Rendezés

Kalocsa ékköve – az újjászületett záportározó

Holler Imre 2017-08-17
Kalocsa város egyetlen záportározóját hosszú évekig az elhanyagoltság jellemezte. Egészen a tavalyi év végéig kellett várni, mire felcsillant a remény, hogy ismét birtokba vehessék a horgászok az egykor közkedvelt helyüket. A végletekig kifosztott és elhanyagolt záportározó szép lassan magához tért, és mára csaknem a régi fényében ragyog, a kalocsai horgászok nem kis örömére.
Videóval

Horgászparadicsom a Mátra lábainál - Maconka 2016

Dérer István 2016-06-13
A Mátra hegység lábainál elterülő Maconkai-víztározó és tórendszere az elmúlt 17 évben a természetközeli, családbarát horgászturizmus és a minőségi versenysport területén együttesen, lépésről-lépésre alapozta meg nemzetközi hírnevét, köszönhetően mindezt csodálatos környezetének, változatos szolgáltatásainak, valamint kiemelten a sokszínű, rekordfogásokban gazdag halállománynak. A fejlesztés azonban egy pillanatra sem áll meg! Tekintsük át közösen, hogy mi vár MOST az ide látogató horgászokra!

A Pátkai-víztározó

Nagy Csaba 2016-02-14
Fejér megye természeti adottságait tekintve az ország egyik kiemelkedő részén helyezkedik el. Bővelkedik hegyekben, völgyekben, tavakban. Ez utóbbiak érintenek főként bennünket, horgászokat. Korábban bemutattam és próbáltam szíves figyelmüket felhívni a Fehérvárcsurgói-tározó rendkívüli adottságaira és Magyarországon egyedülálló kapitális halaira. Elérkezett az idő, hogy ismertessem Önökkel a megye egy másik, hatalmas kiterjedésű, csodálatos környezetű vizét, melynek neve Pátkai-víztározó.
Videóval

Carp&Carp Horgásztanya évértékelő és felkészülés a következő szezonra

Haskó Tamás 2015-10-30
Idén tavasszal nyitotta meg kapuit a horgászok előtt a Carp&Carp Horgásztanya, így a klasszikus horgászszezon végén a tógazdával, Szabó Ernővel beszélgettem a tapasztalatokról, élményekről és a 2016-os tervekről. Kíváncsi voltam, hogyan értékelik az elmúlt közel egy évet.

Egy elfeledett horgásztó…

Bencze Lajos 2015-10-03
A Látóképi-víztározó az egyik legnagyobb horgásztó Hajdú-Bihar megyében. Ez a tó papírforma szerint 60 hektár, de talán a vízterület egy kicsit kisebb. Ebben a tóban kapitális harcsák, pontyok, amurok, busák és nem utolsósorban süllők élnek. Az én szemszögemből nézve ez a tó egy rejtelmekkel teli vízfelület, ugyanakkor egy festői szépségű horgásztó…

Bemutatkozik a Carp&Carp Horgásztanya

Haldorádó Team 2015-05-07
A Carp&Carp Horgásztanya Miskolc közelében, Hejőkeresztúr szomszédságában helyezkedik el. Ez egy igazi horgászparadicsom, ami 2015 márciusában nyitotta meg kapuit a horgászok előtt. A tó különlegessége, hogy tíz éven keresztül „pihent” és nevelte gyöngyszemeit, ugyanis ez idő alatt egyáltalán nem horgászták a tavat, mely ma már akár kapitális fogásokkal is kecsegtet.

Jó hírek érkeznek a Desedáról!

Haldorádó Team 2014-03-18
A Deseda újra az ország egyik ismert és kedvelt vízterületévé vált. Sokan tervezik itt elölteni kevéske szabadidejüket a kapitális halak reményében. Érdekes, hogy miként lehet egy régi, gyakorta elfeledett természeti kincset újra a figyelem középpontjába állítani úgy, hogy nem kell azt fenekestől felfordítani és a vizet lopott óriáspontyokkal teletölteni. Valószínűleg a „megfejtés” sokszor sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk: alapja a vezetőség alázatos, céltudatos munkájában rejlik. Kozári Miklóssal, a Kaposvári SHE elnökével beszélhettünk, aki ettől az évtől a magyar pontyfogó válogatott szövetségi kapitánya is egyben.
Videóval

Maconka 2012: Jubileum és évindító, avagy kettő az egyben

Haldorádó Team 2012-03-14
A Haldorádó horgászportál hosszú évekre visszamenően eredményes együttműködést valósít meg a Maconkai-víztározót és tórendszerét a szabadidős- és sporthorgászat, valamint az általános rekreáció oldaláról hasznosító Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE) szervezetével. Az EU beruházás tavalyi sikeres befejezését követően látványosan átalakult terület és az itt nyújtott szolgáltatások népszerűségét jól jelzi, hogy az egyesület már 1396 főt szerepeltet nyilvántartásában, köztük 237 külföldi horgászt is. Január 29-én több, mint 400 tag és vendég jelent meg a 25 éves jubileumi közgyűlésen, köztük volt, aki Németországból érkezett haza, vagy éppen Szerbiából jött el az Egyesület meghívására. Ennek apropóján a kezdetekről, a beruházásról és egyben az idény indításával kapcsolatos információkról beszélgettünk dr. Dérer Istvánnal, a BSHE elnökével.

Bemutatkozik a Fonyódi Horgászpark

Szári Zsolt 2011-07-24
Mit tehet a horgász, ha a Balaton déli partján viharos szél, kellemetlenül rossz idő akadályozza meg a nagy tóban való horgászatot? Vagy egyszerűen csak szép környezetben, változatos és bő halállománnyal rendelkező horgásztóban kíván pecázni, kulturált körülmények között? A válasz egyszerű: felkeresi a Fonyódi Horgászparkot!

Ez volt 2010., avagy IHP, ahogy mi láttuk

Jávorka Dániel 2011-02-02
Ismét eltelt egy év, újból elérkezett az összegzés és a távlati tervek ismertetésének ideje. Azonban - akárhogy is nézzük - ez alapvetően egy olyan témakör írásban történő összefoglalása, melyben egyáltalán nem egyszerű feladat kellően informatív, figyelemfelkeltő gondolatokat megemlíteni, főleg úgy, hogy az a mai horgásztársadalom szigorú elvárásainak, igényeinek maximálisan megfeleljen. Sőt, nyugodtan kijelenthetjük, hogy mindezt száz százalékosan megvalósítani abszolút lehetetlen. De bízunk benne, hogy a riportjellegű felépítésnek és az írásban megjelenített konkrét információknak köszönhetően ezúttal is sikerül majd egy sokak számára hasznos, tájékoztató cikket leközölnünk…

Horgászvíz bemutató - az Atkai-holtág

Szili Dániel 2010-12-29
Feltűnt számomra, hogy az utóbbi időben egyre nagyobb érdeklődés övezi az Atkai-holtágat. Több e-mailt kaptam, amiben pecás kollégák tettek fel kérdéseket a fent említett vízről. Minden kérdésére részletesen válaszoltam, de a kérdések kapcsán megfogant bennem a gondolat, hogy mi lenne, ha írnék egy infókkal tarkított horgászvíz-bemutatót. Neki is láttam, elindultam képanyagot gyűjteni és elkezdtem összeszedni a szükséges adatokat a holtágról. Íme…

Izsáki Horgász- és Pihenőpark - Változások, újítások a 2010-es évben

Jávorka Dániel 2010-02-09
Az Alföld nevezetes Horgászcentrumának folyamatos, példaértékű fejlődése folytatódik, a színvonal napjainkban is egyre magasabb szintre emelkedik! Ki gondolná, hogy a közel 10 éves (!) múltra visszatekintő vízterület kezelői mind a mai napig aktívan azon dolgoznak, hogy komplexumuk a mostaninál is színvonalasabb legyen, és egyre több vendégük térjen vissza ide a korábbi pozitív tapasztalatoknak köszönhetően. Ebben az írásban olvasóinknak azokról a főbb eseményekről adunk tájékoztatást, melyek a tavalyi évben történtek a Horgászpark területén, illetve azokat a változásokat, újításokat foglaljuk össze pár gondolatban, melyek az idei évben léptek érvénybe…
Videóval

Izsáki Horgász- és Pihenőpark

Izsáki Horgász- és Pihenőpark 2008-08-04
Országunk dél-alföldi régiójában, Budapesttől déli irányba 110 km-re, Izsák város északkeleti részén található az Izsáki Horgász- és Pihenőpark. A 32 hektáros területen összesen 8 különböző horgásztó található, hogy valamennyi horgász megtalálja a kedvenc módszeréhez legmegfelelőbb tavat. A komplexum csaknem 7 hektárnyi, halfajokban gazdag, nagy halállományokkal rendelkező horgásztavai egész évben várják a horgászokat és a kikapcsolódásra, pihenésre vágyókat. Melegkonyhás csárda (Izsáki Halászcsárda), úszómedence, gyermekmedence, napozóterasz, gyermekjátszótér és családbarát, parkosított, erdősített környezet garantálja a könnyed kikapcsolódást a család valamennyi tagja számára. A horgásztavakhoz közeli erdős környezetben található összkomfortos vendégházak és színvonalas kemping áll a több napra ideérkező kedves vendégek szolgálatára.
Videóval

A fix akták, avagy a vigaszság odaát van…

Jeszenszki János 2008-07-01
Ügynökeink különös esetet vizsgáltak a közelmúltban a Heves megyei Domoszló település határában, a Mátra hegység lábainál elterülő víztározó partján. A titkosítást feloldottuk, íme néhány részlet:

Horgásztó bemutató - Tófisch horgásztó

Fenyvesi Attila 2008-06-17
Budapesttől délre, az 51-es főút mellett rengeteg kavicsbánya tó született, melyek közül a Tófisch horgásztó 8 év után az idén újra megnyitotta kapuit a horgászni vágyók tömegei előtt. Gondos kezek munkájaként a parton pihenést kereső horgász kultúrált, rendezett környezetben hódolhat hobbijának, élvezheti a természet csendjét.

Új horgászlehetőség az Alföldön - bemutatkozik az Izsáki horgász és pihenőpark

Jávorka Dániel 2008-04-28
Az Alföld egy újabb, rendkívül értékes, színvonalas, kifejezetten családbarát, majd minden igényt kielégítő horgásztó rendszerrel bővül. Az Izsákon 2008. május 1-jén nyitó „Izsáki horgász és pihenőpark” részletes bemutatója olvasható ebben az írásban. Lehetőségem nyílt már az építési munkálatok alatt is jó néhány alkalommal horgászni az összesen 32 hektáros pihenőpark horgásztavain. Így az a szerencsés és megtisztelő feladat jutott nekem, hogy kedvenc módszereimmel próbáljak nagy halakat fogni, lefényképezni, majd visszaengedni őket. Ezekkel az élményekkel és tapasztalatokkal kiegészítve szeretném a tórendszert a Haldorádó horgászportál olvasóinak bemutatni. Az említett időponttól kezdve pedig minden horgász szerencsét próbálhat a horgászparadicsom összes taván. Ide garantáltan érdemes lesz ellátogatni!

Horgásztó bemutató - Szellő-Horgásztó és Alcsi-Holt-Tisza Szabadidőközpont, Szajol

Haldorádó Team 2007-09-21
Horgásztavunk Szolnok megye egyik legcsendesebb, horgászok által (egyelőre) alig látogatott természeti kincse. A Szellő-Horgásztó az Alcsi-Holt-Tisza Szabadidőközpont kis horgásztava, mely 2000-ben jött létre. 2001 óta folyamatosan telepített. Az idelátogató horgásznak a kapitális pontyok, amurok feledhetetlen élményt nyújtanak. Mivel szinte háborítatlan vízterületről van szó, gyakran egészen közelről - néhány méterről - csodálhatjuk az amurok táplálkozását, amint fejüket a vízből kidugva a fák leveleit, a nádat eszegetik. A 8-10 kg-os egyedek táplálkozásának, viselkedésének egészen közelről való megfigyelése sokszor hihetetlen élményben részesíti a horgászt. Horogra kerítésük gyakran kihívás, bár e halaknak szinte ismeretlen a horog ütötte seb, a negatív élmény. Bojlis horgászok egyáltalán nem látogatják a tavunkat!

Horgásztó bemutató - Nagyharcsa Horgásztó

Haldorádó Team 2007-08-21
Minden horgász vágya fogni egy nagy harcsát. Így voltunk ezzel mi is. Éjszakákat ültünk a Tisza partján vagy a csónakban, majd távolabbi országokba is ellátogattunk célunk elérése érdekében. Általunk átélt fáradalmaktól szerettük volna megkímélni sporttársainkat, mikor létrehoztuk ezt a kis horgászparadicsomot.

Horgásztó bemutató - a Kistolmácsi-tó

Haldorádó Team 2007-07-17
A Kistolmácsi-tó festői környezetben várja a horgászokat Letenye és Bázakerettye között. A lankás zalai dombok között húzódó víztározó hamisítatlan erdei környezetben nyújt pihenést és horgászélményeket a kikapcsolódni vágyóknak. A környéken túrázni lehet, valamint nem messze található a Budafai Arborétum és a Csömödéri Erdei Vasút végállomása is.

Horgászkemping a Balatonnál

Tóth Ferenc 2007-06-20
Tudom, sokunk nagy kedvence a Balaton, és sokunknak nem kell kétszer mondani, hogy induljunk, ha egy ottani horgászatról van szó, vagy ha lehetőség adódik erre. Persze a parti horgászat adottságai meglehetősen korlátozottak az ismert okok (beépítettség) miatt, alig van néhány szabad partszakasz, illetve a kikötők mólói adnak még némi horgászati lehetőséget.
Videóval

Horgászvíz katalógus a Haldorádón!Szavanna Horgásztó bemutató

Döme Gábor 2007-04-16
Új lehetőséget kínálunk azoknak a vízkezelőknek (tógazdáknak, horgászegyesületi vezetőknek), akik szeretnék ismert (vagy jelenleg még kevésbé ismert) vizüket a Haldorádó sokezres látogatóközönségének is bemutatni. Számos olyan természeti kincs és nem hétköznapi halállománnyal rendelkező vízterület található Magyarországon, amelyet csupán azért nem látogatnak, mert nem is tudnak a létezéséről. Ha szeretné tavára felhívni a figyelmet, szívesen látja a vendéghorgászokat, talán az egyik legjobb lehetőséget kínáljuk. Ha semmit sem szeretne a véletlenre bízni, mutassa be tavát Magyarország leglátogatottabb horgászoldalán! A hatás garantáltan nem marad el! Máris egy olyan vízterületre szeretnénk a horgászokat elkalauzolni, amely sokáig a külvilágtól elzárt, eltitkolt tó volt. A Szavanna Horgásztó egy majd 30 éves tó, amelyről csupán 1-2 éve halottunk először. Az idelátogató horgászokat bizony gyakorta éri kellemes meglepetés, hiszen akár az országos rekordot jelentő ponty is élhet benne…
Videóval

Verba tanya horgásztó és szabadidő park

Haldorádó Team 2007-04-11
A kiemelt vizek rovatban a keleti országrész talán egyik legszebb magántavát köszönthetjük. Így végre, sokak örömére, naponta kaphatunk róla friss, aktuális információt! Az ország keleti felén, Nyíregyházától 10 km-re található a Verba tanya, egy 20 hektáros szabadidő park, a Hortobágyi Nemzeti Park által regisztrált területen. A 2001-ben kialakított 4,5 hektáros és a 2006-ban épített, majd 2009-ben hozzákapcsolt 2,5 hektáros, nagyon intenzíven telepített magántó Nyíregyháza - Sóstófürdő idegenforgalmi vonzáskörzetében, három kisebb településsel körülhatároltan helyezkedik el.
Videóval

Palotási évnyitó 2007.

Csákány Attila 2007-02-15
Harmadik kiemelt vizünk a Nógrád megyei Cserhát hegység közvetlen közelében található: a Bujáki-patak által táplált Palotási-víztározó. A hegyek alatt létrejött vízterület a körzetben a legkeresettebb turisztikai célpont, mind a természetkedvelő turisták, családok, mind a horgászok körében. A főként nagy pontyairól híres tavon az elmúlt évben is történtek érdekességek, rekordfogások és országos szinten is egyedülálló dolgok: 80 kilogramm feletti harcsa és rengeteg kapitális méretű ponty fogása, színvonalas versenyek és a horgászok kényelmét szolgáló fejlesztések. Ezekről kérdeztem Komáromi Tibort, a horgász egyesület elnökét.
Videóval

Nagybivalyos évnyitó 2007.

Nagy Sándor 2007-02-14
A régi időkben bivalylegelőként ismert területen ma egy több tóból álló tórendszert találhatunk. Az akadókkal, több méteres törésekkel tűzdelt vizekben igazán változatos horgászatban lehet részünk. 2006-ban egy sajnálatos eseménytől volt hangos a tórendszer: természetes biológiai folyamatoknak köszönhetően az aranyló alga és az oxigénhiány jelentős veszteségeket okozott a halállományban. Azonban a vezetőség teljesen helyreállította a rendet, újratelepítéssel és különleges vízkezelési megoldással tették helyre az érintett részeket. A tavalyi évben történt eseményekről kérdeztem Gombás Attilát és Nagy Sándort.
Videóval

Palotási - víztározó

Ladányi Tamás
Kevés olyan horgásztó található Magyarországon, ahol rövid időn belül annyi 20 kilón felüli ponty megfogásának örülhetnek a horgászok, mint a palotási víztározón. Több mint 50 darab kapitális méretű, húsz kilón felüli pontyfogás három éven belül! Persze nem mindenkinek az álma egy 20 kilón felüli ponty, de akinek esetleg ilyen irányú vágyai vannak, az jó helyen jár Palotáson. A megfelelő helyismeret, helykiválasztás viszont szinte elengedhetetlen az eredményes horgászathoz. Nem árt tisztában lenni a helyi szabályokkal sem, az esetleges különleges rendeleteket is jó szem előtt tartani. Ezekben próbálunk megfelelő segítséget nyújtani a teljesség igénye nélkül, hisz egy tavat tökéletesen kiismerni szinte lehetetlen, ahhoz egy élet is kevés lehet.

Mersevát és Nagypirit tavai

Pásztor István 2005-11-10
Vas keleti megyehatárán, mondhatni a mezsgyén helyezkedik el Mersevát tőzegbánya-, és Nagypirit kavicsbánya-tava, és még a Marcal is itt szalad észak felé.

Vasvári Csónakázótó

Pásztor István 2005-10-12
Hogy mi módon nem képes megszületni egy tó! A híres névrokon folyamszabályzóhoz méltó módon Vasvár horgászai is értettek a vízhez. A nem is annyira mellékesen keletkező gödör mielőtt létrejött, már akkor horgásztó sorsra volt ítélve.

Szombathelyi Csónakázó- és Horgásztó

Pásztor István 2005-09-06
A szombathelyi horgászok el vannak kényeztetve. Rögtön két horgásztavuk is van a városon belül, de mégsem túlságosan művi környezetben, a város határában lévő újperinti bányatóról, és rengeteg patakról nem is beszélve.

A Magyarszecsődi-bányató

Pásztor István 2005-08-23
Vas megyében nem egy kavicsbánya-tó létezik, előfordulnak fiatalabbak és korosabbak egyaránt. A magyarszecsődi a horgászok számára izgalmasabb utóbbi kategóriába sorolható. Magyarszecsőd a nyolcas út mentén található és nem tévesztendő össze a szomszédos és ugyancsak a nyolcas mellett elhelyezkedő Molnaszecsőddel. Ez utóbbi Rába híddal is rendelkezik, s ebből az is következhet, hogy ha a főút és a vele párhuzamosan szaladó folyó között található a magyarszecsődi tó, akkor az vagy nagyon kicsi, vagy nagyon hangos.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.