Rendezés

Videóval

A helyből kihoztuk a maximumot!

Farkas Szabolcs 2019-06-23
Becz Gyula horgászbarátom hívott meg a Szelidi-tavon megrendezett I. Bán István emlékversenyre. A meghívásának eleget téve közös erővel vágtunk neki a cseppet sem könnyű feladatnak. A versenyen 12 csapat mérettette meg magát egymással és a zord időjárással.

XII. ABMC: Na, ilyen még nem volt!

Dérer István 2017-04-29
Mármint az eddigi 51 maconkai bojlis versenyen. Április 19-én a ritkán látott tavaszi hidegbetöréssel masszív havazás kezdődött, a víz az utolsó egy napon belül közel 3 fokot, előtte pedig további fokokat hűlt, s végül a megnyitó délelőttjén 40 cm feletti hó borította a tó feletti Mátra-csúcsokat. Ilyenkor ezer kérdés fogalmazódik meg az emberben. Egyáltalán mennyi csapat jön el? Hol és mennyi hal lesz a versenyen? Mi történik, ha hirtelen elolvad a hó? Aztán már csak egy dologra koncentrált a rendezői csapat, miszerint a show-nak folytatódnia kell... A kérdésekre pedig hamarosan mindenki választ kap, aki követi e kis tudósítást, a bátor csapatok tiszteletére!

Professzionális Bojlis Európa Kupa, Maconka: Napról-napra

Dérer István 2016-09-12
A Magyarországon a legtöbb alkalommal megrendezett professzionális bojlis verseny egyben hagyományosan a legerősebb mezőnyt is vonultatja fel Maconkán. Nem lesz ez másként a tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő EPBC, egyben a XXVI. Fishing & Hunting - Maconka Nemzetközi Bojlis Kupa során sem! A szép jelen mellett persze már a múlt is kötelez. Mi a múlt? 25 alkalommal 4 kontinens 19 országából 599 csapat remek eredményei, világcsúcsai, avagy 160897 kg és 45734 db hal, közte 1777 db 10 kg-on felüli rekordpéldány. A jelen? Hamarosan kiderül, így kövessük együtt az eseményeket itt a Haldorádón!

Csurgói csorgós

Jeszenszki János 2016-06-15
Nem tudom, tudjátok-e, hogy mi az, amikor egy-egy jó hírű, kapitális halaktól hemzsegő horgászvízen három napig drasztikusan, annak előtte alig látott módon elromlik az időjárás és a halak addigi kapókedve is megmagyarázhatatlan okból megcsappan? Nyugalom, nincs katasztrófa, a magyarázat sokkal profánabb: nagy valószínűséggel éppen az aktuális Flúgos Futam versenye zajlik a helyszínén… Ha érdekelnek idei versenyünk részletei, melyek a fenti gondolatmenet mezsgyéjén haladtak, természetesen átszőve jókedvvel, halakkal, barátsággal, evéssel és ivással, akkor görgess lejjebb, elmondom mi volt, hogy volt!

Professzionális Bojlis Európa Kupa, Maconka: Napról-napra

Dérer István 2016-06-06
A Magyarországon a legtöbb alkalommal megrendezett professzionális bojlis verseny egyben hagyományosan a legerősebb mezőnyt is vonultatja fel Maconkán. Nem lesz ez másként a tizedik alkalommal megrendezésre kerülő EPBC, egyben a XXV. Fishing & Hunting - Maconka Nemzetközi Bojlis Kupa során sem, sőt a jubileum alkalmából a regnáló pontyfogó világbajnokokkal is kiegészült a mezőny! A szép jelen mellett persze már a múlt is kötelez. Mi a múlt? 24 alkalommal 4 kontinens 18 országából 568 csapat remek eredményei, világcsúcsai, avagy 148768 kg és 43104 db hal, közte 1559 db 10 kg-on felüli rekordpéldány. A jelen? Hamarosan kiderül, így kövessük együtt az eseményeket itt a Haldorádón és minden nap 20:00-tól élőben a F&H internetes közvetítésén is!

