Bemutatjuk a legnépszerűbb gumi csalijainkat

Bemutatjuk a legnépszerűbb gumi csalijainkat

Javában tapossuk a pergető főszezont, ami sok olyan horgászt kedvét is meghozza a rablóhalak e sportos módszerrel történő megfogásához, akik az év többi részében nem ezzel foglalkoznak elsősorban. Bennük megannyi kérdés fogalmazódik meg, elsők között a csalik kapcsán, ezért ebben az írásunkban összegyűjtöttünk egy dobozra valót áruházunk legnépszerűbb típusaiból, melyeket a kezdő és gyakorlottabb pergetőknek egyaránt szívesen ajánlunk!

Fogós újdonságok:

STORM Searchbait Minnow Weedless
A 360 GT Searchbait bokorugró változata, melyen egy speciális anyagból készülő drót tartja távol a horogtól a vízinövényeket, ágakat, így könnyedén hatol át akár az akadósabb területeken is. Amennyiben nincs szükségünk erre a funkcióra, egyszerűen lenyomhatjuk a drótot, mely ezután a csali testére simulva semmilyen szinten nem befolyásolja annak használatát.
Olyan univerzális csalit alkottak, amely különösebb trükközés nélkül, folyamatos bevontatás mellett is kellő csáberőt fejt ki a ragadozók számára. Ez nagyon jól jön akkor, ha egy ismeretlen vízterületet kell átpásztáznunk: időt nyerünk, ami magasabb dobásszámot eredményez. A széles korongfarok verető mozgása mellett a hengeres test ütemesen elfordul közel 180 fokot jobbra-balra, ennek köszönhetően meg-megvillan a világosabb hasi rész. Ezzel párhuzamosan a műanyag, önsúlyos fejbe rejtett golyó halk csörgő hangot, így pluszrezgéseket közvetít célhalaink felé.

Termékadatok:

 • Méretek (cm): 11 – 14
 • Súlyok (g): 7 – 12 
 • Várható hal: csuka, süllő, sügér, harcsa
 • Kiszerelés: 3 db/csomag
 

A Storm Searchbait Minnow, ahogy a neve is mutatja, egy igazi kereső csali, nagyon jól jön akkor, ha egy ismeretlen vízterületet kell átpásztáznunk
A műcsali veretése nagyon látványos és impulzív, illetve az élethű dizájnos, műanyag, önsúlyos fejbe rejtett golyó halk csörgő hangot ad, így plusz rezgéseket közvetít célhalaink felé, kiváltva ezzel a ragadozók támadását

Elérhető színek:

MD - Medic
SO - Sunset Orange
LC - Limetreuse
PI - Pearl Ice
H - Herring
A nagyobb méretű Searchbait Minnow csalik bármelyike kiváló választás, ha célzottan nagy ragadozóra szeretnénk vadászni!
Nagy Gábor, a Storm hazai teszthorgásza is előszeretettel használja…
… és többek között ezt a fantasztikusan szép, kapitális csukát is ennek a típusnak köszönheti

A Storm Searchbait Minnow Weedless műcsalik teljes kínálatának megtekintéséhez kattints ide!

SAVAGE GEAR Cannibal Curltail

A rendkívül népszerű Cannibal Shad twisterfarkú változata. A farok a leglassabb húzásra is beindul, vizuális és rezgés ingereket bocsát ki - nagyon sokoldalú és hatékony csali csukára, sügérre és süllőre is!
 

Termékadatok:

 • Méretek (cm): 10
 • Súly (g): 5
 • Várható hal: csuka, süllő, sügér
 • Kiszerelés: 1 db/csomag


Elérhető színek:

Dirty Roach
Perch

A SAVAGE GEAR Cannibal Curltail műcsalik teljes kínálatának megtekintéséhez kattints ide!

SAVAGE GEAR Cannibal Shad 10 cm - Blue Pearl

A SavaGear Cannibal Shad a magas profilja miatt nem az utóbbi évek worm formájú gumi divatját követi. Az anyagválasztása és a kiválóan tervezett formája miatt a korongja már lassú bevontatásnál is jól mozog, ezért állóvízen kifejezetten átlag feletti teljesítményre képes. Ahol a ragadozók a magasabb profilú táplálékhalakat fogyasztják, pl. bodorkát, dévért, vörösszárnyút, ott a Cannibal biztosan a legjobb csalik egyike lesz! Kiváló mozgásának köszönhetően remekül alkalmazható balin, csuka, sügér és süllő horgászatához!
 

Termékadatok:

 • Méretek (cm): 10
 • Várható hal: balin, csuka, süllő, sügér
 • Kiszerelés: 1 db/csomag

 

Cannibal Shad 10 cm - Blue Pearl

A SAVAGE GEAR Cannibal Shad 10 cm - Blue Pearl csali áruházi megtekintéséhez kattints ide!

SAVAGE GEAR Cannibal Box Kit L

A Savage-Gear Cannibal készlet egy igazán remek válogatás sügeres és süllős horgászoknak, négy olyan zúzós színben, amelyekkel nappal és akár éjszaka is eredményes lehetsz.

A szett tartalma:

- 10 db Cannibal Shad 10cm (5 ütős színben)
- 5 db Cannibal Curtail 12,5cm (4 színben)
- 1 db Ball Jighead 3/0-ás méretben (5 g)
- 2 db Ball Jighead 3/0-ás méretben (7 g)
- 1 db Ball Jighead 3/0-ás méretben (10 g)
- 1db Ball Jighead 3/0-ás méretben (12,5 g)
 

Termékadatok:

 • Méretek (cm): 10 - 12,5 cm
 • Várható hal: süllő, sügér
 • Kiszerelés: 20 db/csomag

 

A Savage-Gear Cannibal készlet egy igazán remek válogatás sügeres és süllős horgászoknak
Egy kompakt műcsalis dobozban szállítjuk

A SAVAGE GEAR Cannibal Box készlet áruházi megtekintéséhez kattints ide!

FOX Rage Pro Shad Natural

A Rage legendás plasztik csalijai még jobbak lettek, amely első bizonyítéka az új Pro Shad Super Natural. A Pro Shad már bizonyított fogósságát és a hihetetlen élethű mozgását kombinálva jött létre a Rage Super Natural, amely mintázatait a Replicant családból már ismerhetjük, ezek az új csalik jelenthetik azt a bizonyos pluszt, amikor arra igazán szükség van pergetés során.
Termékadatok:

 • Bizonyított fogósság
 • Rendkívül élethű “Super Natural” mintázat
 • A legfőbb táplálékhal utánzatok: bodorka, sügér, csuka, domolykó, süllő, szivárványos és barna pisztráng
 • Hossz: 10 cm
 • Kiszerelés: 1 db/csomag
 

Elérhető színek:

Roach
Silver Bleak

A FOX Rage Pro Shad Natural műcsalik teljes kínálatának megtekintéséhez kattints ide!

 

FOX Rage Slick Shad

A fejlett vizuális technológiának köszönhetően nagy előnyhöz juthatnak a műcsalis horgászok, az új Ultra UV sorozat megtalálható a három leghatásosabb plasztikcsali között. Szereljük őket fel, dobjunk be velük és biztos jön a rávágás.

Termékadatok:

 • Bizonyított fogósság
 • Élénk színek
 • A legfőbb táplálékhal utánzatok: bodorka, sügér, csuka, domolykó, süllő, szivárványos és barna pisztráng
 • Hossz: 9 cm
 • Kiszerelés: 1 db/csomag
 

Elérhető szín:

Raspberry UV

A FOX Rage Pro Shad Natural műcsalik teljes kínálatának megtekintéséhez kattints ide!

 

L&K különlegességek:

L&K Floating Long Fly 7 cm ASB F
A Long Fly legfontosabb tulajdonsága a rendkívül kis sűrűsége, mely miatt a mederfenékre leejtve olyan mozgást mutat a plasztik, mint amilyet az aljzaton turkáló apró halak szoktak táplálkozás közben. Ízesített, rendkívül strapabíró anyagból készült. Formailag egy mai klasszikus féregtestű gumihal. Kettő méretben kapható, 5 és 7 centis változatban, amelyből a kisebb az UL pecásoknak is ínyencfalat lehet. Rendkívül sűrűn bordázott, vékony teste van, amely az finom vibráció létrehozása mellett a nagyobb kilengéseknek is teret ad. A farokkorong merőleges a testre, így a veretés határozottabb állóvízben is. Nagymértékben növeli a fogósságot a sóssága, mely kiemeli a többi plasztik csali közül. Még fogósabbá pedig ízesítése teszi, ami egy speciális természetes és az „Attack” aroma keveréke. E tulajdonságok emelik napjaink egyik legfogósabb plasztik csalijává az L&K Floating Long Fly-t!
Termékadatok

 • Méret (cm): 7
 • Súly (g): 1
 • Várható hal: süllő, sügér
 • Kiszerelés: 5 db / csomag
 • Színkód / Szín: ASB F
 

A Long Fly legfontosabb tulajdonsága a rendkívül kis sűrűsége, mely miatt a mederfenékre leejtve olyan mozgást mutat a plasztik, mint amilyet az aljzaton turkáló apró halak szoktak táplálkozás közben, ráadásul ízesített, rendkívül strapabíró anyagból készül!

Az L&K Floating Long Fly műcsalik teljes kínálatának megtekintéséhez kattints ide!

L&K Light Shot 7,5 cm - 053 piros-sárga
A teste karcsú és vékony, amely inkább egy twisteréhez hasonlít, végig sűrű, vékony bordázattal, amely szintén fogósabbá tudja tenni. A legapróbb ragadozókra is használhatjuk, de bizonyos esetekben a nagyok is erre jönnek. A farokkorong csepp alakú, amely a vékony testtel harmonikus mozgást hoz létre, az elvékonyított farokvég pedig garancia arra, hogy a legkisebb áramlásban is életre keljen. Rendkívül fogós színekben kapható, melyek mindegyikére jellemző a flitterezettség. Ez nagymértékben növeli a fogósságot, hasonlóan a sóssága is kiemeli a többi plasztik csali közül. A legfogósabbá pedig ízesítése teszi, ami egy speciális természetes és az „Attack” aroma keveréke. E tulajdonságok emelik napjaink egyik legfogósabb plasztik csalijává az L&K Light Shotot!
Termék adatok

 • Méret (cm): 7,5
 • Súly (g): 0
 • Várható hal: süllő, csuka, balin, sügér, domolykó
 • Kiszerelés: 4 db / csomag
 • Színkód / Szín: 053 - piros-sárga
 

A Light Shot teste karcsú és vékony, végig sűrű, vékony bordázattal, valamint csepp alakú korong farokkal. Extra fogóssá ízesítése teszi, ami egy speciális természetes és az „Attack” aroma keveréke

Az L&K Light Shot műcsalik teljes kínálatának megtekintéséhez kattints ide!

NEVIS Impulse Shad 7,5 cm - 5 szín

Ha végignézünk a horgászboltok polcain, megszámlálhatatlanul sokféle plasztik csalit találunk, ám talán egyik se büszkélkedhet olyan kialakítással, mint az Impulse Shad gumihalai.
Mi a sikerének a titka?
Ez a csali mind anyagákban, mind kialakításákban eltér a már jól megszokott gumihal típusoktól. A végig redőzött testének alsó részén nagyméretű „bordák” találhatóak, amik extra rezonanciát bocsátanak ki, jóval nagyobbat, mint a hagyományos egybe testű gumihalak. Az elvékonyodó végét egy arányaiban igen nagy farok zárja, ami további nagy amplitúdójú mozgásra készteti a gumihalat még igen lassú vontatás közben is. A tesztek alkalmával a fenéken pár másodpercre ott hagyott műcsalit felvette egy-egy szebb kősüllő.
Kiváló mozgást produkál a vízben, ami vetekedik szinte bármelyik táplálékhallal! Nem véletlen, hogy olyan körülmények között is támadásra tudjuk vele bírni a ragadozót, amikor a szimpla csalik csődöt mondanak.

Termékadatok:

 • Hossz: 7,5 cm
 • Kiszerelés: 5 db/csomag

Remek összeállítás, 5 fogós színnel, kedvező áron!

A NEVIS Impulse Shad 7,5 cm - 5 szín szett megtekintéséhez kattints ide!

 

Takács Péter kollégánk egyik kedvence:

NEVIS Vantage Longer 7,5 cm - SCS
A Longer névre keresztelt modellt a modern plasztik csalis horgászat igényeinek megfelelően tervezték. A test bordás kialakításának köszönhetően nemcsak a farok ad le rezgéseket, hanem a test is, rendkívül intenzíven mozog még lassú bevontatásnál is. Offset horoggal szerelve vízinövényes helyen is eredményesen használható. A lágy gumikeveréknek köszönhetően egyedi mozgása van, aminek köszönhetően a tesztelések során rengeteg süllőt és sügért adott. Jól eltalált méretekben (7,5 és 8,75 cm) és fogós színekben készül, a gumikeverékbe pedig csalogató anyag is kerül hatásosságának növelése céljából.
Termékadatok

 • Méret (cm): 7,5
 • Súly (g): 0
 • Várható hal: süllő, csuka
 • Kiszerelés: 6 db / csomag
 • Színkód / Szín: 703 - Fluosárga csillámos
 

