Kajánsziki horgásztó

Az egyesületünk használatában lévő Kajánsziki - horgásztavon csak érvényes engedéllyel szabad horgászni. A horgásztóra érkező horgász köteles a horgász háznál, halőrnél jelentkezni. A horgászkártyát a halőrnek le kell adni, melyet a horgász, a horgászat befejezését követően kap vissza. Az éves területi jegy, a napijegy átvétele a tó horgász rendjének automatikus elfogadását jelenti, amiben foglaltakat mindenki köteles megismerni és betartani. Az egyesületi horgászrendben nem szabályozottak a Halgazdálkodásról és a Hal védelméről szóló 2013.évi CII. törvény előírásai az irányadók. A horgászrend megszegése a horgászat azonnali befejezését követően, az engedély bevonását, szabálysértési és fegyelmi eljárást von maga után.

 

 1. Horgásztóra engedéllyel rendelkezők számára lehetőség van az engedélyében meghatározott számú készséggel horgászni, azonban a horgászhelyen készenlétben más felszerelt bot nem tartható! Ha a horgászat során a megtartani kívánt, és így szákba került halak száma elérte az adott kategóriára engedélyezett napi maximumot, napkeltétől - napnyugtáig illetve napnyugtától - napkeltéig /ami felnőtteknél 2 darab, ifi-és gyermek horgászoknál 1 darab méretkorlátozás alá eső hal/, de nem haladja meg az O.H.R. által előírt napi /24 óra/ mennyiséget /3 db./, akkor a horgászat folytatható de hal nem tartható meg.

 2. A felnőtt éves területi engedéllyel rendelkezők számára elvihető nemes hal összesen 25 db, maximum 50kg. Az ifjúsági éves területi engedéllyel rendelkezők számára elvihető nemes hal összesen 12 db. maximum 25 kg. A gyermek éves területi engedéllyel rendelkezők számára elvihető hal összesen 5 db, maximum 15 kg. Az éves mennyiségbe nem számít bele a harcsa. Ha a horgászatok során az elvitt nemes halak száma vagy súlya már elérte az engedélyezett éves mennyiséget, a horgászat folytatható, de a nemes halak bármilyen nemű tárolása, elvitele illetve minden nemű rablóhalas horgászat szigorúan TILOS. 2. területi engedély nem váltható!

 3. A tavon kifogható hal mérete a fogási naplóban feltüntetett méretkorlátozású lehet. Ez alól kivételt képeznek az 5kg-os, vagy annál nagyobb pontyok, a compó, valamint a 3kg alatti és a 6kg feletti amur, melyek elvitele TILOS! Pontymatrac használata, megfelelő méretű, sűrű szövésű merítőháló illetve sebfertőtlenító kötelező! A nagytestű, nem megtartható nemes halat a mérlegelést, az ajánlott alapos fertőtlenítést, fényképezést követően azonnal vissza kell helyezni a horgásztóba. A halak fényképezése kizárólag guggoló testhelyzetben, a halat a pontymatrac felett tartva végzendő. TILOS a halak álló testhelyzetben való fényképezése. A fotózásánál csak a halat megfogó horgász veheti kézbe a pontyot vagy amurt, a kézből kézbe adás nem megengedett. A halak mérlegelése kizárólag a pontymatrac fölött engedélyezett. A procedúra során a halat és a pontymatracot kérjük folyamatosan nedvesen tartani. Szigorúan TILOS a halak bármilyen módszerrel való megjelölése, esetleges csonkítása. Tilos a nagytestű halak bármilyen nemű szállítása. A kifogott hallal minden horgász köteles a lehető legkíméletesebb módon bánni.

 4. Csónakázni, csónakból horgászni, a tóba bejárni TILOS! A horgásztó területén az etetőhajó használata, dőlőbója etetőhajóval való behúzása engedélyezett. A felcsalizott, horoggal ellátott végszerelék bevontatása szigorúan TILOS! A horgászati /etetési/ hely dőlőbójával, jelző /marker/ úszóval a horgászat ideje alatt megjelölhető, de ennek használatát előzetesen a halőrnél be kell jelenteni, a horgászat befejezésével a jelzőt /dőlőbója, marker úszó/ el kell távolítani! Horgászállásonként maximum egy bója, jelzőúszó használható!

 5. Az idei évben változatlan, tavalyi jegyárakkal és nyitvatartással várjuk vendégeinket!

  Napijegy ára : 6.000.-ft (2 db bot, elvihető hal mennyiség összesen 4kg )
  24 órás napijegy ára: 10.000.-ft (2 db bot, elvihető hal mennyiség összesen 6 kg)
  Gyerek napijegy ára:2000.-ft (1db bot, elvihető halmennyiség összesen 3kg)
  Ifjúsági horgász napijegy ára: 3.000.-ft (2 db bot, elvihető halmennyiség összesen 3 kg)
  Ifjúsági horgász éjszakai napijegy ára: 3.000.-ft (2 db bot, elvihető halmennyiség össz. 3kg)
  Sporthorgász napijegy ára 1 botos: 2.500.-ft, 2 botos: 4.000.- ft (hal NEM vitehő el)
  24 órás bojlis napijegy ára: 7.000.- ft (3 bottal lehet horgászni, CSAK ÉS KIZÁRÓLAG BOJLIS MÓDSZEREK HASZNÁLATA ENGEDÉLYEZETT)
  24 órás 2 botos sportjegy 6.000.-ft (HAL NEM VIHETŐ EL!)
  Turista állami jeggyel érkező horgásznak, 1 botos sportjegy adható ki.

  Nyitvatartás napijegyes horgászok számára:

 6. Márciustól - május 31.-ig
 7. Napkeltétől - 18:00 óráig.
 8. Június 1.-től - augusztus 31.-ig
 9. Napkeltétől - 20:00 óráig.
 10. Szeptember 1.-től - október 31.-ig
 11. Napkeltétől - 17:00óráig.
 12. November 1.-től - december1.-ig
 13. Napkeltétől - 16:00 óráig.

 14. Hétvégente illetve hosszú hétvégente éjszakai horgászatra is van lehetőség!

  A nyitvatartási időpontok változásának jogát az Elnökség fenntartja. Éjszakai horgászat pénteki illetve szombati napokon és a hosszú hétvégéken engedélyezett. A fent említett időpontokon kívül a napijegyes horgászat nem engedélyezett. Napijeggyel horgászni lehet a Magas-parton és a Lapos-parton. A Nyúlgátakon illetve a horgásztó kíméleti szakaszain a napijegyes horgász csak Egyesületi tagunkkal horgászhat, aki felelőséggel tartozik Annak tetteiért. A napijegyes horgászok száma egyidejűleg maximum 40 fő lehet. Érvényes területi engedéllyel rendelkező egyesületi tagjainknak számára a horgászat napkeltétől napnyugtáig engedélyezett. Március 12-től – November 28-ig engedélyezett az éjszakai horgászat, csütörtöki, pénteki illetve szombati napokon és a hosszú hétvégéken. Harcsafogás céljából (maximum 2 bottal, csak 3 ágú horoggal kishallal, ill. puhatestűvel csalizva), éjszakai jegy megváltása mellett hétköznap is lehetőség van éjszakai horgászatra. Hétköznap, éjszakai harcsahorgászaton részt vevó tagjaink fogadhatnak vendéget - saját felelősségre - akinek a horgászat nem engedélyezett!

 15. A horgászhelyet megközelíteni a horgászoknak gyalogosan, kerékpárral, motorkerékpárral és 3500 kg-ot meg nem haladó személygépkocsival maximum 10km/h sebességgel szabad úgy, hogy horgásztársukat nem zavarják, a közlekedést ne akadályozzák, a töltést ne károsítják. Felázott töltésen gépjárművel közlekedni TILOS!

 16. A tó körül tüzet gyújtani, kutyát és egyéb haszonállatot tartani, sétáltatni, füröszteni, azzal ott tartózkodni, a tóban fürdetni tilos. Ideiglenes sátorverés illetve lakókocsi kihelyezés a horgászállás közelében napkeltétől – napnyugtáig engedélyezett. Csütörtöki, pénteki illetve szombati napokon illetve hosszú hétvégéken éjszaka is engedélyezett, de a hétvégi horgászat befejezése után a sátor lebontása és a lakókocsi kivontatása kötelező! Az éjszakai horgászat idején a tűzgyújtás csak a halőrrel egyeztetve, a tűzgyújtás szabályait betartva engedélyezett.

 17. A horgászat befejezése után mindenki köteles a horgászhelyét tisztán hagyni.

 18. Egész évben tilos kifogni a természetvédelem alá tartózó halfajokat /az állami horgászjegyen feltüntetve/. A horgásztó nagy nyúlgát és Keleti főcsatorna közötti szakaszán a ponty tilalmi ideje alatt horgászni tilos! Tilos a tavon horgászni, valamint ingatlanrészein tartózkodni a haltelepítést követő tilalmi csend ideje alatt.

 19. A járművel behajtók kötelesek felszólítás nélkül érkezéskor és távozáskor a halőrnél bejelentkezni, járművüket az ellenőröknek (társadalmi halőrök, vezetőségi tagok, rendőrség stb.) ellenőrzés céljából bemutatni, kérésükre kipakolni.

 20. Éjszakai horgászat alkalmával, sötétedés után a horgászhelyét köteles folyamatosan kivilágítani. Éjszakai horgászaton gyermekkorúak nem vehetnek részt (de felnőtt felügyelete mellett kint tartózkodhat), ifi horgászok csak bejelentett felnőtt felügyelettel horgászhatnak.

 21. A bevetett készséget a horgásznak elhagyni csak annyira lehet, hogy kapás esetén azonnal bevághasson. A más horgászvízen történő horgászat ideje alatt az Egyesületi területen semmilyen tevékenység nem végezhető. Aki horgászhelyét, készségét elhagyja, készségét köteles a vízből kivenni, azok őrzésével mást megbízni nem szabad.

 22. A tavon a házi, előre jelzett pénzdíjas versenyek idején a résztvevőkön kívül senki nem horgászhat.

 23. A befagyott tó jegén horgászni nem szabad. A tó jegének lékelését szervezett formában, megállapodás szerint végezhetik.

 24. A horgásztavon a horgászrend betartását igazolvánnyal ellátott társadalmi halőrök végzik, akiknek minden horgász köteles okmányait átadni, intézkedéseinek eleget tenni, a kifogott halakat kérésükre bemutatni. Társadalmi halőrök jogköre kiterjed halászati, horgászati jogsértés gyanúja esetén, a halfogásra jogosító okmányok visszatartására, a halászati őr, rendőrség megérkezéséig. Ellenőrzést igazolvánnyal rendelkező vezetőségi és felügyelő bizottsági tagok is végezhetnek.

 25. Mivel a tagokat egyenlő jogok illetik meg és egyforma kötelezettségek terhelik, így az egyesület által fenntartott horgásztanyán és ingatlan részén semmilyen formában nem létesíthető egyéni tároló hely, valamint nem tárolható etetőanyag, horgászfelszerelés, segédeszköz. A jogi egyenlőség alapján ezen létesítmények használata és igénybevétele hivatalos horgászati időn kívül felhatalmazás hiányában tilos. Minden horgász tekintse kötelességének a horgászrend betartását, a környezetvédelmi és halőrzési munkában való részvételt.

 26. A tavon foglalt és jelölt horgászhelyek, a kijelölt stéghelyek és a megépített stégek kivételével nincsenek. A jelölt és megépített horgászhely csak elsőbbséget biztosít létesítőjének illetve bérlőjének, távollétében azt bárki használhatja.

 27. A horgászat a horgásztó területén saját felelősségre történik. A horgásztó területén történt bármilyen balesetért az egyesület felelősséget és kártérítést nem vállal!

 28. 3 bottal való horgászat kizárólag csak pontyfogás céljára, rablóhalas horgászat csak és kizárólag 2 bottal engelyézett, 3.bot használata TILOS!!

Térkép betöltése…
Kajánsziki horgásztó

Általános információ a vízről

A víztározó Hajdúböszörmény külterületén található. A hatalmas vízterület partján a nádas, ligetes, füves partszakaszok váltják egymást, kíváló horgászhelyeket kínálva.
Medre változatos, nem kifejezetten akadós, mélysége 0,9 - 1,5 m között váltakozik.

Megközelítés

A víztározó Hajdúböszörménytől a 35-ös számú főúton érhető el. A főútról még a Keleti főcsatorna előtt 150-200 méterre kell lekanyarodni jobbra. Ez a zúzottkővel szórt földút vezet be a keleti töltésén át a tó halőrházáig. 

Napijegy árak

Az idei évben változatlan, tavalyi jegyárakkal és nyitvatartással várjuk vendégeinket!

Napijegy ára : 6.000.-ft (2 db bot, elvihető hal mennyiség összesen 4kg )
24 órás napijegy ára: 10.000.-ft (2 db bot, elvihető hal mennyiség összesen 6 kg)
Gyerek napijegy ára:2000.-ft (1db bot, elvihető halmennyiség összesen 3kg)
Ifjúsági horgász napijegy ára: 3.000.-ft (2 db bot, elvihető halmennyiség összesen 3 kg)
Ifjúsági horgász éjszakai napijegy ára: 3.000.-ft (2 db bot, elvihető halmennyiség össz. 3kg)
Sporthorgász napijegy ára 1 botos: 2.500.-ft, 2 botos: 4.000.- ft (hal NEM vitehő el)
24 órás bojlis napijegy ára: 7.000.- ft (3 bottal lehet horgászni, CSAK ÉS KIZÁRÓLAG BOJLIS MÓDSZEREK HASZNÁLATA ENGEDÉLYEZETT)
24 órás 2 botos sportjegy 6.000.-ft (HAL NEM VIHETŐ EL!)
Turista állami jeggyel érkező horgásznak, 1 botos sportjegy adható ki.

Nyitvatartás napijegyes horgászok számára:

 • Márciustól - május 31.-ig
 • Napkeltétől - 18:00 óráig.
 • Június 1.-től - augusztus 31.-ig
 • Napkeltétől - 20:00 óráig.
 • Szeptember 1.-től - október 31.-ig
 • Napkeltétől - 17:00óráig.
 • November 1.-től - december1.-ig
 • Napkeltétől - 16:00 óráig.

Hétvégente illetve hosszú hétvégente éjszakai horgászatra is van lehetőség!

Helyi kiemelt horgászati szabályok

Az egyesületünk használatában lévő Kajánsziki - horgásztavon csak érvényes engedéllyel szabad horgászni. A horgásztóra érkező horgász köteles a horgász háznál, halőrnél jelentkezni. A horgászkártyát a halőrnek le kell adni, melyet a horgász, a horgászat befejezését követően kap vissza. Az éves területi jegy, a napijegy átvétele a tó horgász rendjének automatikus elfogadását jelenti, amiben foglaltakat mindenki köteles megismerni és betartani. Az egyesületi horgászrendben nem szabályozottak a Halgazdálkodásról és a Hal védelméről szóló 2013.évi CII. törvény előírásai az irányadók. A horgászrend megszegése a horgászat azonnali befejezését követően, az engedély bevonását, szabálysértési és fegyelmi eljárást von maga után.

 1. Horgásztóra engedéllyel rendelkezők számára lehetőség van az engedélyében meghatározott számú készséggel horgászni, azonban a horgászhelyen készenlétben más felszerelt bot nem tartható! Ha a horgászat során a megtartani kívánt, és így szákba került halak száma elérte az adott kategóriára engedélyezett napi maximumot, napkeltétől - napnyugtáig illetve napnyugtától - napkeltéig /ami felnőtteknél 2 darab, ifi-és gyermek horgászoknál 1 darab méretkorlátozás alá eső hal/, de nem haladja meg az O.H.R. által előírt napi /24 óra/ mennyiséget /3 db./, akkor a horgászat folytatható de hal nem tartható meg.

 2. A felnőtt éves területi engedéllyel rendelkezők számára elvihető nemes hal összesen 25 db, maximum 50kg. Az ifjúsági éves területi engedéllyel rendelkezők számára elvihető nemes hal összesen 12 db. maximum 25 kg. A gyermek éves területi engedéllyel rendelkezők számára elvihető hal összesen 5 db, maximum 15 kg. Az éves mennyiségbe nem számít bele a harcsa. Ha a horgászatok során az elvitt nemes halak száma vagy súlya már elérte az engedélyezett éves mennyiséget, a horgászat folytatható, de a nemes halak bármilyen nemű tárolása, elvitele illetve minden nemű rablóhalas horgászat szigorúan TILOS. 2. területi engedély nem váltható!

 3. A tavon kifogható hal mérete a fogási naplóban feltüntetett méretkorlátozású lehet. Ez alól kivételt képeznek az 5kg-os, vagy annál nagyobb pontyok, a compó, valamint a 3kg alatti és a 6kg feletti amur, melyek elvitele TILOS! Pontymatrac használata, megfelelő méretű, sűrű szövésű merítőháló illetve sebfertőtlenító kötelező! A nagytestű, nem megtartható nemes halat a mérlegelést, az ajánlott alapos fertőtlenítést, fényképezést követően azonnal vissza kell helyezni a horgásztóba. A halak fényképezése kizárólag guggoló testhelyzetben, a halat a pontymatrac felett tartva végzendő. TILOS a halak álló testhelyzetben való fényképezése. A fotózásánál csak a halat megfogó horgász veheti kézbe a pontyot vagy amurt, a kézből kézbe adás nem megengedett. A halak mérlegelése kizárólag a pontymatrac fölött engedélyezett. A procedúra során a halat és a pontymatracot kérjük folyamatosan nedvesen tartani. Szigorúan TILOS a halak bármilyen módszerrel való megjelölése, esetleges csonkítása. Tilos a nagytestű halak bármilyen nemű szállítása. A kifogott hallal minden horgász köteles a lehető legkíméletesebb módon bánni.

 4. Csónakázni, csónakból horgászni, a tóba bejárni TILOS! A horgásztó területén az etetőhajó használata, dőlőbója etetőhajóval való behúzása engedélyezett. A felcsalizott, horoggal ellátott végszerelék bevontatása szigorúan TILOS! A horgászati /etetési/ hely dőlőbójával, jelző /marker/ úszóval a horgászat ideje alatt megjelölhető, de ennek használatát előzetesen a halőrnél be kell jelenteni, a horgászat befejezésével a jelzőt /dőlőbója, marker úszó/ el kell távolítani! Horgászállásonként maximum egy bója, jelzőúszó használható!

 5. Az idei évben változatlan, tavalyi jegyárakkal és nyitvatartással várjuk vendégeinket!

  Napijegy ára : 6.000.-ft (2 db bot, elvihető hal mennyiség összesen 4kg )
  24 órás napijegy ára: 10.000.-ft (2 db bot, elvihető hal mennyiség összesen 6 kg)
  Gyerek napijegy ára:2000.-ft (1db bot, elvihető halmennyiség összesen 3kg)
  Ifjúsági horgász napijegy ára: 3.000.-ft (2 db bot, elvihető halmennyiség összesen 3 kg)
  Ifjúsági horgász éjszakai napijegy ára: 3.000.-ft (2 db bot, elvihető halmennyiség össz. 3kg)
  Sporthorgász napijegy ára 1 botos: 2.500.-ft, 2 botos: 4.000.- ft (hal NEM vitehő el)
  24 órás bojlis napijegy ára: 7.000.- ft (3 bottal lehet horgászni, CSAK ÉS KIZÁRÓLAG BOJLIS MÓDSZEREK HASZNÁLATA ENGEDÉLYEZETT)
  24 órás 2 botos sportjegy 6.000.-ft (HAL NEM VIHETŐ EL!)
  Turista állami jeggyel érkező horgásznak, 1 botos sportjegy adható ki.

  Nyitvatartás napijegyes horgászok számára:

  • Márciustól - május 31.-ig
  • Napkeltétől - 18:00 óráig.
  • Június 1.-től - augusztus 31.-ig
  • Napkeltétől - 20:00 óráig.
  • Szeptember 1.-től - október 31.-ig
  • Napkeltétől - 17:00óráig.
  • November 1.-től - december1.-ig
  • Napkeltétől - 16:00 óráig.

  Hétvégente illetve hosszú hétvégente éjszakai horgászatra is van lehetőség!

  A nyitvatartási időpontok változásának jogát az Elnökség fenntartja. Éjszakai horgászat pénteki illetve szombati napokon és a hosszú hétvégéken engedélyezett. A fent említett időpontokon kívül a napijegyes horgászat nem engedélyezett. Napijeggyel horgászni lehet a Magas-parton és a Lapos-parton. A Nyúlgátakon illetve a horgásztó kíméleti szakaszain a napijegyes horgász csak Egyesületi tagunkkal horgászhat, aki felelőséggel tartozik Annak tetteiért. A napijegyes horgászok száma egyidejűleg maximum 40 fő lehet. Érvényes területi engedéllyel rendelkező egyesületi tagjainknak számára a horgászat napkeltétől napnyugtáig engedélyezett. Márciustól November végéig engedélyezett az éjszakai horgászat pénteki illetve szombati napokon és a hosszú hétvégéken. Harcsafogás céljából (maximum 2 bottal, csak 3 ágú horoggal kishallal, ill. puhatestűvel csalizva), éjszakai jegy megváltása mellett hétköznap is lehetőség van éjszakai horgászatra. Hétköznap, éjszakai harcsahorgászaton részt vevó tagjaink fogadhatnak vendéget - saját felelősségre - akinek a horgászat nem engedélyezett!

 6. A horgászhelyet megközelíteni a horgászoknak gyalogosan, kerékpárral, motorkerékpárral és 3500 kg-ot meg nem haladó személygépkocsival maximum 10km/h sebességgel szabad úgy, hogy horgásztársukat nem zavarják, a közlekedést ne akadályozzák, a töltést ne károsítják. Felázott töltésen gépjárművel közlekedni TILOS!

 7. A tó körül tüzet gyújtani, kutyát és egyéb haszonállatot tartani, sétáltatni, füröszteni, azzal ott tartózkodni, a tóban fürdetni tilos. Ideiglenes sátorverés illetve lakókocsi kihelyezés a horgászállás közelében napkeltétől – napnyugtáig engedélyezett. Csütörtöki, pénteki illetve szombati napokon illetve hosszú hétvégéken éjszaka is engedélyezett, de a hétvégi horgászat befejezése után a sátor lebontása és a lakókocsi kivontatása kötelező! Az éjszakai horgászat idején a tűzgyújtás csak a halőrrel egyeztetve, a tűzgyújtás szabályait betartva engedélyezett.

 8. A horgászat befejezése után mindenki köteles a horgászhelyét tisztán hagyni.

 9. Egész évben tilos kifogni a természetvédelem alá tartózó halfajokat /az állami horgászjegyen feltüntetve/. A horgásztó nagy nyúlgát és Keleti főcsatorna közötti szakaszán a ponty tilalmi ideje alatt horgászni tilos! Tilos a tavon horgászni, valamint ingatlanrészein tartózkodni a haltelepítést követő tilalmi csend ideje alatt.

 10. A járművel behajtók kötelesek felszólítás nélkül érkezéskor és távozáskor a halőrnél bejelentkezni, járművüket az ellenőröknek (társadalmi halőrök, vezetőségi tagok, rendőrség stb.) ellenőrzés céljából bemutatni, kérésükre kipakolni.

 11. Éjszakai horgászat alkalmával, sötétedés után a horgászhelyét köteles folyamatosan kivilágítani. Éjszakai horgászaton gyermekkorúak nem vehetnek részt (de felnőtt felügyelete mellett kint tartózkodhat), ifi horgászok csak bejelentett felnőtt felügyelettel horgászhatnak.

 12. A bevetett készséget a horgásznak elhagyni csak annyira lehet, hogy kapás esetén azonnal bevághasson. A más horgászvízen történő horgászat ideje alatt az Egyesületi területen semmilyen tevékenység nem végezhető. Aki horgászhelyét, készségét elhagyja, készségét köteles a vízből kivenni, azok őrzésével mást megbízni nem szabad.

 13. A tavon a házi, előre jelzett pénzdíjas versenyek idején a résztvevőkön kívül senki nem horgászhat.

 14. A befagyott tó jegén horgászni nem szabad. A tó jegének lékelését szervezett formában, megállapodás szerint végezhetik.

 15. A horgásztavon a horgászrend betartását igazolvánnyal ellátott társadalmi halőrök végzik, akiknek minden horgász köteles okmányait átadni, intézkedéseinek eleget tenni, a kifogott halakat kérésükre bemutatni. Társadalmi halőrök jogköre kiterjed halászati, horgászati jogsértés gyanúja esetén, a halfogásra jogosító okmányok visszatartására, a halászati őr, rendőrség megérkezéséig. Ellenőrzést igazolvánnyal rendelkező vezetőségi és felügyelő bizottsági tagok is végezhetnek.

 16. Mivel a tagokat egyenlő jogok illetik meg és egyforma kötelezettségek terhelik, így az egyesület által fenntartott horgásztanyán és ingatlan részén semmilyen formában nem létesíthető egyéni tároló hely, valamint nem tárolható etetőanyag, horgászfelszerelés, segédeszköz. A jogi egyenlőség alapján ezen létesítmények használata és igénybevétele hivatalos horgászati időn kívül felhatalmazás hiányában tilos. Minden horgász tekintse kötelességének a horgászrend betartását, a környezetvédelmi és halőrzési munkában való részvételt.

 17. A tavon foglalt és jelölt horgászhelyek, a kijelölt stéghelyek és a megépített stégek kivételével nincsenek. A jelölt és megépített horgászhely csak elsőbbséget biztosít létesítőjének illetve bérlőjének, távollétében azt bárki használhatja.

 18. A horgászat a horgásztó területén saját felelősségre történik. A horgásztó területén történt bármilyen balesetért az egyesület felelősséget és kártérítést nem vállal!

 19. 3 bottal való horgászat kizárólag csak pontyfogás céljára, rablóhalas horgászat csak és kizárólag 2 bottal engelyézett, 3.bot használata TILOS!!

Kezelő

Bocskai Horgász Egyesület
Hajdúböszörmény, Petőfi S. u. 38.
06 20 944 2431
https://kajansziki.hu/index.html
bocskai.h.e@gmail.com

Nagysága

18 ha

Általános információ a vízről

A víztározó Hajdúböszörmény külterületén található. A hatalmas vízterület partján a nádas, ligetes, füves partszakaszok váltják egymást, kíváló horgászhelyeket kínálva.
Medre változatos, nem kifejezetten akadós, mélysége 0,9 - 1,5 m között váltakozik.

Megközelítés

A víztározó Hajdúböszörménytől a 35-ös számú főúton érhető el. A főútról még a Keleti főcsatorna előtt 150-200 méterre kell lekanyarodni jobbra. Ez a zúzottkővel szórt földút vezet be a keleti töltésén át a tó halőrházáig. 

Parkolási lehetőség

Gépkocsival közvetlenül a horgászhelyeknél lehet parkolni - a további közlekedés zavarása nélkül.

Halállomány

ponty, busa, keszeg, kárász, csuka, süllő, harcsa, amur

Telepítések

Évente több alkalommal.

Fajlagos tilalom

Nincs.

Napijegy árak

Az idei évben változatlan, tavalyi jegyárakkal és nyitvatartással várjuk vendégeinket!

Napijegy ára : 6.000.-ft (2 db bot, elvihető hal mennyiség összesen 4kg )
24 órás napijegy ára: 10.000.-ft (2 db bot, elvihető hal mennyiség összesen 6 kg)
Gyerek napijegy ára:2000.-ft (1db bot, elvihető halmennyiség összesen 3kg)
Ifjúsági horgász napijegy ára: 3.000.-ft (2 db bot, elvihető halmennyiség összesen 3 kg)
Ifjúsági horgász éjszakai napijegy ára: 3.000.-ft (2 db bot, elvihető halmennyiség össz. 3kg)
Sporthorgász napijegy ára 1 botos: 2.500.-ft, 2 botos: 4.000.- ft (hal NEM vitehő el)
24 órás bojlis napijegy ára: 7.000.- ft (3 bottal lehet horgászni, CSAK ÉS KIZÁRÓLAG BOJLIS MÓDSZEREK HASZNÁLATA ENGEDÉLYEZETT)
24 órás 2 botos sportjegy 6.000.-ft (HAL NEM VIHETŐ EL!)
Turista állami jeggyel érkező horgásznak, 1 botos sportjegy adható ki.

Nyitvatartás napijegyes horgászok számára:

 • Márciustól - május 31.-ig
 • Napkeltétől - 18:00 óráig.
 • Június 1.-től - augusztus 31.-ig
 • Napkeltétől - 20:00 óráig.
 • Szeptember 1.-től - október 31.-ig
 • Napkeltétől - 17:00óráig.
 • November 1.-től - december1.-ig
 • Napkeltétől - 16:00 óráig.

Hétvégente illetve hosszú hétvégente éjszakai horgászatra is van lehetőség!

Éjszakai horgászat

Engedélyezett

Napijegy váltási helyek

A helyszínen, valamint a hajdúböszörményi horgászboltokban.

Helyi kiemelt horgászati szabályok

Az egyesületünk használatában lévő Kajánsziki - horgásztavon csak érvényes engedéllyel szabad horgászni. A horgásztóra érkező horgász köteles a horgász háznál, halőrnél jelentkezni. A horgászkártyát a halőrnek le kell adni, melyet a horgász, a horgászat befejezését követően kap vissza. Az éves területi jegy, a napijegy átvétele a tó horgász rendjének automatikus elfogadását jelenti, amiben foglaltakat mindenki köteles megismerni és betartani. Az egyesületi horgászrendben nem szabályozottak a Halgazdálkodásról és a Hal védelméről szóló 2013.évi CII. törvény előírásai az irányadók. A horgászrend megszegése a horgászat azonnali befejezését követően, az engedély bevonását, szabálysértési és fegyelmi eljárást von maga után.

 1. Horgásztóra engedéllyel rendelkezők számára lehetőség van az engedélyében meghatározott számú készséggel horgászni, azonban a horgászhelyen készenlétben más felszerelt bot nem tartható! Ha a horgászat során a megtartani kívánt, és így szákba került halak száma elérte az adott kategóriára engedélyezett napi maximumot, napkeltétől - napnyugtáig illetve napnyugtától - napkeltéig /ami felnőtteknél 2 darab, ifi-és gyermek horgászoknál 1 darab méretkorlátozás alá eső hal/, de nem haladja meg az O.H.R. által előírt napi /24 óra/ mennyiséget /3 db./, akkor a horgászat folytatható de hal nem tartható meg.

 2. A felnőtt éves területi engedéllyel rendelkezők számára elvihető nemes hal összesen 25 db, maximum 50kg. Az ifjúsági éves területi engedéllyel rendelkezők számára elvihető nemes hal összesen 12 db. maximum 25 kg. A gyermek éves területi engedéllyel rendelkezők számára elvihető hal összesen 5 db, maximum 15 kg. Az éves mennyiségbe nem számít bele a harcsa. Ha a horgászatok során az elvitt nemes halak száma vagy súlya már elérte az engedélyezett éves mennyiséget, a horgászat folytatható, de a nemes halak bármilyen nemű tárolása, elvitele illetve minden nemű rablóhalas horgászat szigorúan TILOS. 2. területi engedély nem váltható!

 3. A tavon kifogható hal mérete a fogási naplóban feltüntetett méretkorlátozású lehet. Ez alól kivételt képeznek az 5kg-os, vagy annál nagyobb pontyok, a compó, valamint a 3kg alatti és a 6kg feletti amur, melyek elvitele TILOS! Pontymatrac használata, megfelelő méretű, sűrű szövésű merítőháló illetve sebfertőtlenító kötelező! A nagytestű, nem megtartható nemes halat a mérlegelést, az ajánlott alapos fertőtlenítést, fényképezést követően azonnal vissza kell helyezni a horgásztóba. A halak fényképezése kizárólag guggoló testhelyzetben, a halat a pontymatrac felett tartva végzendő. TILOS a halak álló testhelyzetben való fényképezése. A fotózásánál csak a halat megfogó horgász veheti kézbe a pontyot vagy amurt, a kézből kézbe adás nem megengedett. A halak mérlegelése kizárólag a pontymatrac fölött engedélyezett. A procedúra során a halat és a pontymatracot kérjük folyamatosan nedvesen tartani. Szigorúan TILOS a halak bármilyen módszerrel való megjelölése, esetleges csonkítása. Tilos a nagytestű halak bármilyen nemű szállítása. A kifogott hallal minden horgász köteles a lehető legkíméletesebb módon bánni.

 4. Csónakázni, csónakból horgászni, a tóba bejárni TILOS! A horgásztó területén az etetőhajó használata, dőlőbója etetőhajóval való behúzása engedélyezett. A felcsalizott, horoggal ellátott végszerelék bevontatása szigorúan TILOS! A horgászati /etetési/ hely dőlőbójával, jelző /marker/ úszóval a horgászat ideje alatt megjelölhető, de ennek használatát előzetesen a halőrnél be kell jelenteni, a horgászat befejezésével a jelzőt /dőlőbója, marker úszó/ el kell távolítani! Horgászállásonként maximum egy bója, jelzőúszó használható!

 5. Az idei évben változatlan, tavalyi jegyárakkal és nyitvatartással várjuk vendégeinket!

  Napijegy ára : 6.000.-ft (2 db bot, elvihető hal mennyiség összesen 4kg )
  24 órás napijegy ára: 10.000.-ft (2 db bot, elvihető hal mennyiség összesen 6 kg)
  Gyerek napijegy ára:2000.-ft (1db bot, elvihető halmennyiség összesen 3kg)
  Ifjúsági horgász napijegy ára: 3.000.-ft (2 db bot, elvihető halmennyiség összesen 3 kg)
  Ifjúsági horgász éjszakai napijegy ára: 3.000.-ft (2 db bot, elvihető halmennyiség össz. 3kg)
  Sporthorgász napijegy ára 1 botos: 2.500.-ft, 2 botos: 4.000.- ft (hal NEM vitehő el)
  24 órás bojlis napijegy ára: 7.000.- ft (3 bottal lehet horgászni, CSAK ÉS KIZÁRÓLAG BOJLIS MÓDSZEREK HASZNÁLATA ENGEDÉLYEZETT)
  24 órás 2 botos sportjegy 6.000.-ft (HAL NEM VIHETŐ EL!)
  Turista állami jeggyel érkező horgásznak, 1 botos sportjegy adható ki.

  Nyitvatartás napijegyes horgászok számára:

  • Márciustól - május 31.-ig
  • Napkeltétől - 18:00 óráig.
  • Június 1.-től - augusztus 31.-ig
  • Napkeltétől - 20:00 óráig.
  • Szeptember 1.-től - október 31.-ig
  • Napkeltétől - 17:00óráig.
  • November 1.-től - december1.-ig
  • Napkeltétől - 16:00 óráig.

  Hétvégente illetve hosszú hétvégente éjszakai horgászatra is van lehetőség!

  A nyitvatartási időpontok változásának jogát az Elnökség fenntartja. Éjszakai horgászat pénteki illetve szombati napokon és a hosszú hétvégéken engedélyezett. A fent említett időpontokon kívül a napijegyes horgászat nem engedélyezett. Napijeggyel horgászni lehet a Magas-parton és a Lapos-parton. A Nyúlgátakon illetve a horgásztó kíméleti szakaszain a napijegyes horgász csak Egyesületi tagunkkal horgászhat, aki felelőséggel tartozik Annak tetteiért. A napijegyes horgászok száma egyidejűleg maximum 40 fő lehet. Érvényes területi engedéllyel rendelkező egyesületi tagjainknak számára a horgászat napkeltétől napnyugtáig engedélyezett. Márciustól November végéig engedélyezett az éjszakai horgászat pénteki illetve szombati napokon és a hosszú hétvégéken. Harcsafogás céljából (maximum 2 bottal, csak 3 ágú horoggal kishallal, ill. puhatestűvel csalizva), éjszakai jegy megváltása mellett hétköznap is lehetőség van éjszakai horgászatra. Hétköznap, éjszakai harcsahorgászaton részt vevó tagjaink fogadhatnak vendéget - saját felelősségre - akinek a horgászat nem engedélyezett!

 6. A horgászhelyet megközelíteni a horgászoknak gyalogosan, kerékpárral, motorkerékpárral és 3500 kg-ot meg nem haladó személygépkocsival maximum 10km/h sebességgel szabad úgy, hogy horgásztársukat nem zavarják, a közlekedést ne akadályozzák, a töltést ne károsítják. Felázott töltésen gépjárművel közlekedni TILOS!

