Rekordlistás feketesügér

Rekordlistás feketesügér

Rekordlistánkra küldték az itt látható gyönyörű feketesügérről szóló beszámolót. A hal kifogója Filákovity Radován semmit sem bízva a véletlenre, a szokásnál erősebb szerelékkel pergetett, a vízinövényzettel sűrűn benőtt terepen. Eredetileg csukát szeretett volna fogni, de ekkor jött a meglepetés...

A kifogott hal és helyszín adatai

Rekordlistás hal:

feketesügér

Súlya:

2.580 g

Hossza:

50 cm

Kerülete:

39 cm

A fogás helye:

Klágya III. - Hercegszántó

Ideje:

2002.09.03. 18 óra 45 perc

A fogás körülményei

Ezen a délutánon csónakból pergettem csukára, eredmény nélkül. Már indultam volna haza, amikor egy utolsót dobtam közvetlenül a nádfal előtti lapus (töklevéllel borított) részre. A támolygó villantó vízbeérésének pillanatában erőteljes rávágást éreztem. Rögtön bevágtam. A hal keményen küzdött, de ekkor még nem tudtam, hogy mi akadt horgomra. Később többször kivetette magát a halam megmutatva gyönyörű zöldes testét. Minden trükköt megpróbált bevetni, hogy megszabaduljon a horogtól. 4-5 perces intenzív küzdelem után adta meg magát. Az erős botnak illetve a nagy szakítószilárdságú fonott zsinórnak és megbízható orsónak köszönhetően egy percig sem volt vitás, hogy ki lesz a győztes. A fárasztás végén Hetyi József barátom gond nélkül szákolta meg a szép halat, amiért ezúton fejezném ki köszönetemet.

Az idő szürkületbe hajló és szélcsendes volt. Kellemes őszi idő volt ekkor 18-19 C hőmérséklettel.

A vízterülettel kapcsolatban elmondanám (Klágya III. . Hercegszántó), hogy ideális feketesügér fogó hely. Már több 1 kg feletti példányt sikerült kifognom, de ekkorát még sosem. A víz bővelkedik szép pontyokban, amurokban és kapitális dévérkeszegekben, kárászokban. A töklevéllel sűrűn benőtt vízterület, azonban nem egyszerű horgászterep. Bár talán pont ezért tudnak vizünkben megmaradni a gyönyörű és ritka halak is. Itt gondtalanul tudnak szaporodni, nőni és találnak biztos menedéket, búvóhelyet is, ahonnan nem könnyű kifogni őket.


Az alkalmazott szerelék leírása

3 m hosszú DAM tele 150, 80-150 g dobósúlyú bot, BANAX SI 1300 orsó, amely 0,17 mm vastag Berkley Whiplash Pro fonott zsinórral volt feltöltve. A hal pergetve került horogra, amely egy 5 cm nagyságú DAM Effzett dupla lapú támolygó kanálra vágott rá.

Köszönjük a bejelentést, amiért hamarosan postázzuk a PLATIL damil ajándékcsomagot!