Alias : cilapower
Név : Kocsis László
E-mail : [e-mail]
Születési dátum : 1978
Lakhely : Ráckeresztúr
Kedvenc horgászmódszerei : feeder, valamint a finomszerelékes módszerek mindegyike
Kedvenc vízterületei : nincs kedvenc, jöhet bármi...
Legnagyobb halai : nem tartom számon, nekem többet jelent 10 kiló keszeg, mint egy 15 kilós ponty
Mióta horgászik : 1988 óta

Szerző írásai

A változatosság gyönyörködtet!

Kocsis László 2007-04-01 08:00:00
Talán nem vagyok egyedül azzal a felfogással, miszerint a változatosság gyönyörködtet. Értem ez alatt, hogy jó dolog egy-egy horgászat alatt minél színesebb halfaunával találkozni. Nagyszerű megfigyelni az egyes halak kapásának különbségeit, eltérő viselkedésüket, megfigyelni a harcukat a horgon. Ilyen változatosságra azonban csak vadvizen találunk, telepített - mesterséges - vizekben ne is számítsunk rá. Horgászatom helyszíne a Duna, kedvenc szakaszom Százhalombatta.

Apa, csináljunk busafasírtot!

Kocsis László 2007-03-15 08:00:00
Az ember egyik legősibb tápláléka a hal, amióta van víz, azóta van hal. Mára azonban a halfogyasztás nagyban megváltozott. A távol-keleti és skandináv országokban mai is rengeteg - a hazai átlagfogyasztás többszörösét kitevő - halat esznek. Pedig a hazai halak is ízletesek, és a mai rohanó világban nem utolsó szempont, hogy gyors, egyszerű az elkészítésük.

Fahal készítés másképp - avagy Tóth Mester balladája

Kocsis László 2007-03-09 08:00:00
Van egy ismerősöm, aki már szinte megszállottan fahalakat készít. Nem azért teszi ezt, hogy milliomos legyen, hanem csupán a készítés által okozott öröm miatt. Tudom, furcsán hangzik, de ez az igazság. Már szinte az alapoktól úgy állt hozzá az egyes lépésekhez, a gépek, kézi berendezések kialakításához, hogy a lehető legaprólékosabban megtervezte. Persze egy-egy bonyolult berendezés kísérletezgetés és kudarc nélkül nem állhatott össze. A fahal készítés (ahogy ő hívja) aprólékos, időigényes hobbi. Hobbinak nevezném, hisz egy cégnél dolgozunk, egy műszakban. Alábbiakban azt szeretném közreadni, hogyan is készül a Tóth-féle fahal.

Készítsünk kerti tavat!

Kocsis László 2006-09-05 08:00:00
Eme írással szeretnék minden olyan horgásznak segíteni, aki saját kezűleg szeretnének egy kerti tavat készíteni. Egy kis „kezdő lökés” ez az írás, bíztatás hogy igenis megéri megcsinálni, és utána örömünket leljük benne. Nézzük hát a munka menetét lépésről lépésre!

Trófeakészítés házilag!

Kocsis László 2005-01-19 08:00:00
A portál egyik topicjában olvastam, hogy többen is érdeklődnek a trófeakészítés rejtelmei iránt. Mivel ilyen írás itt még nem jelent meg, ezért örömmel teszem közkinccsé az általam megtapasztalt technikákat, apró fortélyokat, amelyek még emlékezetesebbé és maradandóbbá tesznek egy-egy nem hétköznapi fogást.

Tassi horgászatok

Kocsis László 2004-06-02 08:00:00
Több éves hagyomány nálam hogy, az év első horgásztúrája Tassra, a Turbina Öbölbe vezet. Teszem mindezt azért hogy, lendületet adjon az egész éves horgászathoz. Ha már az első horgászat alkalmával sok halat fogok, akkor bizonyosan egész évben folytatódik a halbőség. Olyan ez, mint amikor puszit nyomunk az év első halának orrára és „apád, anyád ide jöjjön!” felkiáltással visszaengedjük.

Téli horgászhelyek 1. rész

Kocsis László 2004-01-07 08:00:00
Talán nincs is olyan horgász közöttünk, aki ne hallott volna a százhalombattai Benta patakról és torkolatáról. A hely értékét az a tény növeli, hogy a Dunamenti Erőmű Rt. egész évben melegvízzel táplálja a patakot. Voltaképp ez egy hűtővíz elvezető patak, amely télen is igen aktív és ennek köszönhetően nagyon sok hal gyűlik a közelébe.

Hárman a pecában avagy Velencén, a verseny végén

Kocsis László 2003-10-10 08:00:00
Olyan helyre látogattunk el hárman barátok, ahol idén rengeteg neves versenyt - Egyéni Bajnokság, Klubcsapatok Bajnoksága, VB válogató - rendeztek, ez a pálya nem más, mint a Velencei-tavi evezőspálya. Az időpont nem véletlenül esett közvetlenül egy verseny után, hisz ilyenkor - egy-két nappal a verseny után - a jól feletetett pályán, a halak még a közelben tartózkodnak. Hihetetlen mennyiségű halat lehet ilyenkor fogni, de ne szaladjunk előre ennyire…

Ravazdi ravasz pontyok

Kocsis László 2003-09-11 08:00:00
Jóbarátom meghívásának eleget teve, mentem el egy rendhagyó versenyre, Ravazdra. Ez a mesterséges, gyönyörű patkó alakú tó, a Pannonhalmi Apátság lábánál terül el. A vízmélység a fél métertől egészen a három méterig változik. A tógazda elmondása alapján található benne ponty 70 dkg-tól 15 kilóig, amur, afrikai harcsa, busa és elenyésző mennyiségű keszeg.

Éjszakai horgászat a Balatonon

Kocsis László 2003-08-21 08:00:00
Családomnak megígértem hogy az éves nyaralás ideje alatt nem zaklatom Őket, azzal hogy horgászni megyek. Végül mégis sikerült egy napot illetve éjszakát kiimádkoznom, célpontnak a Balaton magas partján elterülő Balatonakarattya szabadstrandját tűztem ki. Az elmúlt években itt fogtak több rekordlistás pontyot, idén az alacsony vízállás miatt ez szinte reménytelen vállalkozásnak látszott...

Horgászat a Csőhídi pályán - Ráckevei IB Egyéni bajnoksága

Kocsis László 2003-06-27 08:00:00
Az egyéni bajnokságra bejutni nem egyszerű. Először helyt kell állni az egyesület válogatóján, majd ha ez sikerült jöhet a csapatbajnokság. A csapatbajnokságon a szektoronkénti első három fő jut tovább az egyéni bajnokságra. Itt mérik össze tudásukat Ráckeve legjobb horgászai.

Horgászat a Csőhídi pályán - Ráckevei IB csapatbajnoksága

Kocsis László 2003-06-20 08:00:00
Reggel négykor keltem, hogy biztos, ami biztos időben a versenypályára érjek. Csapattársakkal fél hatra beszéltük meg a találkozót, így maradt még egy óránk a taktikai megbeszélésre, az etetőanyagok szétosztására, megkeverésére. Bár sokan csak a verseny előtt keverik meg, én annak a híve vagyok, hogy az összetevőknek legalább 12 órát érniük kell. Így már előző este elkészítettem és hűvös helyen tároltam. A verseny előtt egy órával csak hozzákevertem a száraz aromát, s kész volt az etetőanyag.

Horgászat a Csőhídi pályán

Kocsis László 2003-06-11 08:00:00
Tavalyi év során, egy sikeres válogató versenynek köszönhetően, bejutottam a Fővárosi Gázművek versenycsapatába. Ezáltal idén lehetőségem nyílt a Ráckevei Horgász Szövetség rendezésében, a megyei I. osztályú csapatbajnokságon szerepelni. Hagyományosan ez a verseny, a nagy nevű és méltán híres versenypályán a csepeli Csőhídi pályán, június 7-én került megrendezésre. A versenyhorgászok körében nyilvánvaló hogy egy ilyen versenyre való felkészülésben mekkora szerepe van az edzéseknek, de az alábbi beszámolóból kiderül, hogy a többi horgásztársnak is. A verseny előtti két edzésnap tapasztalatait osztom meg elsőként a Haldorádó olvasóival.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2022 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.