Rekordfogás feederbottal!

Rekordfogás feederbottal!

Sikerült barátaimmal egyeztetni egy közös horgászatot, ami javaslatomra a Harsányi-horgásztóra esett. Átlagos horgászatra gondoltam, de egy kis szerencsével egy igazi álom vált valóra: sikerült megfognom életem eddigi legnagyobb halát feederbottal!

2010. augusztus 19-én kora reggel érkeztünk meg a Harsányi-tó partjára barátaimmal. Napijegyváltás után elfoglaltuk a horgászhelyünket és elkezdtem bekeverni az etetőanyagot.

Csalogatóanyag

Előszeretettel használom a Haldorádó termékeket, kedvenc etetőanyag keverékem a Pelletes Fekete és a Fűszeres Hal kombinációja.

Feederbotok

Az általam használt botok két db Spro Aggressive Carp feeder volt. Ezek Döme Gábor nevével fémjelzett első generációs feederek, amelyek mind a mai napig remekül teljesítenek nálam.

Végszerelék

A 0,22 mm-es Trabucco T-Force special feeder főzsinórhoz a bot kétszeres hosszának megfelelő 0,15 mm-es fonott dobóelőkét kötöttem. Ezen csúszott a 35 grammos, gubancgátló csővel ellátott bordás etetőkosár. A zsinór végét egy 10-es méretű forgóba kötöttem, aminek kosár felőli részére egy gumigolyó ütközőt húztam. A fonott horogelőkére Gamakatsu 2260B 6-os méretű horgot kötöttem.

Mi történt a nap folyamán?

Alapozó etetéssel kezdtem a napot. Kiakasztott zsinórklipsszel 15 alapozó dobás következett 70 méteres távolságra. Ezután elkezdődött a horgászat. Az egyik botra Haldorádó Red Tuning Kék Villám, a másikra 16 mm-es Haldorádó Magyar Betyár oldódó pellet került. Nem telt el fél óra, bothajlítós kapás következett, ami után egy 6 kilós pontyot sikerült szákba terelni. Újabb 15 perc múlva a Magyar Betyár oldódó pellet tetszett meg egy 7,5 kg-os pontynak.

Egész délelőtt sorban fárasztgattuk a pontyokat, gyönyörű kárászokat és dévéreket, de a pontyok közül egy sem volt 10 kg fölötti. Gondoltam egy merészet: felfűztem egy 16 mm-es Fekete Gyémánt oldódó és egy 12 mm-es Kék Villám fúrt pelletet. Nem telt el 10 perc a botspicc határozott meggörbülésével jelentkező kapásig. A bevágást követően szinte megállt a bot a kezemben, majd a hal lassan, komótosan elindult! A bot végén nagy súlyt éreztem. Bő 30 perces fárasztást követően a szélében megláttam, hogy életem eddigi legnagyobb halával hozott össze a sors. Szákolás után kezem-lábam remegett, ketten tudtuk kiemelni a halat a vízből! Gyorsan elő a mérleget… és most jött a meglepetés: nem tudtuk megmérni a halat, mert a mérleg 20 kilóig mért! Futás a tógazdához, majd egy biztonsági mérőzsákban megmértük a halat, aminek pontos súlya 21,95 kg volt. Óriási élmény volt feederbottal kifogni!!!

Életem hala ez a 21,95 kg-os ponty, amelyet feederbottal sikerült megfognom!

Gyors fertőtlenítés és fotó után már mehetett is vissza a tóba!

Hasonló élményeket kívánok mindenkinek és köszönöm a Haldorádó csapatának a remek termékeket, mert ezekkel sikerült életem halát kifogni!!!

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.