Klub Feeder Országos Bajnokság beszámoló - 2. forduló

Klub Feeder Országos Bajnokság beszámoló - 2. forduló

Nem tévedtünk, amikor azt jósoltuk tegnap, hogy és kiélezett küzdelem várható az első fordulóban. Fényesen be is igazolódott mindez. Igen kemény küzdelmet hozott a két szélső szektor. Az A szektor átlag fogása 20 kg közül volt, és azért keményen meg is kellett küzdeni. Elmaradt ettől a D szektor fogása, de azért ott jelentős mennyiségekkel mérlegeltek, akik a szektor elején végeztek. A két középső szektorban jobban szórtak az eredmények, ott minden egyes darabos hal sok pontot jelenthetett. Vajon a mai fordulóban sikerül-e tartani a vezető pozíciót?

A dobogós helyezettek jelen állása szerint, elhanyagolható pont különbséggel állnak az élen. A mai nap közülük bárki végezhet az élen, de nem elérhetetlen a hátrébb álló csapatok számára sem a győzelem. Elég hozzá egy jó sorsolás, és egy még jobb horgászat. Persze, azt mindannyian tudjuk, hogy azért ez nem ilyen egyszerű. Bele fog még szólni a szerencse is, de az sosem zárható ki.

Egy biztos az élen állók igyekszenek majd megtartani a vezető pozíciójukat, és még erősíteni is azt a második fordulóban, a mögöttük állók pedig biztosan mindent megtesznek majd azért, hogy megelőzzék őket. Éppen ezért biztos vagyok benne, hogy igen izgalmas második forduló elé nézünk, kérem kövessék ma is on line módon a versenypályán történő eseményeket portálunkon.

Hét óra magasságában meglehetősen lassan, de gyülekeztek a második fordulóra a versenyzők a büfé környékén. Egy reggeli kávé talán segít a koncentrációban. Igazi dolgok inkább a csapatvezetőknek, edzőknek volt a sorsolás végrehajtásában.

A tegnap kiosztott rácsnak megfelelően ma a csapatvezető minden horgászának húzott egy szektort. Amikor ez minden csapatnál megtörtént, egy dolog maradt hátra Polyák Csaba kihúzta a rácsnak megfelelő oszlopok melyik szektorhoz tartoznak.

Még csak szálingóznak a versenyzők
Először minden versenyzőnek húztak egy szektort
Majd kihúzásra került, hogy a rács melyik oszlopához milyen szektor tartozik
A sorsolás végére közel teljes már a létszám
Már mindenki tudja hol fog ma horgászni, rögtönzött csapat megbeszélés zajlik

Ezután a versenyzők elindultak a versenypályára, elkezdték a felkészülést. A horgászhelyeket ma is csak 8.30-kor lehet elfoglalni. A következő hangjelzés a limit ellenőrzésre hívja fel majd a figyelmet.

Ma ismét nem lehet panasz az időjárásra, felhő nem jár az égen, enyhe szembe szél fodrozza a vizet.

A horgászhely elé bekészítve a felszerelés
Kilenc órától a limitek ellenőrzése következett
Igaz, hogy nagyon sokan csak láb alá alapoztak, de többen megetették a belső távolságot is ma már

Tíz órakor felhangzott a második fordulót megnyitó dudaszó. A mai nap, mintha többet kellet volna várni az első halak megjelenésére. Az alső negyedórában az A szektorban jórészt a törpék ráncigálták a csalit, egy pontyot azért már sikerült fotózni.

Már mindenki tudja hol fog ma horgászni, rögtönzött csapat megbeszélés zajlik
Az A szektor első nagyobb testű hala
Varga József a B szektorban is sikerrel szákolt egyet
Siroki Dávid is biztos kézzel fárasztotta első szebb halát

A fél jobbról fújó szél viszont egyre erősödik. Kérdés, hogy a mára jelzett front ideér-e a verseny időtartama alatt, és miképp befolyásolja a halak étvágyát? A forduló végére választ kapunk, addig csak a találgatás marad., így az első háromnegyed óra után.

Két óra elteltével eléggé vegyes a kép a C és D szektorokban. Annyi látszik - a meglehetősen kevés információ ellenére is-, hogy a tegnap az élen végző CarpZoom csapata ma is eléggé jól muzsikál. De jól tartja magát a Perfect csapata is. A Maros Mix ebben a két szektorban horgászó versenyzője is szépen halad, jó ütemben fogják a darabos halakat. A jól álló csapatok versenyzőinél ennyi idő elteltével 6-9 nagy testű hal várja már a szákban a mérlegelést. Köztük néhány 4-5 kg közötti is. Lassan a forduló feléhez érünk, sok idő van még hátra, még lehet beleerősíteni.

A szél kissé alább hagyott, megjelentek a felhők, most elviselhetőbb a forróság, de érződik a levegőben változás készül az időjárásban.

Berényi Zoltán egy szép hala
A méretükhöz képest igen keményen védekeznek a pontyok
A törpék és a pontyok között kuriózum egy-egy keszeg látványa
Végh Tamás ötödik hala
Nagy Benedek a D szektor legszélső horgásza
Repülj halacska!
id. Sipos Gábor nagy rutinnal fogja a halakat
Kocsis László hatodik hala
Siroki Dávid egy közel 5 kilósra taksált tükröse
Egy kisebb ponty a második szomszédból

Belül vagyunk az utolsó órán. Az A szektorban úgy néz ki igen erős a Perfect csapat versenyzője, viszont nem áll nagyon jól a CarpZoomos horgász a külső szemlélők szerint. A B szektorban néhány szakaszon időnkét folyamatos fárasztást látni, egy-egy pontycsapat szépen odaállítható a horgászhely elé. Gyorsan lehet pár darabot fogni belőlük, aztán némi szünet következik.

Nehéz dolga van ma is annak, aki meg kívánja saccolni az eredményeket. Nagyon sok a 23 ember, igen szorosak az eredmények, egy nagyobb testű hal sikeres fogása sok pontot jelenthet. Biztosan lesz néhány keresztbeverés minden szektorban.

De hamarosan itt a mérlegelés, utána végeredménnyel tudunk szolgálni.

Wellner Gábor horgászik ma a Haldorádó csapatában
Egy érdekes pózban levő ponty
Tegnap jót horgásztak a Falusi Feeder Team versenyzői. Vajon mai is sikerül?
Időnként örömhorgászat volt a B szektorban
Gyorsan kellett fogni az odaálló csapatból a lehető legtöbbet
Nagyon kell minden darab hal!
Kemény, de türelmes küzdelem, 50 perc után szákban a 6 kg felettire taksált ponty
Sokak szerint vezeti az A szektort a Perfect Fishing versenyzője
Minden egyes darab hal nagyon sokat érhet a CarpZoom csapatának

Három órától a mérlegelőké lett a főszerep. Az eredményekben szektoronként igen nagy a szórás, főleg a D szektorban, de a C szektor is eléggé hektikus lett.

A C szektort Tóth Zsolt nyerte 29 kg feletti fogással
A D szektor győztese Miskolczi János, 40 kg feletti fogott hallal
Az első tíz helyezett csapat
Az első három helyezett csapat

Minden reményünk szerint megrendezésre kerül az első Klub Feeder Világbajnokság, ahol a bajnok csapat fogja képviselni hazánkat,

A teljes lista megtekinthető a MOHOSZ oldalán!

További képek megtekinthetők: Facebook oldalunkon

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: