Big Carp újdonságok éles bevetésen II. rész - Mázli vagy a vérbojli varázsa?

Big Carp újdonságok éles bevetésen II. rész - Mázli vagy a vérbojli varázsa?

Bizonyára sokan szenvedtek már bojlizáskor attól, hogy egy szürkeharcsa ráfekszik az etetésre, s ezzel távol tartja kedvenceinket, a pontyokat. Ilyen esetekben - ha a kialakított etetéshez ragaszkodunk - általában csak a helyet elfoglaló ragadozó gyors kifogása jelent megoldást. Ehhez komoly segítséget adhatnak a Big Carp Baits két harcsás terméke, a vérbojli és a vérplazma… hogy hogyan? Lássuk!

Böcsödi Károly barátom idén kezdett el Big Carp termékekkel horgászni, és nagyon szép eredményeket ért el velük a helyi kis kavicsbánya tavukban. Egyik alkalommal ismét meglátogattam horgászat közben, amikor éppen Nagy Gáborral, a Big Carp nagykereskedelmi vezetőjével horgásztak.

Egy augusztusi csütörtök este a kiszemelt horgászhely előtt vízre szálltunk, és valami törést, haltartó helyet kerestünk dobótávolságon belül. Találtunk 2 szigetet nagy töréssel, a szigeten volt kb. 3,5m-es víz, körülötte a 6 m-es pálca eltűnt a karunkkal együtt!

Péntek éjjelig a cég Red Salmon és asafoetida bojlijára jött néhány kisebb hal 2-8 kg-ig, aztán hajnali kettőkor a szakadék széléről füstölős kapással jelentkezett az igazi szépség, egy 13 kg-os tőponty!

Az a bizonyos töves…

Ezen a kis dunavarsányi tavon ez nem mindennapi fogásnak számít!

Aztán egészen estig nagy csönd, a halak mintha eltűntek volna. Este 22 órakor feltámadt az északnyugati szél, és erős, hangos cuppantások, harcsarablások jelezték, „ki az úr a háznál”. Megértettük, miért nem sikerült pontyot fogni!

Gábor ötletével élve előkerült a táska mélyéről a vérbojli és a vérplazma. Tavasszal már sikerült ezen a tavon, igaz, másik helyen leállítani a „nagybajuszú” tevékenységét.

Reggel 6-kor el is indult a törésre dobott dupla vérbojli, immáron célba talált: egy 29,2 kg tömegű 137 cm-es szürkeharcsa volt a tettes, a halat 30 perc fárasztás után sikerült a matracra fektetni, igencsak megdolgoztatta a 2,75 librás botot.

Dolgozik a 2,75 librás bot!
29,2 kg és 137 cm

A hal mélyen behörpölte a csalit, „torkán akadt a jó falat”.

Jól beült a horog a dupla 26-os bojlikkal
Pihenek kicsit

Szerencsénk volt, hiszen a „szürke testvér” gerebenfogazata igencsak megdolgoztatta a horogelőkét is.

A végszerelék

Fotózás és fertőtlenítés után minden halat visszahelyeztek a tóba, ez történt a vérbojlinak ellenállni nem tudó harcsával is:

A visszaengedés pillanata

A fogás körülményei ismét rámutattak arra, hogy hirtelen visszaeső pontykapások esetén érdemes megpróbálni etetésünkön a célzott harcsahorgászatot is. A Big Carp Baits két terméke, a vérbojli és a hozzá való vérplazma bojlis szerelékkel kiválóan felkínálható, ezket használva nem szükséges külön harcsázó felszerelést és csalit magunknál tartani, ráadásul a vér ízét, illatát árasztó csali nem csak a harcsák érdeklődését kelti fel!

Karcsi barátomnak és minden horgásznak sok ilyen szép fogást kívánok!

(X)
Fenyvesi Attila