A Carp Academy swingerek világa

A Carp Academy swingerek világa

Ma már rengeteg különböző típusú swinger található a piacon, de hogy ezek valójában miben is különböznek, és hogy melyiket milyen helyzetben ajánlott használni, arról már lényegesen kevesebb információ található. Ebben az írásban összegyűjtöttem a Carp Academy swingereinek javát, melyekből több típust jómagam is szívesen használok.

CARP ACADEMY Swinger kék, zöld, sárga és piros színekben
Ez egy speciális súlyozott kapásjelző, amely célja, hogy elektromos kapásjelző használata során, a zsinórt mindvégig feszesen tartsa. Ennek különösen nagy jelentősége van az ejtős kapásoknál, hiszen ekkor a laza zsinór - swinger használata nélkül - nem feszülne rá a kapásjelző görgőjére, és nem tudná azt megmozdítani. Így a kapást sem érzékelnénk! A Carp Academy swinger, egy olyan merevkaros kapásjelző, amelyen a súly, tetszés szerint mozgatható, növelve vagy csökkentve ezzel a zsinórra mért ellenállást. Azoknak ajánljuk, akik egy remekül használható, de még megfizethető swingerre pályáznak.

Ezt a merevkaros swingert azoknak ajánljuk, akik egy remekül használható, de még megfizethető swingerre pályáznak

Bővebb információ: ugrás az áruházba

CARP ACADEMY Thunder Swinger
A Carp Academy legújabb kapásjelzője, a Thunder Swinger. Napjainkban igen népszerűek a különböző láncos kapásjelző alkalmatosságok. Ezek nagy előnye, hogy az óvatos halak érzékeny kapásait jobban prezentálják felénk. Ebből adódóan kiváló választás ez a típus, ha rövid távolságra horgászuk! A Thunder Swinger esetében teljesen lágy kialakítású az összeköttetés a rögzítési pont és a fejegység között, aminek előnyeit az éjtős kapások során fogjuk nagyra értékelni! A fejen gömbös végű fém zsinórcsíptető tartja a swingert a zsinóron, mely igazán stabil és nagy szélben is biztosan fog, azonban bevágáskor könnyedén pattan le a zsinórról, anélkül, hogy megsértené annak felületét. A jelző mellé a gyártó ajándékba ad 3 további, különböző színű fejegységet is (így összesen 4 db jár hozzá), melyek közül kedvünkre megválaszthatjuk az ízlésünknek vagy az adott fényviszonyoknak leginkább megfelelőt.

A Thunder Swinger mellé a gyártó ajándékba ad 3 további, különböző színű fejegységet is (így összesen 4 db jár hozzá), melyek közül kedvünkre megválaszthatjuk az ízlésünknek vagy az adott fényviszonyoknak leginkább megfelelőt
Ezek a láncos kapásjelző alkalmatosságok az óvatos halak érzékeny kapásait is prezentálják felénk

Bővebb információ: ugrás az áruházba 

CARP ACADEMY Swinger Dropper
Napjainkban igen népszerűek a különböző láncos kapásjelző alkalmatosságok. Ezek nagy előnye, hogy az óvatos halak érzékeny kapásait jobban prezentálják felénk. Ebből adódóan kiváló választás ez a típus, ha rövid távolságra horgászunk! A Carp Academy Swinger Dropper esetében teljesen lágy kialakítású az összeköttetés a rögzítési pont és a fejegység között, aminek előnyeit az ejtős kapások során fogjuk nagyra értékelni!

A Dropper swinger a kezdő, a módszerrel még csak ismerkedő horgászok részére lehet megfelelő választás
A fejegység felső végén állítható a golyók szorossága

Bővebb információ: ugrás az áruházba

CARP ACADEMY Világító swinger
Ez a swinger a napjainkban egyre népszerűbb láncos technológiával készült. Ráadásul, ha azt szeretnénk, hogy éjszaka is világítson, jelezve a helyzetét, akkor sem kell másik után nyúlnunk, hiszen az alkonykapcsolóval és LED világítással ellátott swinger ezt is tudja! Beépített éjszakai fénnyel rendelkezik, ezért sötétedéskor automatikusan felkapcsolódik a jelzőfény. Valamennyi swinger minőségi anyagokból, illetve magas szintű technológiával készült. Ez biztosítja a problémamentes működést és a hosszú élettartamot.

A Carp Academy világító swingert jómagam is éveken keresztül használtam
A zsinórt a két golyós fej fogja meg, melynek erőssége az alján állítható
A belsejében két elem biztosítja az éjszakai fényt
A fénye elég intenzív, látványosan jelzi a kapást a sötét éjszakában is
Három-, illetve négydarabos szettben is elérhető egy műanyag kofferbe csomagolva

Bővebb információ: ugrás az áruházba

CARP ACADEMY Wiron XS Swinger tartalék fejekkel
A Carp Academy Wiron XS egy ún. „bicikliláncos” swinger, amely remekül ötvözi egy láncos és egy merevkaros kapásjelző pozitív tulajdonságait. Esetében a viszonylag merev tartás mellett lágy kialakítású az összeköttetés a rögzítési pont és a fejegység között, aminek előnyeit az éjtős kapások során fogjuk nagyra értékelni! Ebből adódóan kiváló választás ez a típus kisebb és nagyobb távolságba végzett horgászatokhoz egyaránt! A fejben beépített golyók tartják a swingert a zsinóron, melyek stabilak és nagy szélben is biztosan fognak, azonban bevágáskor könnyedén oldanak. Súlyozását a swinger fejébe csúsztatott fém rudacskákkal lehet állítani.

A Wiron XS egy moduláris, sokféleképpen használható típus
A Wiron swingerek mindegyik modellje gyorscsatlakozóval van szerelve
Idén már sok kapást jelzett nekem is ez a modell
Súlyozását a swinger fejébe csúsztatott fém rudacskákkal lehet állítani

Bővebb információ: ugrás az áruházba

CARP ACADEMY Wiron XT Swinger tartalék fejekkel
A Carp Academy Wiron XT esetében teljesen lágy kialakítású az összeköttetés a rögzítési pont és a fejegység között, aminek előnyeit az ejtős kapások során fogjuk nagyra értékelni! A fejben beépített golyók tartják a swingert a zsinóron, melyek stabilak és nagy szélben is biztosan fognak, azonban bevágáskor könnyedén oldanak. Súlyozását a swinger fejébe csúsztatott fém rudacskákkal lehet állítani. A jelző mellé a gyártó ajándékba ad 4 további, különböző színű fejegységet is (így összesen 5 db jár hozzá), melyek közül kedvünkre megválaszthatjuk az ízlésünknek vagy az adott fényviszonyoknak leginkább megfelelőt.

Az XS típus egy könnyebb, nagyobb mozgásteret biztosító láncot kapott

Bővebb információ: ugrás az áruházba

CARP ACADEMY Wiron Swinger tartalék fejekkel
A Carp Academy Wiron Swinger egy nagy teherbírású, merevkaros kapásjelző. Kiváló választás nehéz körülmények közé, használatát a behordásos technikát előnyben részesítő bojlis horgászoknak ajánljuk, akik kedvelik az extrém nagy távolságban való horgászatot is. A fejben beépített golyók tartják a swingert a zsinóron, melyek megbízhatóak és nagy szélben is biztosan fognak, azonban bevágáskor könnyedén oldanak. Súlyozását a swinger fejébe csúsztatott fém rudacskákkal, illetve a karon lévő hengeres súly mozgatásával lehet állítani. A jelző mellé a gyártó ajándékba ad 4 további, különböző színű fejegységet is.

Ez a modern, nagyon széles felhasználhatóságú család merevkaros verzióban is elérhető

Bővebb információ: ugrás az áruházba

[s](X)
Írta: Haskó Tamás

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.