Aktív pihenés, kikapcsolódás a természetben, sporthorgászat a Bugaszegi Horgásztavon !   Bugaszeg a Balaton part mellett, Balatonboglár déli vonulataiban bújik meg, mely a horgászat szerelmeseit nagy szertettel várja. A horgászat a vadászattal egyidős ősi tevékenység, de ma már nem a megélhetést jelenti, hanem inkább hobbi, sport, de mindenképpen a szabadidő-eltöltés egyik legjobb módszere. Nemcsak a férfiak kedvenc sportja, hanem egyre több nő és gyermek is hódol ezen szenvedélynek. A horgásztó partszélét nádas, sás borítja, partján természetes környezet várja a vendégeket. A horgászok számos módszer közül választhatnak, horgászhatnak finomszerelékkel, dönthetnek a nyíltvízi fenekezés vagy akár a nádi pontyozás mellett is. A horgászhelyek, stégek kialakításánál fontos szempont volt, hogy a vendégek kényelmesen horgásszanak, ne legyenek túl közel egymáshoz. Töltsön el pár nyugodt órát a tó mellett! Horgászási lehetőség gyönyörű és természetes környezetben. Honlapunkon tájékozódhat az aktuális időjárásról, online kamera is segít a döntésben. A tó környékén WI-FI ingyenesen elérhető. www.bugaszegito.hu Dél-Balatoni Sporthorgász Egyesület                                                                                                                     +36 70 4114198  

Térkép betöltése…
Bugaszegi Horgásztó
Nagysága 25 ha
Általános információ a vízről A tó a Balaton déli partjának valamikori kiöntésterületén létesült. Aljzata kemény tőzeges, helyenként vékony iszapréteggel borított.A tó déli része, erősen sásos és nádasos. Az északi töltés mellett a legmélyebb, átlagos vízmélysége 1,5 méter.
Megközelítés Az M7-es autópályáról a 142 km-es táblánál, a balatonboglári kitérőnél kell lejönni, majd az autópálya felett átívelő híd déli tövében jobbra, a Csere Csárda felé. Innét 1300 méteres részben aszfaltozott, részben lekövezett úton kell tovább haladni a tópartig .
Parkolási lehetőség A halőrháznál,illetve a nyugati töltésen megközelíthetők a stégek.
Halállomány Ponty, amur, dévérkeszeg, balin, kárász, harcsa, süllő, csuka, menyhal.
Telepítések Rendszeresen. Fogható méretű.
Fajlagos tilalom Ragadozóra: Országos horgászrendnek megfelelően.Békés halra: Nincs tilalom a tavon.
Napijegy árak Felnőtt: 2600 Ft,Ifi: 1300 Ft,Sport, pergető: 2000Ft,Éjszakai: 3600FtFogható mennyiség: vendégként 2 db nemes és 3 kg egyéb hal a napijegy ellenében
Éjszakai horgászat Péntek- Szombat illetve ünnep és szabadnapokon.
Napijegy váltási helyek Jegyváltás a tóparton!
Helyi kiemelt horgászati szabályok Horgászni az északi és keleti töltésen, valamint a nyugati oldalon elhelyezett stégeken lehetCsukára horgászni pergetve is szabad, azonban csuákt napijeggyel elvinni, még annak megfizetése esetén sem lehet. Tagok évente 3 darab 75 cm-nél nagyobb csukát vihetnek el.5 kg feletti pontyot elvinni nem lehet!50 cm alatti amúrt elvinni nem lehet!
Bojlis horgászat Előzetes egyeztetéssel.
Etetési korlátozások Nincs korlátozás.
Csónak használat Csónakbérlés lehetséges.
Lékhorgászat Lékhorgászat a tavon TILOS!
Pergetés Csukára, süllőre, sügérre horgászni pergetve is szabad, azonban csukát napijeggyel elvinni, még annak megfizetése esetén sem lehet.
Sátorozási lehetőség Előzetes egyeztetéssel.