Feederbotos harcsarekord Maconkáról!

Haldorádó Team 2011-08-04
Július 30-án, az 1. sz., gáti nemzetközi versenypályán Kiss Imre, galgamácsai vendéghorgász egy 59 kg-os harcsát fogott, ráadásul a hal a hitelesítés és a mérlegelés után visszakerült éltető elemébe. Már ez a két tény is hírértékű, de nézzünk egy kicsit az események hátterét is!

Hivatalosan is világrekord a 135 kilogrammos harcsa!

Energo Team 2011-01-26
Talán sokan emlékeznek az elmúlt évben fogott harcsára és annak történetére. Akkor sokan kételkedtek abban, hogy valóban világrekord harcsáról van-e szó. Egyáltalán, mitől lehet világrekord egy hal? Ezt a témát járjuk körbe, közben felelevenítjük Zsédely Attila szenzációs fogását.

135 kg-os világrekord harcsát fogott egy magyar horgász!

Lukácsi Béla 2010-04-14
A hír már nem friss, de még erősen aktuális, hiszen a fogás március közepén történt. A fogás értékét növeli, hogy pergetve akasztották ezt a gigantikus méretű harcsát. A történet pikantériája, hogy egy kis mértékben én is érintett vagyok a történetben, így furcsa volt riportot készíteni a harcsa elejtőjével, Zsédely Attilával.

Óriás harcsa palotásról

Csákány Attila 2007-06-27
Május 22-én a délutáni órákban telefonhívást kaptam. Bóna István, a Palotás és Vidéke Sporthorgász Egyesület halőre hívott: „Attila, ha van egy kis szabadidőt, kérlek, gyere majd le Palotásra, mert egy közel tórekord méretű harcsát fogtam”. Nem kérettem magam, szinte azonnal indultam, hiszen egy ilyen hal látványa nem mindennapi! A tóhoz érkezve meginterjúvoltam Istvánt…

Harcsázzunk epres bojlival a Balatonon!

Haldorádó Team 2005-04-26
Sokat vívódtam, megírjam-e ezt a történetet, hiszen harcsát már sokan fogtak, többet és nagyobbat is, mint én, s az erről szóló beszámolók is már-már a „lerágott csont” kategóriába tartoznak. Hogy mégis tollat ragadtam, annak oka az élmény megosztásán túl az eset sajátos körülményei voltak, melyek - úgy gondolom - szolgálhatnak némi tanulsággal mások számára is.

112 kilós rekordharcsa Magyarországon!

Kátai Róbert 2004-04-26
Kátai Róberttől a "Halak, vizek..." c. horgászmagazin producerétől kaptuk a gyorshírt, amely egy fantasztikus harcsafogásról szól: "A Gyöngyöstől alig 20 km-re található adácsi horgásztavon 2004. április 21-én nagy volt az öröm a horgászok körében. Tasi Róbert /a nagyobb ember/ és társa de. 11 óra tájban, óriási harcsát akasztott, majd közel 2 órás küzdelem után sikerült kifárasztaniuk és csónakba emelniük. Partra szállva, a tucatnyi érdeklődő jelenlétében hitelesített méréskor derült ki, hogy új országos rekordfogás született!"

A nagy Őn

Haldorádó Team 2004-01-09
Észrevettem, hogy a keszegnép, egy nádsziget sarkánál folyamatosan fröcsköli a vizet. Nem olyan volt, mint amikor rablás van és megriadnak, inkább ívásra emlékeztető mozgás volt, amely persze a késői időpont miatt kizárt. Érződött a nyugtalanság a vízen, amely talán pár nagyobb ragadozó jelenlétére utalt a közelben. Oda próbáltam dobálni, de sajnos - így utólag viszont hála a jó Istennek - nem sikerült. A körforgó nem tudott addig elrepülni. Ekkor levettem és a barátom (Zatik Sándor) által készített támolygó villantót tettem fel…

Rekordlistás balin az öreg holtágból

Dombi Gábor 2003-12-09
Délután 3 óra körül indultam horgászni a jó öreg Tisza holtágra. A halak felkutatásához halradart használtam. Egy mélyebb részen, több halat is jelzett a készülék, fenéken és vízközt egyaránt. Kitartóan próbálkoztam itt a különböző műcsalikat váltogatva, de fél óra alatt egyetlen rávágást sem tudtam elkönyvelni. Újabb műcsalira váltottam és egy Rapala SRRS 7 S csörgős wobblert akasztottam a karabinerbe. A vízközti horgászatra is alkalmas wobblerrel az első dobás után hatalmas rávágást éreztem.

Rekordlistás feketesügér

Döme Gábor 2002-11-06
Rekordlistánkra küldték az itt látható gyönyörű feketesügérről szóló beszámolót. A hal kifogója Filákovity Radován semmit sem bízva a véletlenre, a szokásnál erősebb szerelékkel pergetett, a vízinövényzettel sűrűn benőtt terepen. Eredetileg csukát szeretett volna fogni, de ekkor jött a meglepetés...

Világrekord harcsa?

Ladányi Tamás 2002-09-09
A legutóbbi Ausztriai utazásom alkalmából egy olyan meglepő hírt hallottam Grabmayer bojlis boltjában, melynek hatására szinte le kellett ülnöm, úgy meglepődtem. Száz kilón felüli rekord harcsafogás történt a Pó folyón!! A fogással kapcsolatos körülmények sem mindennaposak, hisz a sikeres horgász egy HÖLGY volt!
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.