Bledi születésnap

Bledi születésnap

Nincs év Bled nélkül, így újfent elutaztam kedvesemmel e szlovén gyöngyszemre kirándulni és horgászni. Ezúttal augusztusban jött el az idő, hogy újra ellátogassunk Bledre, ami köztudottan nem a legjobb időszak a pecára itt, de nézzük, hogyan is oldottuk meg ezt a cseppet sem terhes feladatot!

Helyválasztás:
Ez a legfontosabb tényező mindig, kiváltképp egy olyan vízen, melynek átlagmélysége 15 méter. Itt nincs állandó tuti hely, ahogy mindig jó taktika és csali sem. Egy olyan helyre ültem, mely már korábban megörvendeztetett szép halakkal: ez egy nagy plató, amelynek szélén a vízmélység szépen törik le 6 méterről 12 méterig. Ezt a platót úszkálják körbe a halak egész nap. Itt jó eséllyel érhetünk el kapást, viszont az átlagsúly általában kisebb lesz… de hogy egy klasszikus idézettel éljek: „Every carp is good from Bled”.

Az álmok temploma
Szemtől szemben egy régi ismerőssel
Ikonikus hely
Optimális időben kezdtem a pecát

Taktika:
Egy csalival készültem, mely sokszor oly jól bevált: a Fűszeres Vörös Máj bojlival. Keverékemet kiegészítettem kevés magmixszel és pellettel, majd nyakon öntöttem kevés Spicy Squid Korda Goo és Fűszeres-Májas SpéciAditive aromával. Ebből napi 3 kilogrammot juttattam be – a megengedett maximális mennyiséget. Az etetés üteme fontos, és minél pontosabb, annál hamarabb érhetünk el kapást. A halakat helyben tartani ekkora mennyiséggel itt lehetetlen, nyáron viszont szerintem optimális ez a mennyiség, sőt még sok is lehet.

Tartalmas mix
Spomb töltés ON
All in Spicy Red Liver
A dobócső is jó alternatíva etetni
Az attraktívabb horogcsalik gyorsan sikerhez vezethetnek
Bevált előkém és kiegészítői
A botok a helyükön
Egy jó napszemüveg segít meglátni a jeleket

Halak:
Az első pontyok hamar megérkeztek, először a kisebbek, majd lassan, de biztosan növekedett az egyedsúly is. Szép pikkelyesek jöttek, több 10 és 15 kiló körüli hal. Tökéletes szülinap volt szép és erős halakkal, melyek mosolyt csaltak arcunkra. Szép fotókkal is bővült népes bledi albumom, aminek külön örültem.

Apróságokkal indult a peca…
… majd növekedett a méret
Minden ponty jó Bledről
Bakancslistás fénykép
Közös élmény egy különleges helyen
Ikonikus pletna, mellyel körbehajózható a tó
Szeretünk itt
Különleges lepke, de vajon milyen?
Záró vacsi a vízparton
Esti megvilágításban a vár
Búcsúhalam ez az öreg pocakos lett
Hamarosan visszatérek és ígérem, igazi óriásokkal jelentkezem!

Összegzés:
Minden születésnap emlékezetes, pláne egy bledi, és minden bledi peca jó, pláne egy születésnapi! Itt sosem könnyű nagy pontyot fogni, legfőképp nyáron. Viszont legközelebb télen érkezem ide és ígérem, legalább egy igazi óriással fogok újra jelentkezni!

Írta: Rokolya Péter
Fotók: Kieta Bettina, Rokolya Péter

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.