VI. Haldorádó Feeder Kupa páros csapatverseny - 1. forduló online közvetítés

VI. Haldorádó Feeder Kupa páros csapatverseny - 1. forduló online közvetítés

Szeptember első hétvégéje is horgászversenyre hív bennünket! Immáron hatodik alkalommal kerül megrendezésre a sokak által kedvelt Préri Feederkupa. Aki már ismeri, tudja, nem egy szokványos horgászverseny ez, inkább baráti, mint vérre menő a küzdelem. Reméljük a jó szórakozáshoz a tó halai is hozzájárulnak. A versenyzők és a rendezők részéről nem lesz probléma.

A meteorológusok időjárás változást ígérnek, bízunk benne, hogy ez nem veszi el a halak kapókedvét, sőt a frissülés talán fokozottabb táplálkozásra bírja őket, mint a tikkasztó kánikula. Sok és igazán nagy ponty fogására számítunk, - nem kímélve a mérlegelőket az akár folyamatos mérlegeléssel sem.

A verseny két fős csapatverseny, ahol a csapat mindkét tagja a tó mindkét oldalán horgászni fog a két verseny nap alatt. A két napi eredményük összeadódik, és így fog kialakulni a második nap végén, - a két 8 órás forduló után - a végeredmény.

Hogy ki fogja kitalálni a legjobb megoldást, a legjobb etetőanyag és csalikombinációt, az kövessék nyomon online módon Portálunkon. Igyekszem a lehető legtöbb új információval, szebbnél-szebb halakkal jelentkezni a nap folyamán.

Valószínűleg valamelyik mezőgazdász fohászát fogadták meg az égiek, hajnal óta folyamatosan esik, hol erősen, hol pedig még erősebben.

Nem kellemes esőben pakolni, nagyon kell vigyázni, hogy megfelelő szárazságú maradjon az etetőanyag, mert egyébként nem működik. Talán az ernyők segítik megóvni.

25 csapat regisztrált reggel, majd néhány perces megnyitó,és szabály ismertetés után megkezdődött a sorsolás.

A csapat eldönthette, hogy melyik versenyző horgászik egyik, illetve másik oldalán ma a tónak, a holnapi nap, pedig fordítva fog történni.

A sorsolás után a versenyzők elfoglalhatták a helyeiket, és elkezdhették a felkészülést.

Hét óra harminc perckor dudaszó adott engedélyt az alapozó etetésre, majd 8 órakor elkezdődött a mai forduló

Sötét is van, esik is, de azért gyülekeznek a versenyzők
A csapat, és a számok is fortélyosak
Séta az esőben
Felkészülés az alapozó etetésre
Nem egyszerű a pontos etetés végrehajtása

Alig ültek el az etetőkosarak által keltett hullámok, horogra akadtak az első pontyok is. A fogások nagyrészt a középső szektorokban történtek, mindkét oldalon. Néhány kisebb kiló körüli ponty, de akadt horogra nagyobb, 3-4 kg-os példány is.

Nem azt mondom, hogy nagy haltépés folyik, de az első óra után van már, aki közelít a 10 kg-os fogáshoz is. Két- három hal van a jobban fogó versenyzőknél, de vannak olyanok is, akik még várnak a bot "elcsavarós" kapásra. Reméljük a rossz idő ellenére mindenhol be fog indulni.

Végre itt a várva várt hal
Ha az első nem megy el, akkor már társa is lenne
Kipi fortélyos fogása

Talán kedves lesz az időjárás, megszűnni látszik a folyamatos eső, talán ez aztán még jobban meghozza a halak kapókedvét. Az első 3 óra elteltével több helyen 15-20 kg közöttire taksálják az eddigi fogást. Néhány igazán szép hal is szákba került. A mezőny igen nagy részben a method technikát, módszert alkalmazza, és valljuk be ők az eredményesebbek. Van próbálkozás más technikával, élő csalival, hosszabb előkével való halfogásra, de nem igazán működik egyenlőre a dolog.

Gyönyörű, egészséges nyurga
Nem baj, ha kicsi, csak jöjjön
Megengedett, hogy a szomszédok segítsenek egymásnak
Nagyobb számban pikkelyes pontyok kerülnek szákba
Horváth Csaba egy gyönyörű pikkelyessel....
...majd újradobva két percen belül egy még szebbel
Esett egy szép kerek tükrös is a szomszédban
A method technikát használja a rangidős horgászunk is
A C szektor szélső helyén is szép halak laknak
Zsittnyán Tamás első mérlegelése
Az étteremből a horgászhelyhez szállítják a rendelést. A mostani szabályok nem tiltják
Az E szektorban sokkal kisebb halak jönnek, mint a többiben
Kurucz Dávid, az eddigi legnagyobb hallal, 9320 g
Pásztor Lajos 20 kg feletti fogásával
Vas Péter majd 25 kg-os fogással
Hertmann László: 74 - 25 - 1 életkor- fogott súly-jelenlegi szektor állás
Horváth Csaba fogta ez eddigi legtöbb halat, 31 kg felett jár
Azért a kicsik mellett jöttek darabosabb halak is mint kiderült.Pál Eörs vezeti a szektorát

Az látszik így a verseny felén túl, hogy azok a csapatok, akik eltalálták azt az etetőanyag, csali kombinációt, amit ma kedvére fogyasztanak a halak, ott mindkét csapattag jól fogja a halat. Akik kevésbé, ott látványosan kevés a hal. Mindkét embernél.

Az viszont jó hír, hogy órák óta nem esik.

Másfél órával a verseny vége előtt az eddig vezetők tartják előnyüket, de vannak erősen hajrázó csapatok is! Jankovich Krisztián a második körben 40 kg felett mérlegelt, átvette a legnagyobb hal fogója megtisztelő címet is egy 11 kg feletti pikkelyes ponttyal.

Persze a végső mérlegelés fogja igazából kialakítani a mai sorrendet. Egy erős óra alatt is sokat lehet fogni, de most ahogy kinéz, ez kevésbé valószínű, a lassuló ütemben jövő halak miatt.

Zsittnyán Tamás 20 kg feletti fogásával
Jankovich Krisztián bravúros terítékével. Kezében az eddigi legnagyobb hallal
Csapattársa, Sisa József is gyönyörű halakat fogott
Egy ritkán látható spanyol mintázatú tükrös

A négy órakor felhangzott dudaszóval befejeződött az első forduló, megkezdődött a mérlegelés.

Az eredmény elkészültéig a versenyzők elfogyasztották a finom ebédet, még egy kis megbeszélés a barátokkal, majd elkezdődött a felkészülés a holnapi fordulóra. Fejben legalábbis!

Az első napi eredmények letölthetők:

INNEN

További képek megtekinthetők: Facebook oldalunkon

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.