IV. Feeder Világbajnokság Írország, 2. forduló

IV. Feeder Világbajnokság Írország, 2. forduló

Ha létezik kimagaslóan rossz sorsolás, akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy abban garantáltan világbajnokok lettünk. A verseny után beszélgetve hangzott el az a mondat az egyik versenyzőnktől: a két nap alatt egyikünknek se volt esélye még egyéni dobogós helyekért se küzdeni. Azt hiszem ez mindent elárul. Ha csak a szűk tényeket nézzük, nem sikerült az előző napi pozíción javítanunk, és ugyanazon a nyolcadik helyen zárta a csapat a IV. Feeder Világbajnokságot, mint ahol első nap fordult. Remélem ez a pár sor bepillantást ad abba, hogy mi is történt Írországban a második napon.

Walter Tomi csapatkapitány, amikor meghozta reggel a kihúzott számokat azt mondta: nem hiszem el, hogy lehet a rossz sorsolásnál rosszabbat húzni, de ma sikerült nekünk.

Öröm az nem volt a számok láttán
Ezt már hátulról is le kellett fotózni, mert mi sem hittük el

Rögtön az elején az A szektorban horgászott ma is Novák János, aki előző nap is az A-ban volt. Ezúttal azonban arra a helyre került, ahol tegnap az ott horgászó a 25-ből a 25. helyezést érte el. Jani is a megbeszéltek alapján a benti „dévéres” távon kezdte a horgászatot, de a pálya ezen szakasza egész héten nehezen ajándékozta meg a horgászt dévérrel. Jani így a rövid távú bodorkázás mellett kellett, hogy döntsön és ezzel próbálva pontokat menteni. A dolgát tovább nehezítette, hogy előtte a víz alatt komoly akadók voltak, ami nem egy hal elvesztését jelentette. Végül a 17. helyen zárt a 25 fős szektorban.

Novák Jani rosszról - még rosszabb helyre került, de ez sajnos szinte mindőnkre igaz volt

A B szektorba került erre a napra Sivák Mátyás. Az A és a B szektorra is az volt egész napra a jellemző, hogy nem mozdult el a haltömeg. Ugyanazok a helyeken mutatta magát a hal, mint előző nap. Mátyás az első órában 3 jó dévért is fogott bent, míg környezete szinte csak 1-2 halat. Aztán a dévérek továbbálltak, de a bodorka ezen a területen nagyon nem adta magát. Mátyás így csak azt tudta elérni, hogy lassítsa a visszaesését, míg végül a 11. helyen zárt a 4.033 gramm fogásával.

Mátyás az elején szép dévérekkel nyitott, majd a dévérek, ahogy jöttek, úgy el is tűntek, kár hogy nem fújták le a versenyt 1 óra után

Ha létezik a C szektorban legrosszabb hely, akkor Döme Gábor megkapta azt mára. Egy öböl két oldalán volt a szektor, mely ív mértani középpontján, a legsekélyebb és egyben talán a legkisebb helyrére sorsolt. Olyannyira ívelt volt a part, hogy még a szektorbíróval is egyeztetni kellett, hogy hová dobhat..., ráadásul itt is volt bőven akadó.

A szektor legrosszabb helyére került Döme Gábor is
Szerencsére a precíz mélységmérés adott egy olyan helyet, ahol laktak dévérek

Gábor a hosszas mélységmérés után talált egy területet, ahol már legalább volt mélység, mivel az öbölben 2 méternél nagyobb mélységet nem igen talált sehol. 35 méterre a szektorhatár peremén talált egy 6 méterre mélyült részt, itt horgászott szinte végig. Érdekességképpen az előző nap itt horgászó a 23. lett a szektorában. Gábor folyamatos szisztematikus pörgős horgászattal végül szektorában a kimagasló 4. helyezést érte el, ami egyben csapatunk legjobb eredményét is jelentette a mai napon is!

C16-ból kihozta Gábor a maximumot, 3 ember tudta csak megelőzni, az új világbajnok Steve Ringer, az ír és a dán horgász

A D szektor sorsolása is érdekesen alakult. Az abszolút szélső 3 hely kiemelése révén, ezek „nagyon jó” helyet jelentettek a rács alapján. A valóságban azonban az Erdei Attilának jutó D23 egy akadótenger volt. Már szinte azelőtt elakadt a végszereléke, mielőtt bedobott volna. Ha viszont kapása volt, sorban kötöttek ki akadóban a szép halak menthetetlenül. Attila végül saját elmondása alapján úgy horgászott, hogy dobás után tökéletesen lazára engedte a zsinórt és szinte lógva hagyta azt, ne tudjon befeszülni a nagy medertörés peremébe. El lehet képzelni, hogy lehet így feederezni?! Ha szúnyogot rakott fel, az apró bodorkák már vízközt ütögették, ha viszont jó dévércsalit és hal került horogra, akadóba ment. Ennek ellenére Attila kihozta a helyből a maximumot és 5.173 grammal lett a 9. úgy, hogy az 5. hely 800 grammon belül volt.

Akadótenger jutott erre a napra Attilának is

Az E szektorban horgászott ma Vidó Ferenc, aki a 16-os helyre sorsolt. 20 méterre kezdett el bodorkára horgászni, de a szomszédok már viszonylag hamar dévért szákoltak így Feca is dévér csalira váltott, ami vékony giliszta, vagy nagy szúnyogcsokor volt. Három és fél óra után a számok alapján az első háromban volt 13 kilóval, de a gyors tempó és a halak giliszta igénye miatt ekkorra elfogyott a darabolt giliszta így az utolsó másfél órára csak pár bodorka és hibrid maradt az etetésén. Végül 13.915 grammal az 5. helyen végzett.

Külön köszönetet szeretnénk mondani azoknak az Írországban élő magyaroknak, akik kilátogattak a versenypályára szurkolni a magyar csapatnak

A csapat végeredmény az alábbiak szerint alakult:
1. helyezett: Anglia, 26 pont, 110.109 gramm, 953 darab hal
2. helyezett: Írország, 62 pont, 87.233 gramm, 1.331 darab hal
3. helyezett: Hollandia, 77 pont, 81.109 gramm, 567 darab hal
8. helyezett: Magyarország, 99 pont, 63.199 gramm, 675 darab hal

4 éve próbálják megszerezni az első helyet az angolok, most megérdemelten sikerült nekik

Az egyéni végeredmény az alábbiak szerint alakult:
1. helyezett: Steve Ringer Anglia, 2 pont
2. helyezett: Felix Scheuermann Németország, 3 pont
3. helyezett: Mick Vials Anglia, 3 pont

Steve Ringer 2 ponttal szerezte meg az egyéni világbajnoki címet

A hivatalos eredménylista letölthető innen!.

Természetesen erre a VB-re se juthatott volna ki a magyar csapat a támogatók nélkül!

Carp Zoom, Deáky Fishing Tackle, Haldorádó, Magyar Horgász, Magyar Olimpiai Bizottság, Maros Mix, Mohosz, The Fishing & Hunting Channel, Walterland

Köszönjük nekik!

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: