Pudingpróba Pellet Pack módra

Varga János 2011-06-17
„Puding próbája az evés”, tartja a mondás. A 2011. évi újdonságok között meghatározó termék a Pellet Pack. Sokan mondanak rá hideget, meleget. Lássuk, tényleg olyan egyszerűen elkészíthető és fogós-e, mint ahogy beharangozták! Keressünk (ha találunk…) a kákán csomót!
Videóval

Vékony fűzőtűk finom csalikhoz

Haldorádó Team 2011-05-01
A pelletes horgászat rohamos fejlődésével, a kiegészítőknek is követniük kellett a pelletek irányába mutató trendet. Számos gyártó igazán kisméretű csalizó pelleteket is forgalomba hozott, aminek a használata hagyományos eszközökkel nagyon körülményes, de van, hogy szinte lehetetlen. A mai írásban bemutatjuk azokat a profi fűzőtűket, amik segítségével a legapróbb pelletek is gond nélkül felfűzhetők.

Pontyhorgászat VDE Carp Academy pelletekkel

Nagy Csaba 2010-10-05
A mai modern pontyhorgászat elképzelhetetlen pelletek nélkül. Néhány évvel ezelőtt Angliában, majd hamarosan egyre több Nyugat-Európai országban robbant be a piacra ez a csali, ezt követően érkezett el hazánkba is. Újító szellemű, szemfüles pontyhorgászok rájöttek, hogy rengeteg nagytestű pontyot lehet segítségükkel becsapni, ráadásul sokkal rövidebb időn belül, mint bojlival. Kivételek mindig akadnak, ám rövidebb pecatúrák alkalmával használatuk kifejezetten célravezető: hamarabb érhetünk el sikereket, ha csalizásra és etetésre is alkalmazzuk a jobb minőségű Halibut és Mast fúrt és fúratlan hengereket.

Friss hal érkezett!

Döme Gábor 2010-07-25
Örökzöld téma, hogy érdemes-e pellettel próbálkozni olyan vízterületen, ahol a halak még soha nem találkoztak magas fehérjetartalmú csalikkal (pellettel vagy bojlival). Nos, szerintem Magyarországon nincs már olyan vízterület, ahol valaki, valamikor ne tett volna próbát ezekkel a modern csalikkal.

Hasznos tanácsok pelletes horgászoknak

Hajdu Tamás 2010-06-15
Az elmúlt néhány év során egyre nagyobb szerephez jutottak horgászataink során a különféle pelletek, az eredményes halfogás gyakran nélkülözhetetlen csalijaivá váltak. Már majdnem minden etetőanyagot, csalit gyártó cég termékpalettáján megtalálhatóak e csalogatók különféle változatai, évről évre egyre szélesebb körben kínálják őket - természetesen nincs ez másként a Haldorádó esetében sem. A Haldorádó pelletekkel és más csalikkal kapcsolatos tapasztalataimat szeretném megosztani veletek a következő sorokban!

Puha vagy kemény pellet?

Döme Gábor 2009-08-17
A puha, aromáit és értékes összetevőit gyorsan kitáró csalik mindig előbb hoznak kapást, mint a kőkemény halcsalik. Horgászataink során azonban gyakorta kell kényszermegoldásokat alkalmazni, hiszen hiába a legfogósabb, legpuhább csali, ha azt nem lehet 10 méternél távolabbra dobni… Akkor sem jutunk vele előrébb, ha hemzseg a tó az apróbb-nagyobb keszegféléktől vagy törpeharcsáktól. Van köztes megoldás, létezik olyan pellet, amely mindenhol helytáll?

Pellet gyorsítók

Döme Gábor 2009-06-20
A pelletes horgászat hazai térhódítása, dinamikus fejlődése minden képzeletet felülmúlt. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a hagyományos csalik mellett 10-ből 8 békéshal-horgász kelléktárába bekerült valamilyen „csoda granulátum”. A horgászok megszerették és megtanulták, hogyan használják, miként kell eredményesen felkínálni. Az új dolgokra fogékony kísérletezők próbálkozásait pedig gyakorta nem hétköznapi fogások igazolják. Ezt a cikket főként azoknak szánjuk, akik már rendelkeznek némi pellet használati alapismerettel és tudják, hogy apró „finomságokban” kell keresni az újabb sikeres horgászatok titkát.

