Horgásztó bemutató - Tófisch horgásztó

Horgásztó bemutató - Tófisch horgásztó

Budapesttől délre, az 51-es főút mellett rengeteg kavicsbánya tó született, melyek közül a Tófisch horgásztó 8 év után az idén újra megnyitotta kapuit a horgászni vágyók tömegei előtt. Gondos kezek munkájaként a parton pihenést kereső horgász kultúrált, rendezett környezetben hódolhat hobbijának, élvezheti a természet csendjét.

Akár családostul, több napra is kilátogathatnak ide a vendégek, hiszen 10 db négyfős apartman várja lakóit, összkomfortos kényelmet biztosítva számukra.

A vízterületet az elmúlt 8 évben is intenzíven telepítették, így változatos halfauna alakult ki. Kedvező életfeltételeket talált a csuka, a süllő, a ponty, az amur és a szürkeharcsa is. A tó fehérhal állománya is kiemelkedő, gyakoriak a kiló feletti kárászok, dévérkeszegek. A tógazda gondolt a „nagyhal vadászokra” is, az idén már 60 db tíz kiló feletti ponty talált új otthonra a tízhektáros tóban.

A meder rendkívül változatos, 2-9 méteres mélységig platók, árkok váltogatják egymást. Az idejáró törzsvendégek kedvelt horgászmódszere a feederezés, dobástávolságból gyönyörű terítéket termelhet ki a „hozzáértő”.

A halőrház és a büfé
Látkép a büféből
Kultúrált környezetben kellemes pihenésben lehet részünk a szabadtéri sütés-főzés lehetőségével
Akár kisgyermekes család is kényelmesen pihenhet az apartmanokban
Kapásra várva…
Egy délutáni teríték…

A vízparton felépült egy 80-100 fő befogadására képes fedett terasz, kényelmes helyet biztosítva a különböző rendezvényeknek, vagy akár esküvőnek.

Egyszerre 35 napijegyes és 5 bojlis horgász szórakozhat egymás zavarása nélkül, ezért indulás előtt érdemes telefonon érdeklődni, vagy jó előre helyet foglalni.

Kezelő: Tófisch Kft.

Víztípus: Bányató

Terület: 10 ha

Átlag mélység: 5 m

Fenékviszonyok: Változó, 2 méterről folyamatosan mélyülő törések 9 méterig.

Akadók: Telepített akadók zárják el a kíméleti területet.

Növényzet: Ritkás nádas a part mellett

Halak: Ponty, amur, busa, csuka, harcsa, süllő, balin, compó, dévérkeszeg, ezüst kárász, bodorka.

Rekordok: Ponty: 13 kg, amur: 17 kg, harcsa: 21 kg, süllő 8,5 kg

Telepítések: 2 hetente. A telepítések után nincs tilalom.

Szabályok: Méretkorlátozás az OHR szerint

Fajlagos tilalom: nincs

Horgászidőszak: Egész évben 6-18 óráig, hétvégén és nyári időszakban van lehetőség éjszakai horgászatra; kivételt a bojlis horgászok jelentenek, számukra természetesen 24 órás a napijegy.

Fogható mennyiség: 4 kg békés méretkorlátozás alá eső hal (ponty, amur) és 3 kg egyéb hal. 24 órás jeggyel 5 kg ponty és 5 kg egyéb, hétvégi jeggyel (péntek 18 h-tól vasárnap 18 h-ig) 8 kg ponty és 6 kg egyéb. Az e mennyiségeken felül fogott halak napi áron megvásárolhatóak. A compót mérettől függetlenül vissza kell helyezni a tóba. Pontyot és amurt 5 kg felett kötelező visszaengedni!

Csónakhasználat: Csak bojlisoknak engedélyezett.

Jegyárak:
- Nappali: 3.300 Ft
- Éjszakai: 3.300 Ft
- 24 órás: 5.000 Ft
- Hétvégi: 9.000 Ft
- Bojlis jegy: 3.600 Ft / nap / 2 db bot

A bojlis napijegy ára tartalmazza az ingyenes akkumulátortöltést, minden reggel egy kávét és napi fürdési lehetőséget. Bojlisok számára kötelező: nagyméretű merítő, pontyzsák, pontymatrac, sebfertőtlenítő. Amennyiben valaki nem tartja be a bojlis horgászat etikáját, azonnali távozásra szólítják fel.

Jegyváltás: A büfében, ahol horgászbolt is található.

Információ: Tel.: 06-20/265-0282; 06-20/428-8101

Web: www.tofisch.hu

E-mail: tofischhorgaszto@gmail.com

Megközelítés:

Budapestről az 51-es úton Baja felé haladva Kiskunlacházánál el kell fordulni Bugyi irányába, kb. 5 km múlva jobbra meglátjuk az útbaigazító táblát.

Parti helyek…

Szállás:

Apartman bérlés: 10.000 Ft/nap (4 fő részére). Kempingezés és lakókocsi használata megengedett, sátor vagy lakókocsihely: 1.000 Ft/nap. Ingyenesen fürdési lehetőség biztosított.

Aktuális információk:

A bejáratnál szabadtéri fedett terasz található, ahol 80-100 fő részvételével lebonyolított rendezvényhez tudunk lehetőséget biztosítani. (céges, ill. magánrendezvények, esküvők, horgászversenyek).

A tó nagyhal-állományát folyamatosan kerül kialakításra, jelenleg (igazoltan) 60 db nagytestű ponty található meg benne. Egyszerre 35 napijegyes, illetve 5 bojlis horgász tud zavartalanul hódolni szenvedélyének.