Bemutatjuk a legnépszerűbb gumi csalijainkat

Bemutatjuk a legnépszerűbb gumi csalijainkat

Javában tapossuk a pergető főszezont, ami sok olyan horgászt kedvét is meghozza a rablóhalak e sportos módszerrel történő megfogásához, akik az év többi részében nem ezzel foglalkoznak elsősorban. Bennük megannyi kérdés fogalmazódik meg, elsők között a csalik kapcsán, ezért ebben az írásunkban összegyűjtöttünk egy dobozra valót áruházunk legnépszerűbb típusaiból, melyeket a kezdő és gyakorlottabb pergetőknek egyaránt szívesen ajánlunk!

Fogós újdonságok:

Delphin Zandera 12 cm - Candy

Íme, a Delphin UVs Zandera 12 cm! Ez az újdonság a cég lágy gumihalainak legfőbb modellje. Ezzel a típussal sikerült kombinálni a hibátlanul működő formát, a legkívánatosabb színeket, illetve a kiváló árat! A csali tökéletes mozgására még a legóvatosabb ragadozó is felfigyel. A csali teljes koncepciója a test formájától a legapróbb részletekig a helyi ragadozó halak horgászatára lett kifejlesztve. Ne tévesszen meg a név, a Zanderára a süllő mellett a sügér, a csuka és a harcsa is jól reagál! A gumi lágysága kecses mozgást kölcsönöz a csalinak és bármilyen helyzetben lehet jól vezetni, legyen szó klasszikus jigelésről vagy a csali természetes húzó mozgásáról. A gumihal teste rovátkolt. Ennek két oka van. Az első a vízben a vibráció növelése, a második pedig, hogy megkönnyítsük a csali horogra helyezését. A bevágások segítségével pontosan le tudod mérni, hogy a csaliba hova kerül a horog. A csali hátán és hasán egy horony található, amelybe belesüllyeszthető a horog hegye, és így a legbenőtebb vizeken is lehetővé teszi a horgászatot.

Valószínűleg kíváncsi vagy, mit jelentenek valójában az UVs. Az egyedi színkombinációk UV színekkel vannak ellátva, melyek a víz alatt jobban visszaverik a napsugarakat, így a gumihalak jobban észrevehetők. Nem feledkeztünk meg a szagnyomról sem, amit a gumicsalik hagynak a vízben. Ez az S jelképezi, hogy a csalik sót és halízt tartalmaznak, így ellenállhatatlan célpontot jelentenek a ragadozók számára.

A ZANDERA UVs változat a leghatékonyabb színváltozatok széles skáláját kínálja, amelyeket Európa vizein végzett hosszú távú tesztek alapján választottak ki.

Íme, a Delphin UVs Zandera Candy 12 cm! Ez az újdonság a cég lágy gumihalainak legfőbb modellje
A Yeti színváltozat is népszerű
Szintén favorit a Forester verzió

Fox Rage Pro Ultra 7,5 cm - Raspberry

A Rage legendás plasztik csalijai még jobbak lettek, amely első bizonyítéka az új Rage Pro Ultra Super. Ez már bizonyította fogósságát rendkívül élethű mozgásával.

- Bizonyított fogósság
- Rendkívül élethű mozgás
- Hossz: 7,5 cm

A Rage legendás plasztik csalijai még jobbak lettek, amely első bizonyítéka az új Rage Pro Ultra Super

Fox Rage Slick Shad 11 cm - Pearl

A fejlett vizuális technológiának köszönhetően nagy előnyhöz juthatnak a műcsalis horgászok, az új Ultra UV sorozat megtalálható a három leghatásosabb plasztikcsali között. Szereljük őket fel, dobjunk be velük és biztos jön a rávágás. Hossza: 11 cm.

Íme, a Fox Rage Slick Shad 11 cm - Pearl

L&K Power Kick 7 cm - 019 neonzöld csillámos

teste kicsit duci formájú, átmenetet képez a Shad, és a Féreg formák között. Sűrű, vékony bordázatú, amely szintén fogósabbá tudja tenni, így a legapróbb ragadozókra is használhatjuk, de a legnagyobb darabjaival már a kapitális harcsák is kiváló célpontok lehetnek.
farok korong határozott, amely messziről magára vonja a ragadozók figyelmét. A hátán található bevágás segít elrejteni az Offset horgokat, amely így kapás esetén azonnal tud akadni a legkeményebb ragadozó szájban is. Rendkívül fogós színekben kapható, melyek mindegyikére jellemző a flitterezettség, ami nagymértékben növeli a fogósságot, hasonlóan a sóssága is kiemeli a többi plasztik csali közül. A legfogósabbá pedig ízesítése teszi, ami egy speciális természetes, és „Attack” aroma keveréke. Ezek a tulajdonságok emelik napjaink egyik legfogósabb plasztik csalijává az L&K Power Kicket!

A teste kicsit duci formájú, átmenetet képez a Shad, és a Féreg formák között

WESTIN BullTeez Shadtail

A Westin BullTeez a kapitális ragadozók első számú célpontja. Már lassú bevontatás közben is csábítóan hat a ragadozó halakra, hiszen csábítóan a hasát villogtatja. Ennek a mozdulatnak nem tudnak ellenállni a kapitális csukák, hiszen az étvágytalan halakból is reakciót vált ki a billegő mozgás. A BullTeez hasán és hátán egyaránt található bevágás az offset horgok számára, ezért a hínaras, vízinövénnyel teli vízben is eredményesen használható.

- Hossz: 9,5 cm
- Súly: 7 gramm
- Élethű szemek
- Könnyen használható műcsali
- Kézzel festett részletekben gazdag színek

Különleges, élénk szín jellemzi a Green Tomato változatot, ami agresszív reakciót vált ki a ragadozókból

SAVAGE GEAR Cannibal Curltail

A rendkívül népszerű Cannibal Shad twisterfarkú változata. A farok a leglassabb húzásra is beindul, vizuális és rezgés ingereket bocsát ki - nagyon sokoldalú és hatékony csali csukára, sügérre és süllőre is!

Termékadatok:

 • Méretek (cm): 10
 • Súly (g): 5
 • Várható hal: csuka, süllő, sügér
 • Kiszerelés: 1 db/csomag
Elérhető színek:

Dirty Roach
Golden Ambulance

A SAVAGE GEAR Cannibal Curltail műcsalik teljes kínálatának megtekintéséhez kattints ide!

Savage Gear Cannibal Shad 10 cm

A SavaGear Cannibal Shad a magas profilja miatt nem az utóbbi évek worm formájú gumi divatját követi. Az anyagválasztása és a kiválóan tervezett formája miatt a korongja már lassú bevontatásnál is jól mozog, ezért állóvízen kifejezetten átlag feletti teljesítményre képes. Ahol a ragadozók a magasabb profilú táplálékhalakat fogyasztják, pl. bodorkát, dévért, vörösszárnyút, ott a Cannibal biztosan a legjobb csalik egyike lesz! Kiváló mozgásának köszönhetően remekül alkalmazható balin, csuka, sügér és süllő horgászatához!

Termékadatok:

 • Méretek (cm): 10
 • Várható hal: balin, csuka, süllő, sügér
 • Kiszerelés: 1 db/csomag
 

Savage Gear Cannibal Shad 10 cm - Firetiger 
Savage Gear Cannibal Shad 10 cm - Blue Pearl
Savage Gear Cannibal Shad 10 cm - Golden Ambulance

A SAVAGE GEAR Cannibal Shad 10 cm - Blue Pearl csali áruházi megtekintéséhez kattints ide!

FOX Rage Slick Shad
A fejlett vizuális technológiának köszönhetően nagy előnyhöz juthatnak a műcsalis horgászok, az új Ultra UV sorozat megtalálható a három leghatásosabb plasztikcsali között. Szereljük őket fel, dobjunk be velük és biztos jön a rávágás.

Termékadatok:

 • Bizonyított fogósság
 • Élénk színek
 • A legfőbb táplálékhal utánzatok: bodorka, sügér, csuka, domolykó, süllő, szivárványos és barna pisztráng
 • Hossz: 9 cm
 • Kiszerelés: 1 db/csomag
Elérhető szín:

Lemon Tiger
UV Pink

A FOX Rage Pro Shad Natural műcsalik teljes kínálatának megtekintéséhez kattints ide!

L&K különlegességek:

L&K Floating Long Fly 7 cm ASB F
A Long Fly legfontosabb tulajdonsága a rendkívül kis sűrűsége, mely miatt a mederfenékre leejtve olyan mozgást mutat a plasztik, mint amilyet az aljzaton turkáló apró halak szoktak táplálkozás közben. Ízesített, rendkívül strapabíró anyagból készült. Formailag egy mai klasszikus féregtestű gumihal. Kettő méretben kapható, 5 és 7 centis változatban, amelyből a kisebb az UL pecásoknak is ínyencfalat lehet. Rendkívül sűrűn bordázott, vékony teste van, amely az finom vibráció létrehozása mellett a nagyobb kilengéseknek is teret ad. A farokkorong merőleges a testre, így a veretés határozottabb állóvízben is. Nagymértékben növeli a fogósságot a sóssága, mely kiemeli a többi plasztik csali közül. Még fogósabbá pedig ízesítése teszi, ami egy speciális természetes és az „Attack” aroma keveréke. E tulajdonságok emelik napjaink egyik legfogósabb plasztik csalijává az L&K Floating Long Fly-t!
Termékadatok

 • Méret (cm): 7
 • Súly (g): 1
 • Várható hal: süllő, sügér
 • Kiszerelés: 5 db / csomag
 • Színkód / Szín: ASB F
 

A Long Fly legfontosabb tulajdonsága a rendkívül kis sűrűsége, mely miatt a mederfenékre leejtve olyan mozgást mutat a plasztik, mint amilyet az aljzaton turkáló apró halak szoktak táplálkozás közben, ráadásul ízesített, rendkívül strapabíró anyagból készül!

Az L&K Floating Long Fly műcsalik teljes kínálatának megtekintéséhez kattints ide!

NEVIS Impulse Shad 7,5 cm - 5 szín

Ha végignézünk a horgászboltok polcain, megszámlálhatatlanul sokféle plasztik csalit találunk, ám talán egyik se büszkélkedhet olyan kialakítással, mint az Impulse Shad gumihalai.
Mi a sikerének a titka?
Ez a csali mind anyagákban, mind kialakításákban eltér a már jól megszokott gumihal típusoktól. A végig redőzött testének alsó részén nagyméretű „bordák” találhatóak, amik extra rezonanciát bocsátanak ki, jóval nagyobbat, mint a hagyományos egybe testű gumihalak. Az elvékonyodó végét egy arányaiban igen nagy farok zárja, ami további nagy amplitúdójú mozgásra készteti a gumihalat még igen lassú vontatás közben is. A tesztek alkalmával a fenéken pár másodpercre ott hagyott műcsalit felvette egy-egy szebb kősüllő.
Kiváló mozgást produkál a vízben, ami vetekedik szinte bármelyik táplálékhallal! Nem véletlen, hogy olyan körülmények között is támadásra tudjuk vele bírni a ragadozót, amikor a szimpla csalik csődöt mondanak.

Termékadatok:

 • Hossz: 7,5 cm
 • Kiszerelés: 5 db/csomag
 

Remek összeállítás, 5 fogós színnel, kedvező áron!

A NEVIS Impulse Shad 7,5 cm - 5 szín szett megtekintéséhez kattints ide!

 

Takács Péter kollégánk egyik kedvence:

NEVIS Vantage Longer 7,5 cm
A Longer névre keresztelt modellt a modern plasztik csalis horgászat igényeinek megfelelően tervezték. A test bordás kialakításának köszönhetően nemcsak a farok ad le rezgéseket, hanem a test is, rendkívül intenzíven mozog még lassú bevontatásnál is. Offset horoggal szerelve vízinövényes helyen is eredményesen használható. A lágy gumikeveréknek köszönhetően egyedi mozgása van, aminek köszönhetően a tesztelések során rengeteg süllőt és sügért adott. Jól eltalált méretekben (7,5 és 8,75 cm) és fogós színekben készül, a gumikeverékbe pedig csalogató anyag is kerül hatásosságának növelése céljából.
Termékadatok

 • Méret (cm): 7,5
 • Súly (g): 0
 • Várható hal: süllő, csuka
 • Kiszerelés: 6 db / csomag
 • Színkód / Szín: 703 - Fluosárga csillámos
 

A Longer névre keresztelt modellt a modern plasztik csalis horgászat igényeinek megfelelően tervezték
A test bordás kialakításának köszönhetően nemcsak a farok ad le rezgéseket, hanem a test is, rendkívül intenzíven mozog még lassú bevontatásnál is
Igény szerint könnyedén alakítható, méretre szabható
Így még jobban mozog!
Az eredmény nem marad el!
A faragott Vantage Longer csalira kapott ez a szép dunai süllő
Pintér Zoltán is előszeretettel használja ezt a típust, nem véletlenül!
A halak ízlése nem hazudik, az eredmények mindig magukért beszélnek!

 

A NEVIS Vantage Longer műcsalik teljes kínálatának megtekintéséhez kattints ide!

Harcsás típusok:

NEVIS Vantage Swinger 9,5 cm - PCS
A Swinger névre keresztelt modellt a modern plasztik csalis horgászat igényeinek megfelelően tervezték: kellően lágy, bordázott testű, emellett a hátán és hasán bevágott a könnyed offset horgos felkínálás érdekében. Jól eltalált méretekben (7 és 9,5 cm) és fogós színekben készül, a gumikeverékbe pedig csalogató anyag is kerül hatásosságának növelése céljából. A gumihal faroktöve szépen elvékonyított kialakítású, korongfarka pedig kifejezetten nagy. E tulajdonságainak köszönhetően nagyon intenzív mozgásra képes még lassú bevontatás esetén is. Különlegessége, hogy nemcsak a korongfarka mozog, hanem az egész test átveszi annak remegését és rendkívül attraktív, billegő mozgásba kezd. Úgy riszálja magát a Swinger, mintha táncolna a vízben.
Termékadatok

 • Méret (cm): 9,5
 • Súly (g): 0
 • Várható hal: süllő, csuka
 • Kiszerelés: 3 db / csomag
 • Színkód / Szín: 905 - Pink csillámos
 

A Vantage Swinger különlegessége, hogy nemcsak a korongfarka mozog, hanem az egész test átveszi annak remegését és rendkívül attraktív, billegő mozgást produkál
Eredményességét a harcsahorgászatban is bizonyította
Takács Péter ezzel a csalival fogta idei legnagyobb harcsáját, ezt a gyönyörű, 32,23 kg-s példányt

A NEVIS Vantage Swinger műcsalik teljes kínálatának megtekintéséhez kattints ide!

FOX Zander Pro 10 cm - UV Chartreuse 1 db
A Rage legendás plasztik csalijai még jobbak lettek, amely bizonyítéka az új Zander Pro Shad. A Pro Shad már bizonyította fogósságát és a hihetetlen élethű mozgását.
Tulajdonságok:
- Bizonyított fogósság
- Rendkívül élethű mintázat
- Hossz: 10 cm

Fox Zander Pro 10 cm - Chartreuse

Haldorádó Team

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.