Alias : spro-pro
Név : Kaufmann Domonkos
E-mail : [e-mail]
Születési dátum : 2000-09-15
Lakhely : Zirc
Kedvenc horgászmódszerei : finom szerelékes technikák (feeder, match)
Kedvenc vízterületei : Zirc Mayer-tó, Devecser Széki-tó, Zirc Szarvas-tó, Balaton
Legnagyobb halai : ponty 9 kg, kárász 2,09 kg, dévérkeszeg 1.11 kg, amur 6.82 kg, csuka 4.72 kg
Mióta horgászik : 2004 óta

Szerző írásai

A kitűzött cél teljesítve!

Kaufmann Domonkos 2014-09-16 07:00:00
Minden évre van egy kitűzött célom, amelynek megvalósításáért mindent megteszek, és addig-addig küzdök, amíg sikerül elérnem. Egész évben kitartóan és semmit nem kímélve küzdöttem azért, hogy végül célba érjek és boldogan mondhassam, hogy „2014 teljesítve!”. Célom erre az évre egy 10 kg-on felüli ponty megfogása volt. Többször sikerült viszonylag közel kerülni e súlyhatárhoz, volt, hogy csak pár dekával maradtam a 10 kg alatt. Közelgett az iskola és már-már kezdtem beletörődni abba, hogy elmarad a várva várt találka életem halával…

Minden jó, ha a vége jó!

Kaufmann Domonkos 2014-09-12 07:00:00
Van az a fajta/féle horgászat, amin több célt tűzünk ki magunk elé, amit persze sokkal nehezebb véghezvinni, mint egy-két hasonlóan elhatározott dolgot. Ehhez viszont nem elég csak az, hogy mi igyekezünk és akarunk, hanem ebbe bizony a természetnek is van beleszólása. Egy nem várt front, kellemetlen időjárás és minden olyan apróságnak tűnő dolog keresztbe tehet a horgászatunknak, amit talán mi észre sem veszünk, de a halak igenis érzékenyek rá. Ilyenkor örülünk, ha egyáltalán kapásig el tudunk jutni…

Horgászat gyerekszemmel

Kaufmann Domonkos 2014-08-30 07:00:00
„Horgászat gyerekszemmel” - sokat mond maga a cím is… Mit tartalmaz az írás? Szerintem nem lepődik meg senki, ha azt mondom, hogy nagyjából azt próbáltam benne összefoglalni, hogy mit jelent nekem a horgászat, mit gondolok 13 évesen erről a nemes sportról, hogyan élem meg a sikert, a kudarcot. Mi az, amire büszke vagyok, mi az, amin, ha tehetném, egy csettintéssel változtatnék. Ezenkívül persze még jó sok dolog előkerül, de mindenki megtud mindent, ha elszánja magát és végiggörgeti a sorokat. Szerintem sokan fognak benne olyasmit is találni, amire nem is gondoltak volna, még ha ezt nem is egy felnőtt foglalta össze… De épp ez a lényeg!

Egy váratlan fordulat

Kaufmann Domonkos 2014-08-09 07:00:00
Elhatároztam, hogy szombaton kimegyek horgászni a közelünkben található kis tóra, hogy kipróbáljam a partszéli feederezést. Látván az időjárás-előrejelzést kicsit elgondolkodtam, ugyanis több mint 38 fokot jósoltak nappalra. (Ezt még napernyő alatt sem könnyű elviselni.) Ha horgászni akarunk, de az idő nem olyan, mint terveztük, akkor alkalmazkodni kell… Ha kíváncsiak vagytok én, hogy oldottam ezt meg, és mi lett az eredménye, tartsatok velem!

Egy zűrzavaros horgászat

Kaufmann Domonkos 2014-08-03 07:00:00
Szokásomhoz hűen nem bíztam a meteorológusokban, ugyanis mostanában ha azt írták, hogy szakadó eső, szinte mindig verőfényes napsütés fogadott a vízparton. Mikor megnéztem az időjárást a következő fogadott: szombaton zápor, zivatar. Mivel eddig is megúsztam, bíztam benne, hogy most sem lesz gond. Egyszer mindennek be kell következni! Sajnos így is lett… hihetetlen erejű szél, szakadó eső nehezítette meg a horgászatot. A későbbiek folyamán több nem várt „szerencsétlenség” is bekövetkezett… Ha kíváncsiak vagytok, mik voltak a nehezítő tényezők, és érdekel titeket az egész sztori, akkor nincs más dolgotok, mint rákattintani a szöveg mellett található képre… :)
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.