 7. A tó körül tüzet gyújtani, kutyát és egyéb haszonállatot tartani, sétáltatni, füröszteni, azzal ott tartózkodni, a tóban fürdetni tilos. Ideiglenes sátorverés illetve lakókocsi kihelyezés a horgászállás közelében napkeltétől – napnyugtáig engedélyezett. Csütörtöki, pénteki illetve szombati napokon illetve hosszú hétvégéken éjszaka is engedélyezett, de a hétvégi horgászat befejezése után a sátor lebontása és a lakókocsi kivontatása kötelező! Az éjszakai horgászat idején a tűzgyújtás csak a halőrrel egyeztetve, a tűzgyújtás szabályait betartva engedélyezett.

 8. A horgászat befejezése után mindenki köteles a horgászhelyét tisztán hagyni.

 9. Egész évben tilos kifogni a természetvédelem alá tartózó halfajokat /az állami horgászjegyen feltüntetve/. A horgásztó nagy nyúlgát és Keleti főcsatorna közötti szakaszán a ponty tilalmi ideje alatt horgászni tilos! Tilos a tavon horgászni, valamint ingatlanrészein tartózkodni a haltelepítést követő tilalmi csend ideje alatt.

 10. A járművel behajtók kötelesek felszólítás nélkül érkezéskor és távozáskor a halőrnél bejelentkezni, járművüket az ellenőröknek (társadalmi halőrök, vezetőségi tagok, rendőrség stb.) ellenőrzés céljából bemutatni, kérésükre kipakolni.

 11. Éjszakai horgászat alkalmával, sötétedés után a horgászhelyét köteles folyamatosan kivilágítani. Éjszakai horgászaton gyermekkorúak nem vehetnek részt (de felnőtt felügyelete mellett kint tartózkodhat), ifi horgászok csak bejelentett felnőtt felügyelettel horgászhatnak.

 12. A bevetett készséget a horgásznak elhagyni csak annyira lehet, hogy kapás esetén azonnal bevághasson. A más horgászvízen történő horgászat ideje alatt az Egyesületi területen semmilyen tevékenység nem végezhető. Aki horgászhelyét, készségét elhagyja, készségét köteles a vízből kivenni, azok őrzésével mást megbízni nem szabad.

 13. A tavon a házi, előre jelzett pénzdíjas versenyek idején a résztvevőkön kívül senki nem horgászhat.

 14. A befagyott tó jegén horgászni nem szabad. A tó jegének lékelését szervezett formában, megállapodás szerint végezhetik.

 15. A horgásztavon a horgászrend betartását igazolvánnyal ellátott társadalmi halőrök végzik, akiknek minden horgász köteles okmányait átadni, intézkedéseinek eleget tenni, a kifogott halakat kérésükre bemutatni. Társadalmi halőrök jogköre kiterjed halászati, horgászati jogsértés gyanúja esetén, a halfogásra jogosító okmányok visszatartására, a halászati őr, rendőrség megérkezéséig. Ellenőrzést igazolvánnyal rendelkező vezetőségi és felügyelő bizottsági tagok is végezhetnek.

 16. Mivel a tagokat egyenlő jogok illetik meg és egyforma kötelezettségek terhelik, így az egyesület által fenntartott horgásztanyán és ingatlan részén semmilyen formában nem létesíthető egyéni tároló hely, valamint nem tárolható etetőanyag, horgászfelszerelés, segédeszköz. A jogi egyenlőség alapján ezen létesítmények használata és igénybevétele hivatalos horgászati időn kívül felhatalmazás hiányában tilos. Minden horgász tekintse kötelességének a horgászrend betartását, a környezetvédelmi és halőrzési munkában való részvételt.

 17. A tavon foglalt és jelölt horgászhelyek, a kijelölt stéghelyek és a megépített stégek kivételével nincsenek. A jelölt és megépített horgászhely csak elsőbbséget biztosít létesítőjének illetve bérlőjének, távollétében azt bárki használhatja.

 18. A horgászat a horgásztó területén saját felelősségre történik. A horgásztó területén történt bármilyen balesetért az egyesület felelősséget és kártérítést nem vállal!

 19. 3 bottal való horgászat kizárólag csak pontyfogás céljára, rablóhalas horgászat csak és kizárólag 2 bottal engelyézett, 3.bot használata TILOS!!

Bojlis horgászat

Engedélyezett.
A horgásztó területén az etetőhajó használata, dőlőbója etetőhajóval való behúzása engedélyezett. A felcsalizott, horoggal ellátott végszerelék bevontatása szigorúan TILOS! A horgászati /etetési/ hely dőlőbójával, jelző /marker/ úszóval a horgászat ideje alatt megjelölhető, de ennek használatát előzetesen a halőrnél be kell jelenteni, a horgászat befejezésével a jelzőt /dőlőbója, marker úszó/ el kell távolítani! Horgászállásonként maximum egy bója, jelzőúszó használható!

Etetési korlátozások

Speciális etetési korlátozások nincsenek.

Csónak használat

Nem engedélyezett.

Lékhorgászat

Nem engedélyezett saját felelősségre sem!

Pergetés

Engedélyezett a horgásztársak zavarása nélkül.

Sátorozási lehetőség

A horgászállásoknál sátor verhető az elvárható közösségi szabályok betartása mellett.

Szállás

Hajdúböszörményben számtalan szálláshely között lehet válogatni:

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.