Térkép betöltése…
Csepregi Téglagyári-tó
Kezelő Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 
9795 Vaskeresztes, 165/4. hrsz. 
Tel.: 06/94-506-835; 06/70-33-99-703 
Nagysága 0,8 hektár
Általános információ a vízről (környezet, part, meder jellemzői) A tó kialakulása az 1960-as évek végére tehető. A tó eredeti területe 0,5 ha volt, de az 1990-es évek elején kotrással bövítették tovább így érte el mai méretét, mely a 2011.évben egy alapos felújításon esett át a Szövetség jóvoltából.
A tó Csepreg városának Észak Nyugati felén, néhány -száz méterre a lakóövezetettől található. A kicsi, de annál hangulatosabb horgásztó jellemző halai a ponty, és a keszegfélék. Partját szakaszonként nádas szegélyezi. Meder rendkívül változatos az eredeti tómederben 6-7 m mély, míg a bővítésen átesett rész vízmélysége 1-1,5 m mély. Körbetekintve a tavon sok kényelme horgászhelyet találunk, melyet a helyi horgászok gondoznak és tartanak karban. A parton növényzetére a kisebb bokrok és keskeny fasorok jellemzőek. A tavon környezetvédelmi okok miatt általános etetés csak minimális mértékben engedélyezett. horgásztóhoz jól megközelíthető út vezet, és a személygépkocsik számára kijelölt parkoló van kialakítva.

Egy turisztikai projekt részeként a tóhoz vezető - korábban nagyon rossz minőségű -  250 méteres út újult meg és a pihenő helyek környékén parkolásra alkalmas részek is kialakultak. A pályázati támogatásból egy 36 m2-es fedett rendezvénytér is elkészült a közösségi programok lebonyolításához, melyet körbe új asztal és padgarnitúrák színesítenek. A gyermekekkel érkező családokat korszerű játszóelem várja csúszdával, hintával és homokozóval.
Megközelítés A 8-as úton Körmendig, onnan tovább északi irányban a 87-esen Szombathelyig, majd északi irányban a Söpte-Tömörd-Csepreg útvonalon. A tó a csepregi Hunyadi utcával szembe található.
Parkolási lehetőség Gépkocsival kizárólag a tó elején kialakított parkolóban.
Halállomány ponty, amur, keszegfélék, süllő, sügér, kárász
Telepítések Rendszeres, ütemezett telepítés:
2018. évben 1050 kg ponty III. nyaras, 300 kg II-III. nyaras dévér, 470 kg II-III. nyaras vegyes keszeg. 500 kg I. nyaras balin, 50 kg II-III. nyaras amur került a vízbe, valamint 200 kg 5 kg feletti ponty.
Fajlagos tilalom Országos előírások szerint, pontyra nincs tilalom.
Napijegy árak
Felnőtt napijegy              3 000 Ft
Ifjúsági napijegy             1 500 Ft
Felnőtt hetijegy               9 000 Ft
A napi jegy 24 órára és a Szövetség kezelésében lévő összes vízterületre (1373 hektár) érvényes.
A teljes árlista, beleértve a sporthorgász jegyeket, a Szövetség honlapján érhető el:
Éjszakai horgászat 0-24 órában lehet horgászni.
Napijegy vásárlási helyek
Területi jegy a Szövetség irodájában, valamint számtalan egyesületnél, horgászboltban, a sárvári és a szombathelyi Shell benzikútnál, valamint online, a horgaszjegy.hu oldalon váltható.
A teljes értékesi lista megtelinthető a Szövetség honlapján:
Helyi kiemelt horgászati szabályok A részletes horgászrend a szövetség oldalán olvasható, annak nem ismerete nem mentesít, így kérjük tanulmányozzák át:
Bojlis horgászat Lehetséges.
Etetési korlátozások Etetni kis mértékben engedélyezett.
Csónak használat Tilos!
Lékhorgászat Saját felelősségre engedélyezett!
Pergetés Engedélyezett.
Sátorozási lehetőség Nincs!