Sárberki horgásztavak

A zalai dombok közt megbúvó Kerka parti kisváros, Lenti bányatavából alakították ki a Sárberki horgásztavat. A város észak-keleti végén elterülő 6 hektáros horgásztó csodálatos környezetben, várja mind a horgászokat, mind a pihenni, kikapcsolódni vágyókat.  Az erősen feltörő forrásoknak köszönhetően állandó, bő, átfolyó vízhozam, a jelentős, helyenként 4-6 méteres vízmélység és a nagyon jó vízminőség lehetővé tette az intenzív haltelepítést. A rendszeres telepítésnek köszönhetően senki sem távozik csalódottan; a horgászok ma már "horgászparadicsomként" emlegetik. .  A tó partján épült 10 faház kényelmes kettő-, négy-, vagy nyolc személyes szállás lehetőséget kínál családi hétvégék, baráti társaságok összejöveteleihez. A házakhoz parkoló és kinti főzőhely is tartozik. A területen sátrazásra, kempingezésre kialakított rész is található, mellette kis játszótér szolgálja a gyerek kikapcsolódását. Jól felszerelt büfé várja az enni-inni vágyókat. Május 1-től Szeptember végéig Minden szombaton 13.00-tól halászlépartival, kemencés sütéssel és grillezéssel várjuk kedves vendégeinket. Minden régi, és új vendéget, nagy szertettel vár, a sárberki horgásztó.

Térkép betöltése…
Sárberki horgásztavak
Kezelő Rezidencia 96 Kft8960 Lenti, Sárberkitó 1horgászat: 30/640-7728étkezés: 30/641-0502szállás: 30/640-7621www.sarberkito.hu
Nagysága Normáltó  (I-es tó) 4 haRekordtó (II-es tó) kb. 0, 5 haRekordtó (III-as tó) 1.5 ha
Általános információ a vízről (környezet, part, meder jellemzői) Normáltó  (I-es tó)Vízmélysége: 2-3 m, de egyes gödrök elérik a 4 - 6 m-t is. A víz mélysége meredeken esik. Partoldala nádassal, gyékénnyel tarkított.Rekordtó (II-es tó)Vízmélysége 2-3 mRekordtó (III-as tó)Vízmélysége 2-3 m, de a nyugati partja mentén egy 4-5 m mély árok húzódik.
Halőrök elérhetőségei
Megközelítés Lentiből Csesztreg felé vezető útról, a város tábla után jobbra, a patak és a vízmű közti úton
Parkolási lehetőség Kamerával őrzött parkoló
Halállomány Normáltó  (I-es tó)ponty, amur, kárász, keszeg, dévér,  csuka, harcsa. süllőRekordtó (II-es tó)ponty, amur, csuka, harcsa, süllőRekordtó (III-as tó)ponty, amur, csuka, harcsa, süllő
Telepítések Normáltó  (I-es tó)tavasszal, ősszelRekordtó (II-es tó)ősszelRekordtó (III-as tó)ősszel
Fajlagos tilalom A faj szerinti tilalmi idők az országos horgászrend, illetve külön intézkedés szerint lesznek meghatározva.
Napijegy árak Normál tó  (I-es tó)1.800 Ft, éjszakai horgászat:1.800 FtRekordtó (II-es tó)3.600 Ft, 24 órás jegy: 5.400 Ft, éjszakai horgászat: 3.600 FtRekordtó (III-as tó)3.600 Ft, 24 órás jegy: 5.400 Ft, éjszakai horgászat: 3.600 Ft
Éjszakai horgászat Engedélyezett.
Napijegy vásárlási helyek Halőrháznál.
Helyi kiemelt horgászati szabályok Normáltó  (I-es tó)A megtartani nem kívánt, sérülésmentes halakat haladéktalanul vissza kell helyezni a tóba. Egy személy egyszerre csak két bottal, botonként legfeljebb csak két horoggal horgászhat. A megtartani kívánt halakat szákba kell tartani.  A horgászat befejezését követően a halőrháznál kifüggesztett napi áron ki kell fizetni.Rekordtó (II-es tó)Nem szabad a halakat a szákba rakni. A sérülésmentes állapotban lévő halakat haladéktalanul vissza kell helyezni a tóba.Kötelező a horogszabadító, a fertőtlenítő folyadék, a pontymatrac és a nagyméretű merítő szák.Ragadozó halra csak úszós készséggel szabad horgászni.Egy személy egyszerre csak két bottal, botonként legfeljebb csak két horoggal horgászhat.Rekordtó (III-as tó)Nem szabad a halakat a szákba rakni. A sérülésmentes állapotban lévő halakat haladéktalanul vissza kell helyezni a tóba.Kötelező a horogszabadító, a fertőtlenítő folyadék, a pontymatrac és a nagyméretű merítő szák.Ragadozó halra csak úszós készséggel szabad horgászni.Egy személy egyszerre csak két bottal, botonként legfeljebb csak két horoggal horgászhat.
Bojlis horgászat Engedélyezett.
Csónak használat Tilos.
Lékhorgászat Tilos.
Pergetés Normáltó  (I-es tó)Engedélyezett.Rekordtó (II-es tó)Tilos.Rekordtó (III-as tó)Tilos.
Sátorozási lehetőség Lehetőség van kempingezésre is, a sátorhelyeken víz és villanyvételi lehetőség is van.
Szálláshely Tíz faház kínál kényelmes kettő-, négy-, vagy nyolcszemélyes szálláslehetőséget. A házakhoz parkoló és kinti főzőhely tartozik.
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: