Bemutatjuk a legnépszerűbb gumi csalijainkat

Bemutatjuk a legnépszerűbb gumi csalijainkat

Javában tapossuk a pergető főszezont, ami sok olyan horgászt kedvét is meghozza a rablóhalak e sportos módszerrel történő megfogásához, akik az év többi részében nem ezzel foglalkoznak elsősorban. Bennük megannyi kérdés fogalmazódik meg, elsők között a csalik kapcsán, ezért ebben az írásunkban összegyűjtöttünk egy dobozra valót áruházunk legnépszerűbb típusaiból, melyeket a kezdő és gyakorlottabb pergetőknek egyaránt szívesen ajánlunk!

Fogós újdonságok:

STORM Searchbait Minnow
A Storm Searchbait Minnow, ahogy a neve is mutatja, egy igazi kereső csali. A termékfejlesztők egy olyan univerzális csalit alkottak, amely különösebb trükközés nélkül, folyamatos bevontatás mellett is kellő csáberőt fejt ki a ragadozók számára. Ez nagyon jól jön akkor, ha egy ismeretlen vízterületet kell átpásztáznunk: időt nyerünk, ami magasabb dobásszámot eredményez. A széles korongfarok verető mozgása mellett a hengeres test ütemesen elfordul közel 180 fokot jobbra-balra, ennek köszönhetően meg-megvillan a világosabb hasi rész. Ezzel párhuzamosan a műanyag, önsúlyos fejbe rejtett golyó halk csörgő hangot ad, így plusz rezgéseket közvetít célhalaink felé.
Termékadatok:

 • Méretek (cm): 9 – 11 – 14
 • Súlyok (g): 9 – 18 – 34
 • Várható hal: csuka, süllő, sügér, harcsa
 • Kiszerelés: 3 db/csomag
 

A Storm Searchbait Minnow, ahogy a neve is mutatja, egy igazi kereső csali, nagyon jól jön akkor, ha egy ismeretlen vízterületet kell átpásztáznunk
A műcsali veretése nagyon látványos és impulzív, illetve az élethű dizájnos, műanyag, önsúlyos fejbe rejtett golyó halk csörgő hangot ad, így plusz rezgéseket közvetít célhalaink felé, kiváltva ezzel a ragadozók támadását

Elérhető színek:

MD - Medic
PI - Pearl Ice
CI - Chartreuse Ice
H - Herring
MRL - Marilyn
VT – Volunteer
HO - Hot Olive
SO - Sunset Orange
LC - Limetreuse Ice
A nagyobb méretű Searchbait Minnow csalik bármelyike kiváló választás, ha célzottan nagy ragadozóra szeretnénk vadászni!
Nagy Gábor, a Storm hazai teszthorgásza is előszeretettel használja…
… és többek között ezt a fantasztikusan szép, kapitális csukát is ennek a típusnak köszönheti

A Storm Searchbait Minnow műcsalik teljes kínálatának megtekintéséhez kattints ide!

BALZER Reptile Shad

Modern műcsali a Balzer kínálatában. A gumihal szemei, mell és farokuszonya UV aktívak.  A korszakalkotó, futurisztikus farokforma szenzációs mozgást biztosít a műcsalinak, és még lassú bevontatás esetén is csábítóan mozog, és olyan rezgést gerjeszt, amely a ragadozóhalak számára ellenállhatatlan.
Termékadatok:

 • Méretek (cm): 7
 • Várható hal: csuka, süllő, sügér
 • Kiszerelés: 1 db/csomag

Elérhető színek:

Blue Arctic
Fireshark
Salt 'N' Pepper

A BALZER Reptile Shad műcsalik teljes kínálatának megtekintéséhez kattints ide!

FOX Rage Pro Shad Natural

A Rage legendás plasztik csalijai még jobbak lettek, amely első bizonyítéka az új Pro Shad Super Natural. A Pro Shad már bizonyított fogósságát és a hihetetlen élethű mozgását kombinálva jött létre a Rage Super Natural, amely mintázatait a Replicant családból már ismerhetjük, ezek az új csalik jelenthetik azt a bizonyos pluszt, amikor arra igazán szükség van pergetés során.
Termékadatok:

 • Bizonyított fogósság
 • Rendkívül élethű “Super Natural” mintázat
 • A legfőbb táplálékhal utánzatok: bodorka, sügér, csuka, domolykó, süllő, szivárványos és barna pisztráng
 • Hossz: 10 cm
 • Kiszerelés: 1 db/csomag
 

Elérhető színek:

Roach
Silver Bleak

 
FOX Rage Slick Shad

A fejlett vizuális technológiának köszönhetően nagy előnyhöz juthatnak a műcsalis horgászok, az új Ultra UV sorozat megtalálható a három leghatásosabb plasztikcsali között. Szereljük őket fel, dobjunk be velük és biztos jön a rávágás.
Termékadatok:

 • Bizonyított fogósság
 • Élénk színek
 • A legfőbb táplálékhal utánzatok: bodorka, sügér, csuka, domolykó, süllő, szivárványos és barna pisztráng
 • Hossz: 9 cm
 • Kiszerelés: 1 db/csomag
 

Elérhető színek:

Lemon Tiger
Pearl UV
Raspberry UV

 
Jigfejjel szerelt típusok:

CORMORAN Action Fin Shad 13 cm - Firetiger
A tapasztalt pergető horgászok jól tudják, melyek egy igazán fogós plasztik csali előnyei! Fontos, hogy formája és mozgása megfelelően imitálja a táplálékhalak mozgását, valamint lényeges szempont az is, hogy az anyaga kellőképpen lágy legyen. A Cormoran Action Fin Shad gumihal széria pontosan ilyen! Ez a termékcsalád remek lehetőségeket kínál a finomabb plasztik csalikat kedvelő pergető horgászoknak és a termetes ragadozókra dobálóknak egyaránt! Anyaga kifejezetten lágy, amiből nagyon jó vibráló, verető mozgást hoz ki a korongban végződő farok. További előnye, hogy rugalmas, így kevésbé hajlamos a sérülésre, szakadásra. Sok szép ragadozó hal megfogható vele anélkül, hogy a hegyes fogak leamortizálnák! Egyedi fogósságán, széles méret- és színválasztékán kívül valós pluszt jelent, hogy minden Action Fin Shad gumihal egy méretben optimális jigfejjel szerelve kerül forgalomba! Egy ilyen csalival semmi más teendő nincs, mint rögzíteni a zsinórra, és kezdődhet a horgászat!
Termékadatok

 • Méret (cm): 13
 • Súly (g): 15
 • Várható hal: csuka, harcsa
 • Kiszerelés: 1 db
 • Színkód / Szín: Firetiger
 

A Cormoran Action Fin Shad gumihal széria darabjai tökéletesen imitálják a menekülő táplálékhal mozgását, ráadásul egy optimális méretű jigfejjel szerelve kerülnek forgalomba

CORMORAN Crazy Fin Shad 10 cm - Blue Roach
A Cormoran Crazy Fin Shad eredményességének titka a tökéletesen megválasztott anyagkeverékben, valamint a szisztematikus formatervezésben rejlik. Az előbbinek köszönhetően a csali anyaga kifejezetten lágy és rugalmas, míg az utóbbi révén ez a gumihal típus egy fantasztikus küsz-imitációnak tekinthető. Kissé széles, lapos, megnyújtott teste és hosszú nyelű, nagy korongban végződő farka egyedülállóan impulzív mozgást kölcsönöz neki. A Crazy Fin Shad már egy egészen apró pöccintésre vagy lassú húzásra is látványosan veret, illetve kívánatosan fel-felbillenti oldalát. Kisebb és közepes méretei igazi sügér és süllő mágnesek, míg a 13 cm-es változat sok csukát is fog! Rugalmas anyagának további előnye, hogy kevésbé hajlamos a sérülésre, szakadásra. Sok szép ragadozó hal megfogható vele anélkül, hogy a hegyes fogak leamortizálnák! Egyedi fogósságán, széles méret- és színválasztékán kívül valós pluszt jelent, hogy minden Crazy Fin Shad gumihal egy méretben optimális jigfejjel szerelve kerül forgalomba! Egy ilyen csalival semmi más teendő nincs, mint rögzíteni a zsinórra, és kezdődhet a horgászat!
Termékadatok

 • Méret (cm): 10
 • Súly (g): 10
 • Várható hal: süllő, csuka, sügér
 • Kiszerelés: 1 db
 • Színkód / Szín: Blue Roach
 

A Crazy Fin Shad már egy egészen apró pöccintésre vagy lassú húzásra is látványosan veret, illetve kívánatosan fel-felbillenti oldalát

Prémium Daiwa gumik:

DAIWA Duckfin Shad UV Chartreuse 9 cm
A Daiwa eredetileg japán piacra készített újdonsága a Duckfin Shad műcsali. A Tournament szériába tartozó plasztikról már a besorolásából is sejthető, hogy kimagaslik az átlag gumik táborából. Speciális gumikeverékének és az átlagnál kissé nagyobb faroklapátjának köszönhetően még lassú bevontatás mellett is igen élénk veretést produkál. A hátán lévő bevágásban jól elrejthető az offset horog hegye, így akadós terepen is bevethető, súlyozatlanul akár nagyon sekély vízben is. Színkialakítása olyan különleges kombinációkat tartalmaz, ami ritka a műcsalik piacán. Az UV változatok ráadásul fluoreszkáló képességgel is rendelkeznek, így az UV sugárzás hatására, vagy épp egy fejlámpa fényével feltöltve szinte világítanak a víz alatt, kiváló célpontként felkínálva magukat a ragadozók számára. Három méretben kerül forgalomba a Duckfin Shad: 6 cm, 9 cm és 13 cm. A 9 cm-es változat egyike a legáltalánosabban használhatóknak, ideális süllő horgászata során is, de a termetes sügérek se úsznak el mellette tétlenül. E méretből 7 db található a csomagban. Nagyon sokan kedvelik a kisebb műcsalikat, az ő figyelmükre tarthat számot a 6 cm-es kivitel. Ezekkel szinte bármilyen ragadozó nyomába eredhetünk. 9 db található ebből a méretből a csomagban. A legnagyobb kivitel a maga 13 cm-es méretével igazi nagyágyú a műcsalik között. Ezzel bátran horgászhatunk kapitális ragadozókra, legyen szó harcsáról, csukáról vagy gyönyörű süllőkről. 5 db található a csomagban belőle. Mindhárom méretet használhatjuk hagyományosan, jigfejjel és természetesen drop shot csalinak, texas és carolina rig-hez, offset horoggal is.
Termékadatok

 • Méret (cm): 9
 • Súly (g): 0
 • Várható hal: sügér, süllő
 • Kiszerelés: 7 db / csomag
 • Színkód / Szín: UV Chartreuse
 

Speciális gumikeverékének és az átlagnál kissé nagyobb faroklapátjának köszönhetően még lassú bevontatás mellett is igen élénk veretést produkál ez a típus

DAIWA Tournament D’Swim Rainbow Shad 9 cm
A Daiwa Tournament D'Swim széria tagjaira elég rápillantani és már látjuk is, miben rejlik a fogóssága. A legszebb színek mellet ami feltűnő, az a különleges forma kiképzése. A klasszikus kishal testet úgy tették még vonzóbbá a ragadozók számára, hogy a testre körkörösen redőket helyeztek el. Ezzel generál a csali extra rezonanciát maga körül bevontatás során. Ráadásul a farokrész elejét elvékonyították, ami még nagyobb amplitúdóval látja el így a nyújtott korong farkat. Mozgását tekintve a D'Swim-ről azt lehet mondani, hogy ez a tökéletes gumihal. Jobbra-balra billegve úszik és erősen felvillantja hasi felületét, ugyanakkor úgy tervezték, hogy ne veressen túl erősen, természetellenesen. Ezáltal sikerült elérni, hogy folyóvízben, erősen áramló részeken is jól használható legyen. Napjainkban egyre több gyártó kínálatában jelennek meg az un. új generációs plasztik csalik, amik már anyagukban ízesítettek. Ez egy olyan plusz ingert ad, ami még inkább segít megtéveszteni a ragadozót, miközben követi a gumihalat. Nem egy víz alatti műcsalis felvételen látszódott már, amint a hal követi a kinézett zsákmányát, de még sem szánja rá magát a támadásra. Valami gyanús lehetett számára, érdekelte ugyan, de mégsem. Nos, ez az illat tovább segít csökkenteni ezt a gyanakvását a halnak. A japánban készülő speciális gumikeverék tintahal-aromát tartalmaz, számos teszt alapján édesvízi halak esetén is ez az íz váltotta ki a leggyakoribb kapásokat. Ráadásul ez a gumikeverék színsemleges, különböző színű gumihalakat tárolhatunk együtt anélkül, hogy azok elszíneződnének. Ráadásul a Daiwa kínálatában fellelhető színek igazi különlegességek. Könnyen találunk a kínálatban a víz átláthatóságának, vagy a fényviszonynak megfelelőt. A D'Swim is 100%-ig Japánban készül. Kínálatunkba 2 méretben kerül fel: 9 cm, valamint 11,5 cm.
Termékadatok

 • Méret (cm): 9
 • Súly (g): 0
 • Várható hal: süllő, csuka
 • Kiszerelés: 5 db / csomag
 • Színkód / Szín: Rainbow Shad
 

A D'Swim csalik – bár formájuk nem a klasszikus gumihal forma – főleg különleges színükkel, de még inkább illatukkal hívják fel magukra a figyelmet, ugyanis ezzel egy olyan plusz ingert adnak, ami további segítséget ad a ragadozó megtévesztésében

L&K különlegességek:

L&K Floating Long Fly 7 cm ASB F
A Long Fly legfontosabb tulajdonsága a rendkívül kis sűrűsége, mely miatt a mederfenékre leejtve olyan mozgást mutat a plasztik, mint amilyet az aljzaton turkáló apró halak szoktak táplálkozás közben. Ízesített, rendkívül strapabíró anyagból készült. Formailag egy mai klasszikus féregtestű gumihal. Kettő méretben kapható, 5 és 7 centis változatban, amelyből a kisebb az UL pecásoknak is ínyencfalat lehet. Rendkívül sűrűn bordázott, vékony teste van, amely az finom vibráció létrehozása mellett a nagyobb kilengéseknek is teret ad. A farokkorong merőleges a testre, így a veretés határozottabb állóvízben is. Nagymértékben növeli a fogósságot a sóssága, mely kiemeli a többi plasztik csali közül. Még fogósabbá pedig ízesítése teszi, ami egy speciális természetes és az „Attack” aroma keveréke. E tulajdonságok emelik napjaink egyik legfogósabb plasztik csalijává az L&K Floating Long Fly-t!
Termékadatok

 • Méret (cm): 7
 • Súly (g): 1
 • Várható hal: süllő, sügér
 • Kiszerelés: 5 db / csomag
 • Színkód / Szín: ASB F
 

A Long Fly legfontosabb tulajdonsága a rendkívül kis sűrűsége, mely miatt a mederfenékre leejtve olyan mozgást mutat a plasztik, mint amilyet az aljzaton turkáló apró halak szoktak táplálkozás közben, ráadásul ízesített, rendkívül strapabíró anyagból készül!

L&K Light Shot 7,5 cm - 053 piros-sárga
A teste karcsú és vékony, amely inkább egy twisteréhez hasonlít, végig sűrű, vékony bordázattal, amely szintén fogósabbá tudja tenni. A legapróbb ragadozókra is használhatjuk, de bizonyos esetekben a nagyok is erre jönnek. A farokkorong csepp alakú, amely a vékony testtel harmonikus mozgást hoz létre, az elvékonyított farokvég pedig garancia arra, hogy a legkisebb áramlásban is életre keljen. Rendkívül fogós színekben kapható, melyek mindegyikére jellemző a flitterezettség. Ez nagymértékben növeli a fogósságot, hasonlóan a sóssága is kiemeli a többi plasztik csali közül. A legfogósabbá pedig ízesítése teszi, ami egy speciális természetes és az „Attack” aroma keveréke. E tulajdonságok emelik napjaink egyik legfogósabb plasztik csalijává az L&K Light Shotot!
Termék adatok

 • Méret (cm): 7,5
 • Súly (g): 0
 • Várható hal: süllő, csuka, balin, sügér, domolykó
 • Kiszerelés: 4 db / csomag
 • Színkód / Szín: 053 - piros-sárga
 

A Light Shot teste karcsú és vékony, végig sűrű, vékony bordázattal, valamint csepp alakú korong farokkal. Extra fogóssá ízesítése teszi, ami egy speciális természetes és az „Attack” aroma keveréke

Takács Péter kollégánk egyik kedvence:

NEVIS Vantage Longer 7,5 cm - SCS
A Longer névre keresztelt modellt a modern plasztik csalis horgászat igényeinek megfelelően tervezték. A test bordás kialakításának köszönhetően nemcsak a farok ad le rezgéseket, hanem a test is, rendkívül intenzíven mozog még lassú bevontatásnál is. Offset horoggal szerelve vízinövényes helyen is eredményesen használható. A lágy gumikeveréknek köszönhetően egyedi mozgása van, aminek köszönhetően a tesztelések során rengeteg süllőt és sügért adott. Jól eltalált méretekben (7,5 és 8,75 cm) és fogós színekben készül, a gumikeverékbe pedig csalogató anyag is kerül hatásosságának növelése céljából.
Termékadatok

 • Méret (cm): 7,5
 • Súly (g): 0
 • Várható hal: süllő, csuka
 • Kiszerelés: 6 db / csomag
 • Színkód / Szín: 703 - Fluosárga csillámos
 

A Longer névre keresztelt modellt a modern plasztik csalis horgászat igényeinek megfelelően tervezték
Takács Péter kollégánk kelléktárában elmaradhatatlan ez a csillámos fluo sárga szortiment
A test bordás kialakításának köszönhetően nemcsak a farok ad le rezgéseket, hanem a test is, rendkívül intenzíven mozog még lassú bevontatásnál is
Igény szerint könnyedén alakítható, méretre szabható
Így még jobban mozog!
Az eredmény nem marad el!
A faragott Vantage Longer csalira kapott ez a szép dunai süllő
Pintér Zoltán is előszeretettel használja ezt a típust, nem véletlenül!
A halak ízlése nem hazudik, az eredmények mindig magukért beszélnek!

Harcsás típusok:

NEVIS Vantage Swinger 9,5 cm - SCS
A Swinger névre keresztelt modellt a modern plasztik csalis horgászat igényeinek megfelelően tervezték: kellően lágy, bordázott testű, emellett a hátán és hasán bevágott a könnyed offset horgos felkínálás érdekében. Jól eltalált méretekben (7 és 9,5 cm) és fogós színekben készül, a gumikeverékbe pedig csalogató anyag is kerül hatásosságának növelése céljából. A gumihal faroktöve szépen elvékonyított kialakítású, korongfarka pedig kifejezetten nagy. E tulajdonságainak köszönhetően nagyon intenzív mozgásra képes még lassú bevontatás esetén is. Különlegessége, hogy nemcsak a korongfarka mozog, hanem az egész test átveszi annak remegését és rendkívül attraktív, billegő mozgásba kezd. Úgy riszálja magát a Swinger, mintha táncolna a vízben.
Termékadatok

 • Méret (cm): 9,5
 • Súly (g): 0
 • Várható hal: süllő, csuka
 • Kiszerelés: 3 db / csomag
 • Színkód / Szín: 903 - Sárga csillámos
 

A Vantage Swinger különlegessége, hogy nemcsak a korongfarka mozog, hanem az egész test átveszi annak remegését és rendkívül attraktív, billegő mozgást produkál
Eredményességét a harcsahorgászatban is bizonyította
Takács Péter ezzel a csalival fogta idei legnagyobb harcsáját, ezt a gyönyörű, 32,23 kg-s példányt

DELALANDE Sandra neonzöld csillámos 16 cm
Ha plasztik csalikról van szó, akkor valószínű, hogy már mindenki hallott a világhírű Delalande gyárról… Ezek közül is a leghíresebb modell a harcsa mágnes Sandra. A gyártól most a Haldorádó kínálatába számos újdonság felkerült, ami minden bizonnyal elnyeri majd a ragadozóhal horgászok tetszését.

Delalande Sandra
Ez egy speciális twisterfarokkal ellátott halforma. A hosszú, nagyon lágy, lyuggatott farokrész már a legkisebb húzás esetén is hullámzásba kezd. A Sandra ideális lassú bevontatásra, állóvízre, kis ólomfejjel végzett vízközti horgászatra. Kapható foszforeszkáló Sandra is, melyet ha kis ideig megvilágítunk, akkor feltöltődik fénnyel, így még látványosabb és figyelemfelkeltőbb.
Termékadatok

 • Méret (cm): 16
 • Súly (g): 0
 • Várható hal : csuka, süllő, sügér, harcsa, balin
 • Kiszerelés: 1 db/csg
 • Színkód / Szín: neonzöld csillámos
 

Egy speciális twisterfarokkal ellátott halforma, tekintélyes méretben

Kősüllőre és süllőre:

Mann’s Action Shad MFCH 6 cm
A Mann’s márkájú műcsalikat különlegesen lágy anyagból készítik, hogy a vízben optimális legyen a mozgásuk. Ellenállhatatlan mozgású, lágy farok jellemzi. Az összes műcsalit protein FS-454-gyel ízesítik és Multi-Flash fényvisszaverő felülettel készítik a lehető legjobb fogáseredmények érdekében. Az új Mann’s márkájú Super Soft Plastic műcsalival nagyobb és több hal fogható, mint bármely más gumicsalival. Ez a méret kiváló csukára, süllőre. A csomagban 10 db csali található.
Termékadatok

 • Méret (cm): 6
 • Súly (g): 0
 • Várható hal: csuka, süllő
 • Kiszerelés: 10 db / csomag
 • Színkód / Szín: MFCH - neon zöld test csillámokkal
 

Az Action Shad csalit ellenállhatatlan mozgású, lágy farok jellemzi

DELALANDE Sandra piros-fehér 9 cm
Ez a hazánkban (egyelőre) tán csak kevesek által ismert cég egyedinek tekinthető: az 1979 óta családi vállalkozás (a tulajdonos és üzemeltető Alain Delalande) keretében működő vállalat az egyedüli, amely Európában lágy plasztik csalikat készít. Mára már 25 országba szállítanak, amihez kell is a napi 10.000 darabos termelés. Műcsalijaikat hihetetlennek tűnő, 110 féle eltérő színben gyártják (ami akkor is imponáló, ha nem minden típus és méret érhető el e színek mindegyikében). Piacra szánt termékeiket előzőleg minden esetben tesztelik. A Delalande plasztik csalikra általánosan jellemző a rendkívül lágy anyag.
Sandra egy speciális twisterfarokkal ellátott halforma. A hosszú, nagyon lágy, lyuggatott farokrész már a legkisebb húzás esetén is hullámzásba kezd. A Sandra ideális lassú bevontatásra, állóvízre, kis ólomfejjel végzett vízközti horgászatra.
Termékadatok

 • Méret (cm): 9
 • Súly (g): 0
 • Várható hal: csuka, süllő, sügér, harcsa, balin
 • Kiszerelés: 2 db/csg
 • Színkód / Szín: 061 - Piros fejű, fehér testű
 

Egy igazi klasszikus, ami évek óta jelen van a horgászok csalis táskáiban, hiszen rengeteg süllőt csal horogra!
Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: