KORDA újdonságok 2018 a Haldorádó kínálatában

KORDA újdonságok 2018 a Haldorádó kínálatában

A modern pontyhorgászat világában kevés olyan horgászt találni, aki ne hallott volna már a Korda termékekről. A cég innovatív, egyedi kiegészítői kiváló minőséget képviselnek és nem utolsósorban rendkívül praktikusak, jól átgondolt szisztéma alapján készülnek. Webáruházunk kínálatában is évek óta megtalálható a „Korda részleg”, 2018-ban pedig sok érdekes újdonsággal bővítettük a választékot. Íme, ismerjék meg ezeket!

Rig-Safe Combi Profi előketartó
A Rig-Safe Combi ütésálló műanyagból és hihetetlenül erős, valamint puha tapintású gumiból készült. Egyik oldalán 12 zárható rekesz található horgoknak, forgónak, aprócikkeknek. Tartós, kompakt kialakítású az előketartó, melyben 20 tüske és 15 dupla tüske is található. Ebben az előketartóban akár 20 előke is elfér. Mágneses zár biztosítja a tökéletes záródást.

Megérkezett a Rig-Safe, mely egy igazán profi, kompakt kialakítású előketartó
Az egyik felébe praktikus zárható rekeszek kerültek…
… amikben precízen, rendezetten tárolhatjuk a különféle kiegészítőket, míg a másik felén akár 20 megkötött előke is elfér
Minden apró részletre gondosan ügyeltek, ezt mutatja a tetején elhelyezett méretskála is, amivel egy pillanat alatt kimérhető a készülő előkénk hossza

Korda Goo Supreme é Goo Power Smoke aromák
A Korda Goo titkos összetevőkből álló, rendkívül sűrű, koncentrált mártogató aroma, amelyet Loutjie Louwies fejlesztett ki a dél-afrikai pontyfogó válogatott számára. A többéves fejlesztés igen sikeres volt, hiszen több dobogós helyet is hozott a válogatottnak a pontyfogó világbajnokságon. (A terméket nem a Korda gyártja, csak a forgalmazás jogát kapta meg!) A forradalmi, különleges összetevőkből álló folyadék lényege, hogy a vízbe érést követően az etetésünkön füstszerűen terül el a vízoszlopba juttatva a halakat táplálkozásra ösztönző, étvágyfokozó hatású adalékait. Használata stick mixbe keverve, vagy a kész stick rudacskákra csepegtetve ajánlott. Természetesen bojlira, pelletre, magvakra vagy akár tigrismogyoróra csepegtetve is használható!
Termékadatok:
Kiszerelés: 115 ml
Elérhető ízesítések: ananász, tintahal, kókuszkrém, vegyes gyümölcs, kukorica, tejsavas-krémes

Összesen 8 féle Korda Goo aromakoncentrátum található a kínálatunkban
Ezeket a különleges folyadékokat a világhírű pontyhorgász, Danny Fairbrass is előszeretettel használja

Eazi Stik dobócső
Az Eazi Stik dobócső a Korda legendás terméke! A speciális polikarbonátból készült, ultrakönnyű dobócsővel a 100 méter feletti etetés sem lehetetlen. A különleges formájú dobócső segítségével gyorsan és pontosan etethetjük meg a kívánt területet anélkül, hogy a karunk elfáradna. Csúszásgátló markolatának köszönhetően egy- vagy akár kétkezes technikával is használhatjuk.
Elérhető méretek: 20 és 25 mm

Az Eazi Stik egy speciális polikarbonátból készült, ultrakönnyű dobócső
Könnyedén, gyorsan és pontosan juttathatjuk vele a bojlikat a kiszemelt területre

Kutter Bojlivágó
A speciális vágószerkezet lényege, hogy a csőbe rakott bojlikat – egy éles penge segítségével – egyszerűen, gyorsan, minden erőfeszítés nélkül felezi meg. A felezett bojlikat spod mixekbe keverhetjük, vagy önmagukban, PVA zsinórra vagy szalagra tehetjük. A kisebbik méret 18-20 mm-es bojlihoz használható, a nagyobb pedig 25 mm-es golyókhoz ajánlott.
Elérhető méretek: 20 és 25 mm

A Kutter lényege, hogy a csőbe rakott bojlikat – egy éles penge segítségével – egyszerűen, gyorsan és minden erőfeszítés nélkül felezi meg
Az így kapott felezett bojlikat sokféleképpen használhatjuk
Használata nagyon egyszerű, bárki elboldogul vele

Boilie PVA Funnel Web System - 7 m
A KORDA kiváló minőségű PVA terméke, mely segítségével a horogcsalit és az etetőanyagot, stick mixet vagy más csalogatóanyagot egy helyen tudjuk felkínálni. A háló a vízbe érkezés után elkezd oldódni, tartalma szépen szétterül a mederfenéken, a csali körül. A PVA háló egy töltőcsővel és egy tömőnyéllel kerül forgalomba, melyek segítségével az etetőanyagot, stick mixet könnyedén bele lehet helyezni a hálóba, majd össze lehet tömöríteni. Az egész PVA System egy vízmentesen záródó csavaros hengerben kap helyet. A cső átmérője 20 mm, míg a háló maximális átmérője 35 mm. A csomag teljes tartalma a következő: 7 m minőségi PVA háló, tömörítő szerszám, adagoló henger, tároló henger.
Méret: 7 m – 35 mm

A Korda kiváló minőségű PVA terméke, amivel az etetőanyagot, stick mixet vagy más csalogatóanyagot koncentráltan tudjuk felkínálni

Boilie PVA Funnel Web Micromesh utántöltő – 5 m
A KORDA kiváló minőségű PVA terméke, mely segítségével a horogcsalit és az etetőanyagot, stick mixet vagy más csalogatóanyagot egy helyen tudjuk felkínálni. A háló a vízbe érkezés után elkezd oldódni, tartalma szépen szétterül a mederfenéken, a csali körül. Annak érdekében, hogy csak egyszer kelljen megvásárolni a Boilie PVA Funnel Web System adagoló hengert és tömörítő szerszámot, ezzel az utántöltővel pótolható az elfogyott háló.
Méret: 5 m – 35 mm

A költséghatékonyságra is gondolt a gyártó, ezzel az utántöltővel egyszerűen pótolható az elfogyott háló

IQ Extra Soft Fluorocarbon előkezsinór 20 lbs
Ez egy fluorocarbon előkezsinór. Anyagának vízéhez hasonló törésmutatója miatt a vízben szinte láthatatlan. A szokványos poliamid monofil zsinórokhoz képest kissé sprőd, ezért nem hajlamos gubancolódásra, és a ponty is nehezebben fújja ki az ilyen előkére kötött horgot. A termék 20 lbs teherbírású, 20 méteres kiszerelésű változatban érhető el, amely univerzálisan használható előkezsinór. A Korda IQ2 Xtra Soft fluorocarbon ugyanazon tulajdonságokkal rendelkezik, mint a normál IQ, de az extra érzékeny halaknak a kicsivel puhább változat több bátorságot ad a csalit felszippantani.
Termék adatok:
Hossz (m): 20
Átmérő (mm): 0,47
Szakítószilárdság (kg): 20 lbs

Az IQ egy fluorocarbon előkezsinór, anyagának a vízéhez hasonló a törésmutatója, ezért a vízben szinte láthatatlan

Zsinórhámozó
A Korda Strippa Tool egy praktikus eszköz a bevonatos előkék külső rétegének szakszerű, biztonságos eltávolításához. A használata egyszerű: az előkét fűzzük át a nyíláson, majd az ellentétes oldalon egyszerűen húzzuk ki a bevonattól megszabadított zsinórt. Az előke belső magja teljesen sértetlen marad, így biztonsággal használhatjuk. Fog- és körömbarát! Mérete 7 cm, anyaga anodizált alumínium. Elegáns bordó színben kapható.

A Korda Strippa Tool egy praktikus eszköz a bevonatos előkék külső rétegének szakszerű, biztonságos eltávolításához
Használata kifejezetten egyszerű, mindössze át kell fűzni az előkét a nyíláson, majd az ellentétes oldalon ki kell húzni a bevonattól megszabadított zsinórt

Csalifúró + parafa
A Korda Bait Drill & Corks egy praktikus szett, amelynek a csali felfűzésekor vehetjük hasznát. A csomagban egy 6 vagy 8 mm-es, rozsdamentes anyagból készült, élénkzöld színű nyéllel ellátott erős fúró és 6 db 6 cm hosszú, 6 vagy 8 mm átmérőjű parafa rúd található. A fúróval egyszerűen fúrhatunk ki bojlit, tigrismogyorót, majd a furatba az azonos méretű parafa rudak megfelelő méretűre vágott darabjait behelyezve készíthetjük el a kikönnyített horogcsalinkat.
Elérhető méretek: 6 és 8 mm

Praktikus szett kikönnyített csalik készítéséhez

Parafa rúd
A Korda Cork Sticks parafa rúd különböző bojlik, pelletek, magvak kikönnyítésére használható eszköz. Használata egyszerű! A méretben azonos fúróval ki kell fúrni a csalit, a rudat a furatba dugni, és a kiálló részt levágni. 10 db 5 cm-es parafarúd található a csomagban.
Elérhető méretek: 6 és 8 mm

A Korda Cork Sticks parafarúd különböző bojlik, pelletek, magvak kikönnyítésére használható eszköz
Elérhető 6 és 8 mm-es változatokban

Infuza Small
A Korda Infuza egy zseniális, kivehető belső kosárral rendelkező dipelő tégely, melyből a felesleges aroma le tud csorogni. Ebben a tégelyben a dip tökéletesen befedheti a csalit anélkül, hogy eláztatná, feleslegesen csatakossá tenné. A tégelyt elég egyszer megrázni ahhoz, hogy az adalék egyenletesen befedje a csalit, majd a felesleg egyszerűen kicsepeg a kosár alján, az edényke alsó részébe.
Méret: Small – 9 x 4,5 cm

A Korda Infuza egy zseniális, kivehető belső kosárral rendelkező dipelő tégely
Ebbe a belső kosárba kell tenni az aromásítani kívánt csalikat…
… majd mehet rájuk a tetszőleges dip vagy bármely folyékony aroma!
A tégelyben a folyadék tökéletesen befedheti a csalikat anélkül, hogy eláztatná, feleslegesen csatakossá tenné azokat

Ujjvédő
A Korda Finger Stall az egyik legpraktikusabb és legkényelmesebb ujjvédő a piacon! Nagy távolságra történő dobásoknál ajánlott a használata, mikor is a vékony fonott dobóelőke könnyen elvághatja az ujjunkat, ami nagyon fájdalmas és lassan gyógyuló sebet eredményez. A vékony neoprén anyag teljes védelmet nyújt, ugyanakkor nem „butítja” el a zsinór érzékelését.
Elérhető méretek: L és XL

A Korda Finger Stall az egyik legpraktikusabb és legkényelmesebb ujjvédő a piacon!
A vékony neoprén anyag teljes védelmet nyújt, ugyanakkor nem „butítja” el a zsinór érzékelését

Hybrid Lead Clip Leader
A Korda Hybrid Lead Clip Leader Weedy Green és Clear egy-egy speciális anyagból készített végszerelék. A nagy teherbírású leader 1 méteres hosszban áll rendelkezésre, melynek az egyik végén egy hurok, míg a másik végén egy Korda Hybrid ólomklipsz található, amiben egy fixre szerelt karikás forgó is van. A gyorsan süllyedő anyag felveszi a meder formáját és rejtőzködő vagy épp víztiszta színe miatt még a legóvatosabb pontyokat sem riasztja el.
Méret: 1 m – 40 lbs / 18,1 kg

A Korda Hybrid Lead Clip Leader elérhető hínárzöld és víztiszta színváltozatokban
Igényes kialakítású, megbízható végszerelék

Hybrid Lead Clips Weed
A Korda Hybrid Lead Clip egy speciális ólomklipsz, amelyet – a halak biztonságának maximális figyelembevételével – három évig tartó tesztidőszak után dobott piacra a nagynevű angol gyártó. A gyorskapcsos forgóval szerelt ólomklipsz különlegessége, hogy a forgó fixen van a kapocsban, így az ólomnál elakadt szereléket (akár van rajta hal, akár nincs), az ólom elvesztésével ugyan, de ki tudjuk szabadítani az akadóból. Használata kifejezetten a növényes, akadós pályákra ajánlott. Az ólomklipsz a nehezebb ólmokkal való távdobáshoz is kiválóan használható. A csomagban 8 db ólomkapocs található.

Speciális ólomklipsz-csomag hínárzöld színben
A gyorskapcsos forgóval szerelt ólomklipsz különlegessége, hogy a forgó fixen van a kapocsban, így az ólomnál elakadt szereléket mindig ki tudjuk szabadítani az akadóból

Lead Clip Action Pack Weed
A Korda Lead Klip Action Pack Weed könnyen szerelhető, fix ólomklipszes végszerelék, amelyet még a kezdő pontyhorgászok is könnyedén össze tudnak állítani. A csomag tartalma 5 db ólomklipsz, 5 db forgó, 5 db gumiharang és 5 db gubancgátló cső, mind hínárzöld színben.

Könnyen szerelhető, fix ólomklipszes végszerelék, amelyet még a kezdő pontyhorgászok is gond nélkül össze tudnak állítani

Solid Bag Leader
A Korda Solid Bag Leader egy PVA tasakos horgászatra összeállított, kész végszerelék, amelyhez Kable leadcore-t használtak. A végszereléken található hurok segítségével pillanatok alatt fel lehet rá erősíteni a PVA zsákocskát. 8-as méretű forgóval szerelték. Belső zsinórvezetésű ólmokhoz használható (az ólom nem tartozék). A csomagban 3 db végszerelék található.

A Korda Solid Bag Leader egy PVA tasakos horgászatra összeállított, kész végszerelék
3 db végszerelék található a csomagban
Ezt az összeállítást belső zsinórvezetésű ólmokhoz fejlesztették

Chod Rig Short Barbed
A Korda Chod Rig Barbed előke a Korda Mouth Trap előkezsinór, a Korda Choddy horog és a Korda nagykarikás forgó felhasználásával készült. A csomagban 3 db, 5 cm-es hosszúságú kész előke tálalható.
Elérhető méretek: 4, 6 és 8

Professzionális, készre szerelt chod előke a Kordától!
A Korda Chod Rig Barbed előke a Korda Mouth Trap előkezsinór, a Korda Choddy horog és a Korda nagykarikás forgó felhasználásával készült

Mixa horgok szakállas és szakáll nélküli változatban
A Korda Mixa horgok remek, kerek öblű modellek, amelyek legfőképpen a vízfelszíni pontyozásnál váltak be. Rövid szárral, egyenes horogszemmel, illetve a szakállas változat esetében nagyon éles és tartós micro hegy kiképzéssel látták el. Különleges formájának köszönhetően tökéletes akadást biztosít, ha a pontyok a vízfelszínről szippantják be a csalinkat, vagy ha végletekig kikönnyített kombinációt alkalmazzuk. Kapható szakáll nélküli változatban is.
Elérhető méretek: 6, 8, 10, 12

Az új Mixa horog kapható szakállas és szakáll nélküli változatban is
Ez a remek, kerek öblű modell elsősorban vízfelszíni pontyozásnál vált be
Különleges formájának köszönhetően tökéletes akadást biztosít

Running Rig
A Korda Running Rig minden egyes darabja minőségi termék, ami garancia arra, hogy az ezekből összeállított végszerelék biztosítja számunkra az eredményes pontyhorgászatot. Mind a „gumi”, mind pedig a „fém” alkatrészek nagy ellenállású anyagból készültek, rendkívül tartósak. Színük és csillogásmentes felületük miatt beleolvadnak az aljzatba. A csomag tartalma 5 komplett szerelék összeállítására alkalmas alkatrész.

A praktikus Running Rig csomag tartalma 5 komplett szerelék összeállítására alkalmas alkatrész
Minden egyes darabja minőségi termék, ami garancia arra, hogy az ezekből készített végszerelék az elvárásainknak megfelelő lesz
Így fest készre szerelve

Run Rig Rubber Weed
A Korda Run Rig Rubber Weed egy speciális kialakítású ütköző, amelynek az a feladata, hogy az ólmot mindig megfelelő szögben tartsa, ezzel biztosítva azt, hogy a kapás esetén a végszerelék szabadon csúszása akadálymentes legyen. Hínárzöld színe beleolvad a környezetbe.

A Korda Run Rig Rubber Weed egy speciális kialakítású ütköző…
… melynek feladata, hogy az ólmot mindig megfelelő szögben tartsa, ezzel biztosítva azt, hogy a kapás esetén a végszerelék szabadon csúszása akadálymentes legyen

Krimps utántöltő
A Korda Krimp Tool többéves tesztidőszak után került piacra. A Krimp Tool egy speciális fogó, amellyel egy fémgyűrű segítségével a merev előkezsinórra – pl. Korda Mouth Trap, ill. bármely erősebb bevonatos előkére – készíthetünk hurkot. Használata egyszerű: a kis fémgyűrűbe behelyezzük a zsinór két végét, majd egyszerűen összenyomjuk a fogóval. Az így elkészített „csomó” hihetetlen biztonsággal tart! A két méretben kapható gyűrűket igazítsuk a zsinórmérethez. Annak érdekében, hogy ne kelljen minden alkalommal, ahogy elfogynak a fémgyűrűk, új készletet venni, a fogyó eszközöket külön is lehet pótolni. Kínálatunkban a 0,6 és a 0,7 mm-es gyűrűk is megtalálhatóak.

Minőségi krimps fémgyűrű utántöltő csomag
Kínálatunkban a 0,6 és a 0,7 mm-es gyűrűk egyaránt megtalálhatóak

Stiff Shrink Tube
A zsugorcsövek lehetővé teszik, hogy az előkénken úgy alakítsuk ki a horog helyzetét, hogy az a lehető legjobb akadást biztosítsa. A különböző előkevariációk egyik legfontosabb kelléke. A Small Korda Shrink Tube zsugorcső a 10-es horgokhoz, míg a Medium a 6-os és 8-as horogméretekhez ajánlott. A csövek hő hatására (forró víz, gőz) eredeti méretük 1/3-ára zsugorodnak. Legjobban Wide Gape típusú horoggal használható. Ügyeljünk rá, hogy a zsugorcső hajlási hossza maximum a horog öblének mérete legyen. 8 db zsugorcső található a csomagban.

Ez a zsugorcső lehetővé teszi, hogy az előkénken úgy alakítsuk ki a horog helyzetét, hogy az a lehető legjobb akadást biztosítsa
A Small Korda Shrink Tube zsugorcső a 10-es horgokhoz, míg a Medium a 6-os és 8-as horogméretekhez ajánlott
A csövek hő hatására (forró víz, gőz) eredeti méretük 1/3-ára zsugorodnak

Fűzőtű Stik 12 cm
A 12 cm hosszúságú Korda Stik Needle fűzőtűt a különböző hosszúságú stick mixek gyors és egyszerű felfűzésére használhatjuk. A rendkívül praktikus fűzőtű hihetetlenül vékony, mégis robosztus és erős rozsdamentes anyagból készül. Piros színű nyéllel kerül forgalomba.

A Korda Stik Needle fűzőtűt elsősorban a különböző hosszúságú stick mixek gyors és egyszerű felfűzésére használhatjuk

Fűzőtű kemény csalikhoz 7 cm
A Korda Braid Needle egy erős szárú, hegyes, kapocs nélküli fűzőtű, amellyel bojlikat, pelleteket, főtt magokat fűzhetünk fel a hajszálelőkére. Vékony, így az érzékenyebb csalikat sem repeszti szét. Élénk citromsárga és fekete színű nyéllel készült.

Erős szárú, hegyes, kapocs nélküli fűzőtű, amellyel a keményebb csalikat is gond nélkül felfűzhetjük a hajszálelőkére

Fűzőtű Fine 7 cm
A Korda Fine Needle egy 7 cm hosszú, vékony, rugalmas fűzőtű, amely puha vagy félkemény csalik felfűzésére alkalmas.

Vékony, rugalmas fűzőtű, ami tökéletes a puha vagy félkemény csalik fűzéséhez

Leadcore fűzőtű 7 cm
A Korda Splicing Needle egy 7 cm-es leadcore fűzőtű, amelynek kialakítása megfelelő fogást biztosít, jól illeszkedik az ujjaink közé. Hajlékony, mégis erős kivitelének köszönhetően bármely ólombetétes zsinórt könnyedén fűzhetjük vele. Puhább csalik, bojli, kukorica hajszálelőkére történő felhúzására is tökéletesen alkalmas, a biztonsági kallantyúja precízen és jól zár. Élénk narancssárga nyele könnyen észrevehető.

Univerzális fűzőtű ólombetétes zsinórok és puha csalik fűzéséhez

Floss Caps Clear
A Korda Floss Caps segítségével a legegyszerűbben és legbiztonságosabban rögzítheti csaliját Bait Floss-szal való horgászat esetén. Használata egyszerű, csak csalizza fel a Bait Floss-szal a kiválasztott csalit, fűzze fel az előkére a Floss Caps kiegészítőt. Utána nyomja bele a csaliba stoppert és égesse el a selymet, majd egyszerűen simítsa el! A csalizás soha nem volt ilyen egyszerű! Kompatibilis a Korda Braid és Fine tűvel.

A Korda Floss Caps segítségével a legegyszerűbben és legbiztonságosabban rögzíthető a csali, Bait Floss-szal való horgászat esetén
A csaliba nyomva teljesen észrevétlen a stopper
* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.