Válságos valóság - Mozgássérültek horgászversenye  Maros Mix teszt 1 rész.

Válságos valóság - Mozgássérültek horgászversenye Maros Mix teszt 1 rész.

Az idén is megrendezésre került a mozgássérültek horgász versenye. Helyszín ismét a Palicsi-tó volt, igaz, igen kérdéses volt a színhely, mivel a verseny előtti napokban tömeges halpusztulás söpört végig a tó vizében. Na és a világválság is tiszteletét tette a szervezés körül. De lássuk sorjában az eseményeket!

A verseny előtti héten igen szomorú hírek és képek jelentek meg a Palicsi-tóról, tömegesen pusztul a hal, több tonna hal úszik a víz tetején. Igen elkeserítő látvány a horgászember számára az ilyen szomorú esemény. Sajnos az Európai Unió küszöbén még mindig a nem törődés és a hanyagság uralkodik vizeinkben és környezetünkben. Felelősek mi vagyunk, emberek, hogy mindezek ellen nem teszünk semmit, sőt még tovább szennyezzük a körülöttünk lévő világot! Meddig lehet feszíteni még a húrt, kérdem én? Talán nem látjuk a fáktól az erdőt!

A tó környéke gyönyörű, de…

A tó környéke tiszta, ápolt, jólesik egy séta a tó körül, de akkor a vízben élő halak vajon miért nem érzik jól magukat? Talán azzal is picivel többet kellene foglalkozni?!

Talán a tóval is egy picivel többet kéne törődni

A mozgáskorlátozottak horgászversenyét sem kímélte a világválság. Az idén sajnos a szervezők sem bírtak megfelelő anyagi hátteret biztosítani, hogy mindenkit vendégül lássanak, akikkel, tavaly együtt kergettük a halacskákat. A minimális támogatás, amelyet a szervezők kaptak, arra futotta, hogy 12 versenyzőt és kísérőjét meg tudták vendégelni, a díjazásra már igen csekély összeg ált rendelkezésre. De nem is az volt a lényeg, inkább az, hogy újra találkozzunk, és hogy a víz közelben jól érezzük magunkat.

Vajon maradt még itt hal?

A szeptemberi 2-ára tervezett versenyre talán már együtt lesz az anyagi háttér, és a versenyzők is teljes létszámban indulhatnak. És reméljük, hogy a tavalyi győztes magyar csapatot is újra vendégül láthatjuk.

Öcsémmel nagyon készültünk erre a találkozóra, hisz egy horgász azért megy egy horgászversenyre, hogy győzzön, ő legyen az első… és hogy ez így legyen, már előző este összeállítottuk a halaknak szánt finomságot, melyet (mivel nem titok!) most szeretnék itt az olvasókkal megosztani.

Mi a magyar Maros Mix termékeit használjuk előszeretettel

A magyarországi Maros Mix termékeit már régóta használjuk, és igen hatékonynak bizonyultak az eddigiek során több kisebb-nagyobb versenyeket nyertünk a Maros Mix etetőivel és különféle termékeivel.

Versenyekre a Dévér Speciál XXL Light - különböző keverési fortélyokkal - nagyon fogósnak bizonyult. Erre a versenyre is ezt a keveréket állítottuk össze előző este, de csak szárazon. A nedvesítést a vízparton akartuk megoldani.

Remélem, most is bizonyít a mix
Készülőben a varázsétek (kárászra)
Ötféle alapanyagból készül
Gusztusos halreggeli kicsiknek és nagyobbaknak

Íme, a kárászoknak szánt keverék:

  • 1 kg Maros Mix Dévér Speciál
  • 0,50 kg Maros Mix Ponty Speciál
  • 1 kg Maros Mix ponty kárász
  • 2 marék (kb. 10 dekányi) piros angolmorzsa
  • 0,30 kg föld

Nem árt, ha áttörjük egy nagyobb lyukú rostán így szárazon, és persze nedvesítés után is, hogy kellően homogén legyen a keverék. Az aromaport nedvesítés előtt tesszük bele, és akkor kerül még bele kevés csontkukac. Utána már csak abban kell bízni, hogy a Palicsi-tóban maradt még élő hal, mely megtalálja ezt a remek, illatos reggelit!

Ő az, aki körmöl, számol és sípol (versenybíró)
Az elnök úrék is begördültek

2009. 05. 30. Szombat reggel 9 órára volt a gyülekező meghirdetve, érkeztek is egymás után a résztvevők. Kipakolás, jelentkezés, sorsolás, helyek elfoglalása, füttyszóra etetés, füttyszóra bevetés indul… Elkezdődött a 2 órásra tervezett verseny. Közben szépen lassan gyülekeztek a felhők is az égen, reménykedtünk, hogy meg fogjuk úszni eső nélkül.

És megjött az első hal

A verseny kezdete után gyorsan megjöttek a halak is, bár nem nagyon szaggatták a horgokat, és a szákot sem kellett bevizezni, csak apróbb kárászok csipegették a csalijainkat.

A kis hölgy már megint fogott?
Lehet, hogy megázunk?!
Elnök úr kapásra vár
Gyuri bácsi, a mezőny mókamestere
Vajon van itt még hal?
Kapd el a csalimat!
A verseny vége előtt 20 perccel

Sajnos a verseny vége előtt megérkezett egy jó nagy zápor, amely gyors pakolásra és gyors mérlegelésre ösztönözte a versenybírót és a résztvevőket.

A gyors mérlegelés és pakolás után a tó túloldalán lévő vendéglőben vártuk a válságos verseny eredményhirdetését.

Ki mit iszik?
Vajon ki lett az első?
Az elnök úr ismerteti a végeredményt

Disztrófiások horgászversenye, Palics 2009.
A verseny jegyzőkönyve
VÉGEREDMÉNY
1Baté Nándor1370 g
2Takács György1050 g
3Sabo Piroška910 g
4Cvitko Ana770 g
5Toldi Ilona768 g
6Piuković Tibor550 g
7Glončak Gordan480 g
8Ušumović Antun310 g
9Šandor Ema210 g
10Zavarkov Ljubica200 g
11Čakić Stipan0 g
11Burazin Josip0 g


Díjazottak Díjak
1Baté Nándor 3 kg Maros Mix etető
2Takács György 2 kg Maros Mix etető
3Sabo Piroška 1 kg Maros Mix etető


ElnökPiukovics Tibor

Sajnos a díjazásról nem készültek képek, mivel igen csekélyek voltak a díjak. Az első helyezett 3 kg etetőanyagot kapott, a második helyezett 2 kilót, a harmadik helyezett 1 kilóval nehezebben, mehetett haza. A lényeg az, hogy együtt voltunk és jól éreztük magunkat - ez egy jó példa arra, hogy a válságos időkben is lehet csekély összegből csinálni egy jó, bulis találkozót. Reméljük, hogy a következő találkozón sikerül válságmentesen kellemeset horgászni, és talán az időjárás is kegyeibe fogad bennünket.

Az első helyért járó díj

A győzelemhez újra hozzásegítetek a Maros Mix termékei.

Köszönjük a győzelmet, MAROS MIX! (Azért egy érem is jólesett volna :-))

Írta: Baté Nándor (Bagoj)
Fotók: Molnár Adrián (Pati)

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.