Világrekord harcsa?

Világrekord harcsa?

A legutóbbi Ausztriai utazásom alkalmából egy olyan meglepő hírt hallottam Grabmayer bojlis boltjában, melynek hatására szinte le kellett ülnöm, úgy meglepődtem. Száz kilón felüli rekord harcsafogás történt a Pó folyón!! A fogással kapcsolatos körülmények sem mindennaposak, hisz a sikeres horgász egy HÖLGY volt!

A száz kilón felüli harcsa

Trauda Pfeifferman sem gondolta, hogy mekkora fogásban lesz része a Pó folyón, mikor március végén elindult egy jó kis harcsázásra a Pó deltájába. Szép fogásokkal már az utazás előtt is rendelkezett, hisz a fényképek a kifogott halakkal ezt hűen tükrözik. Harcsák, csukák, galócák és pontyok tömkelege bánta már, ha a keménykötésű "amazon" valahol horgászni kezdett. Láttam róla fényképeket szinte térdig érő hóban guggolva kezében egy hatalmas Dunai galócával. Fantasztikus horgász az egyszer biztos. A kitartása végül is meghozta igazi gyümölcsét, hisz április 1-én a Pó folyó deltájában a Corbola horgásztábor közelében egy 113 kg-os harcsát fárasztott ki sikeresen. Közel két órás fárasztás végén, melynek során a hölgy végig saját maga küzdött a kapitális méretű harcsával, sikerült a csónakba emelni a hatalmas halat. A csónakba emeléshez viszont már segítséget kapott Andy Brudertől. Kellett is a segítség, hisz azért több mint egy mázsás harcsát, még egy férfinak is komoly feladat mozgatni.

A kifogott harcsával a megszokottól eltérően Trauda Pfeifferman kíméletesen bánt. Nagyméretű matracra lett fektetve, hogy elkerülje a vergődés következtében fellépő sérüléseket.

Öröm és boldogság egyben egy ekkora méretű harcsa kifogása.

Felszerelés és csalizás

Mivel Trauda Pfeifferman a Pó folyón kizárólag harcsára akart horgászni, felszerelését is ehhez méretezte. Erős bot, vastag zsinór és nagyméretű horog nélkül bizony kevés az esély egy kapitális méretű harcsa kifogására.

Felszerelés:
- Bot: 2,40 m-es hossz és 500 gr-os
- Zsinór: Penn 60-as fonott
- Horog: 10/0-ás

Csali:
A Pó folyón leginkább bevált angolna lett a 113 kg-os harcsa veszte. Ezért a csalihalért szinte megőrülnek az olasz harcsák! Az eredményes horgászat e nélkül elképzelhetetlen a Pón. Vízközt felkínálva a folyamatos fenékre törekvő mozgása végett képtelen ellenállni neki a harcsa.

A harcsa méretei:
A nem mindennapi fogást még különlegesebbé teszik a harcsa fantasztikus méretei. A legnagyobb kerülete 130 cm! Hihetetlenül kövér jószág!
- hossz: 238 cm
- kerület: 130 cm
- súly: 113 kg

Bejelentés az IGFA-hoz

A harcsa méretei indokolttá tették, hogy bejelentsék az IGFA-nak rekordfogás végett. Biztos, hogy fogtak már ennél nagyobb harcsát, de azok valószínűleg nem lettek hivatalosan is bejelentve. Pár tény azért biztos!

1. Hölgy horgász még ekkora harcsát soha sem fogott! Párját ritkító teljesítmény, igazi horgász bravúr.

2. A Pó folyón sem fogtak még ennél nagyobb harcsát! Tehát egy új rekord született harcsafogás terén a folyón!

A horgásztábor vezetője is beállt a harcsa mögé egy fotó erejéig.

Segítség nélkül igen nehéz lett volna a csónakba emelni a harcsát. Elkelt Andy Bruder jelenléte a csónakban.

238 cm-es hossz! Bizony négyen is elfértek a harcsa mellett.

Megemelni egy 113 kg-os harcsát egyedül, bizony embert próbáló feladat.

Azért csak-csak sikerült!

Egy utolsó puszi a visszaengedés előtt!

Az olasz halászok nem biztos, hogy örültek ennek a mozdulatnak! A harcsa tovább élhet a Pó folyó deltájában!