Alias : kockakukac
Név : Merényi István
E-mail : [e-mail]
Születési dátum : 1970-07-01
Lakhely : Straubing, Németország
Kedvenc horgászmódszerei : feeder álló- és folyóvízen egyaránt, pergetés
Kedvenc vízterületei : Tisza-tó, Duna folyó, Egerszalóki tározó
Legnagyobb halai : ponty
Mióta horgászik : 1980 óta

Szerző írásai

Pisztrángokkal pergetőzés a „Sebes folyón”

Merényi István 2017-03-19 06:00:00
Egy újabb ínyenc horgászélményt szeretnék megosztani veletek Bajorországból: amolyan gyerekkori álompeca típusú, vízben sétálós, halkeresős élménypecát igazán szilaj fárasztásokkal és persze az édesvízi halak legnemesebbikével. Nevezetesen a késő őszi gázló pisztrángozás élményeiről szól a történet az Isar folyón.

Ádám bravúros fogása, avagy, akit homlokon csókolt a szerencse… már megint

Merényi István 2016-07-16 06:00:00
Elmesélek nektek egy régi históriát. Úgy 2010 környékén történt. Az apropója, hogy a napokban felidéztük a bravúros halfogás kalandját és azon röhögtünk nagyokat, hogy minden szemtanú, aki az esetet látta és elmesélte valakinek, kivétel nélkül a „nomennyéémáá” és hasonló reakciókat kapta válaszul. Valóban hihetetlenül hangzik a sztori, de ott voltam többedmagammal szemtanúként és elmesélem nektek, mert ez az a sztori, amit nem kell domborítani, fényezgetni, ugyanis a valóság túlszárnyalt minden nagyotmondó képzeletet.

Pisztrángfogás görgetve… a Dunából

Merényi István 2016-06-18 06:00:00
Szóval, igen, pisztrángot fogtam a Dunából… méghozzá görgetve. Még magamhoz sem tértem az élménytől, teljesen a hatása alatt vagyok. A görgető módszert választottam, egyszerűen azért, mert - pergetési tilalom lévén - ez tűnt az egyetlen használható módszernek azon a vízterületen, amit ki akartam próbálni. A helyszín a Duna erős sodrású, kanyargós szakasza Bajorországban. Természetesen márnára számítottam ilyen szakaszon, így gondoltam, itt az ideje megtanulni a görgetést. Nos, az alábbiakban egy kezdő görgető tapasztalatairól olvashattok, nem mindennapi horgászélmény kereteibe burkolva, hiszen az egyszerű magyar legénynek pisztrángot fogni a Dunából…?!

Bajorország, Reibersdorfer See

Merényi István 2016-03-12 06:00:00
Ezzel az írással is szeretném tovább fokozni a késztetést minden Németországban élő horgásztársamban, hogy megszerezze a német horgászigazolványt. Kapitális bajor halakkal nem áll módomban pózolni (egyelőre :-)), kárpótlásul viszont leírom első horgászatomat a helyi horgászklub egyik zárt vízterületén, aminek ha találó címet kellene adnom, így hangzana: „Töketlenkedésem a töklevelesben”… Tartsatok hát velem Bajorországba, a Reibersdorfer See-re. Ez volt az első olyan vízterület ezen a vidéken, ami minden szempontból olyan horgászatot ígért, mintha otthon lennék, és persze, hogy ez alázott le hét fárasztásból három gyerekpontyos eredményével a porba.

Hideg téli estékre

Merényi István 2016-02-13 06:00:00
Zsibbadtan bambulom a képernyőt. Délután meglátogattam kedvenc helyeimet, hogy el ne felejtsenek. Mélyen aludt mindenki, de azért jó volt bekukkantani. Csak úgy, ahogy kislányomra kukkantok be este, nem takarta-e ki magát. A holtág már jégdunnába burkolózott, és jó volt látni az öreg Dunát, hogy végre belehízott a medrébe. Az idén aggasztott a soványsága. Most is csak annyit hízott, hogy a normális nyári formáját hozza. Aggasztó. „Hol vagy, víz?”, sóhajtom… egy hang riaszt meg hirtelen.

A hírhedt német horgászigazolvány megszerzése - 2. rész

Merényi István 2016-01-10 06:00:00
Nos, ahogy azt az előző cikkemben ígértem, most következzék a hírhedt német horgászvizsga kérdéssor. Ezt a tesztet a gyakorló vizsga honlapja dobta ki, tehát ez ugyanolyan, mint amit a vizsgán is kaphatunk. Sokat gondolkodtam, hogy eredetiben vagy lefordítva mutassam be. Több ok szólt a lefordítás mellett. A legfontosabb, hogy magyarul azoknak is érdekes, akik nem tudnak németül. Így lehet ez egy üzenet azoknak is, akik duzzognak a magyar horgászvizsga szigorítás kapcsán, hogy ilyen is van, és nem mondhatnám, hogy értelmetlenül. Sok olyan ismeretet szereztem itt, amiről azt gondolom, minden horgásznak tudnia kellene. Valamint nem akartam elrettenteni senkit, aki a német horgászvizsgára vállalkozik :-) az itt-ott első látásra kacifántos német mondatokkal. A kérdéssor után következnek a helyes válaszok, valamint néhány választ bővebben kifejtek, hogy egy kis betekintést nyújtsak a német horgászrendbe. Szóval, kezdődjék a teszt, 60 perc áll rendelkezésre és max. 15 hibát ejthetünk!

A hírhedt német horgászigazolvány megszerzése - 1. rész

Merényi István 2016-01-04 06:00:00
Rengeteg magyar horgász él Németországban, akik sóvárogva nézik a szép német vizeket és alig várják, hogy Magyarországra hazaérve kijussanak a vízpartra a rövidke szabadság alatt, miközben Németországban bőven lenne idejük és boldogan ütnék el az unalmas hétvégéket horgászattal. De a magyar horgászigazolvánnyal sajnos ezt nem tehetik. A német horgászvizsgát - nem teljesen alaptalanul - egy homályos „megugorhatatlan kategória” mítosz lengi körül, így a legtöbb horgász gyorsan lemond a német horgászigazolvány megszerzéséről. Ezért úgy gondoltam, ideje publikálni a tudnivalókat és lerántani a leplet az elrettentő mítoszról, így megpróbálom összegezni a folyamatot, a tapasztalatokat. Valamint megpróbálunk válaszolni a mindenki fejében üvöltő kérdésre is, mennyire kell hozzá németül tudni?
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.