Rendezés

Videóval

Óriási magyar siker a legrangosabb nemzetközi Method Feeder Kupán!

Sipos Gábor 2019-11-21
Az olasz szövetség (FIPSas) által szervezett I. International Feeder Challenge elnevezésű horgászverseny amolyan előfutára egy világbajnokságnak, ahol a feederbotos pontyhorgászok mérhették össze a tudásukat. Ezen a „kis világbajnokságon” a Döme Gábor, Kiss Péter, Németh Balázs, Sipos Gábor, Sisa József alkotta válogatott magabiztos fölénnyel tudott nyerni! Ez az eredmény az egész hazai „methodos társadalomnak” óriási eredmény! Az alábbi cikkben megpróbálom visszaadni a verseny minden nehézségét, izgalmát, és természetesen azt az örömöt, amelyet mi éreztünk a dobogó tetején. Tartsatok velem!
Videóval

A IX. Feeder Horgász Világbajnokság óriási magyar sikerrel!

Döme Gábor 2019-04-08
Egyik kedvenc mondásom, hogy „mindig a végeredményt jegyzik!”. Ez esetben a végeredmény a lehető legjobb lett, ugyanis a 4. Horgász Világjátékokon – ez olyan, mint egy olimpia, ahol egyszerre több helyszínen, több különböző horgászmódszer legjobbjai csapnak össze a világbajnoki győzelem reményében – négy magyar válogatott is képviseltette magát a Dél-afrikai Köztársaságban, és végül három csapatunk a dobogóra is állhatott!

Egy világbajnoki bronzérem, és ami mögötte van

Sipos Gábor 2015-07-17
2015. július 11-12-én Hollandiában került megrendezésre az V. Feeder Világbajnokság. A rezgőspicces horgászat legfontosabb versenyének Westdorpe adott otthont. A Gent-Terneuzen-csatorna, ahol a versenypálya kijelölésre került, egy hajózási útvonal, amely az Északi-tengert és Gentet köti össze. Ennek a borzalmasan mély, hatalmas víztömegnek az összes titkát kellett megfejteni annak a 26 nemzeti válogatottnak, akik végül rajthoz álltak.
Videóval

Versenytitkok 11. rész - A IV. Feeder Világbajnokság 2014, Írország

Döme Gábor 2014-08-25
Ebben az évben Írország adott otthont július 19-20-án a Feeder Világbajnokságnak. Az ír kisváros, Coachford mellett található hatalmas víztározó komoly kihívást jelentett minden horgásznak. A rendkívül egyenetlen mederfenék, a sok-sok akadó, a nem ritkán 10 métert is meghaladó vízmélység, sőt még a halak táplálkozási szokásai is feladták a leckét a világ minden tájáról érkezett feederhorgászoknak.

IV. Feeder Világbajnokság Írország, 2. forduló

Takács Péter 2014-07-20
Ha létezik kimagaslóan rossz sorsolás, akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy abban garantáltan világbajnokok lettünk. A verseny után beszélgetve hangzott el az a mondat az egyik versenyzőnktől: a két nap alatt egyikünknek se volt esélye még egyéni dobogós helyekért se küzdeni. Azt hiszem ez mindent elárul. Ha csak a szűk tényeket nézzük, nem sikerült az előző napi pozíción javítanunk, és ugyanazon a nyolcadik helyen zárta a csapat a IV. Feeder Világbajnokságot, mint ahol első nap fordult. Remélem ez a pár sor bepillantást ad abba, hogy mi is történt Írországban a második napon.

IV. Feeder Világbajnokság Írország, 1. forduló

Takács Péter 2014-07-19
Túl vagyunk az első fordulón, ami nem úgy sikerült, mint vártuk. Ha van nehéz sorsolás, akkor ez az volt. A kihúzott 5 helyből 3 volt kifejezetten gyenge, és kettő jónak mondható. Ezekkel az előzetes gondolatokkal ült le ma csapatunk az írországi feeder VB első versenynapján. Aztán, amikor az ember elkezd horgászni és látja, hogy a pályának annak a helyéről szinte zéró az esélye a kimagasló eredményre csak egy dolgot tehet, leszegett fejjel megy előre, próbál minél több halat fogni, a kárt enyhítendő eredmény érdekében.

IV. Feeder Világbajnokság Írország, edzés tapasztalatok

Takács Péter 2014-07-17
Idén július 19-én és 20-án Írországban kerül megrendezésre immáron a 4. Feeder Világbajnokság. A magyar csapat már az elmúlt héten szombaton útnak indult, hogy az edzésnapokat kihasználva felkészülhessen a feeder horgászsport legnagyobb megmérettetésére. Ebben a cikkben bepillantást szeretnénk nyújtani az edzésnapok hangulatába, az ott szerzett tapasztalatok közül is megosztanánk néhányat! Hajrá Magyarország!
Videóval

Versenytitkok 10. rész - Magyar siker a III. Feeder Világbajnokságon, Dél-Afrikában!

Döme Gábor 2013-12-02
2013. november 23-24. - ez a dátum sokáig emlékezetes marad a magyar horgászok számára, hiszen ezen a két napon a magyar feederesek ismét bebizonyították, hogy a világ legjobbjai között vannak! A folyamatos közvetítések során már nagyon sok érdekes dolgot láthattak, hallhattak a téma iránt érdeklődő horgászok, de a leglényegesebb dolgok eddig „érintetlenek” maradtak. Ez az írás és kisfilm összefoglalja a teljes versenyhetet, amelyből egyértelművé válik majd, hogy miként sikerült a magyar csapatnak a kitűzött célját elérni.

III. Feeder Világbajnokság Dél-Afrika, második versenynap

Takács Péter 2013-11-24
A magyar csapat hatalmas hajrával felküzdötte magát a dobogó második fokára a III. Feeder Világbajnokságon Dél-Afrikában! A magyarok ismét megmutatták, hogy a világ legjobbjai között vannak!

III. Feeder Világbajnokság Dél-Afrika, első versenynap

Takács Péter 2013-11-23
A mai napon kezdetét vette a III. Feeder Világbajnokság Dél-Afrikában. 16 ország méri össze tudását Bloemhofban, egy hatalmas víztározón ezen a két napos versenyen. Hogy hogyan alakult az első nap csapatunk számára, erről szól ez a versenybeszámoló.

III. Feeder Világbajnokság Dél-Afrika, az edzésnapok tapasztalatai

Takács Péter 2013-11-22
2013. november 23-24. Ez az a dátum, amit már nagyon sok feederhorgász várt, legyen versenyző, vagy épp csak érdeklődik a NAGY feeder versenyek iránt. Ekkor mérhetik össze tudásukat a világ legjobb feederhorgászai. Ezúttal egy igazán különleges és távoli ország ad otthont ennek a viadalnak, ez pedig nem más, mint Dél-Afrika, ott pedig a Bloemhofi víztározó. Ebben az írásban szeretném összefoglalni ennek a hétnek az eseményeit, hogyan vágunk neki a szombati, illetve vasárnapi fordulónak. Akit érdekel, klikk az írásra! Ja és el ne felejtsem: HAJRÁ MAGYARORSZÁG!

Arany és bronzérem a szerbiai Európa-bajnokságról

Energo Team 2013-07-12
Bizonyára már sokan hallottak a horgászsport legújabb szenzációs eredményéről. A magyar csapat az előkelő harmadik helyet szerezte meg az EB-n, míg az EB-n legjobban szereplő versenyzőnk, Szilvási Szilárd lett az újdonsült Európa-bajnok! Szilárdot kérdeztük, ő miként élte meg a versenyt, így egy picit a verseny légkörébe is betekinthetünk.

Ismét letettük a névjegyünket, Szilvási Szilárd Európa-bajnok!

Energo Team 2013-07-03
A hétvégén Novi Sad-ban zajló Európa-bajnokságon a magyarok ismét letették névjegyüket. A magyar csapat egy nagyszerű bronzérmet szerzett, míg Szilvási Szilárd lett az újdonsült Európa-bajnok! Nagyon büszkék vagyunk a magyar csapat tagjaira és tiszta szívből gratulálunk minden magyar horgász nevében!
Videóval

Versenytitkok 2. rész - A belga dévérek és a világbajnokság

Döme Gábor 2012-07-16
2012. július 7-8-án a magyar feederhorgászat egy újabb mérföldkőhöz érkezett! Ezen a hétvégén rendezték meg Belgiumban a II. Feeder Világbajnokságot. A 22 ország legjobb feederhorgászait felsorakoztató versenyen a hazánkat képviselő nemzeti válogatott a második helyen végzett, míg Erdei Attila egyéni világbajnoki címet szerzett. A csapat minden tagja ezzel örökre beírta magát sporthorgászat történelemkönyvébe. A rendkívül izgalmas, fordulatoktól sem mentes versenyen a csapat tagjaként sok új dolgot tanultam, tapasztaltam, most ezeket kívánom a nagyközönséggel megosztani.

Fantasztikus magyar siker Belgiumban a II. Feeder Világbajnokságon

Haldorádó Team 2012-07-09
Azt tudtuk, sejtettük, hogy a magyar feederhorgászat magas szintű, hiszen az eddig megrendezett rangos nemzetközi versenyeken is szép eredményeket értek el versenyzőink, de igazából senki nem tudhatta mind a mai napig, hogy hol is van a helyünk? Vajon a világ legjobbjai köze tartoznak a magyar feederezők, vagy csak szeretnének oda tartozni? A 2012. július 7-8-án Belgiumban megrendezett Feeder VB-n megkaptuk a választ! A magyar nemzeti válogatottnak ez volt az első bemutatkozási lehetősége és fantasztikus eredményt elérve térhetett haza.

Három vb-érem

Haldorádó Team 2011-09-30
Nem kutakodtam, ám e nélkül is meg merem kockáztatni, hogy a hazain kívül a nemzetközi mezőnyben sem lehetnek túl sokan az olyan versenyzők, akiknek egy szezonon belül három vb-érmet is sikerült nyerniük, ám Milkovics Péter bizonyosan a nagyon kevesek egyike, hiszen a golubaci klub arany után az ostellatói Nemzetek Világbajnokságán csapatban és egyéniben is ezüstöt szerzett.
Videóval

Klubcsapatok Világbajnoksága 2011 - Világbajnok a Spro-Exner-Molnár-sziget Team!!!

Haldorádó Team 2011-06-08
Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Molnár-sziget HE versenycsapata, a Nagy Attila vezette Spro-Exner Team aranybetűkkel írta be a nevét a magyar horgászsport történetébe, hiszen ami a legnagyobb elődöknek többszöri nekifutásra sem adatott meg, az ennek a csapatnak már az első lehetőség alkalmával sikerült: 2011 júniusában a szerbiai Golubacban 25 ország klubcsapata közül a legjobbnak bizonyultak. Mégpedig úgy, hogy ha csak minimális, mindössze félpontos előnnyel is, de már az első fordulóban vezettek, amire aztán a második fordulóban rátettek még néhány lapáttal, és végül a hazai pályán versenyző, ezüstérmes szerb csapatot is több mint 10 ponttal előzték meg és lettek Magyarország első klubcsapat világbajnokai.

11. Ponty- és Amurfogó Világbajnokság, Lac de l'Uby, Franciaország

Kazi István 2009-11-06
Túl vagyunk a 11. Ponty- és Amurfogó Világbajnokságon, amit idén Franciaországban rendeztek meg! Nagy fölénnyel nyert a Dél-afrikai Köztárság és zsinórban másodszor is megszerezte a világbajnoki címet. Ugyanakkor a házigazda Franciaország és Szerbia között ádáz küzdelem folyt az ezüstéremért, amelyből Szerbia pontyfogói kerültek ki győztesen. Ezen a versenyen végre a magyar válogatott is képviselhette hazáját. A színvonalas, izgalmas versenyről készült beszámoló talán attól is érdekes, hogy Vajdaságban élő magyarként, számomra szerb és a magyar csapat egyaránt fontos. Nagyon drukkoltam mindkettő válogatottnak! Tekintsük át részletesen a történéseket.

Európa-bajnok a magyar csapat!

Egedi Róbert 2009-06-29
Csodálatos dolog történt az elmúlt hétvégén Szlovéniában, Radece-ben. A Német László szövetségi kapitány vezette magyar csapat első helyet ért el a 15. Halfogó Európa-bajnokságon, valamint az egyéni második helyezett, Varga József is érmet vihetett haza. Lássuk a részleteket…

10. pontyfogó világbajnokság, Dél-Afrikai Köztársaság - A REKORDOK világbajnoksága

Kazi István 2008-11-25
A jubiláris, tizedik, ugyanakkor az első Európa határain kívül megrendezett világversenyen 18.725,33 kg haltömeget és 6257 db pontyot zsákmányoltak a tizenöt részvevő ország pontyfogó válogatottjai. A Dél-Afrikai Köztársaság csapata, kihasználva a hazai pálya előnyét, mindössze három ponttal szerezte meg a csapatvilágbajnoki titulust, egyéniben pedig elfoglalta a dobogó mindhárom fokát!

Gyorsjelentés az 55. Édesvízi Felnőtt Horgász Világbajnokságról

Balogh Róbert 2008-09-08
2008. szeptember 6-7-én került megrendezésre az 55. Édesvízi Felnőtt Horgász Világbajnokság, amelynek házigazdája Olaszország volt. Az olaszok fölénye és helyismerete kimagasló volt a 37 nemzetet számláló mezőnyben. A kérdés csupán az volt, hány ponttal nyerik a világbajnokságot?! Azonban senki nem lehet 100%-ig biztos magában, főleg ha horgászatról van szó! A házigazdák - nagy meglepetésre - mégsem nyertek! Ki lett a győztes, no és hányadik helyen végzett a magyar csapat? Ebből a gyorsjelentésből minden kiderül!
Videóval

15. Női Horgász Világbajnokság - Szolnok, Alcsi-sziget, részletes összefoglaló

Balogh Róbert 2008-08-21
A magyar női válogatott írta a nemzetközi versenyhorgász-történelem utolsó, számunkra legcsodálatosabb fejezetét az elmúlt hétvégén. Oldalunk hasábjairól folyamatosan frissítve megtudhattátok a legfrissebb híreket, eredményeket, a mai összefoglalóban pedig Ambrus Tiborral és Walter Tamással készült interjút olvashattok, akik első kézből számolnak be azokról a „titkokról”, amit az ellenfelek is valószínűleg szívesen olvastak volna a verseny kezdete előtt. Ez többé már nem titok, hanem a számunkra oly kedves és felemelő VILÁGBAJNOKI cím háttere.

15. Női Horgász Világbajnokság - Szolnok, Alcsi-sziget, II. FORDULÓ

Balogh Róbert 2008-08-17
Eljött a második versenynap is. Ha már a tegnapi írásban is azzal kezdtük, mit történt még a szállodában, akkor ezt ma sem hagynánk el. Nagy csapatmegbeszélés volt ám a francia táborban, illetve a szálloda folyosóján. Van is mit megbeszélniük, hiszen a 22 pontjukkal csupán 7 pont választja el őket a magyar csapattól. Ez az előnyünk az 5 darab egyenként 16 fős szektorban igen komoly munkával védhető csak meg.
Videóval

15. Női Horgász Világbajnokság - Szolnok, Alcsi-sziget, I. FORDULÓ

Balogh Róbert 2008-08-16
A Haldorádó horgászportál életében első ízben jelenik meg ma olyan írás, ami a nap folyamán egyre csak bővül. Így érdemes lesz napközben többször is rákattintani, hiszen bármilyen fontos esemény történik a pályán, arról azonnal tudósítunk! Lehetőség nyílik így arra, hogy az olvasóinkat „élőben” tudósítsuk az Alcsi-szigetről, ahol ma kezdődött meg a 15. Női Horgász Világbajnokság. Így velünk együtt élhetik át a pályán zajló események hangulatát, és drukkolhatnak a magyar csapatnak azok is, akiknek nem sikerült kilátogatni. Estére pedig felkerül majd az a videó beszámoló is, ami összefoglalja a nap legfontosabb eseményeit!
Videóval

15. Női Horgász Világbajnokság - Szolnok, Alcsi-sziget, UTOLSÓ EDZÉSNAP

Balogh Róbert 2008-08-15
Elkezdődött a 15. Női Horgász Világbajnokság. A mai napon a hivatalos edzésen és a megnyitón jártunk. Erről a két eseményről olvasható egy rövid „képeslap”, valamint a cikk végén egy letölthető rövid film látható. Kérem tartsanak velünk, a Haldorádó stábjával, és ezáltal legyenek naprakészek a világbajnokság eseményeivel kapcsolatban.
Videóval

Az 54. Édesvízi Felnőtt Horgász Világbajnokság, ahogyan én az ötszörös világbajnok mögül láttam

Polyák Csaba 2007-11-20
2007-ben hazánk adott otthont a Világbajnokságnak. A helyszínként kijelölt velencei-tavi evezőspálya nem ismeretlen a versenyhorgászattal foglalkozóknak, hiszen az egyik legismertebb pályánk. A főváros közelsége, egyenletes, nyílegyenes, kibetonozott partja ideális terep bármilyen verseny megrendezéséhez. Volt már itt Európa-bajnokság, világbajnokság korábban is, így tévedés lenne azt hinni, hogy csak mi, magyarok ismerjük a pályát. Tény, hogy a hazai pálya előnye nem elhanyagolható, de amit a világbajnokság idején mutatott a pálya, nekem nem kis meglepetést okozott. Hogy erről ki hogyan vélekedik, nem tudom, én csupán a saját élményeim alapján tudok nyilatkozni, és élményből bőven kijutott ezen a világbajnokságon.

9. Pontyfogó Világbajnokság Belgrádban

Kazi István 2007-10-16
A „fogd ki és engedd vissza” pontyfogó sport legrangosabb ünnepén, a 9. Pontyfogó Világbajnokságon szeptember 26. és szeptember 30. között Szerbia látta vendégül a világ legjobb pontyfogóit. Az eddig legtömegesebb világversenyen tizenhét ország 51 csapata szerelt be, hogy 72 órát egyfolytában horgászva megküzdjenek a presztízsért. Ami magát a megmérettetést illeti, mintha a Psycho megalkotója, Hitchcock írta volna a verseny forgatókönyvét. Egészen az utolsó bírói sípszóig, sőt még azután is izgalmakkal és váratlan fordulatokkal telített versenyt élhettek át a résztvevők.
Videóval

54. Édesvízi Felnőtt Horgász Világbajnokság beszámoló

Tóth Ferenc 2007-09-10
Az édesvízi versenyhorgászat legfontosabb, legrangosabb eseménye zajlott a hétvégén Magyarországon, pontosabban a sukorói versenypályán. Eddig soha nem látott létszámban neveztek országok a Világbajnokságra, 40 ország jelezte részvételi szándékát, nem kis gondot jelentve ezzel a szervezőknek.

8. Pontyfogó Világbajnokság - Portugália: Ponte de Sor-i ezüst- és aranypontyok

Kazi István 2006-10-10
Szeptember 11-től 14-ig a 8. Ponty- és Amurfogó Világbajnokságon nemcsak a negyven fok Celsius fölötti kánikula, de a rendkívül izgalmas verseny hangulata is fűtötte a versenyzőket. A világbajnoki titulusokért küzdő Szerbia és Portugália válogatottja egyaránt 9 pontot gyűjtött be. 7 kilogrammal billent a mérleg nyelve a házigazda javára, Portugália világbajnok lett. Ugyanakkor a szerbiai országos bajnokságon végig jeleskedő Majkić-Flexo Print csapat 15 kilóval rávert a Penedu Silvia és Cardana Fliges portugál pontyfogó párosra, és egyéniben ők lettek a világbajnokok.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2021 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.