Bővült a család – MAX 1 kapásjelző szettek

Bővült a család – MAX 1 kapásjelző szettek

A nagyhalas – jobban mondva békés halas… nem… ez sem állja meg a helyét… Annak a horgásznak, aki hosszabb időt tölt el a vízparton és pihenésre is adja a fejét, aki nem csak a botokat kémleli, vagy aki egyszerűen mással is foglalkozik közben, például szereléket köt, ételt készít, baráti bográcsozás közben társalog az esti tűz körül, annak mindenképp kötelező kellék egy megbízható elektromos kapásjelző. Amikor ez szettben van és több bothoz is használhatjuk, az remek dolog, de amikor a szetthez tartozik egy több tónusú memóriás vevőegység is, amellyel messziről is értesülünk, ha kapás van, akkor nincs mese, olyat kell beszerezni!

Elérkezett a várva várt pillanat, számomra mindenképp, hiszen a Carp Expert MAX 1 család új tagokkal bővült, mégpedig a MAX 1 elektromos kapásjelzőkkel. A szortimentben lévő Adige, Tevere és Piave modellek mellé az új köntösbe öltöztetett jelzők is felkerülnek a polcokra. A fejlesztésnek hála a megjelenéstől kezdve 1, 2, 3 és 4 + 1 darabos szett közül választhatunk.

Már a kezdetektől teljes a paletta. Az 1 darab jelzőtől egészen 4 + 1 darabos szettig terjed a kínálat

Mindegyik szett egy, a kiszállítás során védelmet nyújtó kartondobozba van csomagolva. A biztonságot tetézi a plusz buborékfólia, melytől ha megszabadulunk, akkor egy kemény tokos, szivacsbéléssel ellátott cipzáras táska az, amiben a jelzőket is megleljük végre. Summázhatjuk, hogy a védelem túlbiztosított, bajuk nem eshet, mire eljut hozzánk.

Mindegyik szetthez keménytokos táska jár. Egy eltéréssel: a 4 + 1 darabos szett táskája dupla cipzárral van ellátva
Puha szivacsba ágyazva fekszik mindegyik jelző. Sőt, a tartalék elemeknek is bérelt-bélelt hely jutott!
A 3 + 1 darabos szettnek ugyanakkora táska jutott, mint a 2 + 1 darabos változatnak, csupán szorosabban fekszenek benne a jelzők

A kevesebb néha több! E jelzőt arra fejlesztették, amire való, ezért nem is zavar össze bennünket a gombok sokasága! 3 gomb = 4 funkció. A középső bekapcsoló gomb hosszan nyomva ki-be kapcsolja. Bekapcsolt állapotban rövid nyomással állítható a 6 hangerő fokozat, beleértve a néma módot is. Itt meg kell jegyeznem, hogy én kimondottan szeretem a halk módokat és a MAX 1 esetében az első 2-3 szint biztosan nem fogja zavarni a közelünkben horgászókat. A T gomb – nem meglepő módon – a hangszíneket (6db) állítja mélytől a magasig. Itt szintén fontos megemlíteni, hogy megkülönbözteti a húzó és ejtő kapásokat: ejtéskor minden esetben mélyebb tónusban jelez nekünk. Ezen túlmenően a 6 darab LED is fentről lefelé vagy lentről felfelé futó fényjelzéssel mutatja, hogy milyen irányú a kapásunk. Ha a halunk megállna, akkor a fényjelzés még 30 másodpercig világít, hogy láthassuk, melyik botunkon vizsgálódjunk. A 3. gomb nem más, mint az érzékenység. A bűvös szám a hatos, tehát ez esetben is 6 fokozatban tudunk állítani. Technikai adatot nem találtam róla, de méréseim szerint a húzó kapás tekintetében nagyjából 1 és 5 cm közé esik, amit beállíthatunk. Azon túlmenően, hogy 2,5 mm-es jack-csatlakozóval is el van látva minden egyes jelző, pompás helyre sikerült integrálni. Az alsó negyedrészen található, enyhén lefelé mutatva (az eső nem folyhat bele), így nem lesz útban a rod-pod sem. A jelzők külleme igen megnyerő. Ez szubjektív, de nekem szimpatikusabbak azok a jelzők, melyeknél nem külön adapterként kell beletekerni a snag barokat. Így nem türemkedik ki, hanem egységet alkot a jelzővel. Ez sok esetben bevált módszer és teljesen jól funkcionál. A MAX 1 jelzőknél sincs ez szerencsére másként.

A magasított „bottartó villák” egy egységet alkotnak a jelzővel, nem kell azokat külön betekerni

A két villa – amiről akár denevérfülre is asszociálhatunk – enyhe „V” alakban szűkül, tehát a botot könnyedén helyezhetjük bele attól függetlenül, hogy régebbi „masszív” botunk van vagy újhullámos, karcsú pálcát használunk. Ugyanakkor – mivel a teljes jelző gumírozott borítást kapott – a botokat is stabilabban tartja, nem csúsznak meg rajta olyan könnyen.

A MAX 1 jelzőbe bármilyen bottal könnyedén beletalálunk!
A szűkülő „V” forma és a gumírozott borítás is segítségünkre van a stabilitásban
Mély nyílások a görgők előtt és mögött, hogy a zsinór szabadon futhasson

Ezen túlmenően az összeszerelésre sem lehet panasz, nem nyekereg. Ez köszönhető annak is, hogy nem összeragasztották, hanem hátulról 4 csavar fogja össze pluszban a szerkezetet. E hátsó fertályon kell az elemeket belehelyezni. A MAX 1 jelzők esetében 2 db AAA elemre lesz szükség a működéséhez, mihelyst kihasználtuk a csomagban kapott darabokat.

Az energiaellátásról 2 db AAA elem gondoskodik

Mint ahogy a teljes váz, az elemtartó fedele is gumírozott, jól összezár, ezért a jelzők mindegyike esőálló, tehát nyugodt szívvel rájuk lehet hagyni a melós részt, ha kint eleredne. Ugyanis tartozik a szettekhez egy vevőegység is, mely szintén gumírozott borítást kapott. Ennek energiaellátásáról egy 9 V-os elem gondoskodik.

A szett „+ 1” tagja, mellyel akár 150 méterre is eltávolodhatunk a botjainktól

Ez a csúszásmentesség kimondottan jól jön, hiszen a vevő gyakrabban lesz a kezünk ügyében. Akár 150 méterre is eltávolodhatunk a botunktól, a kapás így is tudomásunkra fog jutni. Önálló talppal rendelkezik, ezért jól megáll az asztalon, padon, szerelékes táskán.

A MAX 1 szettek vevőegysége önállóan megáll asztalon, széken, szerelékes táskán

A jelzőkhöz hasonlóan itt is 3 gombot találunk. A ki- és bekapcsoló egyértelmű, de további funkciója, ha lemaradunk a 30 másodperces késleltetett kapásjelzés fényéről, akkor e középső gombot megnyomva megmutatja nekünk, melyik botunkon volt utoljára kapás. Ez éjszaka annyira hasznos dolog, hogy volt már olyan jelzőm, amelyet le kellett cserélnem, mert ezt nem tudta. Pedig éberen alszom, tettre készen lábbeli irányba állítva, de mire odaértem, az bőven fél percen felül volt… aztán csak álltam, hogy akkor melyik bottal kell foglalkozni, frissíteni… Szóval, ez tényleg hasznos funkció! A V – azaz hangerő – gomb is pofon egyszerű: 6 fokozat – beleértve a néma funkciót is – a jelzővel azonos fényjelzéssel mutatja nekünk a kapást. Az M gombbal tudjuk a rezgő funkciót aktiválni-deaktiválni. Kellően erős motor van benne ahhoz, hogy asztalra téve akár éjszaka is felébresszen kapás esetén. De táncot nem jár, nyugodtak lehetünk, hogy nem mászik le a földre. Hangszín-állítás nem lehetséges, és nem véletlenül. A kütyü jelzőnként felveszi és közvetíti azt a tónust, amelyet azon beállítottunk. Így nemcsak 6 különböző fénnyel, hanem ugyanennyi eltérő hanggal tud riasztani minket. Igen 6, ugyanis a szettektől teljesen külön megvehető a PINK single változat, amelyet magában is használhatunk vagy utólag könnyedén a szettekhez hangolhatunk.

A PINK single jelző, melyet önállóan vagy utólag a szettekhez hangolva is használhatunk

A kezdő 2 + 1 darabos szetthez utólag akár még 4 PINK single jelző társítható, de ezzel a funkcióval könnyedén felszerelkezhetünk egy igazi nagy családi pecára, ahol a mi botjainkon túl, a família többi tagjának is lehetősége nyílik arra, hogy a mi vevőnkre hagyatkozzon.

A kezdő 2 + 1 darabos szettet akár 4 PINK single jelzővel is bővíthetjük!
Azért a rod-pod úgy menő, ha tele van szórva MAX 1 jelzővel

Számomra e termékkel meglett a következő szezon favoritja, amely végigköveti majd a túráimat. Úgy gondolom, hogy aki a szükséges és hasznos funkciókkal ellátott MAX 1 kapásjelzőknek ad bizalmat, megbízható társra lel és sok jó élménnyel fog gazdagodni!

Forrás: Heincz András

EnergoTeam

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.