Őszi ezerjó

Őszi ezerjó

Az idén nekem mindössze két horgásztúra fért be, éppen ezért tűkön ülve vártam, hogy végre a vízparton lehessek. A felkészülést már hetekkel előtte megkezdtük, hogy minden rendben legyen. Az idő és Fortuna kegyes volt hozzánk, ezért élményekben és rekordokban gazdag horgászatban volt részünk.

A helyet cimborám foglalta le már az év elején. A választása a Móri Ezerjó Major Horgásztóra esett, azon belül is az 1/2 faházat sikerült lefoglalni, bár igazság szerint az 1/1 lett volna a cél, de hát ezt sikerült.

Az 1/2 helyet foglaltuk el vasárnap délelőtt

Az én feladatom a magmix készítése volt, ez kukoricából és repcéből állítottam össze. A bojlit Dávid gyúrta és ő kizárólag ezzel is csalizott. A faházat délelőtt 9-kor foglaltuk el. A kipakolás után csónakba ugrottuk, és irány a víz. Az egyik bóját a sziget közepére raktuk le, míg a másikkal a mély vizet céloztuk meg.

Jó helynek ígérkezik
A szerelékek a helyükön
Kapás!
Végre a parton
Kukorica + édes ananász volt mindkét horgomon a csali

A helyet egyáltalán nem ismertem, ezért társamra hagyatkoztam, aki már horgászott itt. Az etetés a bal oldali bójához a kukorica, bojli és halibut pellet mellett minimális csírázott kendermag is jutott a vízbe. Az én bójámra kizárólag etetőhajóval vittem be a kaját, ami kukoricából és repcéből állt. Szerelékem 80 g-os pasztaólomból és egy 4-es Gamakatsu horogból állt, a csali pedig egy szem kukorica és egy 16 mm-es főzött ananászos pop-up bojli volt.

Dávid és a töves
Feszülnek az „izmok”
Jövőre újra találkozunk
Első esti vendég
Éjszakai ébresztő

Az első pontyomat délután sikerült a szákba terelni. Finoman húzta el a csalit, de szerencsésen akadt, és a fárasztást követően, majd pár kép után engedtem is útjára. Dávid ekkorra már két ponttyal gazdagította a fotóalbumát. Éjfél előtt még egy bajszossal villogtam a vaku – akarom mondani a reflektor – fényében.
A reggeli közben – ami mennyei finom szalonnás-gombás-hagymás tojás volt – a jobb oldali kapásjelzőm felvisított: egy +12 kg-os ponty szakította meg a kajálást.

Érzem, már fárad
Azért pár tükörpontyot is fogtunk

A második nap részemről nagyon akciódúsra sikeredett, ugyanis 7 pontyot mérlegeltem és egy amurt is fogtam. A 72 óra villámgyorsan eltelt, összesen 18 db halat fogtam, 2 amurt és 16 pontyot és, amik között volt egy 19,20 kg-os tőponty is. A legnagyobb halat barátom egy 21,43 kg-os ponttyal húzta be, ami egyéni rekordja is egyben. Innen gratulálok hozzá még egyszer. Szép munka!

19,20 kg
Nagy meglepetésemre egy spanyolmintás
16,46 kg-os amur

Írta: Horváth Viktor
Fotók: Csigó Dávid

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.