FOX újdonságok, érdekességek az új évben

FOX újdonságok, érdekességek az új évben

A rendkívül népszerű és neves angol gyártó folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően évről évre számtalan ötletes újítással és újdonsággal áll a nagyközönség elé, legyen szó régebbi szériás termékek továbbfejlesztett, megújított változatáról, teljesen új termékekről vagy akár praktikus és szinte már nélkülözhetetlen kiegészítőkről. Nézzék meg, milyen újdonságokkal lepett meg minket a gyártó 2013-ban, amelyek már áruházunkban sorakoznak!

FOX Warrior S 300 2,75 Lbs

A Warrior botcsalád tagjait kézbe véve azonnal szembetűnik, hogy könnyebb és karcsúbb bottestet sikerült megalkotni az előző szériához képest. A nyéltag markolata kézreálló és stabilabb fogást biztosít, mint elődje, a Z széria. További jellegzetessége, hogy a nyélrész kifejezetten rövid, angol stílusú (átlagosan 60 cm), ami nem zavarja használóját a fárasztás során, illetve a szákolás pillanatában sem. A kétrészes botot 6 db gyűrűvel látták el. Egységes, 18 mm-es méretűre készítették az orsótartót, mely fémes erősítést is kapott. Átdolgozásra került a zsinórcsiptető, illetve a blank teljes egészében új, sötétszürke (fekete) színezetet kapott. A FOX Warrior S 300 2,75 Lbs nyújtotta előnyöket akkor használhatjuk ki igazán, amikor nincs szükség a szerelék behordására és a meghorgászandó haltanyák 70-80 méternél nem messzebb találhatók - egy ilyen karakterisztikájú, kellően rugalmas és könnyű bot ekkor alkalmazható tökéletesen. A bot olyan speciális tulajdonságokkal rendelkezik, amik révén bármilyen nehéz körülmények között is megállja a helyét.

A Warrior S bot sok horgász kedvence lehet

További infó: ugrás az áruházba

FOX Horizon XT Spod 390 5 Lbs

Egy igazán gerinces, markáns, kemény kétrészes botot sikerült alkotni. A FOX Horizon XT Spod 390 5 Lbs bot az etetőrakéták gondtalan bejuttatását szolgálja nagy távolságokra. A karbonhálós erősítésű botot Fuji orsótartóval szerelték, mely stabilan tartja a legnagyobb orsókat is. A botot osztott nyéllel látták el. A biztos és stabil fogásról a képen látható formatervezett nyél gondoskodik. Elképesztő méretű SLIK keverőgyűrűt kapott a bot, mely belső átmérője 43 mm. De az egész bottesten hatalmas gyűrűk vannak, még a spiccgyűrű belső átmérője is 12 mm-es. Ez rendkívüli dobásokat eredményez. Ezzel a bottal egy 150-200 grammos össztömegű etetőrakétával és megfelelő méretű orsóval a 100 méter fölötti dobás is kivitelezhető! Az orsótartó feletti bottest-rész legnagyobb átmérője 17 mm! Ezt a botot kemény, akadós terepen fonott zsinórral is ajánljuk, mert ezt a fajta igénybevételt is maximálisan bírja!

Ezzel a bottal gyerekjáték a távdobás
A keverőgyűrű belső átmérője 43 mm

További infó: ugrás az áruházba

FOX Horizon XTK 3-5 oz

A FOX Horizon XTK a nagysikerű és múltú Horizon XT széria távdobásra kifejlesztett változata.
Egyes vizeken, víztározókon gyakran szembesülünk azzal a problémával, hogy ha nem tudunk 130 méternél nagyobb távolságban horgászni, nem biztos, hogy reménykedhetünk a fogás élményében. Így minden botgyártó törekszik arra, hogy olyan botot dobjon piacra, amivel ezt a távolságot biztosan, de akár 200 méter közeli dobástávolságot is elérhessük. A FOX most elkészítette legújabb prémium kategóriás botját, a Horizon XTK-t, mellyel a gyakorlott horgászok közel 200 méterre is eldobhatják végszereléküket.

A „K” jelzés az új „K” sorozatú vezetőgyűrűkre utal, amelyekkel az új bot rendelkezik. Ám csak most jön a java! A boton található egy fekete orsótartó fekete rögzítő végekkel. Végül pedig gyönyörű narancssárga díszítő csíkokat láthatunk a bandázsok végén. A designnak része, hogy a fekete bottest kapott egy plusz fekete borítást, ami a botnak még sötétebb árnyalatot kölcsönöz, és ettől még jobban néz ki. A bot másik végén találhatók a „K” sorozatú Fuji vezetőgyűrűk. Ezek a gyűrűk némileg különböznek a megszokottól. Nagy előnyük, hogy a vezetőgyűrűk szeme előre döntött, illetve a rögzítő talpak is segítenek a bottól távol tartani a zsinórt, valamint végigvezetni azt a gyűrűkön. Ez megakadályozza, hogy a zsinór a vezetőgyűrűkre feltekeredjen, vagy hogy begubancolódjon. A zsinór sokkal simábban és gyorsabban fut keresztül a vezetőgyűrűkön. A nyéltagnál 50 mm-es duplatalpú gyűrű található, a spicctagon lévő gyűrűk pedig egy talppal rögzítettek. Ezek lehetővé tették, hogy a spicctag súlyát lecsökkentsék, a bot akcióját gyorsabbá tegyék. Ám a bot merevségét is megnövelték egy kicsikét. A 360-as bot 10%-a merevebb, míg a 390-esnek 5%-a, mint a szabványos XT-é. Ezek a változtatások egy kitűnő dobó botot eredményeztek. A gyártó 3-5 oz dobósúly tartományt adott meg.

