FOX termékek az áruházban - 2.rész

FOX termékek az áruházban - 2.rész

A Fox nemcsak a stratégiailag rendkívül fontos termékeit (swinger, elektromos kapásjelzők, sátrak stb.) részesíti megkülönböztetett figyelemben. Az aprócikkeknél, a kevésbé látványos, de felettébb hasznos termékeknél is kötelező számukra a Fox garancia! Jó minőségű anyagokból készült, szinte “örök darab” táskák, mérethű zsinórok, kifogástalanul működő horgok és végszerelék kombinációk, minden horgászati helyzetre adott ólom sorozat, hogy csak párat emeljünk ki a rengeteg termék körül. Egy valami azért szinte biztos! Nagyon kevés azon horgászok száma, akik csalódtak a Foxban. Nem hiába, a név kötelez!

TÁSKÁK, ELŐKETARTÓK

A horgászat, s ezen belül különösen a bojlizás meglehetősen felszerelés-igényes, s bizony nem éppen olcsó hobbi. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy felszerelésünket sérülésmentesen tudjuk tárolni és szállítani. Célszerű a különböző felszereléseket nem egyben, ömlesztve, hanem kategorizálva, külön tárolni. A Fox szinte minden felszerelésnek készít olyan táskát, melyben sérülésmentesen elhelyezhetjük a horgászeszközeinket. Kapható orsó, ólom, előke, csali, bottartó állvány, sátor, ágy, dip vagy akár végszerelék tároló táska.

A táskák szivacsos fogantyúja kényelmes fogást biztosít
Minőségi táskához, minőségi cipzár tartozik
A vállpántok rögzítése biztonságos kialakítású
A táskák könnyedén tisztíthatóak


Bojlitartó hűtőtáska

A rekkenő hőségben, a nagy nyári melegekben fontos, hogy hűvös helyen tartsuk a bojlikat (különösen a frissen készítettet), mert könnyen megrepedhetnek, használhatatlanná válhatnak. A Fox bojlitartó táska erre a célra tökéletesen megfelel. Jelentős, akár 12 kilónyi mennyiség is gond nélkül tárolható a táskában. Speciális kialakításának köszönhetően a táska több eszköz tárolására is lehetőséget nyújt. A keményfedeles vízálló alja lenyitható, s akár a csalis bojlik tárolására is alkalmas lehet. A hűtőtáska felső része teljes méretben körbecipzározható, de lehetőség van kevesebb bojlimennyiség kivételére is akkor, ha csak a kisebb fedelét nyitjuk ki. Így lényegesen lassulhat a felmelegedés mértéke, bojlink sokáig megőrizheti az állagát, minőségét.

A Fox bojlitartó hűtőtáska több mint 10 kiló bojlit tárolhat biztonságos körülmények közepette


Duplarekeszes előketartó táska

A Fox duplarekeszes előketartó remek segédeszköz lehet a bojlis aprócikkek tárolására. A táska mindkét oldalán egy-egy fakk található, mely egymástól függetlenül nyitható. Az egyik oldalon 8 db PVC zacskótárolóban akár 16 db előkét is elhelyezhetünk, míg a másik oldalon tárolhatjuk az előkezsinórokat, a hálós részben pedig akár a horgokat, forgókat, fűzőtűket.

A Fox rengeteg fajta előketartó táskát készít, de a végeredmény mindegyiknél ugyanaz. Praktikus és sérülésmentes elhelyezés, könnyed szállíthatóság


Ólomtartó táska

A Fox ólomtartó táska egyik nagy előnye, hogy az ólmokat saját belátásunk szerint külön fakkokban tárolhatjuk, akár csoportosíthatjuk is őket horgászati jellegük szerint. A tépőzáras, kemény és egyben merev válaszfalak segítségével három részre lehet osztani a táskát, bármilyen méretelrendezésben. A megerősített varrásnak köszönhetően nem jelent problémát több ólom, a nagyobb súly szállítása sem. Belül, a táska tetején található különálló zseb egyéb, fontos kiegészítők tárolására szolgál.

A Fox ólomtartó táska három rekeszében elkülönítve tárolhatjuk a különböző fajtájú, méretű ólmokat


6 darabos diptartó táska

Mint általában az összes Fox táskára, a Fox diptartóra is jellemző a kiváló minőség, hosszú élettartam. Viszonylagos kis mérete ellenére - ami nem mindig jelent hátrányt - kényelmesen elfér benne a hat szivárgásmentes műanyag flakon. Még a „legbüdösebb”, halas jellegű aromák kiáramlását is meggátolják a légmentesen záró fedelek. Különböző mártogató dipek, előre beáztatott csalis bojlik és akár aromásított lebegő bojlik tárolására is alkalmas. Rendkívül praktikus kiegészítés a dobozok oldalán elhelyezett felirattartó. Felírhatjuk rá a dobozban elhelyezett bojlik fajtáját, a dip jellegét, vagy akár a csalis bojlik változatát. (pl. Pop-Up)

A diptartó táskában elhelyezett hat darab, légmentesen záró dobozban tárolhatjuk a különböző dipeket, csalis és lebegő bojlikat


Orsó- és pótdob-tartó táska

Négy orsó és legalább nyolc pótdob tárolására alkalmas a Fox Elite orsótartó táska. Különböző méretű orsók is gond nélkül elhelyezhetőek benne, ez a tépőzárral rendelkező válaszfalakkal rugalmasan megoldható! A horgászfelszerelések egyik legértékesebb és egyben legsérülékenyebb részét az orsók képezik. Éppen ezért érdemes óvni őket, erre pedig ez a keményfedelű, vízhatlan, strapabíró táska tökéletesen megfelel.

Orsók, pótdobok tárolására tökéletes ez a Fox Elite táska


Kímélő matracok

A kifogott halakkal történő kultúrált bánásmód a Foxnál magától értetődő szemlélet, termékeik közt is bőven találkozhatunk ilyen jellegű eszközökkel.


Nagyméretű kímélő matrac

A kíméletes horogszabadítást és fényképezkedést ez a Fox kímélő matrac nagymértékben megkönnyíti. Nagy méretének (118x80 cm) köszönhetően szinte nincs olyan ponty, mely ne férne el rajta. Fedőponyvával is rendelkezik, mely tulajdonképpen kettős funkciót tölt be. A fedőponyva nem ereszti át a fényt, a letakart pontyra a sötétség jó hatással van, megnyugszik. A fényképezés előkészítéséig nem veri össze magát. A matracban elhelyezett hungarocell golyócskák mindennemű sérüléstől megóvják a pontyot, vízálló külső rétege pedig lehetővé teszi azt is, hogy a matracról engedjük vissza a vízbe a pontyot.

Ezen a nagyméretű Fox kímélő matracon, gond nélkül megoldható a horog ütötte seb leápolása


Mérésre is alkalmas kímélő matrac

Ezt a matracot speciális kialakításának köszönhetően kicsi méretre össze lehet hajtani, s így lényegesen kevesebb helyet foglal a szállítások során. Szivacsos bélése mindennemű sérüléstől megvédi a pontyokat, sőt a matrac vékony, vízálló fedőrétegével még be is lehet takarni, s ez által megnyugtatni. A tépőzáros oldalának köszönhetően a halak mérésére is alkalmas, de biztonsággal használható a vízbe történő visszaengedések alkalmából is.

A Stalker kímélő matrac segítségével akár le is mérhetjük a halakat


Biztonsági mérőzsák

A halak biztonságos, kíméletes és gyors mérlegelését teszi lehetővé a Fox biztonsági mérőzsák. Cipzáras oldala a visszaengedést nemcsak lehetővé teszi, de meg is könnyíti. A mérőzsák alján és a sarkain apró lyukak találhatóak, melyekből mérlegelés előtt a víz kifolyik. Ennek köszönhetően nyugodtan locsolhatjuk friss vízzel a halat a pontos mérlegelés megkezdéséig, az folyamatosan kifolyik belőle. A mérőzsákon elhelyezett merevítő rudak valamint a fémkarikák teszik még biztonságosabbá és pontosabbá a mérlegelést.

Nagyobb halak esetén ajánlott az oldalain cipzárral ellátott biztonsági mérőzsákot alkalmazni


Zsinórok


Fox Micro Plus monofil zsinór

A Micro Plus egy új generációs, precíz kivitelezéssel készülő monofil zsinór. Ez a zsinór plusz előnnyel, meglepetéssel is szolgál a vásárlónak, melyet a csomagolásban kell keresni. A 100 m hosszúságú főzsinór mellé minden esetben csomagoltak 25 m előkezsinórt is! Az előke méretben tökéletesen idomul a főzsinórhoz, általában 0,02 mm-rel vékonyabb. Tehát a vásárlás során nem kell külön figyelmet fordítani az előkénk kiválasztására, mivel azt már gyárilag csomagolták a Fox Micro Plus zsinórhoz.

A Fox Micro Plus monofil zsinórok előkével együtt vásárolhatóak meg


Fox dobóelőtét zsinór

A Fox Tapered dobóelőtét zsinór komoly segítséget nyújthat a nagy távolságra történő dobásoknál. A fokozatosan, 12 m-en keresztül vékonyodó zsinór ideális méretcsökkenésű. A 12 lb-35 lb Tapered zsinór eleje 15,9 kilós szakítószilárdsággal és 0,50 mm-es mérettel rendelkezik. A nagy dobásoknál, a lendítő mozdulatok során fellépő hatalmas erőhatást gond nélkül kibírja, hogy aztán a vékonyodó zsinórnak köszönhetően minél messzebb repüljön. A csomagolásban 3 db, egyenként 12 m hosszú dobóelőtét zsinór található, melyek az 0,50 mm-es vastagságról fokozatosan vékonyodnak le 0,34 mm-re.

A nagy távolságokra történő dobásoknál ajánlott a Fox Tapered dobóelőtét zsinórt felkötni


Fox ólombetétes előkezsinór

Az ólombetétes előkezsinórt az álcamintás szövése segíti abban, hogy diszkréten az aljzat hátterébe olvadjon. A külső réteg még teljesen átnedvesedve is megtartja azt a jól érzékelhető foltmintáját, ami megbontja látható körvonalát. A nagyméretű, 25 m-es kiszerelés lehetővé teszi a hosszabb zsinórlesúlyozást, mely főleg a csónakos, behordással történő horgászatnál kap nagy jelentőséget. A csomagolás egy plusz ajándék fűzőtűt is rejt magában.

Az ólombetétes előkezsinór ajándék fűzőtűvel kerül forgalomba


Ólmok

Az áruházban jelenleg háromféle Fox ólom kapható, belső zsinórvezetésű és forgós változatban.

A Fox ólmokat tulajdonságaik optimalizálásának érdekében számítógépes tervezéssel készítették. Minden egyes ólom precíz, injekciós öntési technológiával készült, ami a különleges felületet és a szériák darabjainak azonos alakját is biztosítja. A Fox ólom nem tükröző, matt festése és agyagbarna színe, valamint az apró kavicsmintával pettyezett felületet révén bármilyen aljzaton diszkréten olvad bele a háttérbe.

Pontos súly, különleges felületkezelés jellemzi a Fox ólmokat


Fox Horizon ólmok

A Fox Horizon ólmok speciális, rakétaszerű kiképzésüknek köszönhetően nagyon jó aerodinamikai tulajdonságokkal rendelkeznek. Nagy távolságokra lehet dobni, velük a messzebb található haltartó helyek is elérhetővé válhatnak.


Fox Tri Bomb ólmok

A Fox Tri Bomb ólmok egyedi, háromoldalas formája univerzálissá, a legtöbb helyzetben használhatóvá teszi őket. A Tri Bomb elég aerodinamikus ahhoz, hogy ha szükséges nagy távolságot is meg lehessen dobni vele, miközben lapított profilja biztosítja a kellő stabilitást.


Fox Kling ólmok

Dobásoknál is, de inkább behordásos horgászmódszernél ajánlott alkalmazni a Fox Kling ólmokat. Meredek törések oldalaira szinte rátapad, stabilan megáll rajtuk. Az ólom felületén található rücskök, kiemelkedések belekapaszkodnak a legkisebb egyenetlenségekbe is.

A Tri Bomb, Kling és Horizon ólmok megvásárolhatóak forgóval ellátott formában…
… de a Fox az ólmait elkészítette belső zsinórvezetéses változatban is
A 7-es méretű Fox forgókat az In-Line (belső zsinórvezetésű) ólmoknál érdemes felkötni, pontosan passzolnak a gumirögzítőbe


Egyéb kiegészítő FOX termékek


Fox Specialist Carp Series 1

Hosszúszárú, kissé vastagabb húsú, fekete színű füles horog a Series 1-es. A hosszabb szárnak köszönhetően nagyon fogós Pop-Up (lebegő) végszerelékek elkészítésére is alkalmas, de a normál, fenéken nyugvó csalik felkínálására is tökéletesen megfelel. A tökéletes hegykiképzés, az erős és kemény horogöböl, a vastagabb horogtest lehetővé teszi, hogy akár akadóban, fák, bokrok közt horgásszunk vele. A fűzött csalik (kukorica, bojli, tigrismogyoró) felkínálásának egyik tökéletes horga a Fox Specialist Carp Series 1-es.

A Series 1-es horgok alkalmasak lebegtetésre és fenéken nyugvó csali felkínálásra is


Főzsinór süllyesztő

Partközeli hajó- vagy csónakos forgalom esetén, vagy ha nincs lehetőség a botokat szinte függőleges helyzetbe állítani, (a zsinórok alatti csónakos közlekedésünk érdekében), nagy segítségünkre lehet ez a főzsinór süllyesztő. Az ólomfejbe épített fémkallantyúval rögzíthetjük a főzsinórt közvetlenül a botspicc után, majd szép lassan a vízszint alá süllyeszthetjük a főzsinórunkat, akár egészen a fenékig. A főzsinór süllyesztő műanyag zsinórtároló részét pedig rögzíthetjük a bottartó állványon, vagy akár a bottartó ágasokon. A rikító sárga szín tökéletesen mutatja a vízben is, hogy merrefelé irányul a főzsinórunk. Kapás után először emeljük fel a botot és egy finom, pöccintő mozdulattal a zsinórsüllyesztő fémkallantyúját kioldhatjuk. Ezáltal a főzsinór megszabadul a feleslegessé vált súlytól, s már kezdődhet is a fárasztás.

Főleg csónakoktól „hemzsegő” vízen nyújthat felbecsülhetetlen értékű segítséget a főzsinór süllyesztő


Végszerelék kombináció

Ez a végszerelék készlet 3 db, egyenként 75 cm hosszúságú ólombetétes előtét zsinórt, valamint 3 db végszerelék kialakításához szükséges apróságokat tartalmaz. A Fox Lead Core Safety Rigs sokoldalú felhasználhatóságát bizonyítja az a tény is, hogy akár kétféle, egymástól teljesen eltérő végszerelék is összeállítható belőle. Fix és szabadon csúszó végszerelék kombinációk egy csomagban!

Fogós végszerelékekkel is a horgászok rendelkezésére áll a Fox


Fűzőtűk

A Fox fűzőtű megszokottól eltérő műanyag fogórésze jól illeszkedik az ujjak közé, bordázott felülete megfelelő fogást biztosít. Kukorica, bojli, tigrismogyoró hajszálelőkére történő felhúzására tökéletesen alkalmas, a biztonsági kallantyúja jól zár, tartja a hajszálelőke hurkát a csalin történő áthúzás során. Végszerelékek kialakításánál is nagy hasznát vehetjük, akár abban az esetben is, ha szilikoncsövet szeretnénk ólombetétes zsinórra felhúzni.

A Fox fűzőtűk speciálisan kiképzett fogórésze megkönnyíti a csalizás műveletét, még keményebb bojlik esetén is

A Fox hosszúszárú fűzőtű kiválóan alkalmas arra, hogy PVA tapaszt, zsinórt pillanatok alatt 10-12 szem bojlival feltöltsünk. 18-20 mm-es bojliból egyszerre 3-4 db is felfér a fűzőtűre, s ez hihetetlen mértékben felgyorsítja a munkafolyamatot. A megszokottól eltérő műanyag nyél jól illeszkedik az ujjak közé, a bordázott felülete megfelelő fogást biztosít.

A hosszabb fűzőtűn akár 4-5 szem bojli is elférhet
Fűzött csalik rögzítésére legkiválóbb a Fox stopper


Pótlábak az ágyhoz

Az olyan ágyak, melyek a lábrésznél nem rendelkeznek támasszal, könnyen sérülhetnek. A Fox teleszkópos pótláb ezt a problémát egy csapásra megszünteti. Bármelyik ágyhoz rögzíthető, mivel a lábak hossza tetszés szerint állítható a kívánt hosszban. A pótlábnak köszönhetően az ágyak stabilitása is jelentős mértékben nőhet.

Ezzel a pótlábbal az ágyunkat akár egy nagyon kényelmes fotellé is átalakíthatjuk. Az ágy fejrészét közel függőleges állapotban is stabilan megtartja a pótláb.

Fej- és lábrészhez is kapható pótláb
A lábak talprészei megfelelő stabilitással rendelkeznek


Mérőúszó

A Fox Horizon Markert kimondottan olyan vizekre fejlesztették ki, ahol nagy dobótávolságokkal és mélységekkel szembesülhet a horgász. Áramvonalas teste elősegíti a nagy és pontos dobásokat, ezáltal lehetőség adódik a parttól távolabbi, akár 130-140 m-es szakaszok letapogatására is. Az úszó rendkívül erős és tartós műanyagból készült, bírja a nagy távolságokra történő dobásokat. Még a fenékre érkezés után a legmostohább körülmények között is gyorsan és megbízhatóan emelkedik a felszínre, jelezvén az etetés, vagy az aktuálisan mért mélység pontos helyét. A mélységmérő és helyjelölő úszó jelzőrésze lecsavarozható, és a horgászati körülményektől függően cserélhető. A Fox három színt biztosít az úszóhoz. A fekete világosabb vizekhez, a fluoreszkáló narancs a mindennapi horgászatokhoz, míg a fluoreszkáló citromsárga sötétben illetve árnyékosabb helyeken biztosít megfelelő láthatóságot.

A Fox mérőúszókkal 100 m feletti távolságokban is tökéletesen letapogatható a meder


Csőgumi

Nemcsak a bojlis horgászat megszállottainak, hanem a finomszerelékes horgászoknak is gyárt minőségi felszereléseket a Fox. A Fluro Carp egy olyan kétrétegű csőgumi, mely tisztán latexből készült, s ennek köszönhetően kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. A keményebben küzdő pontyokat a Fox csőgumival a fárasztások során gyorsan és könnyen irányíthatjuk. A kirohanások erejét elnyelő kettős réteg elég rugalmas ahhoz, hogy az erős halakkal szemben is megállja a helyét, s ez által lehetővé teszik akár vékonyabb zsinórok használatát is. Mivel a csőgumi tisztán latexből készült, az anyag kitűnő állapotban tartásához ajánlatos azt mindig megfelelően síkosítani. Lehetőleg ne tegyük ki direkt napfény hatásának.

A Foxnál a finomszerelékes horgászokra is gondoltak

Az eddig bemutatott (és az Áruház választékában is megtalálható) termékek, csupán egy részét képezik a FOX birodalomnak. Újabb, stratégiai fontosságú termékek várnak a sorukra, hogy a Haldorádón megszokott részletességgel bemutathassuk ezeket is. A munka egy percre sem áll meg! Tehát folytatása következik…

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.