Alias : gyongylac
Név : Gyöngy László
E-mail : [e-mail]
Születési dátum : 1979-10-18
Lakhely : Püspökladány
Kedvenc horgászmódszerei : Pergetés, úszós pontyozás
Kedvenc vízterületei : Keleti-Főcsatorna, Hortobágy-Berettyó, Tisza, Körösök
Legnagyobb halai : ponty 9,5 kg, amúr 7 kg, süllő 3 kg, csuka 5 kg, harcsa 8 kg, kárász 2 kg, dévér 3 kg
Mióta horgászik : 1985 óta

Szerző írásai

Egy új korszak kezdete

Gyöngy László 2015-04-11 07:00:00
Már az ötödik napja, hogy a környékünkön délutánonként esik az eső. Szinte menetrend szerint érkezik, és mint egy kellemetlen személyiségű ember nem várt módon szemtelenül megjelenik. Nyomában bő termés ígérete, nedves levegő, lecsökkent hőmérséklet, nagykabát, orrot fújó emberek, víz, sár, felázott földutak maradnak. Horgászszemmel sajnos főként az utóbbi gond: e következmény számomra erősen korlátozza e nemes hobbi gyakorlását. Horgásznom pedig feltétlenül kell, mert míg az időjárást és a körülményeket alkalmatlannak találtam addig úgy alakult, hogy egy új pergető felszerelésre tettem szert és ha nem próbálhatom ki rövid időn belül, bizony az én kedvem is ugyanúgy komorrá válik, mint mostanában délutánonként az időjárás.

Egy átlaghorgász reggele

Gyöngy László 2015-04-03 07:00:00
Nagy valószínűséggel a legtöbb embernek egy szürkének tűnő hétköznap kezdete, míg egy szűrkének tűnő átlaghorgásznak egy energiával átitatott, mesébe illő hajnali kaland gondolata lebeg a szeme előtt, ahogy a frissen főzött, gőzölgő kávéjuk fölött merengenek. Odakint a sötétség lassan a távozásra készülődik. A horgász nyitott ablakán át friss levegő tódul a konyhába, távolabbról valamilyen énekesmadár - talán fekete rigó - élénk fütyörészését hallgatja, amint az az elmúló éjszaka nemsokára bekövetkező ünnepélyes búcsúzkodását pletykálja a nagyvilágba. Vére ezek hallatán még erősebben pezseg. Kissé izgatott a közeljövőjét illetően, mert eszébe jut a múltkori szép balinja, amit könnyű felszerelésével az erős sodrásban akasztott és fárasztott ki.

Nevis Ryder Spin - a dobás és fárasztás bajnoka

Gyöngy László 2014-02-04 07:00:00
A Nevis Ryder Spin 270 bottal átélt közös történet indulhat akár onnan is, ahol egy másik sztori befejeződik. Arra a hétvégére folyóvízi horgászatot terveztem. A bottal érkező posta épp az előkészületek utolsó pillanatában érkezett. A gyors kicsomagolást követően egy rövidke szemrevételezés után jöhetett az indulás, hiszen a felszerelés többi eleme már adott volt. Úgy éreztem, az előttem álló horgászatban nem kell csalódnom, a többi pedig továbbra is - mint mindig - főként rajtam múlik.

Nevis Snipe 4000 - egy igazi kezes bárány

Gyöngy László 2013-12-06 07:00:00
A pályázatra kiírt három megjelölt pergető orsó közül hozzám a Nevis Snipe 4000 került tesztelésre. A feladatot szíves örömest vállaltam, mert így nem csak az orsót tehettem próbára, hanem ehhez a „munkához” mérten jómagam is. Valamilyen szinten minden egyes horgászat egyfajta kihívás, legyen szó bármilyen módszerről. Én pedig szeretem az efféle megmérettetéseket, nem beszélve arról, ha van némi tétje is a dolognak. Természetemből adódóan nem tartom magam egy teljesen elfogult embernek, sok minden kelti fel az érdeklődésem a horgászeszközök terén az újdonságtól az antikig, a felsőkategóriás, űrből küldött szerkezektől az alacsony kategóriájú, földhözragadt termékekig egyaránt, és ha már így alakult, megpróbálom összegezni az Snipe 4000 orsóval közösen eltöltött idő tapasztalatait.

Élménypeca egy újraéledő vízen…

Gyöngy László 2013-05-20 07:00:00
Történt, hogy kedvenc folyómat két éve nyáron tönkretette a balsors. Évek óta nem volt rajta szennyezés, az egyetlen „megélhetési” halászt is likvidálták már több mint tíz éve. Sok, mi több, rengeteg hala volt, főleg akkor, ha tavasszal magas vízállás fogadta az ívásra induló halnépet, és persze ha az ikrák kikeléséig meg is tartotta ártéri bölcsőjében. Ősszel „már” arattunk, a következő év is panaszmentes volt. Hogy az említett „balsorsot” mi idézte elő? Okoskodások, vélemények, sóhajok vannak, de ez nem vidítja fel a horgászszívem. Abban azért reménykedem, hogy az illetékes szervek, szervezetek a fejükhöz kapnak és megakadályozzák a következő ehhez hasonló katasztrófát.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.