk, a Haldorádó Oldódó pelletek között is találunk pici, 8 mm-es csalogató falatokat. Vagy ott van példának a Finom Pontypellet, vagy a 2011-es új termékünk, az Oldódó Lebegő pellet, mindkét terméktípusban találunk olyan pici pelletszemeket, amiket hagyományos fűzőtűvel hajszálelőkére fűzni igazán körülményes, hiszen a nem megfelelő tű miatt minduntalan szétrepednek. Nincs annál bosszantóbb, amikor a drága csalikat nem tudjuk a tű vastagsága miatt felhasználni, ha elrepednek, használhatatlanná válnak.

Gyors megoldás a szilikon karika, de sokan - főként a profi feederbotos pontyhorgászok - ódzkodnak a szilikon karikák használatától. Ők még ezeket a pici pelleteket is hajszálelőkére fűzik, hiszen akkor a csali távolságát és a csalikombináció minden elemét a horgász állíthatja össze, nem korlátozza a lehetőségeket a szilikon karika horogtól való távolsága, mérete stb.

A webáruházunk kínálatában számos olyan fűzőtőt találhat, amik alkalmasak a legkisebb pelletek használatára is
A teszthez egy hagyományos fűzőtűt, valamint a profi tűket is górcső alá vesszük, pontosabban tolómérőbe tesszük
A teszthez a digitális tolómérőt és a pelletsor legkisebb méreteit használtuk

FOX pellet fűzőtű extra finom

Ez a Fox fűzőtű rendkívül vékony, könnyű fémszárral rendelkezik, ezért tökéletesen alkalmas arra, hogy segítségével könnyedén felhelyezzük a hajszálelőkére a puha, szétrepedésre hajlamos csalikat (pl. puha horgos pellet, löncshús, horoggyurma, mini bojli), amelyek így a dobást is jobban bírják. A fűzőtű megszokottól eltérő műanyag fogórésze jól illeszkedik az ujjak közé, a bordázott felülete megfelelő fogást biztosít, még nedves kézzel is stabilan fogható.

További infó: ugrás az áruházba.

Kifejezetten hosszanti szakaszon vékony fűzőtű a Fox Pellet fűzőtűje

Valamennyi tűnél két adatot mértünk le, az egyik a szélessége, míg a másik a magassága azon a ponton, ahol a legmagasabb. Azért fontos ez, mert a tű minimálisan ekkora lyukat alakít ki a csaliban.

A tűk két legfontosabb adata a szélesség és a magasság - a Fox tű kifejezetten vékony
Nem elég csak a kampórészt áttolni a csalin, hiszen a kis csappantyút is rá kell tudni zárni a hajszálelőkére. Sok fűzőtű a nagy csappantyú miatt repeszti szét a pici pelleteket
Jól látszik, hogy a teljesen áttolt Fox tű körül a pelleten okozott sérülés alig nagyobb, mint maga a tű, és hogy repedésnek nincs nyoma
Ide már jöhet is fel a hajszálelőke. Fontos, hogy a lehető legvékonyabb anyagból kössük a hajszálelőkét, és annak pici végfülét is elég szimpla hurokkal megkötni, ezzel is kisebb lesz a csomó, ami csökkenti az áthúzás során a pellet szétrepesztésének az esélyét

FOX fűzőtű ólombetétes zsinórhoz

Ha már a FOX termékpalettánál járunk, egy igazán különleges fűzőtűt mutatunk most be, ami bár nem kimondottan a pelletekhez készült, méretei mégis alkalmassá teszik a legkisebb csalifalatok átfúrásához is. A FOX Spare Splicing Needle nélkülözhetetlen olyan végszerelékek elkészítése során, mikor ólombetétes zsinórt használunk. A fűzőtű különlegesen apró kallantyúja tökéletesen „kapcsolódik” az ólombetétes zsinór külső fonott rétegéhez, ugyanakkor megfelelően vékony, hogy az ólombetétes zsinóron áthúzzuk önmagát.

További infó: ugrás az áruházba.

Nem tévedés, hogy az apró pelletekhez kínálunk a FOX leadcore tűt. Kis mérete miatt kiválóan alkalmas erre a célra is
A teszt során csak minimális különbséggel, de legvékonyabbnak a FOX Spare Splicing Needles bizonyult
A leadcore tűvel is könnyedén át lehet szúrni a pelletet, nem mellékes szempont a javára, hogy 2 darab fűzőtűt talál minden csomagban a horgász

Korum Vékony biztonsági kapcsos csalifűzőtű

A hagyományos formájú profi tűk közül a harmadikként mutatjuk be a Korum cég vékony fűzőtűjét. Kialakítása hasonló a FOX tűhöz, legfontosabb különbsége a hegy és a csappantyú kiképzésében van.

További infó: ugrás az áruházba.

