Részletek

Kezdő és profi horgászok kedvelt eszköze ez a kompakt radar, mellyel könnyedén feltérképezhető az előttünk elterülő vízterület. A vízmélység, mederviszonyok és a halak tartózkodási helye nem titok többé. 

Sós tengerekben, édes vizű tavakban és folyókban is tökéletesen működik. Ez a továbbfejlesztett változat már színes kijelzővel rendelkezik, a vevőegység háza ütésálló bevonatot kapott, így kisebb az esélye a sérüléseknek, ha például a kövek között elejtenénk. A szonár működési alapja a hanghullám terjedése. A halradar szonár segítségével határozza meg a meder kontúrját, szerkezetét, valamint mélységét. A szonár hanghullámot bocsájt ki magából, és a visszaverődés idejéből állapítja meg a tárgytól való távolságot. Ezután a helyzet, méret és összetétel meghatározása következik a visszatérő jel segítségével. 

Erőforrása: 4 db AAA elem. 
A radar főbb funkciói: Halkeresés és mélységmérés 

A kijelző jobb felső sarkában olvashatjuk az aktuális vízmélységet, a készülék bekapcsolása és a szonár vízbe kerülése után. A mélységmérőn látható, ha a vízmélység 0,7 méternél sekélyebb, vagy 45 méternél mélyebb. 

Halkijelzés Amikor a radar halat észlel, az egy hal alakú ikonnal jelzi a kijelzőn. Nagy- és kisméretű halak érzékelésére is képes. A képernyő jobb szélén levő oszlop mutatja a halak pozícióját. A hal ikon 5 mp-ként változik, frissül. 

Hínár jelzés A hínár jelző ikon megjelenik a képernyőn, ha a szonár vízinövényt észlel. Két ikon egyidejű megjelenése esetén, közepes, három hínár egyidejű megjelenése esetén nagy kiterjedésű vízinövényfoltot érzékelt a halradar. 

Fenék kontúr Egy darab szikla ikon kijelzése esetén apró kövek, törések találhatóak a fenéken. 

Két darab szikla ikon számottevő kövezést, törést jelöl. 

Három darab szikla ikon megjelenése esetén nagyméretű kövek, törések, bedőlt fák találhatóak a vízfenéken. Az eszköz jelzi az aktuális légnyomást is! 

Termékspecifikáció: 
- Kijelző: 2.9 col LCD 
- Mérési tartomány: 45 m / 0.7 m 
- Vezeték nélküli szonár: 90 fok, 125 Khz 
- Energiaigény: 4db AAA alkáli elem 
- Vízállóság: 4-es szintű (fröccsenő víz elleni védelem) 
- Nagy- és kisméretű halak kijelzése, vízmélység, vízhőmérséklet, levegő hőmérséklete, halak helyzete fenéken található növényzet és kövek meghatározására alkalmas. 
- A felhasználó által választható az érzékenység, vízmélység egység és halriasztás beállítás is. 
- Működési hőmérséklet: -10°C-tól 50°C-ig

Hatótávolság: 100 méter Aki inkább vizuálisan szeretné látni a radart, ezen sok szöveg után, neki Lukácsi Béla mutatja be a fenti videós linkre kattintva, teljes működés közben, pergető szemszögből.

Szettünk tartalmaz egy igazán egyedi csuka párnát is, ezáltal összeállításunk kortól függetlenül, akár ajándéknak is kitűnő alternatívát jelent, bármely horgász részére.

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.