Egy szem pellet

Döme Gábor 2009-06-14
A pelletes horgászat hatékonysága és létjogosultsága az intenzíven telepített tavakon megkérdőjelezhetetlen. A többször kifogott és visszaengedett halak egyre kifinomultabb ízléssel és egyre gyanakvóbban nyúlnak a hagyományos csalikhoz. Csak a rafinált módon felkínált, kalóriadús halcsalikkal (pl. pellet vagy bojli) van esélyünk újbóli kifogásukra. No de mi történik egy „átlagos” horgászegyesületi tavon, ahol talán még pelletet sem láttak a halak? Ennek jártam utána!

Újdonságok a Maros Mixnél III. - csalizó pelletek

Egedi Róbert 2009-03-28
A jó pellet feladata a nagytestű halak helyben tartása és az etetés helyéhez szoktatása. A Maros Mix Pelletek ezt mind tudják! Változatos méretűek és eltérő az oldódási idejük. A rendkívül magas fehérje- és olajtartalmuk, speciális vitaminjaik szinte függőséget okoznak a legnagyobb, legóvatosabb halaknál is. Egyes Maros Mix Pelletek 2009-től csalizó változatban is kaphatóak. Itt az ideje, hogy megnézzük, melyek ezek az újdonságok…

TOP 10 csalizó pelletek

Döme Gábor 2008-09-03
Sokak számára jelent problémát a szelektív nagyhal horgászatot biztosító pelletek megfelelő ízesítése, amellyel a csalogatóhatás jelentősen növelhető. Ezt a problémát felismerve - sokak kérésének eleget téve - elkészítettünk egy olyan új csalizó pellet családot, amely tagjai között, garantáltan találunk minden időszakban fogós csalit! A végeredmény több év eredményes kísérletező munka gyümölcse. A tesztek és próbahorgászatok során számos ismert nagyhal specialista és finomszerelékes horgász segítette munkánkat. Az ő kiváló eredményeiket és a saját tapasztalataimat összegezve szűkítettük le a kört a végső TOP 10-re. A választékban megtalálhatók a jól bevált klasszikus ízek, de teljesen új és szokatlan változatokat is kínálunk! Nagy segítséget jelent ez mind a kezdő, mind pedig a haladó horgászoknak, hiszen nincs más teendő, mint megfelelő módon felkínálni.

Haldorádó pellet próba

Takács Péter 2008-07-30
Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a legkülönfélébb pelletek. Mára szinte nincs is talán olyan finomszerelékes pontyhorgász, aki nem próbálta még ki e csali valamelyik fajtáját. E cikk elkészítésének ötletét az adta, hogy többször volt alkalmam Döme Gábor feederbotos horgászatát végignézni egy-egy pontyos versenyen, és ezeken egy igen különleges csalizási módot alkalmazott a saját pelletjeinek, a boltok polcain nemrég megjelent Haldorádó Feeder Master pelleteknek horogra rögzítésére. Mivel korábban még nem próbáltam ki ezt a Pellet családot, arra gondoltam, letesztelem.

Pelletek oldódási ideje 3. rész

Egedi Róbert 2008-04-02
Az eredményes, céltudatos horgászat során nélkülözhetetlen tisztában lennünk azzal, hogy etetőanyagunk és csalink miként viselkedik a víz alatt. Minden pellet más ütemben fejti ki a hatását. Oldódási idejük a gyártási eljárások és a felhasznált alapanyagok miatt egészen széles skálán változhat. Ez lehet pár perc vagy akár több óra is! A harmadik epizódban olyan hazai és külföldi csalikkal találkozhattok, amelyek már évek óta bebizonyították fogósságukat.

