Bemutatjuk a legnépszerűbb gumi csalijainkat

Bemutatjuk a legnépszerűbb gumi csalijainkat

Javában tapossuk a pergető főszezont, ami sok olyan horgászt kedvét is meghozza a rablóhalak e sportos módszerrel történő megfogásához, akik az év többi részében nem ezzel foglalkoznak elsősorban. Bennük megannyi kérdés fogalmazódik meg, elsők között a csalik kapcsán, ezért ebben az írásunkban összegyűjtöttünk egy dobozra valót áruházunk legnépszerűbb típusaiból, melyeket a kezdő és gyakorlottabb pergetőknek egyaránt szívesen ajánlunk!

Fogós újdonságok:

WESTIN ShadTeez Shadtail

Minden mást háttérbe szorít, a ShadTeez részleteiben is tökéletes. A vastag test, karcsú faroktő és korong farok együttese által létrehozott, hullámzó és billegő mozgás még lassú sebességnél is lenyűgözően hat a ragadozókra. Tökéletes jigeléshez, pergetéshez és vertikális pecához is. Sebzett, pánikoló halat utánozva bárki sikereket érhet el vele pillanatok alatt.

- Optimalizált mozgékonyság
- Realisztikus szemek
- Könnyű mozgású korongfarok
- Billegő mozgású dundi test
- Kézzel festett, részletgazdag színek

Az egyik legkapósabb verzió a Pink Headlight

WESTIN BullTeez Shadtail

A Westin BullTeez a kapitális ragadozók első számú célpontja. Már lassú bevontatás közben is csábítóan hat a ragadozó halakra, hiszen csábítóan a hasát villogtatja. Ennek a mozdulatnak nem tudnak ellenállni a kapitális csukák, hiszen az étvágytalan halakból is reakciót vált ki a billegő mozgás. A BullTeez hasán és hátán egyaránt található bevágás az offset horgok számára, ezért a hínaras, vízinövénnyel teli vízben is eredményesen használható.

- Hossz: 9,5 cm
- Súly: 7 gramm
- Élethű szemek
- Könnyen használható műcsali
- Kézzel festett részletekben gazdag színek

Különleges, élénk szín jellemzi a Green Tomato változatot, ami agresszív reakciót vált ki a ragadozókból

STORM Searchbait Minnow Weedless
A 360 GT Searchbait bokorugró változata, melyen egy speciális anyagból készülő drót tartja távol a horogtól a vízinövényeket, ágakat, így könnyedén hatol át akár az akadósabb területeken is. Amennyiben nincs szükségünk erre a funkcióra, egyszerűen lenyomhatjuk a drótot, mely ezután a csali testére simulva semmilyen szinten nem befolyásolja annak használatát.
Olyan univerzális csalit alkottak, amely különösebb trükközés nélkül, folyamatos bevontatás mellett is kellő csáberőt fejt ki a ragadozók számára. Ez nagyon jól jön akkor, ha egy ismeretlen vízterületet kell átpásztáznunk: időt nyerünk, ami magasabb dobásszámot eredményez. A széles korongfarok verető mozgása mellett a hengeres test ütemesen elfordul közel 180 fokot jobbra-balra, ennek köszönhetően meg-megvillan a világosabb hasi rész. Ezzel párhuzamosan a műanyag, önsúlyos fejbe rejtett golyó halk csörgő hangot, így pluszrezgéseket közvetít célhalaink felé.

Termékadatok:

 • Méretek (cm): 11 – 14
 • Súlyok (g): 7 – 12 
 • Várható hal: csuka, süllő, sügér, harcsa
 • Kiszerelés: 3 db/csomag

A Storm Searchbait Minnow, ahogy a neve is mutatja, egy igazi kereső csali, nagyon jól jön akkor, ha egy ismeretlen vízterületet kell átpásztáznunk
A műcsali veretése nagyon látványos és impulzív, illetve az élethű dizájnos, műanyag, önsúlyos fejbe rejtett golyó halk csörgő hangot ad, így plusz rezgéseket közvetít célhalaink felé, kiváltva ezzel a ragadozók támadását

Elérhető színek:

SO - Sunset Orange
A nagyobb méretű Searchbait Minnow csalik bármelyike kiváló választás, ha célzottan nagy ragadozóra szeretnénk vadászni!
Nagy Gábor, a Storm hazai teszthorgásza is előszeretettel használja…
… és többek között ezt a fantasztikusan szép, kapitális csukát is ennek a típusnak köszönheti

A Storm Searchbait Minnow Weedless műcsalik teljes kínálatának megtekintéséhez kattints ide!

