EPBC 2015, Maconka: Napról-napra

EPBC 2015, Maconka: Napról-napra

Magyarországon hagyományosan a legerősebb mezőnyt, Világ- és Európa-kupagyőzteseket, nemzetközi és országos bajnokok sorát vonultatja fel a nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Professzionális Bojlis Európa Kupa (EPBC), egyben a XXIII. Fishing & Hunting - Maconka Nemzetközi Bojlis Kupa, amely nem mellesleg a legtöbb alkalommal megrendezett verseny is Hazánkban a nemzetközi bojlis kategóriában. A múlt: 18 országból 525 csapat, négy világcsúcs, 1323 q és közel 40.000 db fogott hal, benne 1272 db tízentúli ponty. E számok magukért beszélnek... A jelen? Kövessük és vitassuk meg ismét együtt, napról-napra az eseményeket itt a Haldorádón!

Kedves Olvasók!

Újra elindítjuk Magyarország legnépszerűbb horgászportálján az EPBC monstre beszámolóját, bízva abban, hogy a tavalyi rekord olvasottságot megismételve ismét sokan követik majd velünk napi szinten az eseményeket. A beszámolóhoz kapcsolódó fórumban feltett kérdésekkel is bátran lehet alakítani majd az eseményeket, mivel a feltett kérdésekre is szívesen válaszolunk. Éljük át együtt a csapatokkal ezt a szép versenyt, s kezdjünk rögtön is neki!

Egy kis bevezető

Azoknak, akik szeretnének egy kicsit a helyszínnel, a szabályokkal, s az előzményekkel kapcsolatban is képbe kerülni, stílszerűen néhány képben és táblázatban már nyújtjuk is az információt. Jöjjenek először a szimbólumok!

A hivatalos verseny-logo
Köszönjük a támogatást!
Íme, az Európa Kupa!

Következzenek a helyszínt bemutató képek és anyagok.

A tett színhelye

Ismerkedjünk meg e helyszínnel egy kicsit szemléletesebben is!

Az egyik helyszín, a helyfoglalók paradicsoma, avagy az I. sziget
A II. sziget az elmúlt 2 évben ismét a régi fényében tündököl

A folytatásban lássuk az eddigi 44 maconkai bojlis verseny összefoglaló statisztikáit, a versenyszabályzatot és a versenytérképet.

Egyedülálló, összevont versenystatisztika

Versenyszabályzat

Versenytérkép

Talán érdemes visszatekinteni az előző, világcsúcsokat is hozó verseny krónikájára is:

EPBC 2014, Maconka: Napról-napra

Jöjjön három emlékkép, mindegyik egy-egy külön történet...

Visszatekintés a tavalyi dobogóra: I. Tata Nitu CT (RO), dupla világcsúccsal, II. CT Temerin (SRB), III. Total Baits CT (H)
Szintén egy szép pillanat: az áprilisi bojlis verseny legszebbnek ítélt rekordhalas képe
Nem csak szép emlék, hanem friss tapasztalat: lyen volt a Total Baits csapatok egyik edzésnapja a II szigeten, röviddel a verseny előtt

0. nap, szombat

Reggel arra gondolok - megismerve a frontmentes, már-már kánikulai időjárásra vonatkozó előrejelzést -, hogy ismét emlékezetes versenynek nézhetünk elébe, mivel az előjelek alapvetően kedvezőek - gondoljunk csak a tavalyi 700 db-os, idei 300 db-os nagyponty-telepítésre, a 2014-ben itt lebonyolított magyar Pontyfogó OB szenzációs rekordjaira és az EPBC dupla világcsúcsára, vagy akár az idén egyre sűrűbben megjelenő 20 kg feletti rekordpontyokra is. Mindezt erősíti, hogy már lezajlott az ívás döntő része, s az elmúlt napok fogásai azt mutatták, hogy (szinte) mindenhol tartózkodnak a nagy pontyok, s mi több a horogra is kerülnek.

Kora délután elindul az elmúlt évek "termékeként" a dinamikus pályatűzés, ugyanis a rajthelyek változó dobási sávszélességeivel az aktuális ismeretek szerinti víz- és halbiológiai állapotot letükrözve az esélyegyenlőséget kívánjuk fokozni - az eddigi versenyek tapasztalatai okán inkább több, mint kevesebb sikerrel. Távmérés, helyek értelmezése, pozíciók értékelése, mindez a megszokott forgatókönyv szerint. Közben megnyílik az EPBC versenyiroda, mert érkeznek a csapatok, no meg a jó hír, miszerint megszületett Ocsovai Lóránt, IBCC győztes horgászunk kisfia, akinek érkezése okán Apuka ugyan kihagyja ezt a versenyt, de egy "kis" bulit szándékozik rendezni este a parton.Így miközben bekerülnek az utolsó piros-fehér-zöld világítós bóják a helyükre, már készül a vadpörkölt is, sőt a békák zenéjét is felváltja az élőzene, helyi Sláger TV kiadásban. Éjfél körül velem együtt még sokan emlékeznek arra, hogy vöröses fényben játszva feljött a hold, de a folytatást inkább borítsa a jótékony éji homály...

1. nap, vasárnap

Reggel aztán csak fel kell kelni, mert indul a regisztráció, s hamarosan kezdődik a várt sorsolási ceremónia. 12:30 után aztán el is indul a megnyitó, ahol a legtöbbünkmár régi ismerősként köszönti egymást. Idén jó dolog, hogy olyan új magyar csapatok is eljöttek, akik nagyon komoly erőt képviselnek, példának okáért csak a Walterland - Maros Mix, vagy a Bravo legyen megemlítve. A lezajlott folyamatot és annak eredményét a lenti táblázat jól szemlélteti.

Sorsolási sorrend, sorsolás, helyválasztás

Újra itt a bajnokcsapat!
Indul a sorsolás
Egy kis szöveg, addig is olvadunk a napon
Total Baits: Sorsol az utánpótlás
Hová is kerüljünk???
Ez lett a ceremónia vége!

Csapatok ki a 31 fokos napsütésbe, mi be a légkondis kényelembe. Papírgyártás, listák, mérlegelési lapok, programozás. Sokan talán nem is gondolják, hogy mivel egy profi verseny lebonyolításában is illik profinak lenni, ez milyen komoly munkát jelent, benne másfél tucat ember összehangolt tevékenységével. Ezúton is megköszönöm Ignácz Olivérnek az egyre nagyobb segítséget, mivel e sorok krónikása az elmúlt időszakban újabb szép és kitartó feladatokat talált magának, így bizony kevesebb ideje jutott az előkészítésre - is.

Dudaszó 15:00-kor indul az etetés, majd indul egy kisebb műtét is, ugyanis egyik versenyzőnk horga alaposan megtalálta a gazdája hüvelykujját. Pálinka (fertőtlenítés, a tegnappal ellentétben most külsőleg), ércsipesz, majd egy gyors mozdulat és a horog újra szabad a horgásszal együtt. Van ilyen, nem először és nem is utoljára...

Aztán felgyorsulnak az események, jönnek az első halak, az első rekordhal, majd az eddigi versenyek legjobb nagyhalas kezdése.

Az első ponty sem kicsi: II. sziget, 6,82 kg, Csikós József a nyerő
Emeljük a tétet, Bravo: Hollósy Zsolt 12,45 kg-os nyurgája a világcsúcstartó helyről
Óriási kezdés, ilyen még nem volt a Maconka Kupák történetében: Boros Ákos tőpontya 18,30 kg!
A Borisznál az első nagyhalas kockás zászló!

Lassan leszáll az éj, de ekkor Tata Nitu már 18 db pontynál tart, s megvan az első amur is. 23:30, itt áll meg a mai tudósítás, s innen folytatjuk holnap dél körül, az első, reggel 7:00-i mérlegelési kör eredményeivel!

2. nap, hétfő

Jól kezdődik a reggel, a 7:00-i első mérlegelési kör alapján, a rögzítést lezárva minden idők második legjobb részeredménye villant fel a monitoron.E ténynek azért is örültem, mert új feldolgozási programot vetettünk be, így már azonnal hozzájuthatunk célzott listákhoz, statisztikákhoz, grafikonokhoz is - külön köszönet érte Misztarka Lászlónak!

Nézzük a tényeket. Nitu és csapata ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta. 14 óra alatt 58 db ponty, közel 130 kg súlyban. A második a Pro FM Carp team a Nyári kikötőből 83,24 kg-ot felmutatva, de már közel 5 kg-os átlaggal. Harmadik az I. szigetről a Carp Friend - Vector Team, 71,27 kg-os eredménnyel, 6,48 kg/db-os átlaggal. Szépen alakul minden, a reggeli összfogás 714,11 kg, ez 165 db halat és 4,33 kg/db-os átlagot jelent.

14/115 órás teljes eredménylista, június 08. 7:00-i állapot

10:00 magasságában egy újabb jó hír, miszerint már minden csapatnak van fogott hala!

Eljött a dél. Miközben a bírók mérlegeltek, a mezőny egyik fele horgászik, a másik fele ebédel, s a csirkecomb és sertéssült mellé bizony a 31,5 fokos hőségben elkel egy-egy pohár csapolt sör is. Többen vágyakozva nézik a jakuzzi-t megszégyenítő vízforgatókat, de ez nem wellness, hanem kőkemény horgászverseny...

Nyurga-barátok az I. szigetről
Tápai Béla, szintén nyurga, szintén sziget
Bravo, a képre és a nyurgára is!
Pro FM, egy Nyári kikötői csodaszép koi-val
Végül ismét egy emblematikus maconkai nyurga a gátvégről, Total Baits-módra

Mivel ismét van mit tenni, így gyorsan eltelt a tikkasztó nap, s jött a második etap eredményfeldolgozása. Meglepő módon nappal szinte ugyanannyi hal került mérlegelésre, mint az éjjel, így már 1300 kg felett tart a mezőny. Tatáék átlépték a 2 mázsát, de már 3 csapat van a nyomukban 100 kg feletti eredménnyel. Az átlag 4 kg felett, s a legnagyobb koi kifogója mostantól a Potaissa Crap Team, egy remek, 7,29 kg-os példánnyal.

26/115 órás teljes eredménylista, június 08. 19:00-i állapot

A The One I. első hala, mindjárt 15 kg felett
A Primar príma tükröse
Az Extra Carp Temerin első extra tőpontya
Bachus Team, s egy tipikus tigris-koi

Miközben e sorokat írom, komor fellegek közelednek, egyre erősödik a szél, így kinéz egy jó kis vihar is. Esik-e, s milyen hatással lesz mindez a halakra? Kiderül a holnap reggeli állapotot feldolgozó, dél körül várható újabb frissítésből!

3. nap, kedd

Igen. Reggelre több dolog is kiderült, főleg az ég, mivel elkerültek minket a zivatarok. Így hatást a halakra jobbára a felkínált csali gyakoroltak, azok viszont továbbra is igen jó hatásfokkal, mert már 2 tonna felett jár a mezőny, s egyenlőre sehol nem lassulnak a fogások, így Nituték a 3 mázsát is túllépve meg tudták tartani közel 100 kg-os előnyüket. A Pro FM és a The One II. fej-fej mellett és 200 kg-t túllépve halad előre, de már a 10. csapat fogása is meghaladja az egy mázsát.

38/115 órás teljes eredménylista, június 09. 07:00-i állapot

Bojlis Főnök - ezúttal egy komoly tükrössel
Ha már tükrös, akkor nézzük a Pro FM 17 kg feletti halát is meg
Nem mindig a legnagyobb a legszebb!
Végül egy életkép, hajnalban a gáton

Pár perccel 8 óra előtt újabb remek hír, már 20 kg felett a legnagyobb hal, a gáton a The One Team csapatából Paál Norbert egy eddig még nem ismert 20,48 kg-os (77/82 cm) tükörpontyot fogott!

Új rekord, a kockás zászló már ennek a 20,48 kg-os tükrösnek, s persze a The One Team I. csapatának lobog!
A +20-as tükrösnek köszönhetően új, méltó helyre került át a kockás zászló!

Még mindig délelőtt, kevéssel 10:00 után a II. szigeten Remus 8,95 kg-os koi-t fogott, így jelenleg a The One II. csapatáé a legnagyobb koi díja. Most említeném meg, hogy ezt a díjat anno fájdalmasan korán elhunyt Horgászbarátunk, Király Iván alapította, s remélem most is elégedetten néz le ránk a felhők széléről...

A volt csapattárs új csapatban - Iván emlékére...
Az apropó, Remus közel 9 kg-os koi pontya a II. szigetről

Napközben dolgozom, s mire kiérek a partra, egy újabb szép - és meleg - napon van túl a verseny, ráadásul micsoda részeredményekkel! A nappal kiemelkedően magasnak számító, 1180 kg-os összfogásból a B-52 165 kg halat bombázott ki (szerencsére átmenetileg), de a The One II. 155-, a Bojlis Főnök(ök) 117-, vagy az Extra Carp 111 kg-os fogása is nagy csatát sejtet a jövőre. Tata Nitu 401 kg-os fogására válaszul már 361 kg-nál jár a The One II., a remek fogásoknak köszönhetően pedig az előbb említett Főnökök a harmadikok, a B-52 pedig már a negyedik. 14 csapat jár a 100 kg felett, 6 a 200 kg felett, az összes fogás már 3258,13 kg, így aztán tényleg minden nagyon szépen alakul!

50/115 órás teljes eredménylista, június 09. 19:00-i állapot

WalterLand - Maros Mix: Igen jó párosítás!
Igazi öröm, mesterhármas, hármas koi-varázs
KBH-varázs
B-52 produkció
Potaissa-koi
The One II. - Péter nagy tövese a II. szigetről
Tápai Béla újabb szép tükröse

4. nap, szerda

Ismét megúsztuk eső nélkül. Fülledt meleg, egyre több hal, s benne egyre több nagy ponty ás amur! Reggelre a számláló már 4385 kg-ot és 1073 db-ot mutat, 3 csapat 400 kg felett jár! A Tata Nitu CT (477,67 kg) előnye a The One II. csapatával szemben (471,00 kg) szűk 7 kg-ra apadt, annak ellenére, hogy ők 138 db-al többet fogtak! A B-52 Fishing Team (400,00 kg) már stabilan harmadik, további 2 csapat jár a 300, 6 a 200, 5 a 100 kg felett. Igazi horgászünnep készül... Érdemes tanulmányozni a legújabb táblázatot!

62/115 órás teljes eredménylista, június 10. 07:00-i állapot

A külső hőmérséklet mellett a belső is igencsak megemelkedik, amikor jön az újabb jó hír, miszerint ismét egy 20+-os halat fogtak. 14:30, mérlegelés 1x, 2x: Tőponty, Bodó Ferenc fogása, 21,98 kg (93/89 cm) - a WalterLand - Maros Mix csapata átvette a vezetést ebben a kategóriában!

Tényleg majdnem 22 kg!
Ketten már/még félig a vízben
Harmadszor új helyen a legnagyobb halnak járó kockás zászló!

Később jönnek az újabb infók. Egyre több a nagy amur, s megjelentek a 10 kg feletti tükrösök is az eddig domináns nyurgák mellett. Délután a mezőny már az 5000 kg magasságában jár, s kíváncsian várja mindenki az esti eredményt...

Tata Nitu CT: 74 óra után, a kezdéstől folyamatosan még mindig az élen!
Total Baits - BSHE nyurga
Gyakori pillanat: szákolás előtt

Este 10 felé jön az újabb részeredmény. Helycsere az élen, az 5. és 11. helyezett között egy "nagyhalnyi" különbség! Érdemes végigböngészni a táblázatot!

74/115 órás teljes eredménylista, június 10. 19:00-i állapot

Egyre több nagy amur is bejelentkezik
Először új helyen az abszolút elsőt jelző kockás zászló is

5. nap, csütörtök

Több okból is kissé késve, de felkerül a reggeli állapot, ahol már 6311 kg halról tudunk beszámolni. Ez a 7. sz. részeredmény, és már 700 kg felett jár a mezőnyt vezető The One II. Team a II. szigetről (733,13 kg, 141 db). Érik Micula Péter 4. bajnoki címe, egyben a II. sziget 3. "aranyérme". A B-52 nehézbombázói 608,25 kg-ot fogva (155 db) a másodikok, a Tata Nitu CT 589,37 kg hala most a bronzéremre elég, a Bojlis Főnökök 451,91 kg-ot fogva a negyedikek. További 7 csapat 300, 4 csapat 200, 3 csapat 100 kg-ot fogott, készül az EPBC egyik legjobb fajlagos eredménye...

86/115 órás teljes eredménylista, június 11. 07:00-i állapot

The One II. az I.!
Total Baits - Maconka nyurga
Kontra a WalteLand - Maros Mix részéről

Eljött az utolsó este, így az órára nézve inkább éjszaka. Azt gondolom, a verseny már eldőlt, a The One II. már igazából az 1000 kg-os álomhatárral versenyez, nagyon komoly esélyekkel! Az eredményük 928,62 kg, azaz majdnem 200 kg-ot fogtak nappal, a II. szigeten! A B-52 a hely toronymagasan legjobb eddigi eredményével a második (I. sziget bal oldal, 661,15 kg), a Tata Nitu még a fiatalabb Nitu, Irinel rovarcsípés-allergia gondjai ellenére is harmadik (639,03 kg). Nagyon izgalmas véghajrát ígér a WalterLand - Maros Mix egyre komolyabb, jelenleg már 9,17 kg/db-os átlaga, mindez 531,85 kg-ot jelent. Még a Bojlis Főnök áll 500 kg felett, eredményük 501,59 kg. Az összfogás 7462,83 kg, 1714 db, az átlag 4,35 kg/db, a rekordpontyok száma már meghaladta a 100 db-ot! Mi kell még? Mindez kiderül a holnapi, záró napon, ahonnan először a reggeli eredményekkel jelentkezünk!

98/115 órás teljes eredménylista, június 11. 19:00-i állapot

A harcsa sem ritka vendég a maconkai bojlis versenyeken
Közel a húszhoz: A Potaissa nagy tükröse
Carp Friend-nyurga
Életkép a Boxi - Maconka Team rajthelyéről
WLMM: Közeleg a második szákolási kísérlet, ...
... szokás szerint igen nagy sikerrel

6. nap, péntek

Eljött az utolsó versenynap reggele is, s tényleg az eddigi egyik legjobb eredménnyel fog zárulni a verseny, a bajnok tekintetében harmadszor átlépve az 1000 kg-o "álomhatárt". AAz első öt sorrendje már nem változott, Micula Péteréknek 1022,14 kg, Posztobányi Laciéknak 750,41, Tata Nituéknak pedig 691, 21 kg lett bemérlegelve. A gáti mélyvízen Bodó Feriék átlaga már 9,04 kg/db, mindez 623,92 kg halat jelent - ha lenne még egy teljes nap, akkor sanszos, hogy felérnének a dobogóra, de most is kérdéses még a dolog... A Bojlis Főnök CT csapatának pedig már a 6. helyezett Potaissa Crap Club csapatára kell figyelni, mert vészesen fogy a különbség (528,82 kg, illetve 507,31 kg). Egyre több a nagy hal is - a gáti mélyvíz most kezd ontani őket! -, így e fronton szintén még bármi megtörténhet. Megy a véghajrá, s 12:00-kor elhangzik majd a hármas dudaszó.

110/115 órás teljes eredménylista, június 12. 07:00-i állapot

Közel 17-es, Szilágyi Tamással
Ugyanez tövesben, szintén a gáti mélyvízből
18-as, piros karika nélkül
Már 19-es ez az óriás
Út a bajnoki cím felé: Már érződik az öröm a csapaton
Nem tévedés: egyszerre hárman fárasztanak
Megérdemelt, nagy győzelem lesz a vége!

12:00. El is hangzik, s egyenként jönnek be az eredmények Hamarosan eldőlt a talán legnagyobb függő kérdés, s kiderült, hogy a Tata Nitu Carp Team meg tudta a dobogós helyet. Bejön az utolsó papír is, s kialakul - az új programnak köszönhetően - egy gombnyomással a teljes lista. Szokás szerint először az aljára nézek: 8798,58 kg, 2040 db, 4,31 kg/db átlag. A 20 indulóból 3 csapat 100, 2 200, 3 300, 4 400, 2 500, 2 600, 2 700, 1 1000 kg felett! Imponáló számok, az eddigi összes verseny viszonylatában is kiemelkedő az eredmény, s mindez közel 440 kg/csapat átlagot jelent - egy 65,4 ha-os rendszeren, telepítés nélkül!

Újabb nagy tükrös Ács Józsiéktól
Primar-töves
Primar-tükrös
Carp Friend - Vector Team nyurga
Boxi - Maconka Team: Veres-töves

Jön a záró ebéd, fokozatosan jönnek be a csapatok is. Lassan minden összeáll az eredményhirdetésre, s 15:00 után el is kezdődik a program, megy a felvétel a készülő filmhez, s ismét lehetőségem van értékelni a versenyt, visszatekintve egy picit az eddigi összes maconkai bojlis versenyre is. Ez volt a 45. verseny, s összesen 1002 csapat 4102 órát töltött el Maconkán!

Maga a jelen Kupa az eddigi 4. legnagyobb fogást hozta, de a 439,9 kg/csapat átlag és a 22,953 kg/bot/nap E (mint eredményesség) mutató már a 3. legjobb az összes verseny között. 741 db tőponty, 734 tükörponty, 254 koi, 248 nyurga és 63 amur került mérlegelésre. Koi-ban ez az eddigi csúcs, de a nem telepített amurok esetében is némi meglepetésre 2011. óta ez a legjobb fogás. A 132 db 10 kg feletti rekordhal viszont a 2. legjobb a versenyek történetében, s a 21,98 kg-os versenyrekord az EPBC sorozat eddigi legnagyobbja! A különleges teljesítmény különleges díjakat is ér, erre mindig nagy súlyt fektettünk Maconkán!

Íme, az emlékérmek
Kiemelkedő teljesítmény, kiemelt díjak

Újdonsült, maconkai horgásztúrán a családdal éppen nyaraló kis horgászbarátunk, Czene Dávid jelenlétével erősödve megyek sorban hátulról előre az eredményekben. Hamarosan 600 kg felett és az 5. helyen járunk, ezt a Felező-spiccen horgászó Potaissa Crap Club érte el (600,36 kg). Negyedik, egyben az A szektor győztese a gáton a WalterLand - Maros Mix Carp Team, fogásuk 687,49 kg, s az átlag is a legjobb, 9,17 kg/db. S még ez sem elég, övék a legnagyobb hal büszke címe is, e hal 21,98 kg-ot nyomott a mérlegen. Bronzérmes a gáti sekélyvízi pályáról "beúszva" a legendás Tata Nitu és csapata, 722,81 kg-os eredményükhöz ezúttal 357 db ponty társult. Ezüstérmes a B-52 Fishing Team, a korábbi Ízvarázs és a Maros Mix egy részének igen sikeres fúziójaként. 775,45 kg-os fogásuk az I. sziget bal oldalán a valaha fogott legjobb eredmény, s ez egyben a B szektor győzelmét is jelentette. Végül, de nem utolsósorban az aranyérem s vele a C szektor bajnoki címe a The One Team II. csapatáé, 1078,68 kg fogással, a 215 db hal 5,02 kg/db átlaggal került a mérlegre. Minden idők 2. legjobb eredménye, ilyet még nem látott a II. sziget! Ők fogták a legnagyobb koi pontyot is, e példány 8,95 kg-ot nyomott a mérlegen. Szép volt Fiúk, szép volt Péter - megvan a negyedik csillag, azaz EPBC bajnoki cím! Közös fotózás, majd a dobogó tetején állók tiszteletére elhangzik a román-, majd a magyar himnusz. Megható pillanatok, s már csak a búcsú marad a programok sorában. Lassan minden elcsendesedik, s a versenyzők már úton is vannak hazafelé...

Hatodik a Bojlis Főnök Carp Team
Ötödik a Potaissa Crap Club
Negyedik a WalterLand - Maros Mix Carp Team
Harmadik a Tata Nitu Carp Team
Második a B-52 Fishing Team
Győztes a The One Team II.
Spontán gratuláció, sportszerű, felejthetetlen gesztus!
Öröm a román zászló előtt
A díjazottak
Szép volt, Fiúk!

115/115 órás teljes eredménylista, végeredmény, június 12. 12:00-i állapot

Így, búcsúzóul viszont most megmutatok még néhány érdekes adatsort, statisztikát. Elsőként nézzük meg a "ki fogta a legtöbb" verseny végeredményét is. Legtöbb tükörponty (195 db és 353 kg) és tőponty (125 db és 236 kg): Tata Nitu CT. Legtöbb nyurgaponty (41 db és 278 kg) és amur (20 db és 134 kg): The One II. Team. Legtöbb koi (33 db és 116 kg): Borisz CT - Total Baits. Másodiknak jöjjön a szakaszok eredménysora (ide tartozik, hogy a 10 mért szakaszból az első és az utolsó rövidebb volt, a többi 12 órás nappali és éjszakai periódusokra került megállapításra): 714-624-748-1180-1127-1155-830-1159-754-557, mindez kg-ban. E számsorból jól látszik, hogy a közhiedelemmel szemben a fogásoknál nem számított a nappal és az éjszaka sem... Végül a tízentúli rekordhalak szakaszonkénti megoszlása: 9-8-9-12-15-17-17-21-13-11, mindez db-ban. Itt ismét él az a tapasztalat, hogy a nagy halak óvatossága is alábbhagy egy idő után...

Csodaszép...
Újabb gyönyörű, eddig ismeretlen spanyol!

A szakmai elemzésekhez még 3 grafikon bemutatására is sor kerül, ezek kg-, db- és szektoros bontás szerint szemléltetik a már ismertetett eredményeket.

115/115 órás végeredmény, kg szerinti grafikon

115/115 órás végeredmény, db szerinti grafikon

115/115 órás végeredmény, szektorok szerinti eredménysor

Végül a több napos tudósítást hivatalosan is lezárva szeretném megköszönni az olvasók nagy táborának a kitartó érdeklődést, a versenyzőknek a sportszerű küzdelmet, a névadó szponzornak a segítséget, továbbá minden segítőnek, közreműködőnek a verseny lebonyolításának támogatását.

Egy kis vidámság a végére

Találkozzunk együtt a soron következő - ha a versenyzők és a támogatók is úgy akarják - a 2015. szeptember 06-án kezdődő IX. Professzionális Bojlis Európa Kupán!

A dobogósok és az elégedett krónikás

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.