Amatőr Bojlis Maconka Kupa: Küzdelmes, de szép jubileum

Dérer István 2016-05-07
Április 21-24-ig, csütörtöktől vasárnapig már a tizedik alkalommal került sor az Amatőr Bojlis Maconka Kupára. Arra a rendezvényre, amely szponzori háttér, sőt versenyzői múlt nélkül is ideális lehetőséget ad a versenyzés izgalma mellett egy kellemes együttlétre egy olyan vízen, ahol a halállomány önmagáért beszél! Nos, ezúttal sem kellett csalódnunk, mivel a csapatok ismét jól vizsgáztak a halfogás területén és a legalább ilyen fontos közösségi, emberi tényezők tekintetében is. Éljük át együtt újra velük az itt szerzett élményeket!

Séta a futam körül

Jeszenszki János 2015-11-25
Második napja gyötrődök, mit is írjak az elmúlt versenyről, egyáltalán írjak-e valamit? Külső szemlélő esetleg egy átlagos versenyt láthat, nem sok hallal, nem kiemelkedő eredményekkel, mégis… a kitartás, mely a verseny résztvevőit jellemzi és a támogatók nagylelkűsége tagadhatatlanul megérdemli, hogy pár szót ejtsünk rólu(n)k. Íme, hát az idei Flúgos beszámolója.

Professzionális Bojlis Európa Kupa, Maconka: Napról-napra

Dérer István 2015-09-07
Magyarországon hagyományosan a legerősebb mezőnyt, Világ- és Európa-kupagyőztesek, nemzetközi és országos bajnokok sorát vonultatja fel az immár kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő EPBC, egyben a XXIV. Fishing & Hunting - Maconka Nemzetközi Bojlis Kupa. Egyben e műfajban ez a legtöbb alkalommal megrendezett verseny is kis Hazánkban, így a színvonalat tekintve a jelen mellett már a múlt is kötelez. Mi a múlt? 46 alkalommal 4 kontinens 18 országából összesen 1014 csapat átlagban 91 órás intenzív horgászatának összeredményeként 212597 kg és 58355 db hal - köztük 2634 db 10 kg-on felüli példány -, s még sok-sok élmény, barátság, fair play... A jelen? Hamarosan kiderül, így kövessük együtt az eseményeket itt a Haldorádón!

EPBC 2015, Maconka: Napról-napra

Dérer István 2015-06-08
Magyarországon hagyományosan a legerősebb mezőnyt, Világ- és Európa-kupagyőzteseket, nemzetközi és országos bajnokok sorát vonultatja fel a nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Professzionális Bojlis Európa Kupa (EPBC), egyben a XXIII. Fishing & Hunting - Maconka Nemzetközi Bojlis Kupa, amely nem mellesleg a legtöbb alkalommal megrendezett verseny is Hazánkban a nemzetközi bojlis kategóriában. A múlt: 18 országból 525 csapat, négy világcsúcs, 1323 q és közel 40.000 db fogott hal, benne 1272 db tízentúli ponty. E számok magukért beszélnek... A jelen? Kövessük és vitassuk meg ismét együtt, napról-napra az eseményeket itt a Haldorádón!

ABMC: Egy verseny és egy mezőny, amely nagyon kedves nekünk

Dérer István 2015-05-08
Április 23-26. között már a nyolcadik alkalommal került sor az Amatőr Bojlis Maconka Kupára, ezúttal már a BSHE kizárólagos szervezésében. Arra a rendezvényre, amely szponzori háttér, sőt versenyzői múlt nélkül is ideális lehetőséget ad a versenyzés izgalma mellett egy kellemes együttlétre egy olyan vízen, ahol a halállomány önmagáért beszél! Nos, ezúttal sem kellett csalódnunk, mivel a négy országból érkezett csapatok ismét jól vizsgáztak a halfogás területén és a legalább ilyen fontos közösségi, emberi tényezők tekintetében is. 72 óra alatt közel 4000 kg fogás, új versenyrekordok sorozata! Éljük át együtt újra az itt szerzett élményeket!
Videóval

II. Nevis Bojlis Távdobó Verseny képes beszámoló, Harsány

Tóth Péter 2015-03-16
Március 7-én, szombaton került immáron második alkalommal megrendezésre a Harsányi horgásztavon a II. Nevis Bojlis Távdobó Verseny. Ez első év sikere után nem volt kérdés, hogy idén is mindenképpen meg kell rendezni ezt a nem hétköznapi viadalt a horgászok számára. A mérce magasra volt állítva, hiszen a 2014-es évben saját bottal 179,2 méter, míg a közös Nevis bottal 171,4 méter volt az elért táv. Hogy ez idén megdőlt-e, az kiderül ebből a versenybeszámolóból.

Zóna & MAD Kupa Abiotic-Whiskey szemmel

Jávorka Dániel 2014-12-28
Hát, az úgy volt… De várjunk csak, hogy is volt?! Egy év távlatából sosem egyszerű egy horgászat történetét felidézni. Pláne, ha az a történet olyan pörgős keretek között zajlott le, mint amilyen minden egyes horgászversenyre jellemző. De hogy is feledhetném el azt a napot vagy inkább azt a hétvégét, amelynek eseménysora előkelő pozíciót foglal el a számomra legemlékezetesebb sikerek között?! Lássuk hát a cselekményeket lezajlásuk sorrendjében…

EPBC 2014, Maconka: Napról-napra

Dérer István 2014-09-07
Magyarországon hagyományosan a legerősebb mezőnyt, Világ- és Európa-kupagyőzteseket, nemzetközi és országos bajnokok sorát vonultatja fel a már hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Professzionális Bojlis Európa Kupa (EPBC), egyben a XXII. Fishing & Hunting - Maconka Nemzetközi Bojlis Kupa. Idén több tekintetben megújult a verseny, sőt ezen alkalommal már amerikai, angol, sőt szudáni és libanoni versenyzők is színesítik a mezőnyt. Kövessük együtt napról-napra az eseményeket itt a Haldorádón és minden este 20:00-tól a F&H egyedülálló élő internetes közvetítésében!

Golyós eset a Desedán

Jeszenszki János 2014-06-21
Víz, hőség, vízpart, botok, golyók, horgok, halak, emberek. Barátság, jókedv, segítőkészség, kitartás és szerencse. Ezek a verseny hétvégéjének főbb meghatározói. Az idei, sorrendben a hatodik Flúgos Futam amatőr bojlis vándorkupa eseményeiről olvashat, aki itt tovább görget.
Videóval

I. NEVIS Bojlis Távdobó Verseny beszámoló, Harsány

Tóth Péter 2014-02-28
Február 22-én, szombaton került megrendezésre a Harsányi horgásztavon az I. NEVIS Bojlis Távdobó Verseny. A harsányi tavat több legenda övezi. A legendák egyike a meghorgászott távolságok és a fogások eredményessége közötti összefüggés kapcsán alakult ki. Manapság a horgászok körében a Harsányi Horgásztó egyet jelent a minél távolabbi dobásokkal… na, ezen a napon lemértük ezeket a dobásokat!

Több mint verseny…

Szamosi Attila 2013-12-21
Igaz, hogy egy versenybeszámolót olvashattok, de remélem, annál egy kicsit többet. Szó lesz csalásról, rosszindulatról, barátságról, sikerről, kudarcról. Csupa olyan dologról, ami bárkivel megeshet. Csupa olyanról, ami csiszolja a személyiséget, barátokat és ellenségeket szül. Hosszabbra sikerült, mint gondoltam, de így tudtam csak átadni egy bojlis verseny minden rezdülését. Azt ne várjátok, hogy bárki termékét dicsérjük vagy elmarasztaljuk! Másé lesz a főszerep.

XV. Pontyfogó Világbajnokság 2013. 09. 25-28. Portugália, Montargil

Nagy Csaba 2013-10-14
Magyar pontyfogók a világ elitjében! Portugália megnyerte a világbajnokságot, de nyertesei vagyunk mi is. Magyarország a 7. helyen végzett. Ezzel a kitűnő eredménnyel nemzetközi szinten kis hazánk válogatottja minden idők legjobb, hivatalosan elismert pontyfogó bajnoki helyezését érte el. A végeredményen felül büszkék lehetünk arra is, hogy volt olyan etap, amikor a 3. helyen álltunk. A mezőny eleje nagyon szoros volt. Végelszámolásban csupán néhány hallal maradtunk le a dobogó legfelső fokáról. Hatalmas siker!
Videóval

SBS - Ponty- és amurfogó verseny a Vadkan-tavon - képes beszámoló

Gál József 2013-09-28
A 2013-as esztendőben nyitotta meg kapuit a Cserhát dombjai között megbúvó, festői szépségében pompázó Vadkan-tó. Élménybeszámoló cikkek sokasága tanúskodik arról, hogy az idelátogató honi és külföldi horgászok páratlan élményekkel gazdagodnak ittlétük alatt. A tó gondos gazdáinak vendégszeretetéről legendák keringenek horgász- és vadászberkekben is. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy a tavon első alkalommal megrendezésre kerülő ponty- és amurfogó verseny lebonyolítását az SBS Tactical Baits csapata szervezhette. A verseny feledhetetlen élményt nyújtott a résztvevő csapatoknak, amit most képes-videós beszámoló formájában mutatunk be.

EPBC, Magyarország, Maconka: Hármas magyar győzelem az Európa Kupán!

Dérer István 2013-09-16
Nem mindennapi körülmények között kezdődhetett el a professzionális bojlizás újabb magyarországi csúcsversenye! A visszatérő vízhiány miatt ismét nagyban lecsökkent a rendelkezésre álló terület, ugyanakkor egyre nagyobb az érdeklődés a részvétel lehetősége iránt. Szerencsére ismét megoldódott minden az utolsó pillanatban, sőt nagy örömünkre a szűkített mezőnyben is újabb erős magyar csapatok kaptak bizonyítási lehetőséget. Hogy élni tudnak-e vele? Kövessük együtt 115 órán át folyamatosan az eseményeket!

Harsány onlány… Flúgos beszámoló

Jeszenszki János 2013-09-20
Az ötödik amatőr - mára már Flúgos Futam néven közismertté vált - bojlis vándorkupa beszámolóját olvashatjátok, szinte on-line, ugyanis én élőben írom, ti kis késéssel láthatjátok, ahogy percről percre a flúgos golyósok is megélhették. Fogadjátok szeretettel a történtek leírását a nagy halak birodalmából, a lelkes amatőrök horgairól, a szükséges mértékű szöveggel és nagyon sok fotóval… főszereplői a flúgos amatőrök és szép halak.
Videóval

Beszámoló - II. SBS - Székely Őzetanya Nemzetközi Bojlis Verseny

Gál József 2013-07-20
Fokozott figyelemmel várták a hazai és külföldi pontyhorgászok az idén második alkalommal megrendezett SBS - Székely Őzetanya Nemzetközi Bojlis Versenyt. A fokozott érdeklődés egyrészről a tavalyi évben elért rekord fogási eredmény, másrészről az Őzetanya Bojlis tó méltán híres halállományának volt köszönhető. A verseny idén is bővelkedett izgalmakban, élménydús 100 órán vannak túl a csapatok.

V. Országos Pontyfogó Bajnokság 2013 - Döntő

Nagy Csaba 2013-06-26
A bajnokság második, egyben befejező fordulójával véget ért egy újabb fejezet a hivatalos magyar versenyszerű pontyfogás nagykönyvében. Ezt lezárva, az eredményt kihirdetve azonnal indul egy újabb, aminek még nagyobb a tétje. Az országos bajnoki cím a legjobb kluboknak kvalifikációt nyújt a szeptemberben megrendezésre kerülő világbajnokságra. Ennek helyszíne és ideje Portugália, Montargil 2013. szeptember 26-30. Lássuk a második forduló történéseit, majd nézzük a két forduló összegzését, érdekességeket és az izgalmas folytatást!

V. Professzionális Bojlis Európa Kupa, XX. Jubileumi PV TV - SBS - Maconka Nemzetközi Bojlis Kupa exkluzív beszámoló

Dérer István 2013-06-03
E felületen a mai nap reggelétől várhatóan a pénteki versenyzárást követő estéig a Haldorádó olvasói folyamatos tájékoztatást kapnak a legerősebb mezőnyt felvonultató magyar profi bojlis versenyről, annak alakulásáról, vagy az éppen aktuális érdekességekről, mely információkból akár az átlagos szabadidős horgászat szintjén is bizony sokszor tanulni lehet. Kövessük együtt az eseményeket és közben szurkoljunk a kedvenc csapatoknak is!

V. Országos Pontyfogó Bajnokság 2013 - 1. forduló

Nagy Csaba 2013-05-23
Véget ért az Országos Pontyfogó Bajnokság első fordulója, amely mindvégig sportszerűen, baráti hangulatban zajlott. Várjuk a következő, egyben záró etapot, előtte azonban nézzük, mi történt az elsőn május 13-16. között!
Videóval

IV. SBS-V.I.P. Pontyfogó Kupa - Beszámoló

Gál József 2012-11-14
2012-ben már negyedik alkalommal került megrendezésre a Szabolcsi Halászati Kft. gondozásában lévő kemecsei V.I.P. tavon az SBS-V.I.P. Ponytfogó Kupa. A korábbi versenyek jó hírének köszönhetően egyre nagyobb érdeklődés kíséri a versenyt. Ezt a figyelmet jól mutatja az a tény is, hogy évről évre újabb és újabb támogatók állnak a rendezvény mellé.

XIV. CARPFISHING WORLD CHAMPIONSHIP 2012.ROMÁNIA, LAC CORBU

Nagy Csaba 2012-10-28
Nagy reményekkel érkezett a magyar pontyfogó válogatott a világbajnokság helyszínéül szolgáló romániai Lac Corbu tóra. Maximalista ember vagyok, így számomra minden bajnokságon, versenyen, kupán az első hely a cél. Számomra ez természetes, viszont a realitások közelében maradva mindig beérem a lehető legjobbal. A 2012-es VB-n válogatottunk 20 ország legjobbjai között a hivatalos magyar pontyfogó versenysport eddigi legjobb helyezését érte el. Nem rohanok előre, nézzük részletesen mi is történt!

Néha egy hal a világ... Vagy mégsem?

Dérer István 2012-09-24
Szeptember 16-21-ig került sor Maconkán a IV. Professzionális Bojlis Európa Kupára, egyben a XIX. SBS - PV TV - Maconka Nemzetközi Bojlis Kupára. Már a verseny megszervezése is izgalmas és kalandos volt, de később kiderült, hogy ez bizony semmi a verseny végeredményének kialakulásához képest. Mi is történt valójában? Erről szól a soron következő versenybeszámoló!

Professzionális Bojlis Európa Kupa, Maconka: Bevált recept

Dérer István 2012-07-14
Szerencsére vannak olyan versenyek, ahol nem kell a helyszínt és/vagy a szabályokat időről-időre megváltoztatni. Persze mindig lehet tökéletesíteni a rendszert, de ezen esetben az horgászati alapok stabilitása és a szerencsefaktor minimalizálása az elsődleges. A mezőny ereje, az izgalmak, az eredmények pedig folyamatosan úgyis mindent és mindenkit minősítenek! Váltsuk be most együtt két részben a soron következő receptet, azaz nézzük meg együtt, mi is történt a júniusi Európa Kupán!

Professzionális Bojlis Európa Kupa, Maconka: Bevált recept

Dérer István 2012-07-13
Szerencsére vannak olyan versenyek, ahol nem kell a helyszínt és/vagy a szabályokat időről-időre megváltoztatni. Persze mindig lehet tökéletesíteni a rendszert, de ezen esetben az horgászati alapok stabilitása és a szerencsefaktor minimalizálása az elsődleges. A mezőny ereje, az izgalmak, az eredmények pedig folyamatosan úgyis mindent és mindenkit minősítenek! Váltsuk be most együtt két részben a soron következő receptet, azaz nézzük meg együtt, mi is történt a júniusi Európa Kupán!
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.