SAVAGE GEAR Cannibal Curltail

A rendkívül népszerű Cannibal Shad twisterfarkú változata. A farok a leglassabb húzásra is beindul, vizuális és rezgés ingereket bocsát ki - nagyon sokoldalú és hatékony csali csukára, sügérre és süllőre is!

Termékadatok:

 • Méretek (cm): 10
 • Súly (g): 5
 • Várható hal: csuka, süllő, sügér
 • Kiszerelés: 1 db/csomag
Elérhető színek:

Dirty Roach
Perch
Golden Ambulance

A SAVAGE GEAR Cannibal Curltail műcsalik teljes kínálatának megtekintéséhez kattints ide!

Savage Gear Cannibal Shad 10 cm

A SavaGear Cannibal Shad a magas profilja miatt nem az utóbbi évek worm formájú gumi divatját követi. Az anyagválasztása és a kiválóan tervezett formája miatt a korongja már lassú bevontatásnál is jól mozog, ezért állóvízen kifejezetten átlag feletti teljesítményre képes. Ahol a ragadozók a magasabb profilú táplálékhalakat fogyasztják, pl. bodorkát, dévért, vörösszárnyút, ott a Cannibal biztosan a legjobb csalik egyike lesz! Kiváló mozgásának köszönhetően remekül alkalmazható balin, csuka, sügér és süllő horgászatához!

Termékadatok:

 • Méretek (cm): 10
 • Várható hal: balin, csuka, süllő, sügér
 • Kiszerelés: 1 db/csomag

Savage Gear Cannibal Shad 10 cm - Firetiger 
Savage Gear Cannibal Shad 10 cm - Blue Pearl
Savage Gear Cannibal Shad 10 cm - Golden Ambulance

A SAVAGE GEAR Cannibal Shad 10 cm - Blue Pearl csali áruházi megtekintéséhez kattints ide!

SAVAGE GEAR Cannibal Box Kit L
A Savage-Gear Cannibal készlet egy igazán remek válogatás sügeres és süllős horgászoknak, négy olyan zúzós színben, amelyekkel nappal és akár éjszaka is eredményes lehetsz.

A szett tartalma:
- 10 db Cannibal Shad 10cm (5 ütős színben)
- 5 db Cannibal Curtail 12,5cm (4 színben)
- 1 db Ball Jighead 3/0-ás méretben (5 g)
- 2 db Ball Jighead 3/0-ás méretben (7 g)
- 1 db Ball Jighead 3/0-ás méretben (10 g)
- 1db Ball Jighead 3/0-ás méretben (12,5 g)

Termékadatok:

 • Méretek (cm): 10 - 12,5 cm
 • Várható hal: süllő, sügér
 • Kiszerelés: 20 db/csomag

A Savage-Gear Cannibal készlet egy igazán remek válogatás sügeres és süllős horgászoknak
Egy kompakt műcsalis dobozban szállítjuk

A SAVAGE GEAR Cannibal Box készlet áruházi megtekintéséhez kattints ide!

FOX Rage Pro Shad Natural
A Rage legendás plasztik csalijai még jobbak lettek, amely első bizonyítéka az új Pro Shad Super Natural. A Pro Shad már bizonyított fogósságát és a hihetetlen élethű mozgását kombinálva jött létre a Rage Super Natural, amely mintázatait a Replicant családból már ismerhetjük, ezek az új csalik jelenthetik azt a bizonyos pluszt, amikor arra igazán szükség van pergetés során.
Termékadatok:

 • Bizonyított fogósság
 • Rendkívül élethű “Super Natural” mintázat
 • A legfőbb táplálékhal utánzatok: bodorka, sügér, csuka, domolykó, süllő, szivárványos és barna pisztráng
 • Hossz: 10 cm
 • Kiszerelés: 1 db/csomag
Elérhető színek:

Roach

A FOX Rage Pro Shad Natural műcsalik teljes kínálatának megtekintéséhez kattints ide!

FOX Rage Slick Shad
A fejlett vizuális technológiának köszönhetően nagy előnyhöz juthatnak a műcsalis horgászok, az új Ultra UV sorozat megtalálható a három leghatásosabb plasztikcsali között. Szereljük őket fel, dobjunk be velük és biztos jön a rávágás.

Termékadatok:

 • Bizonyított fogósság
 • Élénk színek
 • A legfőbb táplálékhal utánzatok: bodorka, sügér, csuka, domolykó, süllő, szivárványos és barna pisztráng
 • Hossz: 9 cm
 • Kiszerelés: 1 db/csomag
Elérhető szín:

Lemon Tiger
UV Pink

A FOX Rage Pro Shad Natural műcsalik teljes kínálatának megtekintéséhez kattints ide!

L&K különlegességek:

L&K Floating Long Fly 7 cm ASB F
A Long Fly legfontosabb tulajdonsága a rendkívül kis sűrűsége, mely miatt a mederfenékre leejtve olyan mozgást mutat a plasztik, mint amilyet az aljzaton turkáló apró halak szoktak táplálkozás közben. Ízesített, rendkívül strapabíró anyagból készült. Formailag egy mai klasszikus féregtestű gumihal. Kettő méretben kapható, 5 és 7 centis változatban, amelyből a kisebb az UL pecásoknak is ínyencfalat lehet. Rendkívül sűrűn bordázott, vékony teste van, amely az finom vibráció létrehozása mellett a nagyobb kilengéseknek is teret ad. A farokkorong merőleges a testre, így a veretés határozottabb állóvízben is. Nagymértékben növeli a fogósságot a sóssága, mely kiemeli a többi plasztik csali közül. Még fogósabbá pedig ízesítése teszi, ami egy speciális természetes és az „Attack” aroma keveréke. E tulajdonságok emelik napjaink egyik legfogósabb plasztik csalijává az L&K Floating Long Fly-t!
Termékadatok

 • Méret (cm): 7
 • Súly (g): 1
 • Várható hal: süllő, sügér
 • Kiszerelés: 5 db / csomag
 • Színkód / Szín: ASB F
 

A Long Fly legfontosabb tulajdonsága a rendkívül kis sűrűsége, mely miatt a mederfenékre leejtve olyan mozgást mutat a plasztik, mint amilyet az aljzaton turkáló apró halak szoktak táplálkozás közben, ráadásul ízesített, rendkívül strapabíró anyagból készül!

Az L&K Floating Long Fly műcsalik teljes kínálatának megtekintéséhez kattints ide!

NEVIS Impulse Shad 7,5 cm - 5 szín

Ha végignézünk a horgászboltok polcain, megszámlálhatatlanul sokféle plasztik csalit találunk, ám talán egyik se büszkélkedhet olyan kialakítással, mint az Impulse Shad gumihalai.
Mi a sikerének a titka?
Ez a csali mind anyagákban, mind kialakításákban eltér a már jól megszokott gumihal típusoktól. A végig redőzött testének alsó részén nagyméretű „bordák” találhatóak, amik extra rezonanciát bocsátanak ki, jóval nagyobbat, mint a hagyományos egybe testű gumihalak. Az elvékonyodó végét egy arányaiban igen nagy farok zárja, ami további nagy amplitúdójú mozgásra készteti a gumihalat még igen lassú vontatás közben is. A tesztek alkalmával a fenéken pár másodpercre ott hagyott műcsalit felvette egy-egy szebb kősüllő.
Kiváló mozgást produkál a vízben, ami vetekedik szinte bármelyik táplálékhallal! Nem véletlen, hogy olyan körülmények között is támadásra tudjuk vele bírni a ragadozót, amikor a szimpla csalik csődöt mondanak.

Termékadatok:

 • Hossz: 7,5 cm
 • Kiszerelés: 5 db/csomag
 

Remek összeállítás, 5 fogós színnel, kedvező áron!

A NEVIS Impulse Shad 7,5 cm - 5 szín szett megtekintéséhez kattints ide!

 

Takács Péter kollégánk egyik kedvence:

NEVIS Vantage Longer 7,5 cm
A Longer névre keresztelt modellt a modern plasztik csalis horgászat igényeinek megfelelően tervezték. A test bordás kialakításának köszönhetően nemcsak a farok ad le rezgéseket, hanem a test is, rendkívül intenzíven mozog még lassú bevontatásnál is. Offset horoggal szerelve vízinövényes helyen is eredményesen használható. A lágy gumikeveréknek köszönhetően egyedi mozgása van, aminek köszönhetően a tesztelések során rengeteg süllőt és sügért adott. Jól eltalált méretekben (7,5 és 8,75 cm) és fogós színekben készül, a gumikeverékbe pedig csalogató anyag is kerül hatásosságának növelése céljából.
Termékadatok

 • Méret (cm): 7,5
 • Súly (g): 0
 • Várható hal: süllő, csuka
 • Kiszerelés: 6 db / csomag
 • Színkód / Szín: 703 - Fluosárga csillámos
 

A Longer névre keresztelt modellt a modern plasztik csalis horgászat igényeinek megfelelően tervezték
A test bordás kialakításának köszönhetően nemcsak a farok ad le rezgéseket, hanem a test is, rendkívül intenzíven mozog még lassú bevontatásnál is
Igény szerint könnyedén alakítható, méretre szabható
Így még jobban mozog!
Az eredmény nem marad el!
A faragott Vantage Longer csalira kapott ez a szép dunai süllő
Pintér Zoltán is előszeretettel használja ezt a típust, nem véletlenül!
A halak ízlése nem hazudik, az eredmények mindig magukért beszélnek!

 

A NEVIS Vantage Longer műcsalik teljes kínálatának megtekintéséhez kattints ide!

Harcsás típusok:

NEVIS Vantage Swinger 9,5 cm - PN
A Swinger névre keresztelt modellt a modern plasztik csalis horgászat igényeinek megfelelően tervezték: kellően lágy, bordázott testű, emellett a hátán és hasán bevágott a könnyed offset horgos felkínálás érdekében. Jól eltalált méretekben (7 és 9,5 cm) és fogós színekben készül, a gumikeverékbe pedig csalogató anyag is kerül hatásosságának növelése céljából. A gumihal faroktöve szépen elvékonyított kialakítású, korongfarka pedig kifejezetten nagy. E tulajdonságainak köszönhetően nagyon intenzív mozgásra képes még lassú bevontatás esetén is. Különlegessége, hogy nemcsak a korongfarka mozog, hanem az egész test átveszi annak remegését és rendkívül attraktív, billegő mozgásba kezd. Úgy riszálja magát a Swinger, mintha táncolna a vízben.
Termékadatok

 • Méret (cm): 9,5
 • Súly (g): 0
 • Várható hal: süllő, csuka
 • Kiszerelés: 3 db / csomag
 • Színkód / Szín: 904 - Pirosas-narancssárga
 

A Vantage Swinger különlegessége, hogy nemcsak a korongfarka mozog, hanem az egész test átveszi annak remegését és rendkívül attraktív, billegő mozgást produkál
Eredményességét a harcsahorgászatban is bizonyította
Takács Péter ezzel a csalival fogta idei legnagyobb harcsáját, ezt a gyönyörű, 32,23 kg-s példányt

A NEVIS Vantage Swinger műcsalik teljes kínálatának megtekintéséhez kattints ide!

FOX Zander Pro 10 cm - UV Chartreuse 1 db
A Rage legendás plasztik csalijai még jobbak lettek, amely bizonyítéka az új Zander Pro Shad. A Pro Shad már bizonyította fogósságát és a hihetetlen élethű mozgását.
Tulajdonságok:
- Bizonyított fogósság
- Rendkívül élethű mintázat
- Hossz: 10 cm

Fox Zander Pro 10 cm - Chartreuse

Haldorádó Team

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.