Térkép betöltése…
Bélavári bányatavak
Kezelő
Bélavári Nagybányató Sportklub és Horgászegyesület
7500 Nagyatád Baross Gábor u.12. 
06/20/203-2855. 
Nagysága 49 ha
Általános információ a vízről
 A Duna-Dráva Nemzeti Park területén, a Dráva árterében fekvő Bélavári bányatavak összterülete 49 ha. A különleges és a természet közeli horgászparadicsom öt különálló, megnyerő szépségű tóból áll.
A tavak több mint 30 évesek, ez időszak alatt a Dráva minden évben többször is elönti a területet, biztosítva ezzel a megfelelő ősi halállományt. Felsorolni is nehéz lenne, hogy milyen halak élnek itt. Ami a Drávában van, az megtalálható a tavakban is, de a továbbiakban beszéljenek inkább a képek és a tavakat bemutató videó.  Klasszikus bányatavakról lévén szó, partvonala változatos, mélysége pedig a néhány métertől egészen a 10 méterig terjed.
A rendszeres telepítéseknek és a Dráva jótékony hatásának köszönhetően méretes pontyok, amurok, harcsák akadhatnak horogra, de azért e mellett mégis kiemelnénk azt a káprázatos feketesügér és csapósügér állományt, ami a tavakban lakik. 
Pergető versenyeinken illetve napijegyes pergetőink által elért kiváló feketesügér fogások, országos viszonylatban is kiemelkedőek. Az elmúlt évek ívásainak köszönhetően elképesztő mennyiségű feketesügér és csapósügér él a tavakban, az ivadéktól egészen az 50-60 cm-es méretig. Természetesen feketesügért fogni mindig is igazi kihívás még ilyen sűrűség mellett is!

Minden természetkedvelő és nyugalmat szerető horgászt szeretettel várunk.

Megközelítés Nagyatád irányából Berzence községnél balra Somogyudvarhely- Bélavár község táblát elhagyva 150. méter után jobbra beton majd sóderos úton egyenesen a tavakig.
Parkolási lehetőség A horgászhelyek mellett.
Halállomány Rendkívül változatos: harcsa, csuka, süllő, kősüllő, feketesügér, csapósügér nagy számban és nagy méretben, ponty és amur nagy méretekben, balin, compó, domolykó, dévér, szilvaorrú keszeg nagy számban és nagy méretben.
Telepítések Tavasszal a drávai zöldár telepít, a folyóból bármilyen hal jöhet a tavakba, míg az egyesület összel frissíti az állományt, ponty, csuka süllő kerül a tavakba.
Fajlagos tilalom országos horgászrend szerint
Napijegy árak 2900 Ft reggel 6-tól reggel 6-ig. 
Éjszakai horgászat engedélyezett
Napijegy váltási helyek Bélavár  Coop Bolt . Nyitvatartási időn kívül az halőrnél.
Helyi kiemelt horgászati szabályok Feketesügért elvinni tilos!
Hármashorog használata tilos. 
Élőhallal vagy haldarabbal való horgászatnál  az elvihető méret alatti és feletti ragadozó hal megfogásakor a mélyen nyel horgot eltávolítani tilos, a száj előtt a zsinort azonnal el kell vágni és a halat a lehető legrövidebb idő után vissza kell engedni.
Bojlis horgászat A 12 db előre foglalható helyen engedélyezett.
Etetési korlátozások korlátozás nincs, etetőhajó és a behordás engedélyezett
Csónak használat A nagytavon lehetséges - 7 db bérbevehető csónak.
Lékhorgászat Lékhorgászat engedélyezett a társaság honlapján megjelenő informnációknak és feltételeknek megfelelően. Lékhorgászat tervezése előtt feltétlenül tekintse meg a honlapot:
Pergetés Partról és csónakból egyaránt engedélyezett.
Sátorozási lehetőség A horgászhelyek felénél lehetséges.
Szállás A Bélavári bányatavaktól alig néhány km-re fekvő szomszéd településen, Vízváron várja a nagyobb kényelmet igénylő horgászokat az Éden Park.
Három db, kétszintes, igényes berendezésű, teraszos vendégház egész évben a horgászok rendelkezésére áll. A Dráva parti Éden Park elhelyezkedésének és szolgáltatásainak köszönhetően kiválóan alkalmas családi horgász kirándulások, üdülések alkalmával is. A részletes információk és a képek itt tekinthetőek meg: