Alias : maconka
Név : Dérer István
E-mail : [e-mail]
Születési dátum : 1969-06-01
Lakhely : Salgótarján
Kedvenc horgászmódszerei : úszós csukázás + úszós békéshalazás
Kedvenc vízterületei : Maconkai-víztározó, Tisza-tó és Tisza, Balaton
Legnagyobb halai : ponty 14,96 kg, amur 13,2 kg, csuka 12,38 kg, vágótok 10,38 kg, süllő 5,22 kg
Mióta horgászik : 1981 óta

Szerző írásai - 1.oldal

Viharos majális

Dérer István 2017-06-08 06:00:00
Ötödik évfolyam, a sorozat 23. versenye. Egy olyan verseny, amely szinte biztosan nem lesz könnyen elfelejthető, erre csak két példa. Eddig nem volt versenynapon jégeső, most volt. Eddig e sorozaton nem fogtak 20 kg feletti pontyot, most fogtak. A jelentős létszám, a remek eredmények és a baráti hangulat - szerencsére - azonban továbbra is változatlan tényező. Jöjjön az újabb versenybeszámoló és vele együtt a következő, június 24-i Tóparti Randevú Kupa, egyben a harmadik Szuperkupa-forduló kiírása. Nézzük meg együtt, mi is történt ezen a szombaton!

XII. ABMC: Na, ilyen még nem volt!

Dérer István 2017-04-29 14:00:00
Mármint az eddigi 51 maconkai bojlis versenyen. Április 19-én a ritkán látott tavaszi hidegbetöréssel masszív havazás kezdődött, a víz az utolsó egy napon belül közel 3 fokot, előtte pedig további fokokat hűlt, s végül a megnyitó délelőttjén 40 cm feletti hó borította a tó feletti Mátra-csúcsokat. Ilyenkor ezer kérdés fogalmazódik meg az emberben. Egyáltalán mennyi csapat jön el? Hol és mennyi hal lesz a versenyen? Mi történik, ha hirtelen elolvad a hó? Aztán már csak egy dologra koncentrált a rendezői csapat, miszerint a show-nak folytatódnia kell... A kérdésekre pedig hamarosan mindenki választ kap, aki követi e kis tudósítást, a bátor csapatok tiszteletére!

Maconkai évadnyitó, ismét Valkó-módra

Dérer István 2017-04-28 14:00:00
Ezúttal már az ötödik évfolyamával folytatódott az versenysorozat, amely Maconka Barátainak lett létrehozva, majd évről-évre tovább csiszolgatva a versenyzők többségi kívánságai alapján. Idén a tavaszias napsütésben ismét jelentős mezőny jelent meg és érte el a sorozat eddigi 22 versenyéből a harmadik legjobb eredményt, így a fogások és a tapasztalt jó hangulat reményeink szerint méltó alapot adott az idény többi versenyéhez is. Fogadja mindenki szeretettel e kis beszámolót és egyben a következő, május 13-i Maconkai Majális Kupa, egyben a második Szuperkupa-forduló kiírását is!

Partra magyar! - Maconka Barátai 2017.

Dérer István 2017-03-30 15:00:00
Április 08-án már az ötödik évfolyamát kezdi meg az a közösségi kezdeményezésre létrejött sorozat, amely a mindenki számára elérhető, könnyedebb versenyzést célozta meg. Hogyan? Évi öt önállóan értékelt Kupa, egyben egy külön összetett verseny gyermek, ifjúsági, női, külföldi, valamint úszós és feeder kategóriában - mindez Magyarország egyik leghalasabb és legsokszínűbb versenypályáján, illetve tórendszerén! A sorozatban a 29 fajból fogott 12091 kg hal, a 92 kg-os feeder-, a 39 kg-os úszós-, vagy a 33 kg-os gyermek fordulós csúcseredmény, a 17,6 kg-os legnagyobb példány önmagáért beszél. Az eddig kiosztott közel 290 db díjon és trófeán túl pedig talán a növekvő létszám, a kialakult barátságok sora jelzi a legjobban a megvalósítás sikerét. Legyen Ön is Maconka Barátja!

Maconka Barátai Szuperkupa, 2016

Dérer István 2016-11-02 17:00:00
Nem tegnap történt... Szeptember 3-án a IV. Vízparti Varázslat Nemzetközi Kupával lezárult a Maconka Barátai '16 Szuperkupa versenysorozata. 5 forduló, 6 versenykategória, 168 versenyző 457 horgászata, melynek eredménye 22 halfajból 4233 kg fogott hal, jutalma 93 db(!) kiosztott díj és trófea. A három éve közösen megújított lebonyolítási és pontozási forma a gyakorlatban továbbra is jól működik, mert örömünkre ismét emelkedett a versenyzői létszám. Nézzük meg együtt, hogy mi lett a záró verseny eredménye és végül kik lettek a Szuperkupa díjazottjai!

Professzionális Bojlis Európa Kupa, Maconka: Napról-napra

Dérer István 2016-09-12 06:00:00
A Magyarországon a legtöbb alkalommal megrendezett professzionális bojlis verseny egyben hagyományosan a legerősebb mezőnyt is vonultatja fel Maconkán. Nem lesz ez másként a tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő EPBC, egyben a XXVI. Fishing & Hunting - Maconka Nemzetközi Bojlis Kupa során sem! A szép jelen mellett persze már a múlt is kötelez. Mi a múlt? 25 alkalommal 4 kontinens 19 országából 599 csapat remek eredményei, világcsúcsai, avagy 160897 kg és 45734 db hal, közte 1777 db 10 kg-on felüli rekordpéldány. A jelen? Hamarosan kiderül, így kövessük együtt az eseményeket itt a Haldorádón!

Esőnap, új versenyrekorddal

Dérer István 2016-07-22 06:00:00
Nos, az elnevezés és a napi gyakorlat igen távol került egymástól. A július 16-án megrendezett IV. Maconkai Napsugár Kupára ugyanis ezúttal - az egyéb szabadtéri rendezvények elhalasztási lehetősége hiányában - őszt idéző, folyamatos esőben és a helyzetet tovább nehezítő szélben került sor, de az évek alatt már jól összeszokott és még mindig bővülő, ám eddig inkább a hőséghez szokott mezőny remekül vette ezen extrém akadályokat is. A versenyzők ismét csak "adott szóra" nevezve így is jóval 90% feletti arányban megjelentek és ha már itt áztak, akkor sportszerűen végigküzdötték a napot. Megemelve virtuális kalapom bizton kijelenthetem, hogy igen, Ők Maconka igazi barátai!

Milyen is egy sikeres tóparti randevú?

Dérer István 2016-06-24 06:00:00
Nos, számos tapasztalatunk és elképzelésünk van róla, különösen így vízparton, nyáridőben. Azonban most nem erről lesz szó, hanem Maconka egyik legpatinásabb versenyéről, a június 18-án megrendezésre került XVIII. Tóparti Randevú - St. Hubertus Nemzetközi Kupáról, egyben a Maconka Barátai '16 Szuperkupa-sorozat harmadik fordulójáról. Nézzük meg együtt, milyen eredményeket értek el a versenyzők a nyári melegben, valahol a maconkai vízpartokon - de az biztos, hogy mindenhol barátok között! Ha már nyár, akkor pedig jöjjön itt a soron következő, július 16-i IV. Maconkai Napsugár Kupa versenykiírása is!

Professzionális Bojlis Európa Kupa, Maconka: Napról-napra

Dérer István 2016-06-06 12:00:00
A Magyarországon a legtöbb alkalommal megrendezett professzionális bojlis verseny egyben hagyományosan a legerősebb mezőnyt is vonultatja fel Maconkán. Nem lesz ez másként a tizedik alkalommal megrendezésre kerülő EPBC, egyben a XXV. Fishing & Hunting - Maconka Nemzetközi Bojlis Kupa során sem, sőt a jubileum alkalmából a regnáló pontyfogó világbajnokokkal is kiegészült a mezőny! A szép jelen mellett persze már a múlt is kötelez. Mi a múlt? 24 alkalommal 4 kontinens 18 országából 568 csapat remek eredményei, világcsúcsai, avagy 148768 kg és 43104 db hal, közte 1559 db 10 kg-on felüli rekordpéldány. A jelen? Hamarosan kiderül, így kövessük együtt az eseményeket itt a Haldorádón és minden nap 20:00-tól élőben a F&H internetes közvetítésén is!
Videóval

Horgászparadicsom a Mátra lábainál - Maconka 2016

Dérer István 2016-06-13 06:00:00
A Mátra hegység lábainál elterülő Maconkai-víztározó és tórendszere az elmúlt 17 évben a természetközeli, családbarát horgászturizmus és a minőségi versenysport területén együttesen, lépésről-lépésre alapozta meg nemzetközi hírnevét, köszönhetően mindezt csodálatos környezetének, változatos szolgáltatásainak, valamint kiemelten a sokszínű, rekordfogásokban gazdag halállománynak. A fejlesztés azonban egy pillanatra sem áll meg! Tekintsük át közösen, hogy mi vár MOST az ide látogató horgászokra!

Maconkai Majális Mindenkinek

Dérer István 2016-06-09 06:00:00
A Maconka Barátai Szuperkupa negyedik évfolyamának második versenye - ez volt a május 21-én megrendezett Maconkai Majális Kupa. Az időjárás ezúttal méltó volt az elnevezéshez, nyárias meleg fogadta a teltházas mezőnyt, köztük a közeljövő method feeder versenyeire tréningező profi sporthorgászokat. Kik győztek és mit szóltak a halak a hirtelen nyárhoz? Ebből a beszámolóból legalább e két kérdésre a válasz biztosan kiderül. Fogadja mindenki szeretettel az újabb beszámolót és egyben a következő, június 18-i XVIII. Tóparti Randevú - St. Hubertus Nemzetközi Kupa, egyben a harmadik Szuperkupa-forduló kiírását is!

Amatőr Bojlis Maconka Kupa: Küzdelmes, de szép jubileum

Dérer István 2016-05-07 06:00:00
Április 21-24-ig, csütörtöktől vasárnapig már a tizedik alkalommal került sor az Amatőr Bojlis Maconka Kupára. Arra a rendezvényre, amely szponzori háttér, sőt versenyzői múlt nélkül is ideális lehetőséget ad a versenyzés izgalma mellett egy kellemes együttlétre egy olyan vízen, ahol a halállomány önmagáért beszél! Nos, ezúttal sem kellett csalódnunk, mivel a csapatok ismét jól vizsgáztak a halfogás területén és a legalább ilyen fontos közösségi, emberi tényezők tekintetében is. Éljük át együtt újra velük az itt szerzett élményeket!

Tavaszi Maconka Kupa, avagy ez volt a Valkó Világ 4

Dérer István 2016-04-19 06:00:00
Ezúttal már a negyedik évfolyamával folytatódott az versenysorozat, amely megtalálni és meg is tartani hivatott Maconka Barátait, akik szerencsére napról-napra többen vannak. Így a sorozat történetében első alkalommal a 100 fős versenyzői létszám, egyben a feeder kategória új csúcsnevezése okán - ide nem értve a gyermekeket - meg is kellett állítani a nevezéseket, hogy mindenki megfelelő horgászhelyen kapjon lehetőséget. Megkapták, s éltek is vele! Így a nyáridéző napsütésben az új versenycsúcs fogások és az így kikerekedő jó hangulat további méltó alapot ad, adott az idény többi versenyéhez is. Fogadja mindenki szeretettel a remélhetőleg színes beszámolót és egyben a következő, május 21-i Kupa, egyben Szuperkupa-forduló kiírását is!

Partra magyar! - Maconka Barátai 2016.

Dérer István 2016-03-22 06:00:00
Április 16-án már a negyedik évfolyamát kezdi meg az a közösségi kezdeményezésre létrejött sorozat, amely a mindenki számára elérhető, könnyedebb versenyzést célozta meg. Hogyan? Évi öt önállóan értékelt Kupa, egyben egy külön összetett verseny gyermek, ifjúsági, női, külföldi, valamint úszós és feeder kategóriában - mindez Magyarország egyik leghalasabb és legsokszínűbb versenypályáján! A sorozatban a 28 fajból fogott 7858 kg hal, a 76 kg-os feeder-, a 39 kg-os úszós-, vagy a 33 kg-os gyermek fordulós csúcseredmény, a 17,6 kg-os legnagyobb példány önmagáért beszél. Az eddig kiosztott közel 200 db díjon és trófeán túl pedig talán a növekvő létszám, a kialakult barátságok sora jelzi a legjobban a megvalósítás sikerét. Legyen Ön is Maconka Barátja!

Maconka Barátai Szuperkupa, 2015

Dérer István 2015-10-24 06:00:00
Augusztus 29. A III. Vízparti Varázslat Nemzetközi Kupával lezárult a Maconka Barátai '15 Szuperkupa versenysorozata is. 5 forduló, 6 versenykategória, 151 versenyző 422 horgászata, melynek eredménye 22 halfajból 2937 kg fogott hal, jutalma 73 db (!) kiosztott díj és trófea. A tavaly közösen megújított lebonyolítási és pontozási forma az idén a gyakorlatban is bejött, mert örömünkre ismét jelentősen emelkedett a versenyzői létszám. Nézzük meg együtt, hogy mi lett a záró verseny eredménye és kik lettek az idei Szuperkupa díjazottjai!

Professzionális Bojlis Európa Kupa, Maconka: Napról-napra

Dérer István 2015-09-07 06:00:00
Magyarországon hagyományosan a legerősebb mezőnyt, Világ- és Európa-kupagyőztesek, nemzetközi és országos bajnokok sorát vonultatja fel az immár kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő EPBC, egyben a XXIV. Fishing & Hunting - Maconka Nemzetközi Bojlis Kupa. Egyben e műfajban ez a legtöbb alkalommal megrendezett verseny is kis Hazánkban, így a színvonalat tekintve a jelen mellett már a múlt is kötelez. Mi a múlt? 46 alkalommal 4 kontinens 18 országából összesen 1014 csapat átlagban 91 órás intenzív horgászatának összeredményeként 212597 kg és 58355 db hal - köztük 2634 db 10 kg-on felüli példány -, s még sok-sok élmény, barátság, fair play... A jelen? Hamarosan kiderül, így kövessük együtt az eseményeket itt a Haldorádón!

Maconkai napsugarak - minden mennyiségben!

Dérer István 2015-07-27 07:00:00
2015.07.18., III. Maconkai Napsugár Nemzetközi Kupa - egy újabb nyári verseny a szintén harmadik évfolyamába lépett Maconka Barátai Szuperkupa keretében. Ennyire azonban nem szerettünk volna találó nevet adni, mert ezen a szombaton napsugár aztán volt minden mennyiségben! 36 fok árnyékban, 29 fokos víz - mégis mindenki eljött és kitartott a forróságban... Hogyan reagáltak minderre a halak? Megtudja, ha elolvassa e kis beszámolót és egyben a meghívót a soron következő, augusztus 29-i versenyre, a III. Vízparti Varázslat Nemzetközi Kupára, egyben az ötödik Szuperkupa-fordulóra!

Egy újabb szép tóparti randevú...

Dérer István 2015-07-05 06:00:00
XVII. Tóparti Randevú - egy újabb hagyományos maconkai verseny, amely a versenyzők jóvoltából már "majdnem nagykorú" lett! Az már csak hab a szülinapi tortán, hogy szerencsére a halak sem maradtak el, sőt a verseny és az e versenyből kialakult versenysorozat történetében most regisztráltuk az eddigi legjobb egyéni eredményt. Fogadja szeretettel mindenki a beszámolót és egyben a következő, július 18-i verseny, a III. Maconkai Napsugár Nemzetközi Kupa, egyben a negyedik Szuperkupa-forduló kiírását is!

EPBC 2015, Maconka: Napról-napra

Dérer István 2015-06-08 07:00:00
Magyarországon hagyományosan a legerősebb mezőnyt, Világ- és Európa-kupagyőzteseket, nemzetközi és országos bajnokok sorát vonultatja fel a nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Professzionális Bojlis Európa Kupa (EPBC), egyben a XXIII. Fishing & Hunting - Maconka Nemzetközi Bojlis Kupa, amely nem mellesleg a legtöbb alkalommal megrendezett verseny is Hazánkban a nemzetközi bojlis kategóriában. A múlt: 18 országból 525 csapat, négy világcsúcs, 1323 q és közel 40.000 db fogott hal, benne 1272 db tízentúli ponty. E számok magukért beszélnek... A jelen? Kövessük és vitassuk meg ismét együtt, napról-napra az eseményeket itt a Haldorádón!

