Korda 2020 újdonságok a Haldorádó kínálatában

Korda 2020 újdonságok a Haldorádó kínálatában

A Korda termékek az angol pontyhorgász Danny Fairbrass vezetésével készülnek, aki nagyon sokat fektet a fejlesztésekbe, melynek a pontyhorgászok csak örülhetnek, mivel évről évre jelennek meg a kínálatban kiváló minőségű és jól átgondolt termékek. Mi is ezekből csemegézgetve bővítettük az áruház kínálatát, melyeket ebben az írásban részletesen bemutatunk.

Compac 220 Kamo Vízhatlan táska
A Korda Compac 220 Kamo egy prémium minőségű vízhatlan táska, amely könnyű és tartós EVA anyagból készült. A teljes vízállóság érdekében hegesztett varratokkal készült. Megbízható cipzárja két irányban is nyitható. A fedélen belül található egy hálós zseb is, amelyben az apróságokat lehet tárolni. Méretét úgy alakították ki, hogy az új Korda Tackle Box tároló pont beleférjen. Mérete: 29 x 20 x 12 cm.

Prémium minőségű vízhatlan táska, amely könnyű és tartós EVA anyagból készült
A fedélen belülről található egy hálós zseb, melyben az apróságokat lehet tárolni

Compac 150 Aprócikkes táska
A legújabb Korda Compac táskája a Tackle Safe Edition kiadású belső rekesszel ellátott táskája. Teljesen vízálló borítást kapott, a belseje is könnyen mosható. A belső rekesz segít rendszerezni a benne elhelyezett aprócikkeket. A Korda Kamakura horogcsalád tökéletesen passzol bele. A betét kivehető belőle. A cipzárak kiváló minőségűek, hosszú ideig használható marad.

A Korda Compac 150 Tackle Safe vízhatlan szerelékes táska főbb jellemzői:

  • Kiváló minőségű EVA anyagból
  • Könnyű és tartós, vízálló, hegesztett varratokkal
  • Kétirányú cipzár, könnyen kinyitható
  • Beépített tálcával
  • Mérete: 27 x 17 x 11,5 cm
 

A Korda Compac 150 a Tackle Safe Edition kiadású belső rekesszel ellátott táskája
Megbízható cipzárja két irányban is nyitható
A belső, kivehető rekesz segít rendszerezni a benne elhelyezett aprócikkeket

Aprócikk tartó doboz 29 rekeszes
A Tackle Safe Rig Safe Box Szerelékes Doboza tökéletes megoldás a horgászok számára. Külseje is ütésálló műanyagból készült, így a doboz nagyon ellenálló, és a gumírozott külső miatt még vizesen vagy nedvesen is csúszásmentesen fekszik a kezünkben. A doboz belsejében 29 db különböző méretű kis rekesz van kialakítva, melyekben aprócikkeket tárolhat. A Tackle Safe-hez vannak kis matricák, amikre rá lehet írni, hogy mi van a rekeszekben, hogy gyorsabban megtaláljuk a szükséges szerelék-elemeket.

Ebben a dobozban garantáltan rendezetten tárolhatjuk aprócikkeinket
Könnyen, gyorsan hozzáférhetünk az apróságokhoz

Compac Csalihordó övtáska
Ebben az ötletes csalihordó övtáskában akár 3 kg csali is szállítható, így megkönnyíti a bojli, pellet csúzlival vagy dobócsővel történő bejuttatását.
Főbb tulajdonságok:

  • állítható derékpánttal rendelkezik
  • tartós camou hálóból készült
  • kivehető EVA betéttel
 

Akár 3 kg csali is szállítható benne
Kivehető…
… betéttel rendelkezik

Krusha Csaliörlő
A különleges szerkezet, mint ahogy a nevében is benne van, különböző csalikat (pelletet, bojlit és magvakat) képes összeaprítani minimális erőfeszítéssel. Az őrlő belsejében lévő hegyek élesek. Használata rendkívül egyszerű: bele kell tenni az aprítandó csalit, majd az eszköz tetejét és alját egymással ellentétes irányban mozgatni. Így pillanatok alatt kész az őrlemény, amit PVA hálóba tehetünk, vagy hozzákeverhetjük etetőanyaghoz, és a hatás nem marad el! Két méretben kapható.

Különböző csalikat képes összeaprítani minimális erőfeszítéssel
Pillanatok alatt kész az őrlemény

N-Trap Soft Weedy Green 20 m
A Korda N-Trap Soft Hooklink egy könnyen hámozható, lágy, prémium kategóriás pontyozó előkezsinór. A külső bevonat egyszerűen eltávolítható, szinte bármelyik előke elkészítéséhez használható minőségi előkezsinór.
Főbb tulajdonságok:

  • szín: Weedy Green/ Hínár Zöld
  • kiszerelés: 20 méter
 

Lágy, prémium kategóriás pontyozó előkezsinór…
… mely könnyen hámozható

Boom Fluorocarbon 15 m
Krimpelhető bojlis előkezsinór, mely merev és gubancmentes fluorocarbon anyag. Ajánlott kombi-rigekhez, pop-up rigekhez. Gyorsan süllyedő változat. A méltán híres pontyhorgász Tom Dove ajánlásával. 15 méteres kiszerelésben kapható.

Krimpelhető bojlis előkezsinór, mely merev és gubancmentes fluorocarbon anyag

Dark Matter Tungsten Coated Braid Green 10 m
A legmodernebb technológiáknak köszönhetően a Korda képes volt hozzáadni a volfrám anyagot az előkezsinór sötét bevonatához. Ez biztosítja, hogy az előke gyorsan lesüllyedjen a tó fenekére. A Dark Matter tungsten bevonatú előkezsinór félig merev és tökéletes a modern pontyhorgászathoz. A tesztelési időszak alatt a legextrémebb körülmények között nagymennyiségű kapitális halat segítettek partra vele. 10 méteres kiszerelésben kapható.

Félig merev és tökéletes a modern pontyhorgászathoz
Rendkívül gyorsan süllyed a tó fenekére

Super Natural Weed Green 20 m
A Korda Super Natural új fejlesztésű, új generációs fonott előkezsinórja. Kiváló, lágy zsinór, így a csalinak is természetes lágy, akadálymentes mozgást biztosít. Sokan alábecsülik előnyeit, pedig sokszor a váratlan helyzetekben óriási meglepetéseket tartogat, főleg akkor, amikor a már jól bevált módszerek rendre csődöt mondanak. 20 méteres kiszerelésben elérhető, amely gazdaságos felhasználást tesz lehetővé.

Kiváló, lágy zsinór, így a csalinak is természetes lágy, akadálymentes mozgást biztosít

Hanger Bobbin White
A Korda Bobbin Hanger fehér verziója kedvelt, mely több méretben készül, így lefed minden horgászati szituációt. A Medium és a Large méretben egy Stow Light izotópot vesz fel a Bobbin. (Szállítás izotópok nélkül történik.) 10 és 15 grammos súlyokkal szállítjuk, valamint jár hozzá egy hosszabbító lánc is.
Főbb tulajdonságok:
Medium: 35 x 17 mm
Large 42 x 17 mm

Stow Light izotópot vesz fel a Bobbin
Medium és large méretben, valamint 10 és 15 grammos súlyokkal szállítjuk

Infuza
A Korda Infuza egy zseniális, kivehető belső kosárral rendelkező dipelő tégely, melyből a felesleges aroma le tud csorogni. Ebben a tégelyben a dip tökéletesen befedheti a csalit anélkül, hogy eláztatná, feleslegesen csatakossá tenné azt. A tégelyt elég egyszer megrázni ahhoz, hogy az adalék egyenletesen befedje a csalit, majd a felesleg egyszerűen kicsepeg a kosár alján az edényke alsó részébe. Két méretben kapható, a kisebb 9 x 4,5 cm, míg a nagyobbik 9 x 6,5 cm.

Kivehető belső kosárral rendelkező dipelő tégely, melyből a felesleges aroma le tud csorogni
A dip tökéletesen befedheti a csalit anélkül, hogy eláztatná, feleslegesen csatakossá tenné azt

Leadcore Leader Heli Gravel 3 db
Ez az előre elkészített ólombetétes végszerelék 2 típusú felhasználási módot tesz lehetővé. Az egyik a hagyományos helikopteres végszerelék, amikor a leadcore zsinór körül szabadon tud forogni a gyorskapocsba akasztott előke és a csali, míg a másik módszer a főként iszapos mederfenéken felkínált Chod Rig. Ilyenkor a szilikon csövecskén alul és felül is megütköztetésre kerül a gyorskapocs 1-1 ütközővel, a szabad forgása azonban megmarad. A szilikon csövecske zsinóron való elhelyezkedését a meghorgászott terület iszapvastagsága határozza meg. Ez a végszerelék verhetetlen pop-up csalik felkínálásakor. 100 centiméteres hosszúságban forgalmazzuk a végszerelék csomagot. A csomagban 3 db végszerelék van.

Ez az előre elkészített ólombetétes végszerelék 2 típusú felhasználási módot tesz lehetővé

PVA Long Chuck Funnel Web System 7 m
A Korda Long Chuck PVA System a Kordától megszokott, kiváló minőségben készült négy évszakos PVA háló. Vízbe érkezés után elkezd oldódni, tartalma szépen szétterül a mederfenéken a csali körül. A háló sűrű szövésének köszönhetően a bojlik, pelletek mellett akár stick mixekhez, magokhoz is használhatjuk a koncentrált etetés eléréséhez. A csomagban egy tömködő rudat is találunk, amellyel a hálóba töltött anyagot tömöríthetjük. Menetes zárókupakkal ellátott, vízmentes tároló csőben kerül forgalomba. A cső átmérője 15 mm, míg a háló maximális átmérője 18 mm. A csomag teljes tartalma a következő: 7 m minőségi PVA háló, tömörítő szerszám, adagoló henger, tároló henger.

4 évszakos PVA háló, melynek maximális átmérője 18 mm

SLR Balsa Marker Float Large
A Marker Float a Korda legújabb markerúszója, amely balsafából készült, így nagyon könnyű és gyorsan felúszik. Környezetbarát termék, mérete 26 cm.

Balsafából készült, környezetbarát termék

Probe Marker Leads 3 & 4 oz
A Korda Marker Lead Probe speciális markerólom egy hasznos újdonság a parti markerezés területén. Az ólom extra körmökkel rendelkezik a mederkép pontosabb letapogatása érdekében. Ezentúl nincs olyan aljzattípus, amelyet ennek az ólomnak a segítségével ne lehetne érezni. Kétdarabos kiszerelésben kerül forgalomba, amelyben 2 külön méret található (85 g / 113 g)!

Az ólom extra körmökkel rendelkezik a mederkép pontosabb letapogatása érdekében

Dark Matter Tungsten Putty Weed
A Tungsten Putty ólompaszta egy speciális, rendkívül jól tapadó és formázható volfrámszármazék, amely a különböző előkék és végszerelék kombinációk nélkülözhetetlen kiegészítő kelléke. Mivel nem tartalmaz ólomvegyületeket, a környezetre nincs káros hatással. Az ultra magas sűrűséggel rendelkező anyag széles körben felhasználható, de elsősorban az előkezsinórok (monofil, fonott, bevonatos) lesúlyozására, süllyedővé alakítására használható. Segítségével a lebegő csalik alkalmazásánál tökéletesen beállíthatjuk a megfelelő lebegési magasságot is. Az előkéken kiválóan tart és még az erőteljesebb dobások során sem mozdul el. Tulajdonságainál fogva a kritikusan kiegyensúlyozott és speciális süllyedő szereléknél is megfelelő alternatívát kínál. 25 grammos kiszerelésben kapható.

Rendkívül jól tapadó és formázható volfrámszármazék, amely a különböző előkék és végszerelék kombinációk nélkülözhetetlen kiegészítő kelléke
Elsősorban az előkezsinórok lesúlyozására, süllyedővé alakítására használható

Spinner Ring Swivel
Ezt a különleges gyorskapcsot úgy tervezték meg, hogy tökéletes legyen a Spinner Rig szerelék elkészítéséhez. Az elkészített hurkot – mint egy hagyományos kapocsra – csak rá kell húzni, és biztos lehet benne, hogy nem csúszik le róla, miközben az előke szabadon mozoghat. A kapcsot PTFE bevonattal látták el, amely megakadályozza, hogy a fény megcsillanjon rajta, így tökéletesen rejtve marad a pontyok elől. Kiszerelés: 10 db/csomag.

Tökéletesen használható a Spinner Rig szerelék elkészítéséhez

Micro Ring Swivel
A Micro Rig forgó hihetetlenül sokféleképpen bevethető aprócikk. Használhatjuk például a csali horogra való rögzítéséhez, de akár Combi Righez vagy Blowblack szerelékhez is. Készíthetünk belőle pop-up vagy süllyedő csalihoz is végszereléket. 10 db található a csomagban. Két méretben kapható

Tökéletes választás…
… csali horogra való rögzítéséhez, de akár Combi Righez vagy Blowblack szerelékhez is

Quick Change Ring Swivel
A Korda Quick Change Ring Swivel egy extra erős, kimagasló teherbírással rendelkező, nagy átmérőjű gyűrűvel ellátott speciális gyorskapocs. A rendkívül praktikus és hasznos kiegészítő lehetővé teszi az igazán gyors előkecserét. Az előkehurkot a nyitott szemen az előke felől ráhúzott rugalmas szilikon rögzítő hüvely tartja a helyén. A gyűrű minden esetben biztosítja az előke, és ezáltal a csali szabadabb, természetesebb mozgását. A PVA termékekkel való horgászat megkönnyítésére is jó szolgálatot tehet. Segítségével pillanatok alatt leakaszthatjuk előkénket és egy fűzőtűvel felhúzhatjuk rá az előre elkészített PVA-csomagot. Kifejezetten a Helicopter szerelék elkészítésére fejlesztették ki. 8 db található a csomagban.

Kimagasló teherbírással rendelkező, nagy átmérőjű gyűrűvel ellátott speciális gyorskapocs

Kickers Green
Zöld színű horogbefordító eszköz, mely tartós anyagból készült. A horog szárára helyezve gondoskodik arról, hogy a horog mindig jól akadhasson. Közepes méretű változata feeder technikához is használható, a nagyobb méretű a 4-es és 6-os horgokhoz javasolt.

Zöld színű horogbefordító eszköz, mely tartós anyagból készült
A horog szárára helyezve gondoskodik arról, hogy a horog mindig jól akadhasson

Dark Matter Tungsten Anti Tangle Sleeve Long
A KORDA Tungsten gubancgátló hüvely rugalmas, céljának megfelelően merev és szuper nehéz, hogy az előkénk biztosan az aljzatra simuljon. Segítségével egyszerűen és gyorsan tudjuk előkéinket cserélni. A 40 mm-es hosszúságú, fantasztikusan sima felületű, folyamatosan kúpos hüvelyt igényeink szerint akár még méretre is vághatjuk. Nagy átmérőjű furatán keresztül még a leglágyabb előkezsinór is könnyedén belefűzhető. Előnyös tulajdonsága, hogy dobás közben gubancgátlóként is szolgál. Minden helyzetre megoldást kínál, horgásszunk akár iszapos, kavicsos, homokos vagy akár vízinövényekkel borított aljzaton, 8 darabos kiszerelése pedig hosszú távú felhasználást biztosít!

Segítségével egyszerűen és gyorsan tudjuk előkéinket cserélni

Hook Bead
A formázott, kisméretű stopperek tökéletesen passzolnak a megfelelő méretű horgokhoz, ütközőként használhatóak az acélkarikák vagy a horogra fűzött kisméretű forgók számára. Segítségükkel könnyedén készíthetünk modern, a horog kifújását megakadályozó szerelékeket. 2 méretben, valamint 20 db/csomag kiszerelésben kapható.

