Bledi születésnap 2.0

Bledi születésnap 2.0

Nincs év Bled nélkül, így újfent elutaztam kedvesemmel e szlovén gyöngyszemre kirándulni és horgászni. Ezúttal is augusztusban jött el az idő, hogy újra ellátogassunk Bledre, most viszont a peca sokadlagos volt, de 1 napot most is adtam a tónak.

Helyválasztás:
Mindig a legfontosabb kérdéskör, és nagyjából el is dől, fogunk-e valamit vagy csak várjuk a csodát. Most húztam egy váratlant, melynek jó oka és komoly előzménye volt. Minden idők legnagyobb esőzése volt Szlovéniában melynek következményeként a Bledi-tó vize is nagymértékben megemelkedett, ilyenkor az átfolyók közelségét keresik a pontyok. Ezt tudván felkerestem a szálláshoz legközelebbi ilyen helyet, ahol „All in” alapon megkezdtem a horgászatot.

Egy számomra új helyen kezdtem meg a horgászatot
A By Döme Black Edition botoknak méltó helyszín Bled
Sok munkánk van benne, hogy ez a bot napvilágot lásson
Méltó teszthelyszín kipróbálni őket

Taktika:
Az idei változások hidegzuhanyként érték a Bledre vágyó pontyhorgászokat. Évről évre szigorodtak a szabályok a tavon, ennek eredményeként ez évtől tilos etetni a halakat!
A spombos, dobócsöves etetés azonnal tiltólistássá vált tehát, de akkor mégis, hogyan lehet horgászni? A PVA termékek használata engedélyezett, vagyis PVA bagbe, illetve hálóba rakhatunk bojlit, pelletet vagy ezek keverékét. Elsőre elég reménytelennek tűnik így a helyzetünk egy olyan tavon, melynek átlagmélysége körülbelül 15 méter. Vagy mégsem?
7. bledi horgászatom után kijelentem, hogy a hely sokkal fontosabb, mint az etetés. A halak folyamatosan mozgásban vannak a tavon, jókor jó helyen kevés, minőségi csalival is megfoghatók a legnagyobbak is, ez egészen biztos. Most ez a szabályozás van érvényben, ezt kell elfogadni és ehhez alkalmazkodni.

Újabb újdonság górcső alatt…
… és a már jól bevált Hot Mango!

 

Kevés minőségi kellék, ennyi kell Bledre
Minden a helyén, ideje hátradőlni és gyönyörködni!
Hű társammal :)

 

Halak, Összegzés:
Bő 2 óra leforgása alatt 3 gyönyörű pontyot fogtam, egy 16, egy 18 és egy 20 kilogramm felettit. Parádésan szép halak voltak, kicsattanó erőben. Mindegyik egy Spinner rigen felkínált lebegő csalira érkezett, mellette pedig egy kis PVA csomag volt, benne oldódó kókuszos bojlival.
Nagyon nagy élmény volt újfent itt tölteni a születésnapot, ráadásul horgászattal. A rossz idő ellenére örök emlék lesz ez a bledi kaland, nemcsak a szép fogások miatt. Nem árulok el azonban nagy titkot azzal, hogy a visszatérés sem fog sokat váratni magára!

Sokat nem váratott magára az első kapás
Álomhal a kedvenc vizemtől születésnapomra
Újabb akció
Szurkolótáborom
Egy gyönyörű, klasszikusnak mondható bledi tükrös
Minden pontyhorgász álma egy ilyen fekete ponty Bledről
Ide kell az energia!

 

Egy átlag helyi domolykó, fogtam most is többet
Bőrig áztunk, de minden perce megérte!
Örökké emlékezetes lesz ez a bledi kaland is!

 

Írta: Rokolya Péter
Fotók: Kieta Bettina, Rokolya Péter

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.