F-Code aktiválva!

F-Code aktiválva!

2011 nyarán, a tesztelés utolsó fázisában lévő Flumino termékek világrekord fogáshoz segítették csapatunkat, hiszen 96 óra alatt 1415,04 kg értékelhető hallal sikerült megnyernünk a II. Móri Nemzetközi Bojlis Kupát. A meggyőző eredmények következményeként 2012-ben egy új fejezet indult az SBS termékek életében, amikor minden horgász számára elérhetővé váltak az első generációs Flumino termékek. A visszajelzések alapján nagy örömmel tapasztaltam, hogy a tavalyi évben ezeknek a termékeknek köszönhetően még több élménnyel és fogással térhettek haza a pontyhorgászok a vízpartról. Talán nem meglepő a hír, hogy a kutatás és a fejlesztés nem állt meg, így az idei évtől a Flumino F-Code-dal erősödik ez a termékcsalád.

A tavalyi év újdonságaként megjelent Flumino termékek használatával kitűnő fogási eredményeket érhetünk el, legyen szó egy félnapos horgászatról vagy akár egy többnapos, hajtós, dobálós versenyről. Sokszor hangsúlyoztam már, hogy nem hiszek olyan „csodacsalikban”, amelyek mindig, minden helyzetre tökéletes megoldást kínálnak. Inkább vallom azt, hogy az adott körülményekhez leginkább passzoló, gondos munkával kikísérletezett, prémium minőségű csalik és etetőanyagok használatával szólalhat meg újra és újra a kapásjelzőnk!

A tavalyi évben többször is ellátogattunk Maconkára, ahol az eredményeket elemezve arra jutottunk, hogy a Flumino termékeket használva átlagosnak mondható fogási eredményeket értünk el versenykörülmények között. Az itt megrendezésre kerülő rangos versenyek mezőnyében kevésnek bizonyult a csapat teljesítménye ahhoz, hogy felállhassunk a dobogó valamelyik fokára. Bár a kisorsolt horgászhely vagy az időjárási körülmények is nagyban befolyásolják egy ilyen verseny végkimenetelét, arra az elhatározásra jutottunk, hogy a maconkai sajátosságokhoz tökéletesen alkalmazkodó új csalival ismét esélyünk nyílik a végső győzelemre.

Azért az OB első fordulójában is sikerült szép halakat fogni

A horgászataink során számos alkalommal bebizonyosodott, hogy a magas halliszt tartalmú bojlik különleges szerepet töltenek be a horgászataink során, különösen akkor, amikor a nagyobb példányok megfogása kerül előtérbe. A Premium széria egyik zászlóshajója, az Ace Lobworm bojli is ilyen jellemzőkkel bír, amely számos esetben és helyszínen hozott már kiemelkedő eredményt. E tapasztalatok alapján egy olyan komplex termékcsalád fejlesztésébe kezdtünk, amelynek középpontjában a piacon kapható legjobb minőségű hallisztből készült etetőanyag áll. Az ígéretes tesztelési fázist követően úgy éreztük, eljött az idő, hogy a IV. Pontyfogó Országos Bajnokság 3. fordulóján is kipróbáljuk az új etetőanyagot, illetve a hozzá tartozó Groundbait Mixert és a horogcsalikat. A 48 órás horgászatot végül 410,66 kg-os fogással nyertük meg Maconkán. A maconkai versenyek történetében ennyi idő alatt ennyi halat még senkinek nem sikerült fognia.

A verseny legnagyobb koi pontya: 10,96 kg
Csapattársam, Szigetfalvi András egy gyönyörű tükörponttyal
Az új csalival folyamatosan a nagyobb testű halak érkeztek az etetésre

A biztató eredményt követően az SBS tanácsadói és teszthorgászai is sikerrel használták az új anyagokat különböző vizeken, majd a tapasztalati úton összegyűjtött észrevételeket, ötleteket elemezve megszületett a végtermék: a Flumino F-Code termékcsalád! Az F-Code elnevezést a „Fishmeal”, azaz az etetőanyag többféle, prémium minőségű halliszt tartalma miatt kapta. A rendkívül magas fehérjetartalom mellett különleges és egyedülálló tulajdonsága, hogy előemésztett hallisztet is tartalmaz, amely a közel 100%-os emészthetőségen felül gyorsan és könnyen oldódik a vízben.

Az F-Code elnevezés a „Fismeal”-re, azaz az etetőanyag magas halliszt tartalmára utal

Az újonnan fejlesztett és véglegesített termékek forgalomba kerülése előtt egy utolsó nagy próba várt az F-Code-ot tesztelő legénységre, hiszen szeptemberben újra ellátogattunk egyik kedvenc versenyünkre, a IV. Professzionális Maconka Európa Kupára.

Kora reggeli etetés az F-Code-dal
Botok élesítve!
Csodás reggel Maconkán

A 115 órás küzdelemben végül 3,2 kg-mal (!) maradtunk le a dobogó legfelső fokáról. Az elért fogási eredményünk 755,68 kg volt. A második hely mellett említésre méltó az a 24 darab 10 kilón felüli pontyunk, amely új „nagyhalas” rekord a maconkai Európa Kupák eddigi történetében.

Várakozás
Csapatmunka
Egy szép 10+-os a sok közül
A botokat egy percre sem hagytuk őrizetlenül
Éjszakára is aktiváltuk az F-Code-ot
Az eredményhirdetés pillanatai

Amint azt a Flumino termékek esetében megszokhattuk, az All in Flumino Box F-Code is tartalmazza az etetőanyagot, a bekeveréséhez szükséges folyadékot (Flumino Groundbait Mixer) és a hozzá ajánlott kétféle horogcsalit, ugyanakkor a dobozban lévő termékek akár külön-külön is megvásárolhatóak lesznek nagyobb kiszerelésben. A komplett csomag tartalmaz 1 kg többféle hallisztet tartalmazó Flumino Groundbait F-Code etetőanyagot, 500 ml Flumino Groundbait Mixert és 1-1 tasak Cranberry (áfonya - narancsszínű) és Black Squid (fekete tintahal - fekete színű) Pop Up horogcsalit, valamint a főzött csalival kombinált doboz esetében 2 x 2 ml aromát Cranberry és Black Squid ízesítésekben. Az etetőanyag ízesítését a Groundbait Mixer jellege határozza meg, amelyből kétféle, Liver (máj) és Undercover (halas) ízek kerülnek forgalomba.

Az All in Flumino Box mindent tartalmaz, amely egy egynapos horgászathoz kell!
A dobozban lévő kétféle horogcsali közül az egyik nagy valószínűséggel működni fog
A forgatás napján is sikerült egy szép koi pontyot fognom

Az F-Code etetőanyaggal egy olyan új, magas halliszt tartalmú etetőanyag került be az SBS kínálatába, amelyet bátran ajánlok minden pontyhorgásznak, akik csak a legjobb minőségben bíznak.

A verseny alatt egy új, halas ízvilágú bojlit is használtunk, amelynek elsősorban az éjszakai órákban volt nagy jelentősége. A magas halliszt tartalmú, áfonya és polip-tintahal aromával készült csali tökéletes párost alkotott az etetésen lévő F-Code-os etetőanyaggal, így a napnyugta után ezzel a kombinációval sikerült a folyamatos halfogás. Az SBS Premium Competition (verseny) szériájába csak olyan csalik kerülhetnek be, amelyek már rangos versenyeken is bizonyítottak, így a WCC győztes csapat által használt C1-es csalik után ez a bojli a C2-es nevet kapta, amely szintén az SBS 2013-as egyik újdonságaiként kerül forgalomba.

Az SBS Premium Competition széria második tagja a C2 nevet kapta
A csalizás előtt beáztatott oldódó bojli még intenzívebben dolgozik a vízben

A termékek részletes bemutatása és az azokkal kapcsolatos felhasználási praktikák kiderülnek a következő kisfilmből!

Minden horgásztársamnak sikerekben gazdag szezont kívánok, már csak néhány hét, és irány a vízpart!

Írta: Kovács Zoltán
Fotók: Takács Péter, Novák Dániel, Dérer István
Videó: Takács Péter