A Korum is kínál a palettáján extra vékony pellet fűzőtűt
E profi tűnek is extra vékony a hegykiképzése
Érdemes megnézni a mérési adatokat ennél a tűnél is

Számos adatot bemutattunk az előző három tűnél, de ezek nem sokat érnek, ha nincs viszonyítási alapunk. Íme tehát két adat egy általános fűzőtűről. Fontos, hogy itt nem a legvastagabbat mértük le, hanem egy közepesen vastag hagyományos kiviteltű modellt.

Egyértelműen jóval vastagabb a hagyományos tű az extra vékony pellet tűknél
A pici pellet könnyen megadja magát, ha ilyen vastag tűvel szúrjuk keresztül
Többszöri próbálkozásra sem sikerült kisebb lyukat készíteni a vastag tűvel. Összehasonlításnak itt van a Fox leadcore tű és a hagyományos tű által lyukasztott két pellet

Korum Extra vékony csalifűzőtű

Különleges alakú átszúró a Korum extra vékony tűje. A többihez képest legnagyobb különbsége, hogy szárának tökéletes kör keresztmetszete van, továbbá nincs csappantyúja, valamint a kampó sem lép ki a szár tengelyéből - kampóként itt a szár hegyén kialakított bevágás szolgál.

További infó: ugrás az áruházba.

A Korum extra vékony csalifűzőtű tökéletesen kör keresztmetszetű
A tű hegye különleges kialakítású, legfontosabb, hogy hegyes, hogy nincs csappantyú, valamint hogy a kampórész sem lép ki a szár tengelyéből
A tű átmérője 1 mm
Ez a forma is megbirkózik a vékony pelletekkel

PB Products Bojli fűzőtű - Allround Needle

Extra erős acélból készített szárral készül a PB Products - All Round Needle tűje. Ennek hegye sem tartalmaz csappantyút, és a kampórészt ennél a modellnél is úgy alakították ki, hogy az nem lép ki a tű tökéletesen kör keresztmetszetű szárának tengelyéből.

További infó: ugrás az áruházba.

Bojlis horgászok figyelmére is számot tarthat a PB Products - Allround Needle tű
A PB tű extra erős heggyel rendelkezik
A tű tökéletesen kör keresztmetszetű
A kis pellettel is használható, de leginkább a nagyobb csalikhoz javasolt
Olyan aprósággal is fel van vértezve ez a tű, ami akkor lesz hasznos, ha este leejtjük a fűben, hiszen nyélrésze világít a sötétben

Fontos a hagyományos kialakítású vékony fűzőtűknél, hogy kizárólag megfelelő állagú csalin próbáljuk meg átszúrni. A kemény csalikba könnyen beletörhet a fűzőtű hegye!

FOX csalifúró pellethez 1 mm

Amennyiben túlságosan megkeményedett a pelletünk vagy bármilyen egyéb csalink, illetve kimondottan kemény halcsemegét szeretnénk hajszálelőkén felkínálni, érdemes azt átfúrni!

A fúró átmérője mindössze 1 mm! Rozsdamentes anyagból készül, ezért garantáltan hosszú ideig megőrzi hegyének kiváló minőségét. Használata gyerekjáték. A pelletszemeket erősebben megfogjuk és a fúró segítségével középpontosan átfúrjuk. Az átfúrt pelletekből csábító csalifüzért készíthetünk egy hajszálelőke és egy vékony hegyű pellet fűzőtű segítségével.

További infó: ugrás az áruházba.

A FOX pelletfúró segítségével könnyedén felhasználhatjuk a kővé száradt pelletjeinket is
A nyélrész végén egy forgó elem található, amivel a kezünkhöz tudjuk úgy szorítani a fúrót, hogy az mégis könnyedén foroghasson
A pelletfúró acél hegyének átmérője 1 mm…
… így az általa fúrt lyukon már a vékony tűk könnyedén átférnek anélkül, hogy elrepedne a csali

Korum Itm Rig Tool Kit - Fűzőtű Készlet Mágneses Dobozban

A bemutató végére egy praktikus eszközökből összerakott szett maradt, amit mágneses dobozban kínál a Korum. A Korum ITM Rig Tool Kit mágneses doboz tartalmazza a csalizáshoz szükséges eszközöket és egy zsinórvágó ollót. Praktikusan, rendezetten helyezkednek el az eszközök egy helyen. Használatával egy helyen tárolhatjuk a csalizáshoz, előkék készítéséhez szükséges alapvető eszközöket. A dobozban emellett kapcsokat, forgókat vagy bármilyen aprócikket tárolhatunk.

A Korum ITM Rig Tool Kit tartalma:
- mágneses tároló doboz
- fűzőtű
- biztonsági fűzőtű
- stringer fűzőtű (PVA csomagokhoz)
- hosszú kampós fűzőtű
- bojlifúró
- zsinórvágó olló

További infó: ugrás az áruházba.

A Korum Itm Rig Tool Kit tartalmazza a csalizáshoz szükséges legfontosabb eszközöket
Az eszközöket egy zárható mágneses dobozban kínálja a Korum
Minden, ami kell a pelletes, bojlis, PVA-s horgászathoz!

Az alábbi kisfilm bemutatja a fűzőtűk használatát:

(X)
Haldorádó Team

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.