Bemutatjuk a legnépszerűbb gumi csalijainkat

Bemutatjuk a legnépszerűbb gumi csalijainkat

Javában tapossuk a pergető főszezont, ami sok olyan horgászt kedvét is meghozza a rablóhalak e sportos módszerrel történő megfogásához, akik az év többi részében nem ezzel foglalkoznak elsősorban. Bennük megannyi kérdés fogalmazódik meg, elsők között a csalik kapcsán, ezért ebben az írásunkban összegyűjtöttünk egy dobozra valót áruházunk legnépszerűbb típusaiból, melyeket a kezdő és gyakorlottabb pergetőknek egyaránt szívesen ajánlunk!

Fogós újdonságok:

STORM Searchbait Minnow Weedless
A 360 GT Searchbait bokorugró változata, melyen egy speciális anyagból készülő drót tartja távol a horogtól a vízinövényeket, ágakat, így könnyedén hatol át akár az akadósabb területeken is. Amennyiben nincs szükségünk erre a funkcióra, egyszerűen lenyomhatjuk a drótot, mely ezután a csali testére simulva semmilyen szinten nem befolyásolja annak használatát.
Olyan univerzális csalit alkottak, amely különösebb trükközés nélkül, folyamatos bevontatás mellett is kellő csáberőt fejt ki a ragadozók számára. Ez nagyon jól jön akkor, ha egy ismeretlen vízterületet kell átpásztáznunk: időt nyerünk, ami magasabb dobásszámot eredményez. A széles korongfarok verető mozgása mellett a hengeres test ütemesen elfordul közel 180 fokot jobbra-balra, ennek köszönhetően meg-megvillan a világosabb hasi rész. Ezzel párhuzamosan a műanyag, önsúlyos fejbe rejtett golyó halk csörgő hangot, így pluszrezgéseket közvetít célhalaink felé.
Termékadatok:

 • Méretek (cm): 11 – 14
 • Súlyok (g): 7 – 12 
 • Várható hal: csuka, süllő, sügér, harcsa
 • Kiszerelés: 3 db/csomag
 

A Storm Searchbait Minnow, ahogy a neve is mutatja, egy igazi kereső csali, nagyon jól jön akkor, ha egy ismeretlen vízterületet kell átpásztáznunk
A műcsali veretése nagyon látványos és impulzív, illetve az élethű dizájnos, műanyag, önsúlyos fejbe rejtett golyó halk csörgő hangot ad, így plusz rezgéseket közvetít célhalaink felé, kiváltva ezzel a ragadozók támadását

Elérhető színek:

MD - Medic
SO - Sunset Orange
LC - Limetreuse
PI - Pearl Ice
H - Herring
A nagyobb méretű Searchbait Minnow csalik bármelyike kiváló választás, ha célzottan nagy ragadozóra szeretnénk vadászni!
Nagy Gábor, a Storm hazai teszthorgásza is előszeretettel használja…
… és többek között ezt a fantasztikusan szép, kapitális csukát is ennek a típusnak köszönheti

A Storm Searchbait Minnow Weedless műcsalik teljes kínálatának megtekintéséhez kattints ide!

SAVAGE GEAR Cannibal Curltail

A rendkívül népszerű Cannibal Shad twisterfarkú változata. A farok a leglassabb húzásra is beindul, vizuális és rezgés ingereket bocsát ki - nagyon sokoldalú és hatékony csali csukára, sügérre és süllőre is!
Termékadatok:

 • Méretek (cm): 10
 • Súly (g): 5
 • Várható hal: csuka, süllő, sügér
 • Kiszerelés: 1 db/csomag

Elérhető színek:

Dirty Roach
Perch

A SAVAGE GEAR Cannibal Curltail műcsalik teljes kínálatának megtekintéséhez kattints ide!

