A Carp Academy swingerek világa

A Carp Academy swingerek világa

Ma már rengeteg különböző típusú swinger található a piacon, de hogy ezek valójában miben is különböznek, és hogy melyiket milyen helyzetben ajánlott használni, arról már lényegesen kevesebb információ található. Ebben az írásban összegyűjtöttem a Carp Academy swingereinek javát, melyekből több típust jómagam is szívesen használok.

CARP ACADEMY Illuminated swinger
Az Illuminated Swinger remek minőségén kívül a kedvező árával is magára irányítja a figyelmet. Ez egy merevkaros swinger, melyen a 42 grammos súly mozgatásával növelhetjük vagy csökkenthetjük a zsinórra gyakorolt ellenállást. A swinger műanyag tartórészébe beépített rugóval változtathatjuk a swinger erőhatását a zsinórra. Viharos szélben hatalmas segítséget jelent a feszesre állított swinger, gyorsan egyenesbe hozza a zsinórt. A zsinórcsiptetőt is tetszés szerint állíthatjuk zsinórunk vastagságának megfelelően. A swingerfejbe építettek egy LED-et is, mely kapás esetén világít, persze előtte csatlakoztatni kell a kapásjelzőhöz.

Van, aki a merevkarosat és van, aki a láncos típusokat részesíti előnyben. A Carp Academy mindkét típusból széles választékot kínál
Az Illuminated swinger elsősorban a nagy távolságú, behúzós horgászatokhoz ajánlott, melyet a gyártó három-, illetve négydarabos szettben kínálja

Bővebb információ: ugrás az áruházba

CARP ACADEMY Sensor Swinger
A Sensor Swinger egy merevkaros swinger, melyen a 42 grammos súly mozgatásával növelhetjük vagy csökkenthetjük a zsinórra gyakorolt ellenállást. Főleg az ejtős kapások érzékelésében van nagy szerepe. A swinger műanyag tartórészébe beépített rugóval változtathatjuk a swinger erőhatását a zsinórra. Viharos szélben hatalmas segítséget jelent a feszesre állított swinger, gyorsan egyenesbe hozza a zsinórt. A swingerfejbe építettek egy LED-et is, mely kapás esetén világít, persze előtte csatlakoztatni kell a kapásjelzőhöz. Ezenkívül a swingerfejbe világítópatron is helyezhető.

Szettben egy bélelt táskában kapott helyet
A rugós-feszítős megoldás miatt folyóvízen is jól használható, feszesen tartja a zsinórt a kapás pillanatáig

Bővebb információ: ugrás az áruházba 

CARP ACADEMY Swinger Dropper
Napjainkban igen népszerűek a különböző láncos kapásjelző alkalmatosságok. Ezek nagy előnye, hogy az óvatos halak érzékeny kapásait jobban prezentálják felénk. Ebből adódóan kiváló választás ez a típus, ha rövid távolságra horgászunk! A Carp Academy Swinger Dropper esetében teljesen lágy kialakítású az összeköttetés a rögzítési pont és a fejegység között, aminek előnyeit az ejtős kapások során fogjuk nagyra értékelni!

A Dropper swinger a kezdő, a módszerrel még csak ismerkedő horgászok részére lehet megfelelő választás
A fejegység felső végén állítható a golyók szorossága

Bővebb információ: ugrás az áruházba

CARP ACADEMY Világító swinger
Ez a swinger a napjainkban egyre népszerűbb láncos technológiával készült. Ráadásul, ha azt szeretnénk, hogy éjszaka is világítson, jelezve a helyzetét, akkor sem kell másik után nyúlnunk, hiszen az alkonykapcsolóval és LED világítással ellátott swinger ezt is tudja! Beépített éjszakai fénnyel rendelkezik, ezért sötétedéskor automatikusan felkapcsolódik a jelzőfény. Valamennyi swinger minőségi anyagokból, illetve magas szintű technológiával készült. Ez biztosítja a problémamentes működést és a hosszú élettartamot.

A Carp Academy világító swingert jómagam is éveken keresztül használtam
A zsinórt a két golyós fej fogja meg, melynek erőssége az alján állítható
A belsejében két elem biztosítja az éjszakai fényt
A fénye elég intenzív, látványosan jelzi a kapást a sötét éjszakában is
Három-, illetve négydarabos szettben is elérhető egy műanyag kofferbe csomagolva

Bővebb információ: ugrás az áruházba

CARP ACADEMY Wiron XS Swinger tartalék fejekkel
A Carp Academy Wiron XS egy ún. „bicikliláncos” swinger, amely remekül ötvözi egy láncos és egy merevkaros kapásjelző pozitív tulajdonságait. Esetében a viszonylag merev tartás mellett lágy kialakítású az összeköttetés a rögzítési pont és a fejegység között, aminek előnyeit az éjtős kapások során fogjuk nagyra értékelni! Ebből adódóan kiváló választás ez a típus kisebb és nagyobb távolságba végzett horgászatokhoz egyaránt! A fejben beépített golyók tartják a swingert a zsinóron, melyek stabilak és nagy szélben is biztosan fognak, azonban bevágáskor könnyedén oldanak. Súlyozását a swinger fejébe csúsztatott fém rudacskákkal lehet állítani.

A Wiron XS egy moduláris, sokféleképpen használható típus
A Wiron swingerek mindegyik modellje gyorscsatlakozóval van szerelve
Idén már sok kapást jelzett nekem is ez a modell
Súlyozását a swinger fejébe csúsztatott fém rudacskákkal lehet állítani

Bővebb információ: ugrás az áruházba

CARP ACADEMY Wiron XT Swinger tartalék fejekkel
A Carp Academy Wiron XT esetében teljesen lágy kialakítású az összeköttetés a rögzítési pont és a fejegység között, aminek előnyeit az ejtős kapások során fogjuk nagyra értékelni! A fejben beépített golyók tartják a swingert a zsinóron, melyek stabilak és nagy szélben is biztosan fognak, azonban bevágáskor könnyedén oldanak. Súlyozását a swinger fejébe csúsztatott fém rudacskákkal lehet állítani. A jelző mellé a gyártó ajándékba ad 4 további, különböző színű fejegységet is (így összesen 5 db jár hozzá), melyek közül kedvünkre megválaszthatjuk az ízlésünknek vagy az adott fényviszonyoknak leginkább megfelelőt.

Az XS típus egy könnyebb, nagyobb mozgásteret biztosító láncot kapott

Bővebb információ: ugrás az áruházba

CARP ACADEMY Wiron Swinger tartalék fejekkel
A Carp Academy Wiron Swinger egy nagy teherbírású, merevkaros kapásjelző. Kiváló választás nehéz körülmények közé, használatát a behordásos technikát előnyben részesítő bojlis horgászoknak ajánljuk, akik kedvelik az extrém nagy távolságban való horgászatot is. A fejben beépített golyók tartják a swingert a zsinóron, melyek megbízhatóak és nagy szélben is biztosan fognak, azonban bevágáskor könnyedén oldanak. Súlyozását a swinger fejébe csúsztatott fém rudacskákkal, illetve a karon lévő hengeres súly mozgatásával lehet állítani. A jelző mellé a gyártó ajándékba ad 4 további, különböző színű fejegységet is.

Ez a modern, nagyon széles felhasználhatóságú család merevkaros verzióban is elérhető

Bővebb információ: ugrás az áruházba

(X)
Írta: Haskó Tamás

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: