Alias : lujzim
Név : Lázár Miklós
E-mail : [e-mail]
Születési dátum : 1959-02-21
Lakhely : Érd
Kedvenc horgászmódszerei : legyezésen és rakózáson kívül tényleg minden
Kedvenc vízterületei : Tisza (-füredi, -örvényi, -szőlősi, -derzsi szakasz és a tározó), Derítő-tó, Által-ér, Pölöske, Háromfa, Palotás, Házirét
Legnagyobb halai : ponty 11,5 kg, süllő 2,5 kg, csuka 3 kg
Mióta horgászik : 1998 óta

Szerző írásai

Videóval

Csukák, pontyok és miegymás bodorkaívás idején

Lázár Miklós 2015-04-06 07:00:00
Újra április, újra a feleségem utáni második számú imádott nő (no, nem a szakállas fajtából, bár ha a korát nézzük borostásnak már mondható): Háromfa! Ezúttal nemcsak a pontyok kerültek célkeresztbe, hanem a süllőket - érthető okból - és harcsákat kivéve minden más, a tóban a töklevelek között bujkáló halfaj is. Ráadásul ez alkalommal megint nem egyedül, sőt már-már, ha nem is végig, szinte falkában múlattuk az időt, és a halfogásokat nagy evésekkel, sokkal kisebb ivásokkal, fotózással, videózással és mókázással toldottuk meg.

Rinya menti rókatánc

Lázár Miklós 2014-02-08 07:00:00
A Rinya (vagy Rinya-patak) a Dráva folyó bal oldali mellékvize Somogy megyében. Böhönye és Segesd térségében ered, majd Nagyatád és Babócsa érintésével egyenesen délnek tartva, Barcs mellett a Drávába ömlik. Hossza mintegy 60 km. A vízfolyást jó néhány helyen elsősorban árvízvédelmi célokból gátakkal duzzasztották tavakká. Ezek közül valószínű a legismertebb, a leginkább megosztó, de imádói számára az évek során már-már kultikus zarándokhellyé vált Háromfai Horgásztó az 1960-as évek végén létesült. És 2012 őszén - immáron sokadszorra - a „Zöld Pokol” újra kitárta felém vízitök gyökeréből font karjait.

Lencsevégen 5

Lázár Miklós 2009-12-29 07:00:00
Csodálatos november végi délelőtt volt. A kora reggeli párát a még vörösen izzó nap sugarai győzedelmesen szétfoszlatták. A kocsi ablakát leengedve hagytam, hogy az ilyenkor egyáltalán nem megszokott langyos levegő simogatóan átjárja testemet-lelkemet. Egy verébraj a kissé sietve guruló kerekek elől berzenkedve rebbent fel előttem, és végre már csak pár méter… már csak egy… és megérkeztem a parkolóba…

Lencsevégen 4

Lázár Miklós 2009-01-01 07:00:00
Tisztelt Fórumlakók! Újabb év, újabb képek, és már megint halak nélkül. Hiába, no… én már menthetetlen vagyok. Talán annyi azért szolgálhat mentségemül, hogy novemberben találkoztam néhány „haldós” cimborával (ha a mostaninál több időt is egymásra szánhatnánk, bizony nem lenne baj) egy kis tiszai halkergetés alkalmával, akik kifejezetten rákérdeztek egy újabb galéria megjelenésére, így aztán mit volt mit tenni, nekiveselkedtem…

Lencsevégen 3

Lázár Miklós 2007-12-25 07:00:00
Immáron három éve, hogy először láthattátok, nekem mit jelent még a horgászat a halvadászaton túl. A három, mint mennyiség például gombócból egyáltalán nem nevezhető soknak, de ennyi esztendő arra már bőségesen elegendő, hogy a horgászélmények mellett sok fénykép készülhessen a folyók és tavak mentén néhol szinte megbúvó, de többnyire csodálatosan kitárulkozó természetről is. Nos, ezúttal is fogadjátok szeretettel az ez évi fotótermést!

Lencsevégen 2

Lázár Miklós 2006-12-25 08:00:00
Hihetetlen… na jó, nem is annyira, de előző jelentkezésem óta eltelt egy egész esztendő. Bár most, hogy belegondolok csak utólag szaladt el oly gyorsan, mert sajnos az elmúlt évben mifelénk a szokottnál sokkal többször csak ólomlábakon járt az idő. Persze történtek jó dolgok is, és itt most talán annyit érdemes megemlítenem, hogy február végén vettem egy új fényképezőgépet, amit azóta is nagy megbecsüléssel használok.

GYŐZTÜNK!

Lázár Miklós 2006-08-29 08:00:00
Eleinte a következő esetet a manapság oly hányattatott sorsú „érdekes történetek” topikba szántam, de néhány képet is becsempésztem az anyagba, ezért változott a megjelenés is. A történet nem csodahalról, nem drámáról, és - bár félelmetes fegyvert vetettünk be - nem a mai értelembe vett bojlis horgászatról, csupán egy amur és több mint 120 kolléga felett aratott győzelmünkről szól, némi öniróniával.

„HORGÁSZ-ArT” a monitoron

Lázár Miklós 2005-02-11 08:00:00
HORGÁSZ-ArT: Az időszámítás utáni XX század utolsó évtizedében létrejött művészeti irányzat, mely a „szobahorgászat”-on belül fejlődött ki. Az egész világon elterjedt, de művelőinek számáról tudományos adat a mai napig nem áll rendelkezésre. Eszközigénye könnyen meghatározható, úgymint: digitális fényképezőgép (hagyományos gép esetében szkenner), számítógép, monitor, billentyűzet, egér és valamilyen képkezelő program.

Lencsevégen 1

Lázár Miklós 0000-00-00 00:00:00
Hihetetlen... nem is tudom leírni, milyen volt, ahogy a hajnal derűje izzasztó harcot vívott az éjszaka még komor párolgásával. Ekkor valószínű végleg... eldőlt valami. Nem, nem a sátor vagy a bottartó állvány, hanem az, hogy soha többé nincs horgászat fényképezőgép nélkül! Mert akkor, ott éppen nem volt nálunk... És ha akkor ott éppen nálunk lett volna, ma nem csak az emlékeinkben élne tovább az a bizonyos pölöskei hajnal...
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2022 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.