Rekordlistás balin az öreg holtágból

Rekordlistás balin az öreg holtágból

Délután 3 óra körül indultam horgászni a jó öreg Tisza holtágra. A halak felkutatásához halradart használtam. Egy mélyebb részen, több halat is jelzett a készülék, fenéken és vízközt egyaránt. Kitartóan próbálkoztam itt a különböző műcsalikat váltogatva, de fél óra alatt egyetlen rávágást sem tudtam elkönyvelni. Újabb műcsalira váltottam és egy Rapala SRRS 7 S csörgős wobblert akasztottam a karabinerbe. A vízközti horgászatra is alkalmas wobblerrel az első dobás után hatalmas rávágást éreztem.

A hal kifogójának neve: Dombi Gábor
Egyesülete: Szolnoki Munkás HE
A fogás helye: Szolnok, Alcsi-szigeti holt Tisza
Ideje: 2003. november 14. 15:30
Kifogott hal fajtája: balin
Súlya: 5.200 g
Hossza: 67 cm
Kerülete: 44 cm

Dombi Gábor és a rekordlistás balin

A fogás körülményei

Délután 3 óra körül indultam horgászni a jó öreg Tisza holtágra. Elsősorban süllőzni szerettem volna twisterrel. A halak felkutatásához halradart használtam. Egy mélyebb részen, több halat is jelzett a készülék, fenéken és vízközt egyaránt. Kitartóan próbálkoztam itt a különböző műcsalikat váltogatva, de fél óra alatt egyetlen rávágást sem tudtam elkönyvelni. Újabb műcsalira váltottam és egy Rapala SRRS 7 S csörgős wobblert aksztottam a karabinerbe. A vízközti horgászatra is alkalmas wobblerrel az első dobás után hatalmas rávágást éreztem. A hal keményen védekezett, de a remek felszereléssel kb. 5 perc alatt kifárasztottam. Amikor kézzel ki akartam venni a horgot a hal szájából hatalmasat ugrott. A középső ujjamba belerántotta a wobbler egyik tűhegyes horgát. A hal csapott mégegyet és azzal a lendülettel ki is szakította. Hát nem volt túl kellemes... A hidegben az ujjam teljesen ellilult. A kifogott halat elajándékoztam egyik barátomnak. A víz hőmérséklete kb.: 6 °C fok volt.


A felszerelés

Shimano Technium DF spin 300H 20-50 gr dobósúlyú pergetőbot, Banax Si800 orsó, amelyre Berkley Trilene SinsiThin Ultra 0,25 damil (10,1 kg a szakítószilárdsága) volt feltekercselve. A műcsali a már említett Rapala SRRS 7 S (csörgős) wobbler. Az eredeti horgokat lecseréltem 2-es méretű Owner háromágú horgokra. Ez tökéletesen akadt (az ujjamba is).