Maconkai majális

Dérer István 2015-06-02 07:00:00
Majális. Kék ég, napfény, tavaszi virágillat, sütés-főzés a szabadban, jó társaság, remek hangulat. Nekem elsőre ez jut minderről az eszembe. Meg persze a május 9-én népes mezőnnyel lezajlott III. Maconkai Majális Nemzetközi Kupa, mely rendezvény elemeiben ezúttal minden említett összetevő megtalálható volt. Az már csak hab a tortán, hogy szerencsére a halak sem maradtak el, sőt újabb versenyrekordok is születtek. Fogadja szeretettel mindenki a beszámolót és egyben a következő, június 20-i verseny, a nagy hagyománnyal rendelkező XVII. Tóparti Randevú - St. Hubertus Nemzetközi Kupa, egyben a harmadik Szuperkupa-forduló kiírását is!

ABMC: Egy verseny és egy mezőny, amely nagyon kedves nekünk

Dérer István 2015-05-08 07:00:00
Április 23-26. között már a nyolcadik alkalommal került sor az Amatőr Bojlis Maconka Kupára, ezúttal már a BSHE kizárólagos szervezésében. Arra a rendezvényre, amely szponzori háttér, sőt versenyzői múlt nélkül is ideális lehetőséget ad a versenyzés izgalma mellett egy kellemes együttlétre egy olyan vízen, ahol a halállomány önmagáért beszél! Nos, ezúttal sem kellett csalódnunk, mivel a négy országból érkezett csapatok ismét jól vizsgáztak a halfogás területén és a legalább ilyen fontos közösségi, emberi tényezők tekintetében is. 72 óra alatt közel 4000 kg fogás, új versenyrekordok sorozata! Éljük át együtt újra az itt szerzett élményeket!

Valódi tavasz, sikeres szezonnyitó: Íme, a XI. Tavaszi Maconka Nemzetközi Kupa beszámolója

Dérer István 2015-04-17 07:00:00
Ezúttal már a harmadik alkalommal, közkívánatra újra elindult az a versenysorozat, amely a valós igényekre építve hivatott megtalálni és meg is tartani Maconka Barátait. Nos, a bevált szabályok és a kiemelkedő halállomány, továbbá a többség által megfelelőnek ítélt lebonyolítás és díjazás okán is 100 fő feletti versenyzői csúcslétszámról tudunk beszámolni! Szikrázó napsütés, késő tavaszias meleg, változatos fogások, jó hangulat. Mi is kellett volna még? Fogadja szeretettel a beszámolót és egyben a következő, május 09-i Kupa, egyben Szuperkupa-forduló kiírását is!

Partra magyar! - Amatőr Bojlis Maconka Kupák 2015

Dérer István 2015-04-04 07:00:00
Idén már a nyolcadik (április 23-26.) és kilencedik (július 23-26.) alkalommal kerül sor Maconkán egy olyan hagyományos, ám több lényegi ponton meg is újuló bojlis versenyre, amely számos tekintetben más, mint a többi. Miért is? Mert nem a magas nevezési díjról vagy akár a szponzorációs teljesítménykényszerről szól, hanem inkább a halfogásról és az együttlét öröméről. Ám mindez nem megy, s nem is mehet a lebonyolítás színvonalának és a díjazás minőségének rovására! Ráadásul egy olyan vízen, ahol eddig 43 színvonalas bojlis verseny került megrendezésre, s tavaly újabb szenzációs pontyfogó világcsúcs is született! 2011-től eddig 208 csapat szerepelt e sorozaton, s teljesítményük okán 18253 kg hal került mérlegelésre. Jöjjön hát az újabb közös folytatás!

Partra magyar! - Maconka Barátai 2015.

Dérer István 2015-03-26 07:00:00
Április 11-én a harmadik évfolyamát kezdi meg az a közösségi kezdeményezésre létrejött sorozat, amely a mindenki számára elérhető, könnyedebb versenyzést célozta meg. Hogyan? Évi öt önállóan értékelt Kupa, egyben egy külön összetett verseny gyermek, ifjúsági, női, külföldi, valamint úszós és feeder kategóriában - mindez Magyarország egyik leghalasabb és legsokszínűbb versenypályáján! A sorozatban itt felmutatott 26 fajt képviselő 4921 kg hal, a 45 kg-os feeder-, a 39 kg-os úszós-, vagy a 26 kg-os gyermek fordulós csúcseredmény önmagáért beszél. Az eddig kiosztott mintegy 120 db díjon és trófeán túl pedig talán a növekvő létszám, a kialakult barátságok sora jelzi a legjobban a megvalósítás sikerét. Legyen Ön is Maconka Barátja!

