Optimális vízterület azok számára, akik szeretik a kihívásokat. Nem könnyű meghorgászni a sással, náddal, tavirózsával szegélyezett vízterületet. Kárpótlásul viszont olyan élményekkel lehetünk gazdagabbak, amit nem adhat meg egyetlen halastó vagy kavicsbánya sem. Megtapasztalhatjuk egy igazi vadponty brutális erejét, és amíg erre várunk gyönyörködhetünk a természet csodálatos szépségében, ami nem csak a horgászoknak, hanem a kirándulni vágyóknak is kellemes felüdülést okozhat. 

Pontyozás közben persze elcsíphetünk egy-két nagyobb kárászt és compót is, de a keszegfélékre horgászók sem bánkódhatnak, hiszen 1 kg közeli vörösszárnyúakat és 2-3 kg közötti dévéreket lehet ezen a vízen fogni. A holtág még jelentős csukaállománnyal is rendelkezik. Késő ősszel érdemes csukázással befejezni a horgászszezont, hiszen ez a rendkívül ízletes hal, a vad kirohanásaival és a víz feletti szaltóinak látványával olyan élményeket raktározhatunk el magunkban, melynek segítségével könnyebben elviselhetjük azt a csendes időszakot, amíg a tavat jégpáncél borítja.

Aki télen sem akar unatkozni annak a holtág mellett elhelyezkedő, rendkívül gyors folyású Mura folyót tudjuk ajánlani. Itt az év bármely szakában tudunk  békés / dévér, jász, padúc, márna, ponty/ és ragadozóhalra / süllő, harcsa, menyhal/ horgászni. Aki több napi horgászatban gondolkodik annak ajánlani tudjuk a Letenye központjában lévő Camping és a vízterülethez közelebb lévő Radics Panzió szolgáltatásait. Családi programként még be lehet iktatni egy lubickolást is a Camping mellett lévő városi termál strandon.


Térkép betöltése…
Hosszúvíz
Kezelő Letenyei Sporthorgászok Egyesülete
8868 Letenye, Bajcsy-Zs. út 37.
Nagysága 15 ha
Általános információ a vízről A Mura folyó erdővel szegélyezett holtága, partja nem meredek, árnyékos, kb. 20 m széles és a meder 1-3 m mély.
Megközelítés Letenye Tótszerdahely felőli végén, egy jobbra kanyarodó kavicsút vezet a vízparthoz. GPS: 46.399159,16.756197
Parkolási lehetőség a töltés alatti kavicsúton, a holtág mellett
Halállomány ponty, kárász, compó, keszeg, dévér, csuka, harcsa, süllő
Telepítések évente egy két alkalommal összesen 15-20 q
Fajlagos tilalom a telepítést követően egy hétig általános tilalom, egyéb esetekben az Országos Horgászrend szabályai szerint
Napijegy árak 2.000 Ft
Éjszakai horgászat előzetes egyeztetés szerint
Napijegy vásárlási helyek Letenye Kossuth úti horgászboltok
Helyi kiemelt horgászati szabályok a vízterületen jelölt helyek vannak
Bojlis horgászat engedélyezett
Etetési korlátozások a vízterület jellege miatt szükségtelen
Csónak használat tilos
Lékhorgászat tilos
Pergetés engedélyezett
Sátorozási lehetőség a vízparton
Szálláshely nyáron a letenyei campingben, egész évben a Radics panzióban, mely a szállás mellett wellness szolgáltatásokkal is várja a horgászokat.