Szeretettel várjuk a Budapesttől mindössze 15-20 kilométernyire, Pilisvörösvár és Pilisszántó között, a Pilis-hegység lábánál található Határréti-víztározón, a pontyozók taván. Vizét a Határréti-patak táplálja. A gyönyörű környezetben elterülő 7,9 hektáros tisztavizű víztározó meghatározó hala - ahogy a tározó szlogenje is sejteti - a ponty, mely rendszeresen kerül telepítésre horogérett, kifogható méretben. Ezenkívül 2016-ban kihelyezésre került több mint 100 kg- nagyméretű ponty. A napi két darab elvihető pontyot a horgászok nagytöbbsége kifogja, átlagos egyedsúlyuk mintegy 2 kg. Ezt kiegészíthetik a nagyszámú kárász állományunkból és a keszegfélék is jó fogási lehetőséget biztosítanak. A tározón évről- évre egyre több szép amurt fognak ki a horgászok, melynek állományát méretkorlátozással és telepítésekkel kívánjuk fenntartani. Külön említést érdemel, hogy a tározóra látogató horgászok többsége nem csak a hangulatos, nyugodt környezet és a jó fogási lehetőség miatt jön, hanem kiemelten dicsérik az itt fogható halak ízét és a belőlük készített ízletes halételeket. A napijegyes horgászvíz a horgászszezonban - amely általában, időjárástól függően, március elejétől november elejéig tart - a hét minden napján, a horgászrendben rögzített napi nyitvatartás szerint várja, a szép és nyugodt környezetben eredményesen horgászni vágyókat.


Térkép betöltése…
Határréti-víztározó
Kezelő Magyar Országos Horgász Szövetség
1124 Budapest, Korompai utca 17.
Tel: +36 1 248 2590
Nagysága 7,9 ha
Általános információ a vízről A fákkal szegélyezett, füvesített partszakasza akadóktól mentes mederbe fut. A völgyzárógátas tározó a zsilip felé folyamatosan mélyül, itt található legmélyebb pontja is, mintegy 4m mélységű.
Megközelítés Pilisvörösvárról Pilisszántó felé, Pilisvörösvár határától kb. 2 kilométerre, a Határréti-patak közúti hídjánál, a Pilisszántó, kishíd nevű buszmegálló előtt, a horgászt ábrázoló barna táblánál kell jobbra fordulni, majd egyenesen haladva a (Placskó utca) végén egy kisebb emelkedő után (Nyúl utca), kb. 800 méterre található a pontyhorgászok kedvelt horgászvize. 
Pilisszántó felől Pilisvörösvár irányába, a Pilisszántó, kishíd nevű buszmegálló után pár méterrel, a patak hídja előtt kell a közútról balra letérni, majd a fent említett módon érhető el a tározó.
Parkolási lehetőség Gépjárművel parkolni csak az üzemi úton lévő két sorompó közötti, parkolásra kijelölt útszakaszon, a murvás út két oldalán lehet.
Halállomány A víz jellemző halfajai a ponty, csuka, süllő, keszeg, kárász és az amur.
Telepítések Az intenzíven telepített tározóba márciustól novemberig tartó horgászszezonban, 2-3 hetente kerül sor 5-7 mázsa horogérett, 3 nyaras ponty kihelyezésére.
Fajlagos tilalom 33/2013. (XII. 29.) VM rendelet a halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról - szerint. Szövetségünk minden évben kérvényezi a ponty, csuka, süllő fajlagos tilalmi idő alól történő felmentését.
Napijegy árak
Felnőtt napi 3 500
Ifjúsági napi 1 400
Turista napi 2400
A teljes feltételrendszer itt olvasható:

Éjszakai horgászat Nem engedélyezett.
Napijegy váltási helyek Helyben, a halőrháznál lehetséges.
Helyi kiemelt horgászati szabályok Részletes horgászrend és nyitva tartási idő:
Bojlis horgászat A horgászrend betartása mellett lehetséges.
Etetési korlátozások A szerelék behordása nem engedélyezett.
Csónak használat Nem engedélyezett.
Lékhorgászat Tilos.
Pergetés Engedélyezett.
Sátorozási lehetőség Nem engedélyezett.
Szállás Nincs.