A Dunavarsány határában fekvő 18 hektáros Petőfi tó halban gazdag vizével és célirányosan felszerelt szálláshelyével tökéletes választás a több napos horgászatot, a vízparti kikapcsolódást igénylő sporttársaknak. A tó körül magán házak találhatóak, így jelenleg szállás igénybe vételével együtt oldható meg a változatos halállományú víz megismerése, de a közeli jövőben az egynapos horgászatot kedvelők számára is kialakításra kerülnek horgász helyek. A 15 pluszos pontyok egész évben kimagaslóan jól foghatóak a jég beálltáig, és a harcsa állomány is kitűnő.


Térkép betöltése…
Petőfi tó
Kezelő Dunavarsányi Petőfi Horgász Egyesület
Szegedi László - 06 20 9417622
bojlislaci1@gmail.com
Nagysága 18 ha
Általános információ a vízről A tó 35 éves partja fákkal sűrűn tűzdelt, árnyékos, rendezett, a környezet kulturált. A  medre változatos, haltartó helyekkel gazdagon tarkított, átlag víz mélysége 5 m.
Megközelítés Kavicsos úton gépjárművel könnyen megközelíthető.
GPS:47.278068 19.038633
Parkolási lehetőség A háznál.
Halállomány A tó gazdag halállománnyal rendelkezik, kapitális pontyok, harcsák, süllők, rekordlistás fekete sügerek, balin, keszeg, kárász, csuka, busa.
Telepítések Évenkénti telepítés (november második fele).
Fajlagos tilalom A telepítést 1 hónapos tilalom követi. 
Bárminemű 5 kg feletti halat, fekete sügeret azonnal vissza kell helyezni a tóba. A fekete sügér célzott horgászata tilos!
Napijegy árak 24 órás sportjegy - 3 750 Ft
24 órás halas jegy - 5 500 Ft
Éjszakai horgászat Engedélyezett.
Napijegy váltási helyek A helyszínen a halőrnél.
Helyi kiemelt horgászati szabályok Ponty matrac, fertőtlenítő, megfelelő méretű háló használata kötelező. Bárminemű 5 kg feletti halat valamint a fekete sügeret mérettől függetlenül azonnal, kíméletesen vissza kell helyezni a tóba. A szabályokat megszegőktől az engedély haladéktalanul bevonásra kerül és a horgászat nem folytatható.
Bojlis horgászat Engedélyezett.
Etetési korlátozások Etetőhajó és radar használható, a behordás nem engedélyezett.
Csónak használat Nem engedélyezett.
Lékhorgászat Engedélyezett - saját felelősségre.
Pergetés Engedélyezett.
Sátorozási lehetőség Nincsen.
Szállás A két közvetlen vízparti házban, házanként max 6 fő elhelyezésére van mód. 
A szobák mellett jól felszerelt konyha, étkező, zuhanyozós fürdőszoba, WC szolgálja a vendégek kényelmét. A kertben szaletli, roston sütő és bográcsozó hely várja a szabadtéri sütés-főzés kedvelőit és a vízpart csak 4 m! 
A fogott hal a háznál elkészíthető, de azt a halőrnek előzetesen be kell jelenteni!!A házakról részletes leírás és képek itt érhetőek el:

Vízparti apartman 2
A szállás díja 16 000,-Ft/ház/éj + idegenforgalmi adó max 4 fő esetén, minden további fő 4 000,- Ft/fő/éj + IFA (maximum 6 fő) A szállásdíj a ház valamennyi szolgáltatását tartalmazza.

Vízparti apartman 3
A szállás díja 24 000,- Ft/ház/éj + idegenforgalmi adó max 6 főre. A stúdió jellegű, konyha sarokkal felszerelt nappaliban 4 ágy található, innen nyílik egy kisebb szoba 2 főre, valamint a fürdő. A szállásdíj a ház valamennyi szolgáltatását tartalmazza.

Foglalás: +36 20 9417622
bojlislaci1@gmail.com
Írások, filmek Haskó Tamás cikke egy családi horgászat élményeit eleveníti fel. A tó és a közvetlen tóparti házak kiváló lehetőséget biztosítanak egy többnapos horgászatra, legyen szó családról, vagy baráti társaságról.

Januári peca, mert érdemes télen is horgászatot tervezni a Petőfi tóra: