Alias : gazza
Név : Sivák Mátyás
E-mail : [e-mail]
Születési dátum : 1982-12-21
Lakhely : Gyúró
Kedvenc horgászmódszerei : finomszerelék (match, rakó, feeder)
Kedvenc vízterületei : élővizek
Legnagyobb halai : ponty 10,70 kg (matchbottal)
Mióta horgászik : 1986 óta

Szerző írásai

Halászlé

Sivák Mátyás 2006-12-20 08:00:00
Közelegnek az ünnepek. A magyar családok egyik legkedveltebb karácsonyi étke a halászlé. Nincs ez másképp nálunk sem. Én általában sima, alap halászlét szoktam készíteni, de tájegységenként sokféle változata, módozata van. Ezt színesítik a felhasznált halfajták, készítési szokások, hagyományok, de a hozzá adható fűszerpaprika minősége, fajtája is. Ebben a cikkben ismertetni szeretném, hogy én hogyan készítem el ezt az ételt Szentestére.
Videóval

Az év utolsó pontyozása

Sivák Mátyás 2005-12-29 08:00:00
Az elmúlt években mindig tartottam az ősz vége felé egy olyan napot, ami csak a pontyok céltudatos megfogásáról szólt. Ezt a hagyományt idén sem szerettem volna megszakítani, mivel ezek a horgászatok kedves emlékek számomra, a halfogást mindig sikerrel zártam. November közepén éreztem, eljött az idő, célba is vettem egy kifejezetten pontyos vizet. Hogy miként is sikerült ezen a hideg, ködös napon a horgászat? Annyit előjáróban elárulhatok, hogy most sem unatkoztam!

Mi is „nagy dévérekről álmodtunk”

Sivák Mátyás 2005-08-04 08:00:00
Egy magamfajta „keszeghorgász” arról álmodik, hogy egyszer egy olyan vízen horgászhasson, ahol hemzsegnek a nagyobbnál nagyobb dévérek. Mindig fájó szívvel olvasom és nézem a külföldi beszámolókat. A Mulde- vagy akár a Musovi-tározó számomra szinte elérhetetlen távolságban vannak, ezért itthon próbálom fellelni azokat a helyeket, ahol megtalálom az öregebb dévéreket. A Dunán és holtágaiban sikerült már fognom egy-egy szebb példányt, de nagy mennyiségben még sosem találkoztam velük. Utolsó horgászatom alkalmával viszont olyan dolog történt velem, ami számomra feledhetetlen marad. Engedjétek meg, hogy elmeséljem Nektek.

A föld használata 1. rész - A löszös föld

Sivák Mátyás 2005-03-23 08:00:00
Egyre több apró trükköt, kiegészítőt, adalékot veszünk át a versenyhorgászatból. Ez alól nem kivétel a föld sem. 3-4 évvel ezelőtt még nem kapott akkora szerepet, mint manapság. De melyik föld mire való? Mit takarnak a francia elnevezések? Mikor használjuk? Melyik hal szereti? A horgászokban rengeteg kérdés felmerül ezzel kapcsolatban, nem is ok nélkül, mert a választék hatalmas. Az első részben megpróbálom bemutatni a löszös földet, annak lelőhelyét, elkészítését és használatát.

Süllőszeletek orly módra

Sivák Mátyás 2004-12-15 22:00:00
A szakácsok egyik fő feladata az emberek táplálkozási szokásainak helyes útra való terelése. Mivel én szakács vagyok, ezért meg is próbálok ennek eleget tenni. Az elkövetkező írásokban ismertetni fogok egy pár nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető halételt, ami nemcsak ízletes, hanem egészséges is. Remélem, hogy mindenki talál maga számára csábító receptet és ezeket, ha nem is Ti, de el fogjátok készíteni.

Velencei matchbotozás

Sivák Mátyás 2004-11-19 08:00:00
Beköszöntöttek a hidegebb idők. Ilyenkor a Velencei-tavi Evezőspályán, véget ér a sekély padka eredményes horgászata. A keszegek és pontyok egyre távolabbra húzódnak, a mélyebb és melegebb, nehezebben áthűlő vizek felé veszik irányukat. Sikeres megtalálásukat, két halban bővelkedő horgászatom alapján fogom bemutatni Nektek. Tartsatok velem!

Pontyozás a mélyben

Sivák Mátyás 2004-09-17 07:00:00
A Velencei-tavi Evezőspályáról, első hallásra szinte mindenkinek a keszegek jutnak az eszébe, akiket a melegebb időkben, csapatostul lehet fellelni a padkán. Egy-egy jobb napot kifogva, elérhető akár a 15 kg-os keszegzsákmány is, három óra alatt. De mi van lent a mélyben, a jellegzetes törésvonal mögött? Matchbottal horgászva, már számtalanszor megbizonyosodtam, hogy ott vannak a pályán a termetes halak is, de most rakós bottal eredtem a nyomukba.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.