Rekordlistás pontyok a Hotedrán

Rekordlistás pontyok a Hotedrán

Négy darab nagyon szép, rekordlistás pontyról kaptunk bejelentést. Fodor Sándor mind a négy kapitális halat saját készítésű kagylós bojlival fogta. A sportszerű horgász, a mérlegelés és fényképezés után a halakat visszaengedte éltető elemükbe a festői szépségű Dráva holtágba. Köszönjük a bejelentéseket és gratulálunk a "catch & release" újabb hazai példájához.

A négy kifogott pontyból az első egy tükörponty volt. Súlya: kereken 9 kg. Két nap bojlival történő etetés után március 30-án éjszaka akadt a horgomra. A csali szintén bojli volt, 1 szem. Ezen a hétvégén, több kapást nem tudtam kicsikarni, de a hirtelen zordra váltott, éjszakai fagyokkal tarkított időjárásban, még ezzel is elégedett voltam, hiszen a víz hőmérséklete 8-9 C fok volt. Külön örömet jelentett számomra, hogy a házi gyártmányú, Pelzer alapanyagokból készült bojlimat, most próbáltam először és bizakodóvá tett a jövőt tekintve.

Magam sem hittem, hogy két hét múlva milyen fantasztikus horgászélményben lesz majd részem. Április 12-14 között, három nap bojlis etetés után, a második és harmadik éjszaka összesen 4 db pontyot fogtam. A melegedő víz (10-11 C fok) és a rendkívül változékony időjárás, meghozta a halak kapókedvét. Viharos erejű szél, szakadó eső, melegfront, majd hidegfront követte egymást. Ezt a két éjszakát, amíg élek nem felejtem el! Estére beborult és váltakozó erővel kezdett esni az eső. Ezzel egyidőben, megszólalt az elektromos kapásjelzőm. A legelső kifogott halam súlya 16,5 kg (hossza: 83 cm, kerülete: 74 cm) volt. Ez a második éjszaka történt, az első éjszaka egyetlen kapás sem volt.

Az első halam 16,5 kilós volt!

A következő tőpontyom 14,5 kg (hossza: 73 cm, kerülete: 68 cm) volt, majd két elszúrt kapás következett még. A harmadik éjszaka egy 7 kilós tükörponty volt az első vendég, majd éjfélkor kereken 20 kg-os (hossza: 89 cm, kerülete: 79 cm) tőponty kapta be a bojlimat. Fárasztásuk fantasztikus élmény volt, igaz reggelre teljesen ronggyá áztam és egyetlen percet sem aludtam, de ez kit érdekelt, hiszen életem legszebb éjszakája volt mögöttem. A halakat éjszaka pontzsákba raktam. Reggel gondos mérlegelés, sebfertőtlenítés és fotózás után mindegyiket visszahelyeztem a holtág vizébe. Ez legalább akkora öröm volt, mint a kifogásuk. Talán még integettek is a farkukkal.

A 14,5 kilós ponty
Álmaim hala, súlya kereken 20 kg!

A felszerelésem 3,9 m hosszú MOSELLA Protectiv Carp bot 2,5 lbs, rajta SHIMANO Big Baitrunner-Long Cast orsó, 0,30-as BERKLEY Trilene damillal feltöltve, a horog GAMAKATSU G-Carp Specimen 1-es. Fix végszereléket állítottam össze 80 gr-os ólommal megütköztetve. A csali 1 szem Blue Mussel (kék kagyló ízesítésű) 20 mm-es bojli. Ugyanezzel etettem és mindezt PELZER alapanyagok felhasználásával, a horgászat előtt frissen készítettem el.

A fogások helyszíne: Hotedra

Egyesületem neve: Siklósi Horgász Egyesület

Fodor Sándor

A sportszerű horgásszal készített részletes interjút holnap olvashatják. Tartsanak velünk!

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.