A távdobó botok királya
A bottest egészén…
… FUJI K gyűrűsor…
… fut végig
A FUJI orsótartó tökéletesen rögzíti a nagyobb orsókat is
A bot magáért beszél

FOX Horizon XTK 360

További infó: ugrás az áruházba

FOX Horizon XTK 390

További infó: ugrás az áruházba

MATRIX Horizon Feeder 3,8 m

A Matrix Horizon Feeder a FOX legújabb innovációjához tartozik, mely a MATRIX névre hallgat. Ebben a szériában csúcskategóriás, finomszerelékes eszközöket találhatunk, melynek zászlóshajója ez az új feederbot. Ezeknek a botoknak minden részén nyomot hagyott a precíz angol mérnöki munka. A bot nyéltagja aránytalanul rövidnek tűnik a középső taghoz viszonyítva, viszont az illesztésnél sokkal hosszabban fekszik fel a két tag, mely egy sokkal terhelhetőbb, lényegesen jobb akcióval rendelkező botot eredményez. A bottest anyaga High Modulus Carbon, amit a legjobb minőségű Fuji SiC gyűrűkkel láttak el. Ennek köszönhetően a legerősebb pontyok kifárasztása sem lehet akadály. A sorozat legfinomabb típusa is 100 gramm dobósúllyal rendelkezik, mely már komoly erőt sugall, ugyanis a gyártó ehhez is 80 méteres optimális dobótávolságot ígér. A bothoz két spicc jár, melyek 1,5 és 2,5 unciás terhelhetőséggel bírnak. A gyártó még a szállítás közben előforduló tag-összeverődésre is gondolt, így az első két tag egy speciális szivacsban végződik, melyben garantáltan összeverődés nélkül szállítható. A bot nyéltagja is a távoli dobásokat szolgálja, melyet hosszított parafa és EVA kombinációjával borítottak és egy nagyon finom, puha tapintású markolattal egészítették ki az orsótartó felett.

A távdobó feederezők álma ez a bot
A nyél is mutatja, hogy ez egy igényes bot
Ez a szivacs tok garantálja, hogy szállítás közben nem verődnek össze a bottagok

További infó: ugrás az áruházba

FOX Rage Terminator Big Bait Spin 275

A FOX Rage Terminator Big Bait spin egyszerűen fogalmazva a pergető botok királya! A 42-168 grammos dobósúly egy kemény harcsapergető botot ígér, de valójában egy nagyon könnyű, egyedi Fuji K szériás gyűrűzéssel rendelkezik. Ezt a gyűrűsort csak a legmagasabb prémium kategóriákban alkalmazzák kimagasló ára miatt. Ezt a típus - mely egy speciális új karbonból készül, ami az IMG-9 HMC névre hallgat - kimondottan a nagyméretű műcsalikhoz tervezték. Fő előnye, hogy az egész botnak egy tökéletes parabola akciót biztosít, ezzel a bottal gyerekjáték lesz egy nagyobb harcsa kifárasztása is. Emellett karcsúbb és könnyebb testet is eredményezett az új anyag. A parafa és EVA ötvözetű markolat és a speciális új Fuji orsótartó a szemnek is tetszetős bottá teszi, mely még a csalivezetést és a kapás érzékelést is elősegíti, rövidebb reakcióidőt tesz lehetővé, ami több halat eredményez. Apró figyelmesség a gyártó részéről, hogy a két tag illesztésénél 1-1 sárga pont látható, mely segít az összeillesztésben.

Ez a bot garantáltan megbirkózik a harcsákkal
Ezekben a gyűrűkben…
… semelyik fonott zsinór nem tud kárt tenni
Ez a két pont minden Terminator boton mutatja a helyes, jól pozícionált toldást

További infó: ugrás az áruházba

FOX STRATOS FS 12000

A FOX legújabb speciális pontyozó orsója a STRATOS FS 12000. A grafit testben 16 nemesacél golyóscsapágy és 1 tűgörgős csapágy kapott helyet. Minden pontja holtjáték- és kotyogásmentes. Minden létező terhelésnek kitett forgó alkatrész csapágyakon forog. Mindez garantálja a hosszú és üzembiztos élettartamot! A kiegyensúlyozott rotor, a speciális dobemelő rendszer és a 4,2:1-es áttétel tökéletes zsinórcsévélést tesz lehetővé. Ennek köszönhetően még könnyebben, még távolabbra dobhatunk. Tovább finomították a fékrendszert is. 2 különböző zsinórkapacitású fém dobot adnak az orsóhoz. Az egyikre 0,34 mm-es zsinórból 375 méter, a másikra 0,39 mm-es zsinórból 450 méter csévélhető fel. Biztosak vagyunk benne, hogy sokak álom orsója lesz ez a kiváló termék, amely nagyon magasra helyezte a mércét minden egyéb gyártó számára!!!