A Longer névre keresztelt modellt a modern plasztik csalis horgászat igényeinek megfelelően tervezték
Takács Péter kollégánk kelléktárában elmaradhatatlan ez a csillámos fluo sárga szortiment
A test bordás kialakításának köszönhetően nemcsak a farok ad le rezgéseket, hanem a test is, rendkívül intenzíven mozog még lassú bevontatásnál is
Igény szerint könnyedén alakítható, méretre szabható
Így még jobban mozog!
Az eredmény nem marad el!
A faragott Vantage Longer csalira kapott ez a szép dunai süllő
Pintér Zoltán is előszeretettel használja ezt a típust, nem véletlenül!
A halak ízlése nem hazudik, az eredmények mindig magukért beszélnek!

A NEVIS Vantage Longer műcsalik teljes kínálatának megtekintéséhez kattints ide!

Harcsás típusok:

NEVIS Vantage Swinger 9,5 cm - PN
A Swinger névre keresztelt modellt a modern plasztik csalis horgászat igényeinek megfelelően tervezték: kellően lágy, bordázott testű, emellett a hátán és hasán bevágott a könnyed offset horgos felkínálás érdekében. Jól eltalált méretekben (7 és 9,5 cm) és fogós színekben készül, a gumikeverékbe pedig csalogató anyag is kerül hatásosságának növelése céljából. A gumihal faroktöve szépen elvékonyított kialakítású, korongfarka pedig kifejezetten nagy. E tulajdonságainak köszönhetően nagyon intenzív mozgásra képes még lassú bevontatás esetén is. Különlegessége, hogy nemcsak a korongfarka mozog, hanem az egész test átveszi annak remegését és rendkívül attraktív, billegő mozgásba kezd. Úgy riszálja magát a Swinger, mintha táncolna a vízben.
Termékadatok

 • Méret (cm): 9,5
 • Súly (g): 0
 • Várható hal: süllő, csuka
 • Kiszerelés: 3 db / csomag
 • Színkód / Szín: 904 - Pirosas-narancssárga
 

A Vantage Swinger különlegessége, hogy nemcsak a korongfarka mozog, hanem az egész test átveszi annak remegését és rendkívül attraktív, billegő mozgást produkál
Eredményességét a harcsahorgászatban is bizonyította
Takács Péter ezzel a csalival fogta idei legnagyobb harcsáját, ezt a gyönyörű, 32,23 kg-s példányt

A NEVIS Vantage Swinger műcsalik teljes kínálatának megtekintéséhez kattints ide!

DELALANDE Sandra csalik
Ez a hazánkban (egyelőre) tán csak kevesek által ismert cég egyedinek tekinthető: az 1979 óta családi vállalkozás (a tulajdonos és üzemeltető Alain Delalande) keretében működő vállalat az egyedüli, amely Európában lágy plasztik csalikat készít. Mára már 25 országba szállítanak, amihez kell is a napi 10.000 darabos termelés. Műcsalijaikat hihetetlennek tűnő, 110 féle eltérő színben gyártják (ami akkor is imponáló, ha nem minden típus és méret érhető el e színek mindegyikében). Piacra szánt termékeiket előzőleg minden esetben tesztelik. A Delalande plasztik csalikra általánosan jellemző a rendkívül lágy anyag.
Sandra egy speciális twisterfarokkal ellátott halforma. A hosszú, nagyon lágy, lyuggatott farokrész már a legkisebb húzás esetén is hullámzásba kezd. A Sandra ideális lassú bevontatásra, állóvízre, kis ólomfejjel végzett vízközti horgászatra.
Termékadatok

 • Méret (cm): 5-7-9-12-16
 • Várható hal: csuka, süllő, sügér, harcsa, balin
 • Kiszerelés: 2 db/csg
 

Elérhető színek:

Egy igazi klasszikus, ami évek óta jelen van a horgászok csalis táskáiban, hiszen rengeteg ragadozót csal horogra!
Szemrevaló, borodrka szín/minta
Süllőkre durván veszélyes gyöngyház test, rózsaszín hát
Naturál favorit gyöngyház-zöld változat
Ha az élénk színek kellenek, akkor ez a narancs-citromsárga változat nem maradhat ki!
Szintén alap darab a neon zöld verzió
Az egyik legfogósabb típus, piros fejjel és áttetsző-csillámos testtel
Zavaros vizekben erős fegxver lehet ez a színpompás sárga-zöld-narancs színű csali

A DELALANDE Sandra csalik műcsalik teljes kínálatának megtekintéséhez kattints ide!

Haldorádó Team

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.