Alias : katairobo
Név : Kátai Róbert
E-mail : [e-mail]
Születési dátum : 1952
Lakhely : Budapest
Kedvenc horgászmódszerei : pergetés
Kedvenc vízterületei : Somogy megye vízei
Legnagyobb halai : beluga 155 kg, ponty 16 kg, süllő 7,7 kg, 16kg-os ponty
Mióta horgászik : 1966 óta

Szerző írásai

Videóval

V. Challange Week, azaz a Kihívás Hete a háromfai Zöld Pokolban

Kátai Róbert 2010-04-02 07:00:00
Immár öt sikeres esztendőt tudhat maga mögött a Challange Week, azaz a Kihívás Hete -hangzatos nevet viselő - bojlis verseny. Ez a megmérettetés nemcsak attól izgalmas, hogy a helyszín a háromfai Zöld Pokol, ahol ez idő tájt egyedül csak a „zöld” nem fedi a valóságot, de a még víz alatt lapuló alattomos tökszárak láthatatlanul is pokollá teszik a megakasztott pontyokért folytatott küzdelmet.
Videóval

10 éve pusztított a cián…

Kátai Róbert 2010-02-15 07:00:00
A cianidmérgezés óta tíz év telt el. Ez idő alatt a Tisza halállománya és tápláléklánca nagyjából regenerálódott, de az elpusztult élőlények hiánya mind a mai napig érezhető. Egyes fajoknak jelentősen megváltozott az állománynagysága, és néhány halfaj korosztály-piramisa a mai napig sem a normális képet mutatja. Ebből mi, horgászok leginkább csak azt érezzük, hogy lehet ugyan halat fogni, de egyre többet kell tenni érte, és talán a nagy fogás, vagy a kapitális hal is ritkább, mint régen…
Videóval

A Zöld Pokol IV. kihívása…

Kátai Róbert 2009-04-08 07:00:00
Hangzatos nevén ez volt a Challange Week szám szerint negyedik megmérettetése, ahová igazándiból csak kemény „golyósok” jönnek évről-évre, hogy dacoljanak a tavasz első nagy halaival, az időjárással és az ilyenkor még ritkábban szürcsölő, de annál vehemensebben védekező pontyokkal. A kemény golyókat egyáltalán nem a bojlikra kell érteni, hiszen a drákói szabályok ismertetésekor rövidesen kiderül, hogy nem a csalik állagáról, hanem a fiúk állóképességéről van szó elsősorban.

Egy ponty új élete

Kátai Róbert 2006-06-19 08:00:00
Jókor, jó helyen… avagy 13 órányi horgászat eredménye Háromfán: 5 ponty, 95 kilós összsúlyban. Közülük a legnagyobb: 31 kiló 30 deka. Ez az álomhatáron túli tükörponty nemcsak tórekord, de hazai vizeinkből kifogott - és regisztrált! - második legnagyobb példány! E hír a hozzá kapcsolt fotók miatt szinte azonnal óriási indulatokat kavart, hiszen a mellékelt képanyag alapján sokak számára egyértelműnek tűnik, hogy korábban ezt a halat valamivel kisebb súlyúként többen is megfogták és visszaengedték - de Gyékényesen!

112 kilós rekordharcsa Magyarországon!

Kátai Róbert 2004-04-26 08:00:00
Kátai Róberttől a "Halak, vizek..." c. horgászmagazin producerétől kaptuk a gyorshírt, amely egy fantasztikus harcsafogásról szól: "A Gyöngyöstől alig 20 km-re található adácsi horgásztavon 2004. április 21-én nagy volt az öröm a horgászok körében. Tasi Róbert /a nagyobb ember/ és társa de. 11 óra tájban, óriási harcsát akasztott, majd közel 2 órás küzdelem után sikerült kifárasztaniuk és csónakba emelniük. Partra szállva, a tucatnyi érdeklődő jelenlétében hitelesített méréskor derült ki, hogy új országos rekordfogás született!"
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.