FOX STRATOS FS 12000 jellemzői:

 • Sure Grip Soft Touch Fittings - az orsó minden kézzel érintendő része a csúszásmentes és puha tapintású Sure Grip anyaggal borított, ideértve a szabadonfutó (nyeletőfék kapcsoló) gombját és a féktárcsát is.
 • Twist Free Roller - Csavarodásmentes zsinórvezető görgő - a Stratos kiváló minőségű csapágyon futó speciális alakú görgője drámaian mérsékli a zsinórcsavarodást és meghosszabbítja a zsinór élettartamát.
 • Mikro Line Lay Adjustment (finom zsinórfektető) rendszerrel a ma ismertek között tán a legjobb zsinórprofil érhető el. 4 teljes hajtókar fordulat kell ahhoz, hogy a dob az alsó holtpontról a legfelsőig emelkedjen. A zsinór így abszolút tökéletes módon tölti ki a felső és alsó részeket is a dobon. A kifogástalan zsinórprofil lényegesen megnöveli a dobótávolságot.
 • Range Casting Clip - távdobó rugós klipsz, melynek alja kipárnázott, ezért nem sérti meg a zsinórt. Ha ebbe beleakasztjuk zsinórunkat, nem kell zsinórjelölést alkalmazni, garantáltan mindig azonos távolságban horgászhatunk, amely különösen hasznos behúzásnál (is).
 • Mesh-tech Gearing System - a tökéletes működést maximálisan kiegyensúlyozott hajtómű-rendszer biztosítja.
 • Anti Backlash System - fokozatmentes visszaforgásgátló, amelynek kifogástalan működését a rozsdamentes acél csapágygörgők biztosítják.
 • Free Drag System - az orsó nyeletőfék rendszere a hátsó részen található billenőkar lehajtásával aktivizálható. Ezután (kapás esetén) a hal ellenállás nélkül tudja a zsinórt a dobról lehúzni. A bevágás előtt mindössze 1/4 hajtókar-fordulattal tudjuk az orsót visszakapcsolni. Ezt követően az orsó dobjába épített (első) főfék rendszer lép működésbe. A nyeletőfék erőssége is szabályozható az orsó hátsó részén található tekerőgombbal.

Ez az orsó a bojlisok álma
Minden pontja igényes kialakítású
Az orsó nyeletőféke páratlan
Ezt a fogantyút garantáltan stabilan lehet fogni
A fém pótdobot…
… ebben a dobozban kapjuk

További infó: ugrás az áruházba

FOX Diablo 750S

A FOX márkanév hallatán szinte mindenkinek a bojlis felszerelések jutnak először eszébe. A pergető szériájáról is ismert FOX-tól azonban most egy kőkemény tengeri orsót mutatunk be, mely a hazai körülmények között a harcsahorgászok figyelmére tarthat számot. Ez nem más, mint a Diablo 750S. A neve is utal rá, hogy egy ördögien jól összerakott szerkezet, amely elsősorban a megszállott harcsahorgászok szívét fogja megdobogtatni. Az orsó teljes egészében a tengeri horgászat igényeihez lett igazítva, ennek eredménye az extra vastag (6,5 mm-es!) tengely, a teljesen zárt fém ház és a 13,6 kg-os maximális fékerő, melyet a teljesen új CNS fékrendszer tesz tökéletessé, ami hamar felőrli még a legnagyobb harcsák erejét is. Az orsóban 6 + 1 rozsdamentes acél csapágy kapott helyet. Az orsót fonott zsinórhoz tervezték. Nagyon erős, csavarmenetes megoldás biztosítja a legtökéletesebb, kotyogásmentes kapcsolatot a tányérkerék tengelye és a hajtókar között. A hajtókar fogantyúja kelően nagyméretű és gumiborítást kapott a stabil fogás érdekében. Az orsót folyamatos visszaforgásgátlóval látták el. Ez azért lényeges, mert a hihetetlen teljesítmény és várható nagy igénybevétel miatt biztosítani kellett, hogy egyszerűen NE tudjon semmiképp az orsó hajtókarja visszafele elindulni, ne ránthassa ki a hajtókart a hal a kezünkből sérülést okozva ezzel. A dobszoknya magassága: 33 mm, a dobperem magassága: 27 mm, a dob átmérője: 70 mm! A dob zsinórtároló kapacitása: 0,47 mm / 345 m; 0,62 mm / 205 m.

Nincs az a harcsa, amelyik ezt az orsót tönkretenné
Precízség árulkodik róla
FOX = kiváló minőség
A zsinórprofil tökéletes
A tengely 6,5 mm átmérőjű

További infó: ugrás az áruházba

FOX MK3 Swinger

A FOX megújította legendás swingereit, azok fejeit. A felszerelésére igényes, a jó minőséget szem előtt tartó és kereső horgászok figyelmébe ajánljuk az új swingereket.

A Fox MK3 swinger megbízható működésével, praktikus kialakításával is ezt a legendás vonalat erősíti. Jellegzetessége a swingernek a fejbe épített fém pöcök, melynek segítségével a zsinórt rögzíthetjük a swingeren. Kapáskor, a bevágás után a fém pöcök kiold, a zsinór szabaddá válik, és máris kezdhetjük a fárasztást. A merev fémkaron az 50 grammos súly mozgatásával növelhetjük vagy csökkenthetjük a zsinórra gyakorolt erőt. Ennek főleg a kényesebb, ejtős kapások megfelelő észlelésénél van nagy jelentősége. A gyártók az éjszakai horgászatokra is gondoltak, mivel a swingerfejbe alulról egy 3 mm-es világítópatron helyezhető, megkönnyítve ezáltal az éjjeli kapások szemmel történő érzékelését is.

A megújult swinger új fejet kapott

Piros

További infó: ugrás az áruházba

Sárga

További infó: ugrás az áruházba

Zöld

További infó: ugrás az áruházba

Kék

További infó: ugrás az áruházba

FOX MK3 Swinger készlet 3 botos - vegyes

Ebbe a készletben az előzőleg bemutatott önálló swingerek kerültek bele, így azok tudását felesleges lenne részletezni.

A Fox MK3 Swinger készletben 3 db különböző - piros, sárga és zöld - színű swinger található. A swingerek csomagolása rendkívül praktikus és egyben igényes. Merev falú, ütésálló dobozban, szivacspárnák közé kerültek a swingerek! Szállítások során garantáltan nem sérülnek meg.

