Csallóközből a Method Feeder Világbajnokságra!

Csallóközből a Method Feeder Világbajnokságra!

Ebben a cikkben és kisfilmben szeretnénk picit elmesélni annak a történetét, hogy jutottunk el egy baráti, teljesen amatőr horgászcsapatként a világbajnoki dobogóra…

Szeretnénk megosztani veletek ezt a számunkra is még felfoghatatlan élményt. Így aki szép halakat, izgalmas fárasztásokat szeretne látni, az most lehet, csalódni fog… de remélem, megéri velünk tartanotok. Ha érdekel, akkor vágjunk bele!
Csapatunk 2019-ben alakult Döme Gábor, a Haldorádó Team Kft. tulajdonosának felkérése alapján, és azóta itt, Szlovákiában azon fáradozunk, hogy a method feeder technikát minél szélesebb körben elterjesszük. Munkánkat az elmúlt években siker koronázta, így méltán álmodoztunk róla, hogy egyszer majd szlovákiai magyarként, szlovák válogatottként képviselhetjük hazánkat a világbajnokságon. Viszont, még a legmerészebb álmainkban sem gondoltuk volna, hogy mindez már 2021-ben bekövetkezik…
2021-ben a szlovák országos horgász szövetség, elindította az első method feeder ligát, melyben csapatunk is részt szeretett volna venni, ezért szükségünk volt a csapat bővítésére. Ennek érdekében kerestünk új csapattagokat és így találtunk rá Törjék Gáborra és Gergelyre, akik 2020-ban csatlakoztak csapatunkhoz.

Kétfős csapatunk megduplázódott

A szlovák method liga első sorozata a 2021-es VB-indulás jogát is eldöntötte. A kiírás szerint az 1. helyezett csapat volt hivatott Szlovákiát képviselni a világbajnokságon, melyet ebben az évben Magyarországon, a Maconkai-víztározón rendeztek. Csapatunk nem kis balszerencsével „csak” a 4. helyen végzett a ligában, így VB-s álmaink szétfoszlani látszottak… de mint tudjuk, az élet a legnagyobb forgatókönyvíró…
Történt ugyanis, hogy a világszövetség engedélyezte, hogy minden országot akár 2 csapat is képviseljen, és e lehetőséggel Szlovákia is élt. A bajnokságban az első 2 helyen végzett csapat összeolvadt, a 3. helyen végzett csapat pedig számunkra ajánlotta fel az indulás lehetőséget. 1 percig nem volt kérdés, hogy indulunk-e! Viszont egy VB-induláshoz ez a csapatlétszám is kevésnek bizonyult, így szükséges volt, hogy feltöltsük a keretet, így jött a képbe Ravasz Róbi és Juricin Jani, akik csatlakoztak VB-keretünkhöz.

A VB-n már el tudtunk indulni a 2 újabb horgász csatlakozásával

Konkrétan 2 hetünk maradt arra, hogy a teljes kiutazást, elszállásolást, felszerelést és minden egyéb szükséges velejárót leszervezzünk és bebiztosítsunk. Ezúton is szeretnénk megköszönni a Haldorádó Team Kft. támogatását, akik nélkül mindez nem jöhetett volna létre. Továbbá meg szeretnénk köszönni Egyházkarcsa község polgármesterének, Gódány Lászlónak, Tomanovics Sándornak, Holík Györgynek, Tászli Bélának, Szikonya Krisztiánnak az önzetlen segítségét! Köszönjük szépen!
Csapatunk kedden, a délutáni órákban érkezett meg Maconkára, utunk egyből a víztározóhoz vezetett, mivel eddig csak fényképről ismertük a tórendszert.

Életünkben először jártunk ezen a vízen

Az első kötelező edzésnapon a „C” szektorba, a déli versenypályára sorsolt csapatunk, mely az előzetes információink alapján az egyik legnehezebb pálya volt. Ezért a srácokkal úgy döntöttünk, hogy mindenki más stratégia alapján fog horgászni, hogy meg tudjuk fejteni a tó titkát. A sok törpeharcsa, dévérkeszeg mellett azért jött pár ponty és egy termetesebb tok is.

Hoppá… egy gyönyörű hal a „C” szektorból

A második kötelező edzésnapot a „B” szektorban abszolváltuk, ahol a nap folyamán több gyönyörű, nagytestű ponttyal és tokkal küzdhettünk meg.

Egy fotó erejéig Döme Gábor barátunk is csatlakozott
Ezzel a hallal volt ám rajcsúr
Nem születhet minden ponty 20 kilósnak

Etetésre a csapatok többsége a következő, pellet feeder kosarat preferálta. Viszont az első, csapatkapitányi értekezlet után ez mehetett a kukába. Hatalmas improvizációval, minden egyes csapatnak gyártania kellett egy olyan etetőkosarat, amely felülről zárt volt és megfelel az in-line módszer elvárásainak.

Kosármizéria csütörtökön csúcsosodott ki, amikor a sokak által használt kosár tiltólistás lett… indulhatott a barkács szakkör
Mi is kosárgyártásba fogtunk

Következett az első versenynap! A srácokkal a háttérben izgatottan vártuk a sorsolást, Gergelynek az „A” szektor jutott, Petinek a „B”, Józsinak a „C” szektor, ahol már 1 napot edzett, de a legnehezebb dolga Róbinak volt, akinek a „D” szektorban kellett horgásznia, amely számunkra ismeretlen pálya volt. Utólag visszaemlékezve, egy nagyon sikeres napot zárhattunk, mivel az első versenynap után az összesített 3. helyen fordult csapatunk.

Első napi rajthelyeink
Hatalmas ponty a „B” szektorból
Minden hal fontos volt!
Róbi a mumus „D” szektorban, de itt a jó végére került!
Ettől mi is hanyatt estünk… harmadik helyen fordultunk az első fordulóból

Egy ilyen küzdelmes, de sikeres szombat után mi következett?! Egy még küzdelmesebb, de még sikeresebb vasárnap. Róbit az „A” szektorba sorsolták, Peti maradt a „B”-ben, Józsi ismét a „C”-ben, Gergely pedig a „D”-be került. A nap végére sikerült megtartani előnyünket, így felállhattunk a világbajnoki pódium 3. fokára. Örömünk határtalan volt, nézzétek csak velünk!

A pillanat, amely bevésődik az emlékekbe!
Ahogy érkeztek a csapattársak, az örömünk csak fokozódott
Döme Gábor barátunkat, támogatónkat már közösen fogadtuk
Csapat vagyunk!
SIKERÜLT!!!!! EZAZZZZZZZZZ

A Maconkai-tórendszer nagy taván használt felszerelésünk alapját a By Döme TF Master 430LC botok képezték a Long Cast 5500-as orsókkal kiegészítve. Mindezt a Royal Method Carp Feeder 420XH botokkal párosítottuk, melyekre a Fine Carp 6000-es orsókat szereltük. Ezeken a botokon egy 65 grammos Dart Metal Method kosarat alkalmaztunk, majd egy quick-change gyöngyön át csatlakoztattuk a monofil horogelőkét, melyre 8-as és 10-es méretű horgot kötöttünk.

Munkában a MASTER – nem kérdés, ez valóban mesteri
Az itt használt „fegyverek”
A Haldorádó Dart metal kosár nagyon jó szolgálatot tett a nagy tavon is

Az előtározón és a déli versenypályán ennél jóval finomabb felszerelést alkalmaztunk, melynek gerincét a Gold Serie 360M, illetve 390MH botok képezték, melyekre Fine Carp 5000-es orsókat raktunk Fine Max 0,20 mm-es zsinórokkal. Erre egy könnyű Flat Method Feeder kosarat erősítettünk, melyhez egy quick-change gyönggyel csatlakozott a 0,18mm-es előke.

A kisebb tóra finomabb eszközök dukálnak

Csapatunk büszkélkedhet azzal, hogy Ravasz Róbinak sikerült az egyéni versenyben az előkelő 5. helyet megszereznie. A szombati, „D” szektorban elért 4. helyezése után vasárnap sikerült az „A” szektorban, Bakó Peti mellől a szektor 2. helyet elérnie, ami mindezt eredményezte.
Az évünk ezzel nem ért véget! A világbajnoki 3. helyezés után sikerült csapatunknak a szlovák országos method csapatbajnokságon a 2. helyet megszereznie, és csapatunk büszkélkedhet Rigó Péter által egy országos, egyéni bajnoki címmel.

Ez az év megadott nekünk mindent!

A világbajnokság folyamán a Haldorádó Tornado method csalik újból bizonyították fogósságukat és hozzájárultak e szép siker eléréséhez.

A Tornado csaliknak nagyon sokat köszönhettünk a VB-n!
Külön köszönjük a Haldorádónak, hogy használhattuk a legújabb botok mintapéldányait!
Nagy szükség volt ezekre, a gáton, hogy a legbiztosabban szákba tudjuk terelni a kapitális halakat!

Végezetül jöjjön a kisfilmünk, amelyben megelevenednek a korábbi fotók!

Haldorádó Team

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.