Maconka Barátai '14 Szuperkupa: Az utolsó kör és a bajnokavató eseményei

Dérer István 2014-10-04 07:00:00
Szeptember 06. A II. Vízparti Varázslat Nemzetközi Kupával lezárult a Maconka Barátai \'14 Szuperkupa versenysorozata is. 5 forduló, 6 versenykategória, 125 versenyző 318 horgászata, melynek eredménye 26 halfajból 2835 kg fogott hal, jutalma 68 db kiosztott díj és trófea. Az első kiírás tapasztalatait felhasználva közösen megújított lebonyolítási és pontozási forma, benne célként egy kis visszatéréssel az örömpeca irányába is. Volt és van is miről beszélni... Nézzük meg, hogy kik is lettek 2014-ben "Maconka Barátai", majd értékeljük együtt a történéseket!

EPBC 2014, Maconka: Napról-napra

Dérer István 2014-09-07 07:00:00
Magyarországon hagyományosan a legerősebb mezőnyt, Világ- és Európa-kupagyőzteseket, nemzetközi és országos bajnokok sorát vonultatja fel a már hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Professzionális Bojlis Európa Kupa (EPBC), egyben a XXII. Fishing & Hunting - Maconka Nemzetközi Bojlis Kupa. Idén több tekintetben megújult a verseny, sőt ezen alkalommal már amerikai, angol, sőt szudáni és libanoni versenyzők is színesítik a mezőnyt. Kövessük együtt napról-napra az eseményeket itt a Haldorádón és minden este 20:00-tól a F&H egyedülálló élő internetes közvetítésében!

Maconkai napsugarak 2014

Dérer István 2014-08-19 07:00:00
Lassan sajnos vége van a nyárnak, de remélhetőleg a hűvös szelek helyett még számos forró pillanatot lehet majd megélni az elkövetkező hetekben is a maconkai vízpartokon. Kedvcsinálónak most jöjjön egy színes beszámoló a július 19-i II. Maconkai Napsugár Nemzetközi Kupáról, egyben a Maconka Barátai \'14 Szuperkupa 4. fordulójáról. Kövessük újra együtt az eseményeket, s végül jön a meghívó a sorozat szeptember 6-i idényzárójára, a Vízparti Varázslat Kupára! Ha erre sincs időnk? Akkor jöjjön az ajánlott minimálprogram: fussunk végig a képeken :)

Ilyen egy sikeres tóparti randevú...

Dérer István 2014-07-04 07:00:00
Június 21., szombat. "Ez a nap kicsit más, mint a többi" a szülinapos sláger szerint, nekünk pedig azért, mert a víz ünnepeként ekkor került sor a XVI. Tóparti Randevú - St. Hubertus Nemzetközi Kupára, egyben a Maconka Barátai \'14 Szuperkupa 3. fordulójára. E jeles rendezvény Maconka legrégebbi folyamatosan megtartott versenye, így most is szerettük volna, hogy emlékezetes legyen. Sikerült-e? Kövessük együtt az eseményeket, s a cikk végén pedig jön a meghívó a július 19-i Maconkai Napsugár Kupára is!

Munkás verseny, ezúttal munkanapon: Ez volt a II. Maconkai Majális Kupa

Dérer István 2014-05-24 07:00:00
Május 10., szombat. Munkanap ide, munkanap oda, most érkezett el a II. Maconkai Majális Nemzetközi Kupa, egyben a Maconka Barátai \'14 Szuperkupa második fordulója napja. Bár sokat gondolkoztunk az időpont áthelyezésén, de mint kiderült, nem volt erre szükség. Aki szereti a baráti, jó hangulatú, minőségi helyszínű versenyeket, az előbb-utóbb biztosan megtalál minket, naptári napoktól és akár a kiszámíthatatlan időjárástól is függetlenül!
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.