Pelletek oldódási ideje 2. rész

Egedi Róbert 2008-04-01
Az első rész folytatásaként a Van Den Eynde és Nutrabaits termékek pellet tesztjét igyekszünk még teljesebbé tenni. A tesztbe elsősorban azokat a csalikat vontuk be, amelyek már hosszabb ideje bizonyítják rendkívüli fogósságukat a magyar vizeken is, és végül, de nem utolsósorban nekünk is nagyon beváltak! Ezért különösen nagy érdeklődéssel vártuk, hogy kedvenc pelletjeink miként is viselkednek a víz alatt. A megszerzett tapasztalatok tovább bővítik a pelletes ismereteinket!

Pelletek oldódási ideje 1. rész

Egedi Róbert 2008-01-15
Az elmúlt pár évben kétségtelenül a pellet lett az egyik legsikeresebb és legfogósabb csali. De hogyan viselkednek a víz alatt? Erre kapjuk meg a választ az elkövetkező cikksorozatból! Első nekifutásra a Van Den Eynde cég által forgalmazott termékek egy része lett górcső alá téve. A cikksorozat garantáltan segíti majd azokat a horgászokat, akik csak nagy vonalakban ismerik a pelletek viselkedését, oldódási idejét. De „merüljünk” is a víz alá! Nézzük meg, mi zajlik a horgászhelyünkön az etetés utáni néhány órában!

SBS pelletes praktikák, ötletek pontyhorgászoknak…

Kovács Zoltán 2007-03-23
Ismét nagyon tanulságos volt számomra a FEHOVA és a HIT csarnokban megrendezett VI. Horgászsport Szakkiállítás és Vásár, ahol részt vehettem mint kiállító, természetesen az SBS termékek képviseletében. Rengeteg elismerést kaptam mind a terméket használóktól, mind az olvasóktól, akik figyelemmel kísérték cikkeimet. De az egyik legfontosabb dolog, amivel szembesültem a kiállításon, hogy a bojlis horgászattal kapcsolatos cikkeimet nem csak azok olvasták, akik kimondottan bojlis horgászok, hanem azok az olvasók is örömüket lelték benne, akiktől távol áll a bojlis horgászat, de mégis a pontyfogás szerelmesei. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy rengeteg pontyhorgász szegezte nekem a kérdést: „Tudnék ajánlani nekik is valamilyen pontyfogó praktikát hideg vízre annak ellenére, hogy nem bojliznak?” Ezen belül is a pelletekkel kapcsolatos horgásztechnikák, ötletek érdekelték a legtöbb embert…

Amit a pelletről tudni kell - 8. rész: Az első tavaszi próba

Döme Gábor 2007-03-23
Sokan kérték, hogy a Sikeres Sporthorgász magazinban megjelent, pelleteket bemutató 8 részes cikksorozatom azok számára is bármikor elérhető legyen, akik nem tudták megvenni az újság minden számát. Örömmel teljesítjük látogatóink kérését és a Sikeres Sporthorgász magazin engedélyével, a cikksorozat mostantól a Haldorádó látogatói számára, a „Pellet ABC” rovatban bármikor megtekinthető!

Amit a pelletről tudni kell - 7. rész: Koncentrált etetés pellettel

Döme Gábor 2007-03-23
Az eredményes horgászat sikerét döntő módon befolyásolja a pontos, koncentrált etetés. Ha nem akarunk lemondani a pellet remek csalogató és szelektáló hatásáról, és ezt szeretnénk a lehető legnagyobb távolságba bejuttatni, csónak nélkül máris megoldhatatlannak tűnő feladat előtt találjuk magunkat. Dolgunkat tovább nehezíti, ha mindezt egy rugalmas feederbottal szeretnénk kivitelezni. Hogyan lehet egy marék pelletet (a felcsalizott horoggal együtt) akár 70-80 méterre bedobni? Hát ez szinte lehetetlen! Vagy talán mégsem?

Amit a pelletről tudni kell - 6. rész: Tuningolt pelletek

Döme Gábor 2007-03-23
Az etetésre és a csalizásra szánt pelletek fogóssága néhány apró trükkel jelentősen növelhető. Három olyan ismert „tuningolási” technika van, amely segítségével drasztikusan növelhetjük az egyébként is fogós granulátumok csalogató hatását.

Amit a pelletről tudni kell - 5. rész: Csalizó pelletek

Döme Gábor 2007-03-23
Az eddig sem volt kérdéses, hogy a pellettel nem csak etetni, hanem csalizni is lehet, hiszen a legtöbb, etetésre szánt granulátum némi furfanggal horogra is tűzhető. A gyártók azonban hamar felismerték, hogy a speciális igényekhez igazodva szükség van csalizó pelletekre is. Ezek kicsit mások, mint amivel etetünk, talán pont ennek (is) köszönhető, hogy az etetésre tévedő halak igen gyorsan rátalálnak. A célom, hogy most ezeket részletesen, néhány praktikus csalizási trükkel fűszerezve bemutassam.

Amit a pelletről tudni kell - 4. rész: A bojli alapanyagú pelletek

Döme Gábor 2007-03-23
A bojlis horgászok (elő)etetése manapság elképzelhetetlen pelletek nélkül. A bojlik hatékonyságát és a végső eredményt nagymértékben befolyásolja, hogy a mi kerül a csodagolyók mellé. A precízen összeválogatott többféle csalogatóanyag akkor igazán fogós, ha egymás hatását fokozzák. A bojlira legkönnyebben úgy lehet a halakat rászoktatni, ha bojli alapanyagú pelleteket használunk. Ezek a pelletek azonban gyakran önállóan is megállják helyüket! Ha nem többnapos horgászatról van szó, bizony megdöbbentő fogásokat érhetünk el velük már egy átlagos, néhány órás horgászat során is! Tekintsük át most a bojli alapú pelleteket részletesen!

Amit a pelletről tudni kell - 3. rész: A halliszt alapú pelletek

Döme Gábor 2007-03-23
A pelleteket bemutató sorozatom mérföldkövéhez érkeztünk. A halliszt alapú pelletek a klasszikus, talán legfogósabb, szelektív csalogatóhatást biztosító granulált etetőanyagok. Rendkívüli fogósságukat elsősorban magas halliszt és halolaj tartalmuknak köszönhetik. Ez a kategória különösen sokféle, igazán érdekes és végül, de nem utolsósorban fogós csalogatóanyagot tartalmaz. Ezek részletes bemutatása és kielemzése következik.

Amit a pelletről tudni kell - 2. rész: Etetőanyag típusú és növényi eredetű pelletek

Döme Gábor 2007-03-23
A pelletek szisztematikus áttekintését az etetőanyag típusú és növényi eredetű granulátumok részletes bemutatásával kezdjük. Rövid piackutatást tartva magam is meglepődtem, hogy milyen nagy számban vannak már ezek is jelen a magyar piacon. A hazai gyártók közül kiemelkedik a Top Mix minden igényt kielégítő választékával, míg a külhoni termékek között az angolok a meghatározók. A Nutrabaits és az SBS cég nagyon a többiek előtt jár a legkülönfélébb növényi eredetű pelletek létrehozásában is.

Amit a pelletről tudni kell - 1. rész: Pellet történelem

Döme Gábor 2007-03-02
Lassan már összeszámolni sem tudnám, hány olyan írást készítettem, amelyben szerepel pellet vagy olyan praktika, amely a „csodagranulátum” felhasználásának trükkjeire kívánja felhívni a figyelmet. Egyre többen etetnek, csaliznak pellettel, de az információhiány miatt mégis egyre nagyobb lesz a káosz. Úgy gondoltam, hogy éppen itt az ideje egy olyan cikksorozat elindításának, amely megpróbál némi rendet tenni a pelletek között.

Pelletpumpa

Döme Gábor 2006-07-18
A pellettel történő horgászat népszerűségé hazánkban is egyre nagyobb, és az elmúlt néhány év alatt szinte minden vállalkozó kedvű horgászhoz eljutott. Nem túl régen még folyamatosan azt kellett magyarázni, hogy mi is az a pellet, míg mára a magyar horgászok döntő többsége is kívülről fújja a „leckét”, amely így hangzik: „A pellet olyan magas fehérjetartalmú granulátum, amely kifejezetten nagy csalogatóerővel bír. Szelektív horgászatot biztosít, amely során főként a termetes halakat csalja horgunk közelébe. Használható önállóan vagy etetőanyagba keverve egyaránt”.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.