Ütközőként használhatók…
… az acélkarikák vagy a horogra fűzött kisméretű forgók számára

Kontinental Hook
A Korda cég kiváló minőségű horgait nem kell bemutatni senkinek. A Kontinental széria az egyik legsokoldalúbban felhasználható horogfajta a családban. Kellően erős és strapabíró, szinte bármely végszerelék elkészíthető vele. Erős szárú, befelé forduló heggyel rendelkező, teflonbevonatos pontyozó horog. Használata akadós, nehéz terepen ajánlott.

Használata akadós, nehéz terepen ajánlott

Kurv Shank XX
A Korda Kurv Shank XX egy közkedvelt formájú, hajlított szárú horog, mely extra vastag anyagból készült. A legnehezebb pályákra, akadós vizekre ajánlott. Ezt a teflonbevonatos horgot úgy tervezték, hogy még zsugorcső nélkül is tökéletesen befordul a ponty szájába. A forma egyaránt megengedi a pop-up (lebegő) és süllyedő csalik használatát stiff (merev), ill. puha fonott előkével is.

A legnehezebb pályákra, akadós vizekre ajánlott

Choddy Hook
A teflonbevonatos Choddy horgokat tipikusan merev, mono és fluorokarbon előkékhez tervezték. A kifelé hajló horogszem (merev előke használatakor) engedi, hogy a horog szára kövesse az előke egyenesét, így biztosítva a tökéletes akadást, emellett csökkenti az előkére nehezedő nyomást, nem töri azt meg, így sokkal strapabíróbb lesz az előkénk.

A Choddy horgokat tipikusan merev, mono és fluorokarbon előkékhez tervezték
A rendkívül hegyes horog mikroszakállal rendelkezik

Hinge Rig Choddy
Minőségi, profi előkötött horog a Korda kínálatából. A Hinge Choddy Korda IQ2 Fluorocarbon zsinórra van kötve. A csomag stoppert nem tartalmaz.

Minőségi, profi előkötött horog a Korda kínálatából

Krank és Kurv Spinner Section
Ez az egyik legjobb Rig horog, amit valaha készítettek, használatával mindig tökéletes irányban áll a horog, ha felhelyezzük a csalinkat. Használata gyerekjáték, mert mindent tartalmaz a csomag, ami az összeállításhoz kell. Extra éles és erős horog felhasználásával készült. 3 db található a csomagban.

Az egyik legjobb Rig horog, amit valaha készítettek
Használatával mindig tökéletes irányban áll a horog, ha felhelyezzük a csalinkat

Goo
A Korda Goo titkos összetevőkből álló, rendkívül sűrű, koncentrált mártogató aroma, amelyet Loutjie Louwies fejlesztett ki a dél-afrikai pontyfogó válogatott számára. A több éves fejlesztés igen sikeres volt, hiszen több dobogós helyet is hozott a válogatottnak a pontyfogó világbajnokságon. (A liquidet nem a Korda gyártja, csak a forgalmazás jogát kapta meg!) A forradalmi, különleges összetevőkből álló folyadék lényege, hogy a vízbe érést követően az etetésünkön füstszerűen terül el a vízoszlopba juttatva a halakat táplálkozásra ösztönző, étvágyfokozó hatású adalékait. Használata stick mixbe keverve vagy a kész stick rudacskákra csepegtetve ajánlott. Természetesen bojlira, pelletre, magvakra vagy akár tigrismogyoróra is használható! A 2020-as új ízek, melyek már elérhetőek az áruház kínálatában is: Almond Supreme Bait Smoke, Almond Power Smoke, Garlic Supreme Bait Smoke, Mangonana Supreme, Bumble Berry Supreme, Tiger Nut Smoke, Butter Corn Supreme, White Almond Supreme, White Almond Smoke, Sherbet Smoke.

Idén új ízek kerültek piacra
Vízbe érést követően az etetésünkön füstszerűen terül el…
… a vízoszlopba juttatva a halakat táplálkozásra ösztönző…
… étvágyfokozó hatású adalékait
Használható stick mixbe keverve vagy a kész stick rudacskákra csepegtetve is
Immár több mint 20 különböző ízesítésű Goo aroma található a kínálatunkban

Haldorádó Team

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.