Készletben is kapható az új swinger…
… melyet egy igényes tokban szállítanak

További infó: ugrás az áruházba

FOX Euro MK2 Swinger készlet - vegyes

Ebben a szettben található swingerek hasonló tudásúak, de néhány aprósággal többet tudnak. A swinger műanyag tartórészébe beépítettek egy rugót, mellyel változtathatjuk a swinger erőhatását a zsinórra. Viharos szélben ez hatalmas segítséget jelent, a feszesre állított swinger gyorsan egyenesbe hozza a zsinórt.

A Fox Euro MK2 Swinger készletben 3 (4) db különböző - piros, sárga és zöld (kék) - színű swinger található. A swingerek csomagolása rendkívül praktikus és egyben igényes. Merev falú, ütésálló dobozban, szivacspárnák közé kerültek a swingerek! Szállítások során garantáltan nem sérülnek meg.

Ennél a swingernél a műanyag tartórészbe beépítettek egy rugót
A biztonságos szállításról kemény tok gondoskodik

FOX Euro MK2 Swinger készlet 3 botos - vegyes

További infó: ugrás az áruházba

FOX Euro MK2 Swinger készlet 4 botos - vegyes

További infó: ugrás az áruházba

FOX Euro MK2 Illuminated Swinger készlet - vegyes

Ez a swinger készlet jelenti a FOX-nál a swingerek csúcsát. Az előző swingerhez hozzátettek még egy fontos tulajdonságot. Ennél kapáskor a swingerfejbe épített LED világítva jelzi az akciót. Persze ehhez csatlakoztatni kell az elektromos kapásjelzőhöz a swingeren található vezetéket. A swingerfejbe épített micro LED húzós kapásnál folyamatosan világít, míg ejtős kapásnál villogó fénnyel jelez.

A Fox Euro MK2 Illuminated Swinger készletben 3 (4) db különböző - piros, sárga és zöld (kék) - színű swinger található. A swingerek csomagolása rendkívül praktikus és egyben igényes. Merev falú, ütésálló dobozban, szivacspárnák közé kerültek a swingerek! Szállítások során garantáltan nem sérülnek meg.

A FOX swingerek csúcsa ez a család…
… melyet szintén kiváló minőségű kemény tokban szállíthatunk

FOX Euro MK2 Illuminated Swinger készlet 3 botos - vegyes

További infó: ugrás az áruházba

FOX Euro MK2 Illuminated Swinger készlet 4 botos - vegyes

További infó: ugrás az áruházba

FOX Adjusta Level fotel

A FOX legújabb széke, az Adjusta Level fotel extrém stabil és erős acélkerettel rendelkezik. Egyik különlegessége, hogy a lábak nem a szokványos módon - teleszkóposan - állíthatók, hanem azokat le lehet hajtani, így a lejtős terepen is kényelmesen használható. A rugalmas huzat kényelmes és tartós, háti része a fejnél duplán párnázott, így még komfortosabb. A székhez egy vállpánt is csatlakoztatható (tartozék). A stabilitást mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a gyártó 160 kg terhelhetőséget adott meg! A szék súlya mindössze 4,1 kg. Ülőfelülete és háttámlája is 50 x 50 cm.

Ez a fotel a termetesebb horgászoknak is kiváló választás

További infó: ugrás az áruházba

FOX Warrior Compact karfás fotel

A Warrior Compact karfás fotel a FOX teljesen új ágy és szék kínálatának egyik tagja. Rendkívül stabil modell, ráadásul karfával is rendelkezik. A fotel további kényelmét a párnázott felület biztosítja. A fotel első két lába teleszkóposan állítható, így az egyenetlen terepen is megfelelően kényelmes beállítást lehet kialakítani. Nem elhanyagolható szempont a fotel szállítható mérete sem, mivel mindössze 73 x 60 x 10 cm-es helyet foglal összecsukva, súlya 4,7 kg. Az ülőfelület mérete: 48 x 38 cm, háttámla mérete: 48 x 50 cm.

Ez a fotel kedvező árával hívja fel magára a figyelmet

További infó: ugrás az áruházba

FOX FX Flatliner Kingsize ágy

A FOX legújabb ágya, az FX Flatliner Kingsize ágy - ahogy a nevében is benne van - „királyi méretű”. A kapható horgászágyak között ez a legnagyobb, így nem véletlenül kapta ezt a nevet. De mit sem érne a nagyság, ha nem lenne kényelmes. Elég csupán rátekinteni és máris látszódik, hogy ez az ágy nem egy a sok közül. Első ránézésre egy „tóparti franciaágy” elnevezés jut róla eszükbe. De ez nem is csoda, hiszen 102 cm széles és 214 cm hosszú. Tovább növeli a komfortérzetet, hogy vastagon párnázott az egész ágy. Az ágykeret erős, de könnyű alumínium csővázból készült. Az ágy támláját két tekerőgomb segítségével könnyen és gyorsan feljebb hajthatjuk, így fotelként is használhatjuk. A két tekerőgomb gumírozott. Az ágy lábai a gyorszárak segítségével könnyen a terepviszonyoknak megfelelő helyzetbe állíthatóak, a stabilitást a csuklós, széles alapú talpak biztosítják. A lábak teleszkóposak, így az ágy maximális magassága 54 cm lehet. Ebben az ágyban a nagy súlyú, 130-150 kg-os horgászok sem tudnak kárt tenni. Szállítási mérete 102 x 100 x 36 cm.

Akár tóparti franciaágynak is nevezhetnénk
Az ágy rendkívül stabil…
… itt minden apró részletre ügyeltek
Mérete: 214 x 102 cm
A „királyok ágya”
Ezek a talpak a legegyenetlenebb talajon is helyt állnak
Összecsukva nem is foglal nagy helyet
Minden részlete remekül kidolgozott

További infó: ugrás az áruházba

FOX EVO Ven-Tec All Season hálózsák

Ezt a hálózsákot azoknak a horgászoknak készítették, akik a legnagyobb hidegben is kimozdulnak a meleg szobából horgászni. Az új FOX hálózsák legfontosabb tulajdonsága a tökéletes szigetelő képesség és az extra nagy méret! A 110 cm széles és 220 cm hosszú hálózsákban az átlagosnál erősebb testfelépítésű, termetesebb pontyhorgászok is kényelmesen pihenhetnek. A FOX cég EVO Ven-Tec All Season nevű hálózsákja garantáltan jó választás minden bojlis horgásznak. A Ven-Tec egy speciális, új fejlesztésű anyag, mely ellenáll a hőnek és mindennemű csapadéknak. Rendkívül jól szigetel, így bárhol és bármikor használható. Használata közben a belső kiképzésének köszönhetően pont akkora a hely, amekkorára valóban szükség van, nem keletkezik ezáltal feleslegesen felmelegítendő rész. A hálózsák mindkét oldalán jól záródó, nagyméretű, erős cipzárak találhatók, amelyeken keresztül nagy hidegben sem keletkezik hőhíd, ami a hálózsák kihűlését eredményezné. De ha alvás közben sípol majd a kapásjelző, akkor is könnyen ki tudunk ugrani belőle bármelyik oldalon. A hálózsákot a hozzá adott csat segítségével tökéletesen lehet rögzíteni bojlis ágyon. A belső felén is található egy cipzár fogantyú, ennek révén könnyebb magunkra zárni. További különlegessége, hogy kevésbé hideg éjszakákon nem kell feltétlenül a vastag hálózsákba bújni, hiszen egy cipzár segítségével egy plusz bélés kivehető belőle. Teljes súlya 7,4 kg, így lehet elképzelésünk róla, hogy mennyire véd bennünket a hidegtől. Akár legzordabb hidegben, -30 Celsius-fokig is nyugodtan használhatjuk ezt a különleges hálózsákot!

Ez a hálózsák a legnagyobb hidegekben is megvéd

További infó: ugrás az áruházba

FOX FX Deluxe párna

Egy hosszabb horgásztúrán nagyon fontos a viszonylagos kényelem, egy jó pihenés, alvás (már ha a halak engedik) sokat lendíthet a horgászat eredményességén. A Fox párna egyetlen célt szolgál csak, a jóízű alvást. A puha bélésen kívül nem elhanyagolható tényező, hogy a huzatja levehető és mosással tisztítható. Mérete: 55 x 37 x 14 cm.

Kényelmes párna levehető huzattal

További infó: ugrás az áruházba

FOX New Stalker Plus Rod Pod

Az új Stalker Plus Rod Pod a Stalker Rod Pod továbbfejlesztett változata, amely nem csak esztétikailag újult meg. Az új Rod Pod egyik különlegessége, hogy a műanyag alkatrészeket külön megerősítették. További érdekessége, hogy 2 db 2 botos és 2 db 3 botos kereszttartót is mellékelt a gyártó. Az alumíniumból készült rod-pod önsúlya rendkívül csekély, mindössze 1700 gramm! Ennek ellenére stabil, és akár a 3,9 méteres botok is kényelmesen elférnek rajta. A gyorszáras megoldásának köszönhetően egyetlen mozdulattal növelhető a hossza és a lábak magassága is. Az állítható lábakkal elérhetjük akár a 45 fokos állvány eleji botemelést is, mely már több variációt is lehetővé tehet a botok elhelyezésével kapcsolatosan. A rod-podhoz jár egy hordtáska. A Stalker Plus Rod Pod hossza: 69-109 cm, magassága: 23-43 cm.

Ez a rod-pod rendkívül stabil, minden helyzetben jól használható
A táskában mindennek megvan a helye

További infó: ugrás az áruházba

FOX Royale Single bottáska

A FOX Royale Single bottáska azok számára válhat hasznos útitárssá, akik egyetlen botot szeretnének a rászerelt orsóval vinni, illetve azoknak, akik ha több botot visznek magukkal, szeretik azokat egymástól szeparáltan, áttekinthetően, biztonságosan szállítani. Ebben a magas minőségű bottáskában garantáltan biztonságban szállítható a legdrágább orsóval ellátott bojlis botunk is!!! Minden olyan tulajdonsággal felvértezték, amire egy ilyen botzsáknak szüksége lehet. Anyaga erős, vízálló, hosszú idő után sem fakul ki, vastagon párnázott és ellenáll a kosznak is. Cipzárjai is állják a sarat (szó szerint!) az időjárással szemben, hidegben és melegben egyaránt! Sötétzöld kivitelben kapható.

FOX Royale Single bottáska 1 bot és 1 orsó biztonságos szállítását teszi lehetővé

FOX Royale Single bottáska 10 ft

További infó: ugrás az áruházba

FOX Royale Single bottáska 12 ft

További infó: ugrás az áruházba

FOX Royale Single bottáska 13 ft

További infó: ugrás az áruházba

MATRIX Univerzális merítőfej

Mindazoknak, akik egy egyszerű, univerzális, „mindenre jó” merítőfejet keresnek, ezt ajánljuk! Mérete is univerzális, hiszen 50 x 40 cm, amit a legtöbb átlagos méretű hal szákolásához jól tudunk használni. Az ovális fejformának köszönhetően könnyedén bele tudjuk terelni a szákolandó halunkat. A háló mélysége 30 cm, ami elég ahhoz, hogy ne ugorjon ki a hal, de még kényelmesen ki lehet venni belőle. Az igényes kivitelű, rendkívül erős háló a szinterezett, könnyű alumíniumból készült kerettel nagyon masszív. A háló lyukbősége 5 x 8 mm.

Igényesség jellemzi az összes Matrix terméket

További infó: ugrás az áruházba

MATRIX Pontyozó merítőfej gumírozott

Halkímélő anyagból készült fémkeretes merítőfej. A háló anyaga gumírozott, ebből adódóan rendkívül gyorsan szárad és nem dörzsöli le a hal felületi nyálkarétegét. Ezzel a merítőfejjel akár az 5-6 kilós halak is megmeríthetők. A háló lyukbősége 6 mm. Szélessége 45 cm, hossza 55 cm, mélysége pedig 35 cm.

A gumírozott háló gyorsan szárad

További infó: ugrás az áruházba

FOX Warrior S bojlis merítőháló nagy

A FOX Warrior S bojlis merítőháló különlegessége, hogy nyéltagja és a hálórész merevítő szárai is rendkívül masszív, de könnyű karbon anyagból készültek. Hatalmas méretének köszönhetően segítségével a legnagyobb, rekordlistás halakat is könnyedén megszákolhatjuk. Ráadásul két különböző méretben készül. Mindkét típus nyéltagjának hossza 180 cm, csupán a háló mérete változik. A kisebb 110 cm, a nagyobbik pedig 130 cm hosszú merevítő szárakkal rendelkezik. További óriási előnye, hogy a villafejbe illeszthető karbon rudazat könnyedén kivehető, nem kell feszegetni, erőltetni, hogy kiakasszuk belőle a hal szákolása után… Igazi profi megoldás, amit joggal várunk el egy FOX terméktől!

Ebbe a hálóba a termetesebb halak is könnyedén beleférnek

További infó: ugrás az áruházba

FOX Csalizó asztal - extra nagy

A Fox kihozta eddigi legnagyobb méretű csalizó asztalát, melyről bátran állítható, hogy nem csak a Fox kínálatában a legnagyobb méretű. Hogy miért szükséges ekkora asztal? Mert ezen minden apróság elfér, amire a horgászat során szükség lehet. Akkora, hogy akár étkezőasztalként is használható. A talprész megfelelő stabilitást nyújt nagy súly alatt is, még a legegyenetlenebb terepen is. Magassága 42-55 cm között állítható, felülete pedig 80 x 60 cm. A négy láb összecsukható, az asztal hátuljára hajtható. Az asztallapot egy gumírozott szélű vízhatlan „ponyvával” lehet letakarni, mely alaptartozék. Ugyancsak tartozék a szállító táska is, mely könnyűvé teszi a szállítást. Minden olyan horgásznak ajánljuk, aki már érezte azt, hogy nem fér el a jelenlegi asztalán, és egy nagyobb, stabilabb asztalt szeretne használni.

A FOX eddigi legnagyobb csalizó asztala

További infó: ugrás az áruházba

FOX Prémium előketartó doboz dupla

A Prémium előketartó doboz dupla egy új, műanyagból készült szereléktartó keménytok. Ez a forradalmi újítás úgy néz ki, mint egy átlagos doboz, ám kinyitva szembetűnik a különbség. Fontos eleme a kivehető középső panel. Különösen hasznos, ha hosszú előkezsinórral vagy ZIG szerelékkel horgászunk, hiszen erre a panelre feltekerhetjük azt, akármilyen hosszú, a végét pedig letűzhetjük, így biztonságos a tárolása. A kerekített végű panel biztosítja, hogy a horog fölé rakott zsugorcső íves maradjon. Ez az osztópanel megduplázza az amúgy is nagy tároló helyet. A panelek nagy sűrűségű szivacsból készülnek, ezért a biztonsági tűk a helyükön maradnak, így biztosított a helyben maradásuk. A horogtartó keresztrúd szelvényezett, így a horgok nem mozdulnak el. A tartalék tűknek külön kis tároló rekeszük van, ami szintén le van fixálva dobozban. A széleken körbe gumitömítés található, így ha megázik vagy beleesik a vízbe, száraz marad, és a horgok sem rozsdásodnak be, mivel a doboz szorosan záródik. Egy extra tulajdonsággal rendelkezik: a tetején lévő mérőskálával szerelékünket tökéletesen méretezhetjük.

Igényes előketartó doboz
Zárt helyen tárolhatók a tűk
A középső panel kivehető

További infó: ugrás az áruházba

FOX Deluxe System Box Large

Ez a szereléktartó doboz szinte minden olyan apró, de nélkülözhetetlen kellék tárolására alkalmas, mely egy végszerelék elkészítéséhez szükséges. A hasonló szerelékes dobozokhoz képest viszonylag nagyméretű doboz, mely megfelelő mértékben biztosítja a szerelékek tárolását. A dobozban található összes apró szerelékes doboz illesztései tökéletesek, így kiválóan véd a nyirkosság, nedvesség beszivárgása ellen.

A következő kiegészítők találhatóak a Boxban:

 • 1 db nyolcrekeszes doboz (10 x 7 x 2 cm)
 • 2 db négyrekeszes doboz (10 x 7 x 2 cm)
 • 1 db kétrekeszes doboz
 • 4 db négyrekeszes doboz (5 x 7 x 2 cm)
 • 1 db előketartó tábla gumírozott szegélyekkel
 • 2 db előkezsinór vagy PVA zsinór tartó és adagoló doboz

A dobozban 12 db kisebb-nagyobb rekesz található. A doboz mérete: 33 x 24 x 6 cm.

Mindennek megvan benne a helye

További infó: ugrás az áruházba

FOX Halo HT-100 mozgásérzékelős fejlámpa

A FOX fejlámpákat, akárcsak az összes általuk gyártott terméket a kimagasló minőség és praktikum jellemzi. A FOX Halo HT-100 a cég legerősebb és legmasszívabb modellje. A fejen történő biztonságos és kényelmes rögzítést a gumírozott pánt segíti. Furcsának tűnhet, de lámpa fényerejét mindössze egy darab nagyméretű, kimagasló minőségű, alacsony fogyasztású LED szolgáltatja! Ennek fényereje felér a hagyományos 16 LED-es fejlámpák fényerejével!

A lámpa a tetején található gomb megnyomásával kapcsolódik be. Az energiatakarékosság érdekében mozgásérzékelővel van ellátva, mely annyit jelent, hogy nem kell a lámpát ki-be kapcsolgatni, elég a lámpa elé tenni a kezünket, és máris ki- vagy bekapcsol. További különlegessége, hogy a burát elforgatva távolabbra, illetve közelebbre is világíthatunk. Csalizásnál a lámpafej tetszés szerint billenthető! A lámpán található még 2 db vörös fényű LED is, melyek folyamatos világításra és villogásra is beállíthatók. Hasznos lehet a kis fogyasztású vörös fény, ha nem találjuk a sötét sátorban a lámpát, de ezen alacsony fogyasztású LED segítségével azonnal kezünk ügyébe vehetjük. Természetesen egy kiadós eső sem tehet kárt benne, mivel 100%-ig vízálló a gumírozott és precízen szigetelt illesztéseknek köszönhetően! Három darab 1,5 voltos ajándék Duracell, rézfejű tartós elem jár hozzá ajándékba.

Ez a lámpa vízálló

További infó: ugrás az áruházba

FOX Zig + Floater 0,28 mm

A Zig + Floater egy rendkívül tiszta, speciális fluorocarbon zsinór, melyet kifejezetten a Zig Rig szerelékhez, a vízközti horgászatokhoz fejlesztettek ki. Ehhez a módszerhez elengedhetetlen. Más fluorocarbon zsinórokhoz képest ez még kevésbé látszik a vízben. Rendkívül alacsony nyúlás és magas csomótűrő képesség, valamint sima felület jellemzi. 100 méteres kiszerelésben kapható.

Tökéletes választás a Zig Rig szerelékhez

További infó: ugrás az áruházba

FOX Zig Rig úszó

A FOX Zig Rig úszó egy többféle horgászatához is használható búvárúszó, ami gubancgátlóként is funkcionál. Ezzel a kiegészítővel bármelyik pillanatban lehetőségünk nyílik arra, hogy akár percenként más vízrétegben kínáljuk fel a csalinkat. Az úszótest felőli végére rögzítjük a horogelőkénket a pop-up csalival, a másik végére ólmot helyezünk. Tartozékai: cserélhető orrsapkák (piros és fekete)

A vízközti pontyhorgászat nélkülözhetetlen kelléke FOX Zig Rig úszó

További infó: ugrás az áruházba

FOX Zig Rig végszerelék

Ez majdnem megegyezik az előző termékkel, de ebben nemcsak az úszó, hanem a végszerelékhez szükséges összes elem is megtalálható.

5 tuti tipp a vízközti horgászathoz:

 1. A vízközt felkínált csali esetében mindig ajánlott fluorocarbon előkét használni, amely a vízben áttetsző színű, szinte láthatatlan.
 2. Téves hiedelem, hogy a ponty csak a mederfenéken táplálkozik! Ha bármilyen jel arra mutat, hogy a halak a felszín közelében tanyáznak, azonnal cselekedjünk!
 3. A horogkötés során ajánlott a pop-up csalit úgy rögzíteni, hogy érintse a horog öblét.
 4. A gubancmentes dobásokhoz ajánlott PVA szivacsot használni, amellyel a hosszú előkét vagy a horgot rögzíthetjük a floater (úszó) szárán.
 5. Az ismertetett módszernél a horogcsali színe kiemelt jelentőséggel bír. Bátran kombinálhatjuk az eltérő színű és ízesítésű csalikat a hajszálelőkénken, bogarakat, rovarokat imitálva, akár félbevágva, akár két egész szemmel.

A vízközti pontyhorgászat profi eszköztárát kínálja a FOX Zig Rig végszerelék

További infó: ugrás az áruházba

FOX H alakú jelzőbója mini 2 db

Az etetések pontos megjelölése létfontosságú a horgászat eredményességét figyelembe véve. Persze nem mindegy, hogy hol szavazunk bizalmat ezeknek a helyeknek. A méteres iszapréteggel borított meder kevésbé vonzó a halak számára, mint a különböző haltartó helyek, akadók, kagylópadok. Persze ezek a helyek nem mindig nagy kiterjedésűek, előfordul, hogy csak 1-2 méter szélesek. Ha a radarral megtaláltuk a jó helyeket, minél előbb meg kell jelölni őket. A H alakú „görgő” bójával ez a művelet pillanatok alatt végrehajtható. A kiválasztott hely felett nem kell hosszadalmas műveletekbe kezdeni a kibójázást illetően. Egy gyors mozdulattal kidobjuk a H alakú bóját a csónakból, arról nyomban letekeredik a zsinór a végére akasztott súly (nem tartozék) révén, így a mélységtől függően pillanatok alatt rögzíti azt. 10 méter zsinór található a bóján. Az éjszakai láthatóság érdekében világítópatront is lehet tenni mindkét oldalába. A bója mérete 7 cm. 2 db bója található 1 csomagban.

2 db bója található egy csomagban

További infó: ugrás az áruházba

FOX Rapide PVA tasak töltővel

A PVA tasakok a pontyhorgászatok során lehetővé teszik a rendkívül pontos és koncentrált etetést. Ennek nagy jelentősége van versenykörülmények közepette, az agyonhorgászott vizeken, vagy akár a rövid, 1-2 napos horgászatok esetében. A FOX Rapide PVA tasak töltővel minden évszakban használható, hideg és meleg vízben egyaránt megfelelő az oldódása. Plusz kiegészítőként a PVA tasakokat tartalmazó dobozban található egy töltő is, mely leegyszerűsíti és megkönnyíti a PVA tasakok megtöltését. A Rapide eszközzel csak annyit kell tennie, hogy megtölti a PVA tasakot, enyhén megnedvesíti a zacskó tetejét és zárva tartja zsákot, amíg a perforáció meg nem történik. A tartódoboz cseppmentesen zár, tökéletesen védi a PVA tasakokat a nedvesség beszivárgásától, s ezáltal a végleges károsodástól. 1 csomagban 25 db zacskó található.

A töltő segítségével könnyebb a tasakokat megtölteni

FOX Rapide PVA tasak töltővel S

További infó: ugrás az áruházba

FOX Rapide PVA tasak töltővel M

További infó: ugrás az áruházba

FOX Power Grip Butt Rest

Gyakori probléma a hagyományos „U” alakú villafejek és nyéltartók használata során, hogy a rod-pod fejrészének megemelésével a botunk hátracsúszik, és csak az orsótartó vagy valamelyik gyűrű fogja meg. Ezt a kellemetlen szituációt ez a biztonsági nyéltartó fej orvosolhatja. Alaphelyzetben 10,5 mm a szélessége, de akár 25,5 mm-ig tágítható. Ez úgy érhető el, hogy a villa szárai forognak. Nélkülözhetetlen kellék a kecses, vékony nyelű bojlis botok használata során, hiszen ez kíméletesen, de annál stabilabban tartja kedvenceinket. A villa szárai gumiborítást kaptak.

Ebből a botvillából garantáltan nem csúszik ki egyetlen bot sem
A vékonyabb és vastagabb botokat is jól tartja

További infó: ugrás az áruházba

FOX SSBP előkötött horog

A FOX előkezsinórjai és horgai már bizonyítottak, így nem kétséges, hogy a most kínált előkötött szerelék is megállja a helyét. A párost a jól bevált SSBP és a Reflex előkezsinór alkotja. A különleges technológiának köszönhetően - amivel a széria készült - számos előnye van. A jól kialakított formát és a különleges hegykiképzést mind-mind hosszú, tudatos kutatómunka előzte meg! Jelentősen megnövelték ezáltal az erejét és keménységét, ami egy kivételesen jó minőségű horgot eredményezett hihetetlenül éles és tartós heggyel. Végezetül kapott egy matt, rozsdamentes teflonbevonatot, amely a horog páratlan tartósságához vezet. Ennek köszönhetően különösen sima, „selymesen finom” lett a felülete. Kifejezetten ajánlott PVA-val történő horgászathoz.

A Reflex zöld és sárga színű szintetikus szálakból készült, és ez a Fox által forgalmazott egyik leglágyabb bojlis előkezsinór. Hihetetlen puhaságának köszönhető, hogy a csali a legtermészetesebben viselkedik az etetésünkön, így a már többször megakasztott halak is elvesztik bizalmatlanságukat. A fonatok közé nehéz fajsúlyú szálak is kerültek, ezért jól merül, ez nélkülözhetetlen alapfeltétel egy jó bojlis előkezsinórnál. A zsinór színezete tökéletesen alkalmazkodik a mederfenék színeihez, és ami nagyon fontos, hogy a kagylós, köves mederfenéken is sértetlen marad!

Ötletes megoldás, hogy a FOX 3 különböző (mindegyikből 2-2 db) stoppert csomagolt az előke mellé, így minden csalihoz megtalálható a megfelelő stopper. Ráadásul a horgon egy zsugorcső is található a mindig tökéletes akadás érdekében. A csomagban 2 db előkötött horog található.

Az előkötött horgok mellé stoppert is csomagoltak

SSBP előkötött horog - 4 / 25 Lbs

További infó: ugrás az áruházba

SSBP előkötött horog - 6 / 15 Lbs

További infó: ugrás az áruházba

SSBP előkötött horog - 8 / 15 Lbs

További infó: ugrás az áruházba

FOX Kuro Hajszálelőke gyűrű kör 2,5 - 3,2 - 3,7 mm

Ezek az előkegyűrűk speciális fémötvözetből készülnek. A vékony Kuro bevonat segít abban, hogy a gyűrű - és ezzel a felkínált csali is - a lehető legszabadabban mozogjon. Kifejezetten azoknak a horgászoknak tervezték, akik a jól beváltak mellett mindig újabb előkéket alkotnak, hogy a legrafináltabb pontymatuzsálemek se fogjanak gyanút, ha így felkínált csali akad az útjukba. 25 db van minden csomagban.

Ez a gyűrű szabad mozgás biztosít a csalinak
A gyűrű helyes rögzítési módja

FOX Kuro Hajszálelőke gyűrű kör 2,5 mm

További infó: ugrás az áruházba

FOX Kuro Hajszálelőke gyűrű kör 3,2 mm

További infó: ugrás az áruházba

FOX Kuro Hajszálelőke gyűrű kör 3,7 mm

További infó: ugrás az áruházba

(X)
Haldorádó Team

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.