FOX Rage Pro Shad Natural

A Rage legendás plasztik csalijai még jobbak lettek, amely első bizonyítéka az új Pro Shad Super Natural. A Pro Shad már bizonyított fogósságát és a hihetetlen élethű mozgását kombinálva jött létre a Rage Super Natural, amely mintázatait a Replicant családból már ismerhetjük, ezek az új csalik jelenthetik azt a bizonyos pluszt, amikor arra igazán szükség van pergetés során.
Termékadatok:

 • Bizonyított fogósság
 • Rendkívül élethű “Super Natural” mintázat
 • A legfőbb táplálékhal utánzatok: bodorka, sügér, csuka, domolykó, süllő, szivárványos és barna pisztráng
 • Hossz: 10 cm
 • Kiszerelés: 1 db/csomag
 

Elérhető színek:

Roach
Silver Bleak

 
FOX Rage Slick Shad

A fejlett vizuális technológiának köszönhetően nagy előnyhöz juthatnak a műcsalis horgászok, az új Ultra UV sorozat megtalálható a három leghatásosabb plasztikcsali között. Szereljük őket fel, dobjunk be velük és biztos jön a rávágás.
Termékadatok:

 • Bizonyított fogósság
 • Élénk színek
 • A legfőbb táplálékhal utánzatok: bodorka, sügér, csuka, domolykó, süllő, szivárványos és barna pisztráng
 • Hossz: 9 cm
 • Kiszerelés: 1 db/csomag
 

Elérhető szín:

Raspberry UV

 
L&K különlegességek:

L&K Floating Long Fly 7 cm ASB F
A Long Fly legfontosabb tulajdonsága a rendkívül kis sűrűsége, mely miatt a mederfenékre leejtve olyan mozgást mutat a plasztik, mint amilyet az aljzaton turkáló apró halak szoktak táplálkozás közben. Ízesített, rendkívül strapabíró anyagból készült. Formailag egy mai klasszikus féregtestű gumihal. Kettő méretben kapható, 5 és 7 centis változatban, amelyből a kisebb az UL pecásoknak is ínyencfalat lehet. Rendkívül sűrűn bordázott, vékony teste van, amely az finom vibráció létrehozása mellett a nagyobb kilengéseknek is teret ad. A farokkorong merőleges a testre, így a veretés határozottabb állóvízben is. Nagymértékben növeli a fogósságot a sóssága, mely kiemeli a többi plasztik csali közül. Még fogósabbá pedig ízesítése teszi, ami egy speciális természetes és az „Attack” aroma keveréke. E tulajdonságok emelik napjaink egyik legfogósabb plasztik csalijává az L&K Floating Long Fly-t!
Termékadatok

 • Méret (cm): 7
 • Súly (g): 1
 • Várható hal: süllő, sügér
 • Kiszerelés: 5 db / csomag
 • Színkód / Szín: ASB F
 

A Long Fly legfontosabb tulajdonsága a rendkívül kis sűrűsége, mely miatt a mederfenékre leejtve olyan mozgást mutat a plasztik, mint amilyet az aljzaton turkáló apró halak szoktak táplálkozás közben, ráadásul ízesített, rendkívül strapabíró anyagból készül!

L&K Light Shot 7,5 cm - 053 piros-sárga
A teste karcsú és vékony, amely inkább egy twisteréhez hasonlít, végig sűrű, vékony bordázattal, amely szintén fogósabbá tudja tenni. A legapróbb ragadozókra is használhatjuk, de bizonyos esetekben a nagyok is erre jönnek. A farokkorong csepp alakú, amely a vékony testtel harmonikus mozgást hoz létre, az elvékonyított farokvég pedig garancia arra, hogy a legkisebb áramlásban is életre keljen. Rendkívül fogós színekben kapható, melyek mindegyikére jellemző a flitterezettség. Ez nagymértékben növeli a fogósságot, hasonlóan a sóssága is kiemeli a többi plasztik csali közül. A legfogósabbá pedig ízesítése teszi, ami egy speciális természetes és az „Attack” aroma keveréke. E tulajdonságok emelik napjaink egyik legfogósabb plasztik csalijává az L&K Light Shotot!
Termék adatok

 • Méret (cm): 7,5
 • Súly (g): 0
 • Várható hal: süllő, csuka, balin, sügér, domolykó
 • Kiszerelés: 4 db / csomag
 • Színkód / Szín: 053 - piros-sárga
 

A Light Shot teste karcsú és vékony, végig sűrű, vékony bordázattal, valamint csepp alakú korong farokkal. Extra fogóssá ízesítése teszi, ami egy speciális természetes és az „Attack” aroma keveréke

Takács Péter kollégánk egyik kedvence:

NEVIS Vantage Longer 7,5 cm - SCS
A Longer névre keresztelt modellt a modern plasztik csalis horgászat igényeinek megfelelően tervezték. A test bordás kialakításának köszönhetően nemcsak a farok ad le rezgéseket, hanem a test is, rendkívül intenzíven mozog még lassú bevontatásnál is. Offset horoggal szerelve vízinövényes helyen is eredményesen használható. A lágy gumikeveréknek köszönhetően egyedi mozgása van, aminek köszönhetően a tesztelések során rengeteg süllőt és sügért adott. Jól eltalált méretekben (7,5 és 8,75 cm) és fogós színekben készül, a gumikeverékbe pedig csalogató anyag is kerül hatásosságának növelése céljából.
Termékadatok

 • Méret (cm): 7,5
 • Súly (g): 0
 • Várható hal: süllő, csuka
 • Kiszerelés: 6 db / csomag
 • Színkód / Szín: 703 - Fluosárga csillámos
 

A Longer névre keresztelt modellt a modern plasztik csalis horgászat igényeinek megfelelően tervezték
Takács Péter kollégánk kelléktárában elmaradhatatlan ez a csillámos fluo sárga szortiment
A test bordás kialakításának köszönhetően nemcsak a farok ad le rezgéseket, hanem a test is, rendkívül intenzíven mozog még lassú bevontatásnál is
Igény szerint könnyedén alakítható, méretre szabható
Így még jobban mozog!
Az eredmény nem marad el!
A faragott Vantage Longer csalira kapott ez a szép dunai süllő
Pintér Zoltán is előszeretettel használja ezt a típust, nem véletlenül!
A halak ízlése nem hazudik, az eredmények mindig magukért beszélnek!

Harcsás típusok:

NEVIS Vantage Swinger 9,5 cm - PN
A Swinger névre keresztelt modellt a modern plasztik csalis horgászat igényeinek megfelelően tervezték: kellően lágy, bordázott testű, emellett a hátán és hasán bevágott a könnyed offset horgos felkínálás érdekében. Jól eltalált méretekben (7 és 9,5 cm) és fogós színekben készül, a gumikeverékbe pedig csalogató anyag is kerül hatásosságának növelése céljából. A gumihal faroktöve szépen elvékonyított kialakítású, korongfarka pedig kifejezetten nagy. E tulajdonságainak köszönhetően nagyon intenzív mozgásra képes még lassú bevontatás esetén is. Különlegessége, hogy nemcsak a korongfarka mozog, hanem az egész test átveszi annak remegését és rendkívül attraktív, billegő mozgásba kezd. Úgy riszálja magát a Swinger, mintha táncolna a vízben.
Termékadatok

 • Méret (cm): 9,5
 • Súly (g): 0
 • Várható hal: süllő, csuka
 • Kiszerelés: 3 db / csomag
 • Színkód / Szín: 904 - Pirosas-narancssárga
 

A Vantage Swinger különlegessége, hogy nemcsak a korongfarka mozog, hanem az egész test átveszi annak remegését és rendkívül attraktív, billegő mozgást produkál
Eredményességét a harcsahorgászatban is bizonyította
Takács Péter ezzel a csalival fogta idei legnagyobb harcsáját, ezt a gyönyörű, 32,23 kg-s példányt

DELALANDE Sandra piros-fehér 9 cm
Ez a hazánkban (egyelőre) tán csak kevesek által ismert cég egyedinek tekinthető: az 1979 óta családi vállalkozás (a tulajdonos és üzemeltető Alain Delalande) keretében működő vállalat az egyedüli, amely Európában lágy plasztik csalikat készít. Mára már 25 országba szállítanak, amihez kell is a napi 10.000 darabos termelés. Műcsalijaikat hihetetlennek tűnő, 110 féle eltérő színben gyártják (ami akkor is imponáló, ha nem minden típus és méret érhető el e színek mindegyikében). Piacra szánt termékeiket előzőleg minden esetben tesztelik. A Delalande plasztik csalikra általánosan jellemző a rendkívül lágy anyag.
Sandra egy speciális twisterfarokkal ellátott halforma. A hosszú, nagyon lágy, lyuggatott farokrész már a legkisebb húzás esetén is hullámzásba kezd. A Sandra ideális lassú bevontatásra, állóvízre, kis ólomfejjel végzett vízközti horgászatra.
Termékadatok

 • Méret (cm): 9
 • Súly (g): 0
 • Várható hal: csuka, süllő, sügér, harcsa, balin
 • Kiszerelés: 2 db/csg
 • Színkód / Szín: 061 - Piros fejű, fehér testű
 

Egy igazi klasszikus, ami évek óta jelen van a horgászok csalis táskáiban, hiszen rengeteg süllőt csal horogra!

Haldorádó Team