Rendezés

Videóval

Method Feeder OB középdöntő 2021 – tanulságok, eredmények, hasznos tapasztalatok

Sipos Gábor 2021-06-08
Az idei évtől a Method Feeder OB többlépcsős rendszerben kerül megrendezésre. Az alapszakasz már lezajlott, ahonnan a selejtezőkből a legjobb 80 versenyző jutott tovább a középdöntőbe a tavalyi ranglista első 40 helyezettjével kiegészülve. A három helyszínen összesen 120 fő indult, hogy bejusson a 40 fős döntőbe. Minden tavon (Ezüst-tó, Abért-tó, Palotavárosi-tó) 40-40-40 fő versenyzett, ahová sorsolás útján (nem pedig szabadon választva) jutottak a versenyzők.

Haldorádó Feeder Triatlon Kupa 2019 versenybeszámoló

Döme Gábor 2019-09-04
A hagyományt folytatva a Haldorádó szervezésében immár második alkalommal került megrendezésre a Feeder Triatlon Kupa. E különleges versenyt úgy terveztük meg, hogy változatos helyszínek, körülmények, illetve lehetőségek mellett minden feederhorgász számára izgalmas kihívást jelentsen.

XIX. Hankó Attila horgászverseny

Bank Bálint 2019-06-26
A XIX. Hankó Attila emlékverseny 2019. június 2-án került megrendezésre a szerencsi Árpád-hegyi horgásztavon. Ez a vízterület számomra teljesen ismeretlen volt, így nagy érdeklődéssel vágtam neki a tó feltérképezésének a verseny előtt, hogy kiagyalhassak egy stratégiát, amit alkalmazni fogok. Egy kis kutatás után meg is terveztem a horgászatomat, ettől kezdve már csak reménykedtem, hogy a versenyen majd sikeresen tudom alkalmazni. A 4 órás megmérettetés alatt sikerült kemény munkával szép halakat fognom, amik pont elegek voltak ahhoz, hogy felkerüljek a dobogóra.

4 évszak Haldorádó Method Feeder Kupa 2018 versenysorozat összegzés

Haldorádó Team 2018-12-14
Az idei évben már másodszorra került megrendezésre a Haldorádó 4 évszak Method Feeder Kupa, melynek ezúttal a Kiskunhalasi Ezüst-tó Horgászcentrum adott otthont. Az új versenyhelyszín önmagában is nagy kihívást jelentett a versenyzőknek, ám ennek a megmérettetésnek az igazi varázsa az, hogy minden évszakban újra és újra meg kell fejteni a tó titkát. A versenysorozaton csak a legjobban alkalmazkodó horgászok érhetnek el eredményt, ám egy-egy fordulóban bármelyik induló ráérezhet a vízre, és okozhat meglepetést. Lássuk, hogy alakultak az idei versenyek, és mi lett a vége a 4 x 2, tehát 8 fordulós sorozatnak.
Videóval

Klubcsapatok Feeder Magyar Bajnoksága – beszámoló

Sipos Gábor 2018-09-27
Idén harmadik alkalommal került megrendezésre a Feeder Klubcsapatok Magyar Bajnoksága, amelynek ezúttal egy új versenypálya, a Deseda-tározó adott otthont. Számunkra azonban nemcsak a helyszín jelentett újdonságot, hanem maga a csapat is. 2018-ban ugyanis nem önállóan, hanem a Top Mixszel közösen indítottunk csapatot ezen a megmérettetésen. Így aztán a verseny és az azt megelőző hét nekünk minden téren új volt.

Haldorádó Feeder Triatlon Kupa 2018 beszámoló

Haldorádó Team 2018-06-12
Igazán szerencsés helyzetben vagyunk az Alföld közepén, hiszen városunk (Kiskunhalas) határában 3 jól halasított, igényes horgásztó is található. Gondoltunk egy merészet és három egymást követő napon, három különböző helyszínen rendeztünk a feederhorgászat kedvelőinek egy versenyt.
Videóval

4 évszak Haldorádó Method Feeder Kupa 2017 versenysorozat összegzés

Haldorádó Team 2017-12-13
Az amatőr horgászversenyzés reneszánszát éljük, ami leginkább a method feeder technika lehengerlő népszerűségének köszönhető. Akik e módszer szerelmesei, hétről hétre válogathatnak a részükre szervezett rendezvények között. Hogyan lehet ebben a hatalmas kínálatban mégis egy olyan versenysorozatot útjára indítani, amely igazán különleges? Nos, ebből a versenybeszámolóból talán kiderül.
Videóval

I. FŐHESZ – Haldorádó Duna Feeder Kupa versenybeszámoló

Sipos Gábor 2017-10-06
Első alkalommal került megrendezésre a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége és a Haldorádó közös szervezésű versenye, amely rendhagyó módon a fővárosi Dunán lett lebonyolítva. A Hajógyári-sziget és Óbuda közti kis ág adott otthont ennek a hagyományteremtő versenynek, amely minden szempontból sikeresen zárult. Nívós mezőny, izgalmas fárasztások, sok néző, impozáns díjak, finom ebéd és szép napsütéses őszi idő jellemezte ezt a napot. Lássuk hát részletesen, hogyan is zajlott ez a remek verseny!

Vigyázz! Kész! Húsz… (A 20. Duna NHT beszámolója)

Jeszenszki János 2017-05-27
Örömhírem van: beértünk! Megmérettettünk és nehéznek találtattunk, így életben maradhatunk! Persze, azért nem volt élet-halál kérdése a dolog, de jobb így, mint másképp… Tíz éve küldjük a meghívókat, huszadszor hívtunk mindenkit a találkozónkra és a versenyekre. Sokan megértették, elfogadták a hívást, páran nem… Egy hangulatjelentést olvashattok most, kevés szöveggel, sok képpel. A 20. Jubileumi Duna NHT beszámolóját nézitek éppen.

3. Prylbychi Feeder Super Maraton - 2016

Vladika Sándor 2016-12-22
Úgy eltelt ez az esztendő, hogy észre sem vettük, és a versenynaptár ismét azt mutatta, hogy ideje ringbe szállni Ukrajna legrangosabb pontyos feeder versenyén, a 3. Prylbychi Feeder Super Maratonon! Csapatunk, a Haldorádó UA (Balog Lóránt, Vladika Sándor, háttérember: Cseh István) változatlanul újra összeállt, s feltett szándékunk volt, hogy idén megnyerjük ezt a nem mindennapi versenyt.

Maconka Barátai Szuperkupa, 2016

Dérer István 2016-11-02
Nem tegnap történt... Szeptember 3-án a IV. Vízparti Varázslat Nemzetközi Kupával lezárult a Maconka Barátai '16 Szuperkupa versenysorozata. 5 forduló, 6 versenykategória, 168 versenyző 457 horgászata, melynek eredménye 22 halfajból 4233 kg fogott hal, jutalma 93 db(!) kiosztott díj és trófea. A három éve közösen megújított lebonyolítási és pontozási forma a gyakorlatban továbbra is jól működik, mert örömünkre ismét emelkedett a versenyzői létszám. Nézzük meg együtt, hogy mi lett a záró verseny eredménye és végül kik lettek a Szuperkupa díjazottjai!

A leges-leges-legtutibb buli!

Jeszenszki János 2016-10-07
Ez egy „tuti buli” (volt), szokták mondani. Egyéni ízlés dolga, mitől lesz tuti egy buli, általában véve - és ez már sokszor beigazolódott - mindenkinek nem tetszhet minden, ez szinte utópia lenne. De volt most egy horgászbuli, amely súrolja, sőt meg is testesíti a leges-leges-legtutibb buli elnevezést, mert nem volt senkinek semmire oka panaszra. Hogy miért? Máris mondom! Hogy melyik volt ez a buli? Mi más, mint a XIX. Haldorádó Duna Netbarát Horgásztalálkozó.
Videóval

Versenytitkok 14. rész - Method feeder praktikák nagy halakra

Döme Gábor 2016-09-05
Az első napon (amelyet írásom előző részében mutattam be) a Maconkai-víztározó sekély vízi szakaszán, főként kisebb méretű pontyokra horgásztunk, de kellemes meglepetés volt számunkra, hogy még ott is tudtunk néhány nagyobb halat fogni. A következő napon a vízterület mély vízi szakaszán horgásztunk, ahol kevesebb kapásunk volt, de lényegesen nagyobb halak vártak ránk. Kövessétek figyelemmel ennek az izgalmas napnak is az eseményeit!

Klub Feeder Országos Bajnokság beszámoló - 2. forduló

Tóth Ferenc 2016-08-21
Nem tévedtünk, amikor azt jósoltuk tegnap, hogy és kiélezett küzdelem várható az első fordulóban. Fényesen be is igazolódott mindez. Igen kemény küzdelmet hozott a két szélső szektor. Az A szektor átlag fogása 20 kg közül volt, és azért keményen meg is kellett küzdeni. Elmaradt ettől a D szektor fogása, de azért ott jelentős mennyiségekkel mérlegeltek, akik a szektor elején végeztek. A két középső szektorban jobban szórtak az eredmények, ott minden egyes darabos hal sok pontot jelenthetett. Vajon a mai fordulóban sikerül-e tartani a vezető pozíciót?

Klub Feeder Országos Bajnokság beszámoló - 1. forduló

Tóth Ferenc 2016-08-20
Újabb versennyel bővült ebben az évben a magyar horgász versenysport. Első alkalommal kerül megrendezésre a Klubcsapatok Feeder Országos Bajnoksága. A helyszín Szeged, a maty-éri evezőspálya. A két fordulós bajnokság várhatóan igen izgalmas, sok, és nagyhalas versenyt ígér, ismerve a pálya adottságait a korábbi versenyekről.
Videóval

Versenytitkok 13. rész - Method feeder praktikák a sekély vízben

Döme Gábor 2016-08-15
Az I. Method Feeder Országos Bajnokságon és az azt megelőző I. Haldorádó Method Feeder Kupán nagyszerű eredményeket sikerült elérnünk. Örömmel adjuk át azt a tudást, valamint új tapasztalatok sokaságát, amelyeket ezeken a versenyeken megszereztünk, de ezek nem csak versenykörülmények közepette lehetnek hasznosak… sőt!

II. Haldorádó Junior Feeder Kupa versenybeszámoló

Sipos Gábor 2016-08-11
A tavalyi verseny sikere után egyértelmű volt, hogy idén is megrendezésre kerül az egyetlen hazai olyan feeder verseny, ami kifejezetten fiatalok számára nyújt lehetőséget arra, hogy megmérettessék magukat korosztályukban. Az előző évi nevezési listát az idei mellé téve nagyon sok egyezés volt, ám szerencsére azért akadtak olyanok is, akik most először vettek részt ilyen eseményen, és ha kevéssel is, de a 2015. évihez képest nőtt az indulók száma!

Method Feeder Országos Bajnokság - Az eredmények és a versenyfilozófia

Döme Gábor 2016-08-03
2016 mérföldkő a hazai feederhorgászatban. Ebben az évben került Európában elsőként Magyarországon megrendezésre az I. Method Feeder Országos Bajnokság. Az itt szerzett tapasztalatainkat és élményeinket kívánom megosztani az olvasókkal ebben az írásban, majd a „Versenytitkok” c. sorozatom ezt követő epizódjában.

I. Method Feeder OB beszámoló

Tóth Ferenc 2016-07-03
Alig telt el egy hét az I. Haldorádó Method Feeder Kupa óta, itt a következő, ugyanarra a technikára szervezett megmérettetés, ugyanazon a helyszínen, Maconkán. Kétfordulóban kerül megrendezésre ezen a hétvégén az I. Method Feeder Országos Bajnokság. A verseny első fordulóján túl vagyunk, ma felavathatjuk az első Method Feeder Bajnokot.

I. Haldorádó Method Feeder Kupa beszámoló 2. forduló

Tóth Ferenc 2016-06-26
Nagyon kemény küzdelmet hozott az első napi forduló. A nagyhalas versenyzők kerültek ki két szektorban is győztesen, de például a C szektorban tisztán keszegfogással nyert Németh Balázs. Az A szektorban is második helyre futott be Sipos Gábor, szintén keszeg zsákmánnyal. Nagyon nehéz döntés vár a versenyzőkre, vajon a második napon működni fog a nagyhalazás, vagy erőltetni kell a keszegfogást? Az biztos, hogy 1-2 termetes hal össze tudja kuszálni az addig beállt szektorbeli sorrendet.

I. Haldorádó Method Feeder Kupa beszámoló 1. forduló

Tóth Ferenc 2016-06-25
Az utóbbi idők egyik legnépszerűbb módszere a method feeder technika. A töretlen, egyre növekvő népszerűségét a hatásossága, a viszonylag könnyű elsajátíthatósága adja. Ennek a népszerűségnek erősítésére portálunk megrendezi az I. Haldorádó Method Feeder Kupát az idei évben először, Maconkán. A tározó szerelmesei, az ennek a speciális feeder technika követői mérhetik össze tudásukat ezen a hétvégén, két verseny napon.

VI. Országos Feeder Horgász Bajnokság 2016 - ahogy én láttam

Sipos Gábor 2016-06-16
Az év legfontosabb versenye a hazai „feederes” mezőnyben kétségkívül a Magyar Bajnokság! Ezen a háromfordulós megmérettetésen derül ki, hogy ki is emelheti a végén magasba a győztesnek járó trófeát, és iratkozhat fel azon kevesek közé, akik magyar bajnoknak nevezhetik magukat. Ettől az évtől azonban más fontos dolog is eldőlhetett ezen a három napon, ugyanis az idei évtől megváltozott „válogatási” szisztéma szerint az Országos Bajnokság döntő szerepet játszik abban a hivatalos MOHOSZ ranglistában, amely a jövő évi válogatott keretet, és ezzel együtt a 2017. évi világbajnokságon induló keretet hivatott kijelölni. Nem vitás, felfokozott izgalommal és az átlagnál is erősebb bizonyítási vággyal ültem le a pénteki első fordulóra. No de ne szaladjunk ennyire előre, haladjunk lépésről lépésre!

Maconkai Majális Mindenkinek

Dérer István 2016-06-09
A Maconka Barátai Szuperkupa negyedik évfolyamának második versenye - ez volt a május 21-én megrendezett Maconkai Majális Kupa. Az időjárás ezúttal méltó volt az elnevezéshez, nyárias meleg fogadta a teltházas mezőnyt, köztük a közeljövő method feeder versenyeire tréningező profi sporthorgászokat. Kik győztek és mit szóltak a halak a hirtelen nyárhoz? Ebből a beszámolóból legalább e két kérdésre a válasz biztosan kiderül. Fogadja mindenki szeretettel az újabb beszámolót és egyben a következő, június 18-i XVIII. Tóparti Randevú - St. Hubertus Nemzetközi Kupa, egyben a harmadik Szuperkupa-forduló kiírását is!

Mint egy nagy család…

Jeszenszki János 2016-05-06
Megmagyarázhatatlan érzések törnek fel bennem. Boldognak kellene lennem, sugallja a lelkem, de szomorú vagyok, ezt diktálja az agyam. Mi ez az ellentmondás? Négy, fergeteges hangulatban, a világ legjobb horgászbarátaival, gyönyörű helyen eltöltött nap után hiányérzet gyötör. Még, még… legalább még pár ilyen napot! Aha, szóval, ez itt a baj forrása! Fájóan sokat kell várni a folytatásra. Azért közreadom az április vége ordasi történetét, hátha ez enyhít a vágyakozásokon! Mert ez az idei tavaszi találkozónk elbeszélése…

Interjú Temesváry Gyulával, 2015 Veterán Országos Bajnokával

Sipos Gábor 2015-10-16
Október 2-3-4-én rendezték meg a Veteránok Országos Bajnokságát Szolnokon, az Alcsiszigeti Holt-Tiszán. Az 59 év feletti korosztályban Temesváry Gyula diadalmaskodott, aki ezzel második veterán bajnoki címét szerezte meg. A versenyhorgászat iránt érdeklődők tudják jól, hogy a tapasztalt, sokat látott versenyzők tudása és rutinja mit sem kopott el az évek alatt, és fiatalokat megszégyenítő lendülettel képesek egy-egy fordulót végigküzdeni. Az alábbi interjúból kiderül, hogy Temesváry Gyulának miként sikerült ismét bajnoki aranyat nyernie, milyen taktikával készült és hogyan értékeli ezt a rendkívüli eredményt.

Eső, szél és márnák. Jókedv, villanyfény és kaják

Jeszenszki János 2015-10-02
A címben olvasható fogalmak többsége nem idegen a Duna NHT-k történetében. Eső és szél gyakran vendégünk, a márnák többször is szerepelnek nálunk, a jókedv és fenséges ételek alapértelmezettek, talán a villanyfény jelenti az idei újdonságot. Rögtön le is írok róluk mindent részletekbe menően. Az idei, őszi Haldorádó Duna NHT történetét kapjátok ma tőlem, s nem hétköznapi, ezt megígérhetem!

VI. Haldorádó Feeder Kupa páros csapatverseny - 2. forduló online közvetítés

Tóth Ferenc 2015-09-06
Az első napi megmérettetés után nagyon szoros verseny alakult ki az élbolyban. Az első öt csapat közül az ötödik is 5 ponttal rendelkezik. Semmi nem dőlt el a tegnapi fordulóban, az élről bármelyik csapat nyerhet még. Az egyéniben azonban alaposan feladta a leckét a 80 kg-nál is több halat fogó Jankovich Krisztián a követőknek. Egy jó sorsolással ott sem reménytelen befogni az első helyen állót.

VI. Haldorádó Feeder Kupa páros csapatverseny - 1. forduló online közvetítés

Tóth Ferenc 2015-09-05
Szeptember első hétvégéje is horgászversenyre hív bennünket! Immáron hatodik alkalommal kerül megrendezésre a sokak által kedvelt Préri Feederkupa. Aki már ismeri, tudja, nem egy szokványos horgászverseny ez, inkább baráti, mint vérre menő a küzdelem. Reméljük a jó szórakozáshoz a tó halai is hozzájárulnak. A versenyzők és a rendezők részéről nem lesz probléma.

V. Országos Feeder Horgász Bajnokság 2015

Tóth Ferenc 2015-08-30
Nem csak kánikulával, de izgalmas horgászversennyel is búcsúzik a nyár tőlünk. Augusztus utolsó hétvégéjén Szegeden, a Maty-éri evezőspályán kerül megrendezésre immár ötödik alkalommal, az Országos Feederbajnokság. A háromnapos verseny utolsó napjához érkeztünk, amikor is eldől, ki lesz a 2015. év feeder bajnoka. De nem csak a bajnoki cím a tét, a következő évi válogatott keret összeállításánál is latba esik a mostani verseny.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.