Bemutatkozik a Nevis csúcskategóriás bojlis bot és orsó párosa

Bemutatkozik a Nevis csúcskategóriás bojlis bot és orsó párosa

Igazán kitett magáért a Nevis: egy olyan fantasztikus bottal és orsóval kedveskedett a céltudatos pontyhorgászoknak, amelyek bizony megállják a helyüket a legjobbak között is. Néhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlennek tűnt, hogy egy ilyen kedvező árkategóriában elérhetőek legyenek olyan prémium tulajdonságok, amelyek mindezidáig csak a sokkal súlyosabb árcímkével rendelkező modellek bírtak. Gondolok itt például a lassított dobemelésre vagy a botoknál a híres Fuji orsótartókra. Többek között ezekkel a tulajdonságokkal is felruházták a most bemutatandó párost, na de nézzük is, mit is rejtenek ezek az „ékszerek”!

A Nevis Mojo LC 8000 egy exkluzív megjelenésű, nagyméretű távdobó orsó a Nevis kínálatában, melyet olyan fanatikus pontyhorgászok részére alkottak meg, akik nem kötnek kompromisszumokat. Az orsó konstrukciója túl azon, hogy szép, elegáns, nagyon sok technikai előnyt és praktikumot is felvonultat. Minden alkatrészét a mai, modern pontyhorgászat igényeit figyelembe véve alak0tották ki, így egy igazi nagyhalas, távdobó orsót sikerült megalkotni, ami kifejezetten ideális társ a nagy pontyok, amurok horgászatához. Strapabíróságára megnyugtató garanciát jelent az orsó számos műszaki megoldása, így például a rozsdamentes acél csavarokkal szerelt orsótest és a megerősített rozsdamentes acél főtengely. Nagyméretű, kúpos kialakítású fém dobjáról könnyedén repül le a tökéletes zsinórprofilban felrakott zsinór. Ennek titka az orsó hajtóművében keresendő, amibe Wormshaft csigatengely került. A hibátlan futásért az 5 + 1 darab porvédett acélcsapágy, a tűgörgős visszaforgásgátló, valamint tökéletes kiegyensúlyozás felel. A fárasztás élményéről a nagy lamellás, precízen állítható első fékbe épített gyorsfék-rendszer gondoskodik, mely garantáltan vízálló és letapadás-mentes! Ezzel a gyorsfékkel csupán fél fordulattal behúzható, illetve kilazítható a fékerő, ezáltal maximálisan képes visszaadni egy nyeletőfékes orsó komfortját, miközben rendkívül hatékonnyá válik a termetes, vad halak fárasztása során. Az orsón található alumínium dobon természetesen lekerekített zsinórklipsz kapott helyet. A dob zsinórtároló kapacitása is kiemelkedő, 0,30 mm-es zsinórból 500 méter fér az extra minőségű dobra, ami lehetővé teszi a nagyobb víztározókon való biztonságos horgászatot is.

Megérkezett a Nevis csúcskategóriás távdobó orsója!
Ezzel a zsinórvezető görgővel biztosan nem lesz gond
Az első fék rövidített fékrendszert kapott, így egy mozdulattal lazíthatunk vagy feszíthetünk a fékerőn
A lekerekített zsinórklipsz még kiakasztott klipszes horgászatra is alkalmassá teszi ezt a típust
A megnövelt kapacitás lehetővé teszi, hogy harmincas damilból 500 métert tekerjünk az orsó dobjára, mely a nagy víztározókon való horgászathoz elengedhetetlen
Az orsó áttétele is pont optimális…
… dobemelése pedig lassított a megfelelő zsinórkép elérése érdekében
A modern kornak megfelelő letisztult design jellemzi, amelyhez meghökkentően kicsi és vékony orsótest párosul

A Nevis Mojo LC 8000 főbb jellemzői:

 • Elegáns, fekete dizájn
 • Grafit-hybrid orsóház
 • 5 + 1 rozsdamenetes csapágy
 • Extra méretű, nyújtott, fém távdobó dob
 • Precíziós első fék - gyorsfék rendszer
 • Tűgörgős visszaforgásgátló
 • Erősített tengely és hajtómű
 • Zsinóraláfutás-gátló rendszer
 • Csigatengelyes dobemelő rendszer
 • Erősített felkapókar
 • Nagyméretű alumínium CNC hajtókar kényelmes gumifogantyúval
 • Holtjátékmentes visszaforgásgátló
 • Csavarodásmentes zsinórvezető görgő
 • Áttétel: 4,9:1
 

A Nevis Theory bottal jó párost alkotnak
A bot Fuji orsótartót kapott
A megnövelt méretű gyűrűsorból könnyedén szalad ki a zsinór
Az illesztés is finom kidolgozású, ami minőségi botra utal
A 3,6 m-es hossz mellett, elérhető 3,9 méterben is, utóbbi változat a távdobások nagymestere

A Nevis Theory botok felveszik a versenyt a drágább, nagynevű versenytársakkal. Még a pontyhorgász elit elvárásainak is maradéktalanul megfelel ez az igényesen kivitelezett botcsalád. A bot két hosszúságban is elérhető: a 3,6 m-es változat az univerzális botot kereső horgászoknak készült, ez alkalmas behúzós és közepes távolságra történő dobós horgászatra egyaránt. Ez a méret rugalmas akciójának köszönhetően nagyon kellemes fárasztási élményt nyújt a horgász számára. A nagytestvér 3,9 m hosszú – az extrém vékony, de kemény bottest révén ezzel nagyon pontos és hosszú dobások teljesíthetőek, egyértelműen a távdobó horgászatokhoz készült.

A rövidebb változatot rugalmassága és különlegesen szép akciója miatt szívesen használjuk behúzós horgászatokra is
A Theory markolata igazán kézre áll, szinte tenyérhez simul
A bot akciója és rugalmassága fantasztikus!
Ez a páros is ékes bizonyítéka annak, hogy a Nevis is tud olyan pontyos botot és orsót gyártani, ami megállja a helyét az első sorban is!
Haskó Tamás, a Haldorádó Carp Team oszlopos tagja is nagy megelégedéssel használja ezt a párost, jó szívvel ajánljuk mindenkinek!
* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.