MULDE KUPA 2002

MULDE KUPA 2002

A magyar internetes horgászportálok történetében előszor fordul elő, hogy szinte élőközvetítést és információt kapnak a horgászok egy rangos nemzetközi horgaszversnyről. Immár negyedik éve vesz részt a Tubertini-Maros Mix versenycsapat a Németországban megrendezett MULDE KUPA horgászversenyen. Ez a nagy hagyományokkal rendelkező vereny nem csak a magyar csapatnak kihívás, de a hollnd, belga, olasz, svájci, osztrák es többek között a tejes német élmezőny is győzelmi esélyekkel áll rajthoz.

A magyar versenysportban talán szokatlan, hogy különböző (egyébként konkurens) csapatok versenyzői egymást erősítve, egy közös cél érdekében együtt tudnak működni. Konkrétan arról van szó, hogy a Tubertini-Maros Mix csapat meghívta Döme Gábort, mint versenyzőt, engem, mint csaptvezetőt erre az eseményre. Így a csapat az alábbi összeállításban képviseli Magyarországot: Ambrus Tibor, Tímar Gábor, Békesi Attila, Vidó Ferenc, Döme Gábor.

A csapat május 8-án hajnalban érkezett a Mulde folyó tározó tavának parjtára. Néhány óra alvás után viharos szélben látott neki az első napi edzésnek.

Tímar Gábor a viharos időben fogott első jászkeszeggel

Az előző évek tapasztalata azt mutatta, hogy nagy testű dévéreket, bodorkákat, és esetlegesen jászkeszegeket kell szákba terelni. Az előzetes információk is ezt erősítették meg, azzal a változással, hogy sokkal inkább jászok megfogására kell felkészülni és talán kevesebb dévérre lehet számítani.

Az első edzésnap azt mutatta, hogy a matchbotos horgászat volt a kifizetődőbb, a hogászatot nehezítette a viharos erejű szél, melynek következtében szinte meghorgászhatatlan volt a 4-5 m mély víz. Ennek ellenére mindenki sikeresen vette az első akadályt és több mint tíz kilogramm halat fogtak fejenként. A szákba terelt halak szinte kizárólag jászkeszegek voltak, 20-50 dkg átlagsúlyban.

A nagy dévérkeszegek távolmaradtak, de bizonyos, hogy szamítani kell rájuk, mert Ambrus Tibor horgára, az edzés végen egy tekintelyes méretű példány akadt. A több mint tíz percig tartó fárasztás során az öreg mohos déver volt az ügyesebb. A 12-es horog kicsinek bizonyult és lefordult róla.

A csapat holnap újra részt vesz a hivatalos edzésen, és megpróbálja kidolgozni azt a taktikát, amely a szombati, majd vasárnapi fordulókon eredményre vezethet.

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: